סטיבן ווילסון, Blackfield

פוֹלי

New member
סטיבן ווילסון, Blackfield ../images/Emo124.gif

"אין הרבה דברים כמו שאנחנו עושים", אומר ווילסון, "אני באמת חושב שאנחנו יוצרים משהו אחר, משהו שהוא לא כל כך נפוץ בתעשיית המוזיקה בימים האלה. יש הרבה אנשים בחוץ שיש להם הרגשה למוזיקה הזו, מוזיקה שהיא מלודית, שיש בה קצת משנות השישים והשבעים, אבל היא מחוספסת וקצת על הקצה. יש להקות כמו קולדפליי, אבל במוזיקה שלנו יש קצת יותר תעוזה. יש את רדיוהד – אבל במקרה הזה, אני חושב שאנחנו כותבים שירים יותר טובים משלהם. לרדיוהד יש שירים אדירים, אבל עכשיו הם קצת יותר מתנסים במוזיקה אקספרימנטלית בעוד שלבלקפילד יש קו יותר מלודי. השירים של בלאקפילד חזקים ויש הפקה טובה מאחוריהם, כך שאין באמת סיבה שהמוזיקה הזו לא תגיע לקהל גדול בעולם". כה אמר סטיבן ווילסון, היישר מפה. דעות?

V e g

New member
דעה

אני מאוכזב מווילסון. ציפיתי ממנו למשהו קצת פחות פשטני מ"אנחנו כותבים שירים טובים יותר". מה גם שציפיתי ממנו למעט צניעות, אחרי הכל הוא הצד היותר צנוע בבלאקפילד. החיבור לכאורה בין גפן לווילסון מתבקש - לגפן יש מלודיות יפיפיות בעיני, מבחינת טקסטים יש טובים ויש ממש פחות טובים, אבל בכל הקשור להפקה מוסיקלית - אני תמיד חשבתי שההפקה המוסיקלית שגפן עושה לשיריו גרועה ובנאלית. יתר על כן, אי אפשר שלא לשים לב שהצליל שלו מושפע לחלוטין מאופנה עכשיוית, אם זה פעם רדיוהד, אם פעם אחרת זה קולדפליי ("מחר"...), אבל מתי לאחרונה הביא את עצמו מוסיקלית יותר לידי ביטוי מאשר אמנים שהוא אוהב שהוא מושפע מהם? אלא שהחיבור עם ווילסון לא הוכיח את עצמו - התוצאה מאכזבת. אין משהו כובש, סוחף בשירים. המלודיות אכן טובות, שירים טובים - עם זאת, אין בהם שום דבר מיוחד שעושה לי את זה. הצרה היא שלהקות עם מלודיות פשוטות ויפות, אבל בלי הרבה חוץ מזה להציע, יש ים.

מדוע אתה אומר שווילסון הוא הצד

היותר צנוע בבלאקפילד? אתה אומר בעצם שאביב גפן משפיע שם יותר ממנו? אשמח לדעת:) (באמת כי אין לי מושג באמת מה הולך שם, רק שלפי דעתי ווילסון הוא היופי בחיבור בינהם, הוא העלה את זה רמה ולא אביב גפן)

V e g

New member
התכוונתי

לאופי שלו - הוא אדם סולידי, צנוע - לעומתו גפן ההפך הגמור. אבל אם מדברים על חלוקת הכתיבה - זה לא סוד שכמעט כל החומר נכתב ע"י גפן - זה נשמע גם כמו גפן, מעבר לזה שסטיבן מדבר על זה בראיון הזה - הוא התרכז בלהפיק את האלבום (שזה לא אומר שהוא לא השפיע, אבל שומעים שהשירים הם שירים של גפן...).

די חולק עלייך,ממה שיצא לי להקשיב

מהשירים של אביב גפן לשירים של בלאקפילד, מבחינה מוזיקלית די שומעים שיש שינוי די גדול מהשירים שלו לבד. השירים של בלאקפילד הרבה יותר מלאים מוזיקה ותוכן מבחינה מוזיקלית. כך שאני חושב שסטיבן הוא לא בדיוק הפאסיבי שם.

FunkyMonk

New member
אתה מדבר על ההפקה

למרות שמההודעה שלו משתמע אחרת, אבל הפקה זה עניין רציני מאד ביצירת שיר. שיר יכול להיות עם אותו לחן ועם אותן מילים בדיוק, ולהישמע באלף צורות שונות, שלא נשמעות דומה בכלל. ההפקה משנה את השיר מאד.

זה לא מפתיע...

יצא לי לשמוע את סטיבן ווילסון בכמה הזדמנויות שונות ודבריו לא מפתיעים אותי. הוא אמנם לא מתנהג כמו כוכב רוק ואין לו הזיות או שגעון גדלות, אלא בנושא אחד: בהשוואה אל המוסיקה שהוא עושה הוא לעולם יעדיף את הדברים שלו על אלה של אחרים. אני זוכר שביקשו ממנו לנגן את השיר האהוב עליו של להקה אחרת. חוץ מזה שלקח כמעט 20 דקות לשכנע אותו להודות שקיים בכלל שיר שכזה, הוא הסביר שהוא לא יודע לנגן אותו, שכן אף פעם לא עניין אותו לנגן שירים של אמנים אחרים. בעוד שיש לו דמויות מוערצות מעולם המוסיקה קשה מאוד לשמוע אותו מתחייב ליצירות מוסיקאליות משפיעות והוא מואס בהשוואה שעושים בינו לבין אמנים אחרים. אני מניח שבכל מה שקשור למוסיקה זה בסדר שיש לך אגו כזה גדול, כי זה מניע אותך קדימה ואכן תפוקת האלבומים השנתית של ווילסון (כולל פרוייקטים שונים, הפקות וכיוצ"ב) עצומה לעומת מוסיקאים אחרים. מצד שני כשאתה חושב שכל מה שאתה עושה הוא יצירת מופת, קשה לעשות דברים מעניינים באמת - כמו ה"מוסיקה האקספרמנטלית" של רדיוהד. אולי קצת עלה לו השתן לראש, מצד שני אולי הוא פשוט מקנא ומדובר ביחסי ציבור.

אני ביחד עם דעתו של ווג'

"אלא שהחיבור עם ווילסון לא הוכיח את עצמו - התוצאה מאכזבת. אין משהו כובש, סוחף בשירים. המלודיות אכן טובות, שירים טובים - עם זאת, אין בהם שום דבר מיוחד שעושה לי את זה. הצרה היא שלהקות עם מלודיות פשוטות ויפות, אבל בלי הרבה חוץ מזה להציע, יש ים." כל כך נכון, וזה לגבי הכל, כל האומנים. יש המון מלודיות יפות,מנגינות יפות, מילים יפות ומרגשות יש בהמון שירים. אבל את המשהו המיוחד הזה בכל שיר, אם זאת הצרחה בקליימבינג וכל האפקטים המפחידים המלווים את השיר, אם זה הרחשושים באקסיט מיוזיק, אם זה מילים שיכולות להשתמע לאלפי מובנים, אם זה שירים שמאירים את החיים ואני יכול להמשיך כאן עד מחר, פשוט אין הרבה..וחבל! במיוחד לא בבלאקפילד. יוצרים משהו אחר? חח מצחיק:) למרות שיאמר לזכותו של ווילסון שבפורקיופיין למרות שהמילים שם לפעמים ולרוב די בנאליות, הלחנים והמוזיקה שם פשוט ברמה!!

Knives Out

New member
דה ז'ה וו מטורף מהסולן של אואזיס

חעחע. אנחנו חיים בעולם שחצני ואגואיסטי.

e-shfiyut

New member
האמת, לא אהבתי.

לא אהבתי את המוזיקה, ובמיוחד לא את השילוב בין סטיבן ווילסון (שלפורקיופיין טרי שלו תמיד יהיה מקום שמור אצלי), ואביב גפן (שאני לא מתה עליו בכ-לל, בלשון המעטה). מההתחלה לא אהבתי...

Street Spirit 0

New member
../images/Emo153.gif|חמוס| עצוב.

חבל. הם הרכב עם פוטנציאל ממש טוב, אבל אחרי שהשיר האחרון שלהם נשמע בדיוק כמו "Fake plastic trees" [לדעתי], רק עם מילים פחות נוגעות ומרגשות אין לו זכות להגיד דברים כאלה. אומנים שהאלבום הראשון המצליח שלהם גורם לאגו שלהם לצאת מהגבולות הנורמליות צריכים לשבת בבית, לדחוף את האגו שלהם למכונת כביסה ולהתקלח במים קרים. שיהיה לבריאות.

צודקת, רק שזה ממש לא האלבום הראשון

של סטיבן ווילסון. יש לו מאחוריו יותר מ- 15 אלבומים (כתיבה/הפקה) שכמעט כולם הצליחו. הבעיה עם האגו שלו היא לא שהוא חושב שהמוסיקה שלו טובה, אלא שהוא חושב שהיא טובה יותר משל שאר העולם.

kittycatbone

New member
מסכימע.

לא שאני מכירה ממש את המוזיקה של ווילסון או את ווילסון עצמו, אבל ממה שמשתמע ממה שהוא אמר שם בכתבה... להגיד דברים כאלה זאת פשוט שחצנות... לומר שהמוזיקה שלך היא טובה זה משהו טוב, בסדר. אבל לומר שהיא הכי טובה מכולם זה כבר פשוט יהירות. לא רק שאני אישית חושבת שבמוזיקה יש כל כך הרבה סגנונות וז'אנרים ש"הכי טוב" זה פשוט לא משהו שאפשר להגיד בתחום הזה. אבל להודות בכזה דבר על עצמך זה כבר להפסיק להשקיע ולהרגיש מעל כולם.. תכונה שלא טובה לדעתי אצל אף בן אדם. חפרתי.

Latisia

New member
בדיוק...

זה פשוט דבילי וטיפשי להגיד דברים כאלה ומצחיק שאביב חזר על דבריו של ווילסון בכתבה. זהו שבג'אנר היה יש כמו שווילסון אמר יש כול כך הרבה להקות שמעתיקות ומושפעות מלהקות אחרות וקשה מאוד להיות מקוריים ולהצליח ליצור מוזיקה כובשת ומושכת. ציפיתי לקצת צניעות, לפחות מצד ווילסון, אביב תמיד נודע ביהירות שלו. סתם הפיפי עלה להם לראש, המוזיקה שלהם לדעתי בכול אופן לא כזו חדשנית ומקורית. סתם עוד אלבומים מלודים לא רעים, אבל כמו שווג' אמר יש ים להקות כאלה. סתם מאכזב.

פוֹלי

New member
ויותר מזה... תקיש 42 בגוגל, תראה מה

תקבל... וזה בלי קשר למה תקבל אם תרשום "כישלון חרוץ" ותלחץ על כפתור I'm feeling lucky...

למעלה