סטודנטים שנה א' חדשים לכלכלה

אליהו ד

New member
כן - ולרוב הם לא נותנים לעשות את זה

אבל , וזה הדבר הטוב שיצא מהשביתה , משום שהסמסטר עוכב אז הבקשה הגיעה לועדה ואישרו לי אחרי סירוב ראשוני . בקורס הקיץ הם החזירו לי תשובה די מהר עם אישור , לדעתי רק בזכות זה שהוכחתי שאני לא סתם מהמר על הציון - משהו שחשוב להדגיש , הוא שכישלון בקורס חוזר מעיף אותך מהחוג , לצמיתות , וזה לא משנה אם אתה סתם משפר או שנכשלת .
 
מה הכוונה?../images/Emo2.gif

נגיד שלא מצליחים במבחן - אפשר לקחת מועד ב' ואפשר לקחת את הקורס שוב?
 

אליהו ד

New member
הנה עוד כתבה באותו אתר , יותר אינפורמטיבית

http://msn.limudim.org.il/ArticleOverEveragePage.aspx?id=103 התייחסתי לרוב הנושאים בשרשור הזה , אך אתייחס יותר מאוחר לשתי הכתבות באופן מרוכז
 

אליהו ד

New member
תשובות

בסמסטר ה"רגיל" יש מועד א ומועד ב . אם נכשלים בשניהם , משמע נכשלים בקורס , יש קורס חוזר בדרך כלל בסמסטר הבא(בדרך כלל הכשלונות הם במבוא א וב , אם זה בקורסים אחרים זה באמת ברוך ). אם נכשלים גם במועד א וב של הקורס החוזר , משמע נכשלים פעם שניה בקורס , והמשמעות היא שהחוג מרחיק אותך לצמיתות . מנהל עסקים - בכל שנה יש קורס אחד או שניים שסטודנטים במסלול לומדים וסטודנטים במסלולים אחרים לא לומדים(למשל חשבונאות) ולהפך .
 

אליהו ד

New member
כן למה לא

במבוא לכלכלה א': ספר לימוד - תיאוריה - 1. אורון(זה הספר הנפוץ , לחברי אגודה בדרך כלל יש אפשרות להשאיל עד סוף הסמסטר) . לא להתקרב לספר באנגלית , אין טעם ואין זמן . 2.האוניברסיטה הפתוחה - לא מלמדים בפתוחה ברמת העומק שאתם תלמדו , וגם לא מכסים את כל הנושאים(למשל גורמי ייצור , טווח ארוך ומונופול טבעי) , אבל בנושאים בסיסיים הספר מסביר די טוב . תרגול - 1.דבר ראשון והכי הכי חשוב , חוברת שיעורי הבית . זה הבסיס לשאלות הפתוחות במבחן ותנאי בסיסי להצלחה . 2.חוברת המבחנים של האגודה . 90% מהמבחנים שהיו גם יהיו . 3.חוברת המבחנים של ליאור אמסלם 4.חוברת המבחנים של האוניברסיטה העברית 5.זימון לא צריך שום דבר מעבר - אבל כלל בסיסי להצלחה הוא שברגע שלמדתם ותרגלתם משהו במהלך הסמסטר , ישר לכו לחפש שאלות בספרים האלו ותתרגלו . ככה בתקופת המבחנים תנצלו את הזמן לנטו חזרה וסגירה סופית של קצוות . גם תבינו טוב יותר את החומר השוטף. מבוא ב': פה חשוב מאוד שדן אלדור מלמד אתכם , כי הוא מלמד בגישה שונה מהותית בנושאי ליבה של החומר ממי שלימד במשך כמה שנים לפניו , ישי מעוז . לכן: תיאוריה - 1.אורון - בעירבון מוגבל . בספר מוצגת גישה שונה לזו של דן בנוגע לפער האינפלציוני . דן טוען שלא נסגר הפער לעולם ואילו באורון הגישה היא שהפער גן נסגר וזה הבדל עצום , כבר תראה את זה במהלך השנה . לכן חשוב מאוד כשאתה קורא , וזה גם נושא שמן הסתם יעלה בשיעור , בכל פעם שאורון מדבר על סגירה אוטומטית של פער אינפלציוני , תדע לקחת את זה עם גרגר של מלח . אני לא יכול לפרט יותר מזה כי עוד לא התחלתם ללמוד , כשתגיעו תדעו . בכל אופן הספר חוץ מהנקודה הזו הוא מעולה . 2.שוב הספר של הפתוחה , אבל כאן זו ממש רמה נמוכה והספר טוב רק להסברים בסיסיים ביותר , כשלא מבינים ממש כלום אז טוב להתחיל מהבסיס וזה מה שיש בספר שלהם . תרגולים - 1.זימון , זימון ועוד פעם זימון . כל השאלות בכל המועדים מגיעות מזימון . 2.שיעורי הבית - חוברת פשוט מעולה של החוג , לקנות את החוברת+פתרונות מהאגודה . לפחות שאלה אחת פתוחה(30 נקודות) לקוחה ישירות משיעורי הבית. 3.חוברת המבחנים של האגודה - השאלות שלא היו לקוחות משיעורי הבית , לרוב יהיו לקוחות מהחוברת הזו . 4.לשים לב , לפעמים חוברות המבחנים של האגודה לא מעודכנות , כלומר שיש מבחנים באתר של האגודה שלא הוכנסו לשם , ולפעמים למשל כמו המבחן האחרון במבוא ב' שאלה של 30 נקודות הייתה באחד המבחנים באתר ולא הופיעה בחוברת , מי שחקר ובדק עשה אותה בלי בעיה . אלי
 

אליהו ד

New member
תיקון - לא נסגר הפער לעולם ,

הכוונה כל עוד אין נקיטה של מדיניות פיסקאלית או מוניטרית מתאימה . הבעיה בקורס של דן (הוא מרכז הקורס , גם דבורה מלניק מעבירה את הקורס) היא שבגלל שהוא נוקט בגישה שונה ממה שיש בספרים נפוצים , תכלס אין מקור אחר חוץ מהשיעורים לתיאוריה..
 

אליהו ד

New member
כי הבנתי שיש שם מדענית חבל על הזמן נסיכה שמה

ויש שיאמרו ששמה האמצעי הוא בית השואבה
 

אליהו ד

New member
ועל זה נאמר כבר בספרי הקודש

אממממממממממממממממממממממממממממממא שלך
 

n e t a 8 6

New member
שילוב עבודה

אני מתחילה שנה א כלכלה מנהל עסקים ורציתי לשאול לגבי שילוב עבודה בשנה הראשונה.. מדובר בעבודה של משמרות 3 פעמים בשבוע..ויש לי יומיים חופשיים בסמסטר א.. כמה הלימומודים במסלול אינטנסיביים? כמה זמן צריך לשבת וללמוד בבית? והאם אפשר לשלב עבודה בלי שזה יפגע בלימודים? אני יודעת שזה תלוי בבן אדם, אבל מה אתה חושב מניסיון אישי שלך או של אנשים שאתה מכיר?
 

אליהו ד

New member
אפשרי ואפילו מומלץ

בהנחה שאת לומדת בבית בזמן שאת לא באוניברסיטה ולא בעבודה , לדעתי זה אפשרי (כך אני עשיתי ועדיין עושה) ואפילו מומלץ . קצת לנקות תראש , שייכנס כסף לחשבון ויהיה אפשר גם לחיות מעבר לדוחק הסטודנטיאלי . כמה צריך ללמוד בבית ? תלוי לאילו ציונים את שואפת . בהנחה שבאת כדי ללמוד , אז על כל הרצאה , כדי להבין את החומר כהלכה , אז בממוצע יש לשבת 10 שעות . בממוצע , כי למשל מבוא להסתברות דורש פחות השקעה ממבוא לכלכלה , ויסודות החשבונאות זה מקצוע די ישיר ובהיר(לא קל , אלא בהיר) , יותר מהסתברות . מבוא לניהול , חוץ משבועיים מרוכזים לפני הגשת העבודה אין הרבה מה לעשות , ואינפי זה קורס דומה להסתברות מבחינת השקעה . אז ככה שלב ההשקעה הוא במבוא לכלכלה , ואת שאר הזמן מחלקים בין המקצועות . זה יוצא בגדול , 50 שעות שבועיות של ישיבה נטו בבית , מה שדי סוגר לך את השבוע . זה באופן סכמטי , כל שבוע עם הלחץ שלו וכל אחד עם הקושי האישי שלו וההתחברות האישית שלו . אבל זה מה שהיה דרוש לי , כדי להצליח , ואין לי ספק שיש כאלו שהלך להם יותר חלק ממני .
 

n e t a 8 6

New member
אוקי תודה

ועוד שאלה, לגבי מחשבון- איזה כדאי לקנות? המחשבון הפשוט מהתיכון מספיק או שצריך משהו עם יותר פונקציות?
 
למעלה