סטטיסטיקות בבלוגוספירה

אני מזדהה עם הפסקה הראשונה

עשיתי את אותו הדבר בדיוק. אני חושב שבעניין הזה דיי נדרש שתפוז (כי בישראבלוג זה כבר קיים) יאפשרו חסימת רובוטים של מנועי חיפוש. זה יעשה טוב להרבה.

דנטל

New member
לא נראה לי שמישהו מתבייש

אפילו אני, שכותבת בשביל עצמי, בודקת סטטיסטיקות כשאני נכנסת לניהול הבלוג שלי. קודם בודקת סטטיסטיקות ורק אחר כך כותבת רשומה חדשה. אז התדירות שאני עושה את זה אולי נמוכה מאוד לעומת פגע, למשל, אבל ברור שכיף לראות את הגרף. הענין הוא רק שלא ממש מבאס אותי שהנתונים יותר נמוכים כיום. להפך - עד הסרת הבוטים הייתי מסתכלת על הסטטיסטיקות - עדיין בכיף - אבל עם הרגשת "טוב, זה בולשיט" (לא ידעתי על ספירת הבוטים, אבל היה ברור לי שלא מדובר בנתונים אמינים) והיום זה הרבה יותר כיף לדעת שזה יותר אמין.

TaxiMedia

New member
../images/Emo45.gif

אכן, היום זה הרבה יותר אמין ובדיעבד יותר אמיתי (לא הייתי משתמש במילה "כיף"). האמת, לא ידעתי שההפרשים הם כאלה, בזמן שהיו לי 200 כניסות ביום יצאתי מנקודת הנחה ש 100 - 120 מתוכם הם כניסות והשאר בוטים. הצטערתי לגלות שזה הרבה יותר והיה חשוב לי להדגיש את ההפרשים המשמעותיים בעת שגיליתי זאת. תראי, זה שכתבתי כי גיליתי שהקוראים שלי רובוטים היה בשביל ההקצנה והאבסורד, זה לא אומר שאני לא מעריך את המנויים שיש לי (יש לי 23 כאלה. היו לי 24 ואחד הבריז לפני שלושה ימים) וששווה לכתוב רק בשבילם. עם כל הכבוד שיש לי לתפוז, ויש הרבה כבוד, אני יוצא שוב מנקודת הנחה, אילו הייתי פותח את הבלוג בימים אלה כשהבוטים נעלמו, מן הסתם לא הייתי שורד עד היום. אם אתם שואלים אותי, נראה לי שתפוז יודעים את זה. הם בטוח יודעים כי לסטטיסטיקות יש השפעה על בלוגרים להמשיך ולכתוב (גם, לא רק, אבל לנתון הזה יש חלק גדול בעוגה...). אני יודע שאני ועוד מספר בלוגרים מסומנים על ידי תפוז כמשביתי שמחות או כנודניקים שמציקים להם היכן שלא נעים. אני יודע שישנם כאלה שאומרים "תגיד תודה ותשתוק..." או "אם לא נאה לך לך למקום אחר...". אז קודם כל זה הכי קל להתלקק ולפרגן או לשתוק וללכת למקום אחר. אבל מבחינתי, באינטרנט ובבלוג שלי בחרתי להיות סוג של פובליציסט, ו"ככזה", אני מפרגן כשצריך ונותן בראש היכן שחשוב לי שהמצב ישתפר. אני לי מונע משיקולי קידום או שיקולים נוספים כשנושא מסוים מעניין אותי. וזה, בעקיפין, מעיד יותר מכל שאני לא חולה רק על סטטיסטיקות, כי על פי ההיגיון הזה אני אמור רק לפרגן לתפוז ולהתקדם... אני אגיד לך למה אני מצפה ? מכל הטרראם הזה ? דבר קטן ופשוט : הודעת התנצלות או הסבר של תפוז לטענות. לטעמי, ככה בדיוק צריכה לפעול כל חברה בזמן שהלקוחות שלה כועסים... מי זה הדובר של תפוז ?

דנטל

New member
יש פה כמה פינות לא סגורות

* הנחת ש- 100-120 הם כניסות וזה הניע אותך להמשיך לכתוב. לא היית שורד במצב של היום. אנשים שהבלוג שלהם טרי מכירים רק את המצב של היום. רק בעוד כמה חודשים יהיה אפשר לדעת כמה מתוכם הוא אחוז השורדים ואם מדובר באחוז שונה מכמות השורדים של פעם. וכן, ברור לי שתפוז יודעים שהסטטיסטיקות הן תמריץ, אז אני רק מודה להם שלמרות זאת הם הביאו אותן למצב יותר אמתי. ואתה - אתה בכל זאת ממשיך לכתוב גם היום, כי שווה לכתוב גם למעט שקוראים. בתור מי שמכירה קצת (דגש על קצת, אבל בכל זאת) את תפוז גם מאחורי הקלעים, קוטרים ומשביתי שמחות הם גולשים שבהחלט לוקחים אותם לתשומת לב ו"משתמשים" בהם בשביל להפוך את האתר למקום יותר טוב. ברור שישנם מקרים של "תגיד תודה ותשתוק" כשהתלונות לא נראות מוצדקות, אבל הרבה מפני האתר כיום נוצר מתלונות, כך שלא הייתי בונה על זה שאתה מסומן דווקא לרעה, במיוחד כשאני מכירה את סוג התלונות שלך ושבמקרה שלך לא מדובר בסתם טיפוס קטנוני. דובר של תפוז? האתר מחולק לפלטפורמות. במקרה שלנו מדובר בבלוגיה ולכן אני מניחה שאתה דורש הסבר של לא אחרת מאשר נעמה. וכיף... כן, אני חשה הנאה מלהסתכל על הסטטיסטיקות - שסתם בשביל שלא יהיה לך ספק - הן יותר נמוכות משלך, למרות הכמות הגבוהה של מנויים שלי. והכי כיף לי כשביום אחד יש הרבה כניסות והגרף נראה כמו אצבע משולשת. מין סטיה שלי. יכול להיות שלך זה לא כיף בגלל שאתה מנתח את זה ואפילו נעלב מזה, בעוד אני מסתכלת על זה באופן כל כך שטחי שאני אפילו לא מסוגלת להגיד לך מה ממוצע הכניסות שלי בלי שאכנס עכשיו לניהול הבלוג ואזכר.

TaxiMedia

New member
תשמעי, ענית בצורה מעוררת כבוד

חשוב לי להדגיש שני דברים, לא נעלבתי מכמות הכניסות שיש לי היום, נעלבתי ממה שלא ידעתי ושזכותי היה לדעת בדיוק כפי שזה היום. נראה לי ששנינו נשמח לדעת איך ישתנו אחוזי הפרישה בעתיד ובעקיפין ייסתבר אם ה" יותר כיף" שאת מרגישה או ה"יותר אמיתי" שאני מעדיף בהקשר הזה יהיה הנכון. יש בינינו התערבות פרטית? מהנקודה הזאת שאנחנו נמצאים בה כרגע, אם לא יהיה סוג של שינוי, נראה לי שהאחוזים ישתנו ובגדול. ימים יגידו. אם את שואלת אותי, תפוז יכולים לעשות הרבה בכדי שהמצב לא ידרדר ושבעקיפין יגרמו לך לנצח בתחרות הזאת. הכל שאלה של צעדים ושיווק נכון. יש להם בעיה נקודתית לטעמי, והפתרון מעבר לפינה. מה הפתרון? שיבקשו. למרות שבדיוק מזה אני מתפרנס בין היתר. בכל מקרה, תודה על התגובה המושקעת והמילים הנכונות.

דנטל

New member
קודם כל, לא מתערבת

התערבות זה קצת כמו הימורים ויש לי אנטי מטורף להימורים בגלל אדם קרוב אלי שהוא מהמר (הגמילה, כשהוא עוד היה נער, לא עזרה). ונחזור לדיון - מסכימה איתך שזכותנו לדעת, אבל השאלה היא כמה מהאמת צריך להציג בפנינו, הרי זה לא ששיקרו, אלא שלא אמרו את כל האמת. כפרסומאי/איש שיווק אתה בטוח מבין את ההבדל. בתור אחת שמאמינה בשקיפות, ישנם מקרים שמקובל עלי כשבוחרים לא לעמוד ערומים מול האומה.

mary lou

New member
לגבי אם היית שורד...

סתם מחשבה, הכל יחסי, לא? ז"א, בהתחלה היו לך המון כניסות, בטח שביחס לשאר הבלוגים היו לך הרבה כניסות. הרי אם היו לך אלף כניסות ביום, אבל לכל השאר היו חמשת אלפים,היית קצת מתבאס, לא? אולי אפילו לא היית שורד... גם לפני הורדת הבוטים וגם לאחריה יש לך באופן יחסי יותר כניסות מאשר לרוב הבלוגרים. בלוגר חדש שנכנס לפני כמה ימים לא יפרוש רק בגלל ההורדה הזו, כי הוא ממילא לא יודע כמה זה הרבה וכמה זה קצת. לאט לאט הוא יבין איפה מקומו היחסי כרגע בין הבלוגרים (מבחינת סטטיסטיקות). אני יכולה להגיד לך באופן אישי שביום הראשון של הבלוג שלי (אי אז לפני כמעט שנתיים) היו לי 30 כניסות ועד היום אני זוכרת את הרגש החנק של הלילה, כשחשבתי שאיזה 20 איש קראו את מה שכתבתי וזה היה בשבילי המון. בקיצור, הזמן יגיד את דברו אבל אני לא חושבת שאתה או מישהו אחר היה מפסיק לכתוב ת הבלוג רק בגלל דבר שולי כמו הורדת הבוטים והחזרה למציאות ולסטטיסטיקה האמיתית*. *(האמנם?)

TaxiMedia

New member
יש צדק בדברייך

אכן, אין כאן באמת איזו משוואה. אם הייתי ממשיך? כנראה שלעולם לא נדע למרות שעל פניו נראה לי שהייתי כותב הרבה פחות.

למעלה