סטיגמות

orangeada

New member
סטיגמות

קשורות יותר לאגו של המינים ופחות לזוגיות
קצת ארוך, אבל לא נורא.. לפני הצבא- התעצבנתי כשכתבו בעיתון שאחת מכל 5 (זה מה שזכור לי היתה אז סטטיסטיקה) היא פקידה. התעצבנתי כשבסיור הכנה לצה"ל לבנות הסבירו על יתרונות הפקידה (יהיה לך תנור ספירלה במשרד!!). נשבעתי שאני לא אגיע לזה, שאני רוצה לעשות משהו משמעותי בשירות שלי. שאני לא אהיה סתם אחת. עכשיו אני כבר הפכתי תקליט, עוד קצת פחות משנה לשחרור, מפחדת לחשוב מה אחרי אבל
אני מגיעה לצומת דרכים בצבא. לא, תודה לאל, לא יוצאת לקצונה, אבל אין צורך בתפקיד שלי (לא רוצה לפרט
) למשך כ4-5 חודשים. הציעו לי 2 אופציות- 1. לעזוב את הבסיס שלי, החברים שלי, התפקיד שלי, לעשות יומיות בתפקיד די שוחק ואינטנסיבי שאני אצטרך להתחיל ולהשקיע בו מאפס כי הוא קצת אחר. 2. להשאר איפה שאני, לעשות חמשושים כמו עכשיו או אולי עם הזמן לקבל כמה אפטרים בשבוע, עם כל החבר'ה שאני מכירה ואוהבת, אבל כפקידה של אחת הקצינות אצלנו. וכן, אח"כ לחזור לתפקיד המקורי שלי, שהשקעתי בו המון ושאני ממש אוהבת. מצד אחד- זה נראה לי קצת לוותר על העקרונות שלי להיות פקידה ולהצטרף לסטיגמה שזה מה שבנות עושות בצבא ולא מסוגלות ליותר, מצד שני- יאללה הפז"מ דופק, עוד גיוון לשירות, זה זמני, אין לי כוח להסתגל למקום חדש ולקרוע את התחת אחרי שעכשיו עשיתי את זה ואין לי כ"כ הרבה כוחות כשאני כבר מתכננת את הסוף. אז מקסימום זה יהיה קצת (או הרבה) חפש"נות, מגיע לי
וזה גם ממש יעזור לקצינה הזאת. מה אתם אומרים?

נועם m

New member
לכי על זה

ואלה לא סטיגמות- זו המציאות. אבל היא משתנה בהדרגה.

yulinka

New member
חבל שאת כל כך מזללת בתפקיד הפקידה

אומנם לא הייתי מקידה בצבא אבל למדתי לעריך את התפקיד כשהפקידה של המחלקה שלנו עזבה וחודש שלם לא קיבלנו אחת חדשה....ובגלל שאני הייתי היחידה שמבינה קצת במחשב ובאופיס....התפקיד הזה נפל עלי ...ותאמיני לי זה לא כיף גדול....לוקחים את התפקיד של פקידה כמובן מאליו... קחי מפקד הכי גדול בצה"ל ותקחי ממנו את הפקידה שלו ליומיים....הוא יחטוף התמוטטות עצבים:)

orangeada

New member
../images/Emo6.gif

ני יודעת! זה הקטע המצחיק, רס"ן אבל צריכה איזו רב"טית
אני לא אומרת שזה לא חשוב, או שלא צריך כישורים מסוימים בשביל זה, אבל להעביר שנתיים ככה זה לא נראה לי להיט:-\

yulinka

New member
הסכימי איתי שהשנתים שאת מעבירה

תכלס יותר תלויים בחבר'ה שיש מסביב ולא באיזה תפקיד בדיוק את נמצאת.. את יכולה להיות בתפקיד הכי מדהים ומתגר בעולם..עם אנשים מגעילים...וזה לא יהיה כיף

orangeada

New member
נכון,

אבל גם להיות בתפקיד לא משהו עם אחלה אנשים זה לא טוב.. (זה לא המקרה, אבל רציתי לאזן
)

pain is MY love

New member
דבר ראשון

חבל שיש לך סטיגמה עוד יותר גדולה על קצינים... (תודה לאל, לא קצונה) אבל לדעתי הסטיגמה של הפקידה כבר לא כל כך רלוונטית... תאמיני לי כל עוד את עושה חיים במקום שאת מכירה עם אנשים שאת אוהבת וכיף לך, מה אכפת לך איך קוראים לתפקיד שלך?!?!?! התפקיד שלך הוא מה שאת עושה ממנו! ואני בטוחה שתהני מכל רגע!!!

orangeada

New member
לא משהו אישי נגדך../images/Emo140.gif

פשוט רוב הקצינים שפגשתי עד עכשיו תופסים מעצמם הרבה בגלל הדרגה..ואני לא אוהבת את הפלצנות שכרוכה בזה.. נכון, אבל עשיתי קורס, ואז עברתי תפקיד (כי היו צריכים ורציתי ממש) וכאילו אני מסתכלת על זה שאני אעשה משהו שחיילת שהיא תכל'ס איזה יומיים בצבא ולא עשתה את מה שאני עשיתי יכולה לעשות בלי בעיה..

pain is MY love

New member
יש ויש

אני הקצינה הכי לא פלצנית בצה"ל ואני מכירה עוד הרבה קצינים כמוני.. בגלל זה כל הקטע של התפיסת תחת מפריע גם לי... אבל בקטנה אני לא אהיה זאת שתשנה סדרי עולם. בכל מקרה, אל תתיחסי לקטע של "אני עברה ככה וככה והיא עברה ככה וככה ואנחנו באותו תפקיד" תישארי במקום הזה כי כיף לך שם ואם שואלים אותך מה את עושה תגידי את המקצוע שלך ותגידי שבאופן זמני את מתפקדת כפקידה עד שתגיעי לשיבוץ הקבוע שלך. לא בושה.

ולי...

היו סטיגמות על מג"בניקים.. ועל עובדים במטבח... ושירתתי בשני התפקידים.. בנוסף לעוד כמה וכמה... וכמה..חחח קיצר.. מסקנה.. הכי טוב לשרת במטבח.. משרתים איתך האנשים הכי מצחיקים בעולם.. ואתה מכיר את כל הבסיס יש לך ים קומבינות ושלא נדבר על זה שאת המכיר את כל הבנות כי כולן משפשפות אצלך צלחות...

מיטללל

New member
לא יודעת,

אני מנסה לא להחליט החלטות חשובות ע"פ סטיגמות נטו. זאת אומרת, זה דבר אחד להגיד שאת רוצה ללכת על התפקיד השני כי בא לך שינוי. ודבר אחר להגיד שאת רוצה לעזוב רק בגלל שאת לא רוצה להיקרא.. פקידה. וגם, אני מאמינה שהאדם עושה את התפקיד ולא התפקיד את האדם. דוגמא- במהלך השירות שלי, היו ביחידה שלי שתי פקידות אג"מ. (אחת אחרי השניה) אחת, הייתה יושבת רגל על רגל. כל יום שעתיים. עשתה דו"ח 1 (גם בטעויות) והלכה הביתה. השניה, עבדה בטירוף, נתנה 100 אחוז מעצמה, הגדילה ראש, ואף גרמה לכך שק.אג"מ הפך לתלותי בה ואף החתים אותה בחודשי קבע. (איך התגובה שלי הפכה לכזו ארוכה?!) בקיצור, אם לא כזה טוב לך ביחידה, בא לך שינוי, ואת רוצה למצות עוד קצת מהצבא- לכי על התפקיד החדש. אם טוב לך ביחידה שלך- תשארי. מה גם, לא נשארו לך שנתיים. נשארה לך שנה. והשנה השניה - טסה :) תעדכני אותנו

orangeada

New member
אממ הערות../images/Emo13.gif

תכל'ס אני לא רוצה שינוי, טוב לי איך שאני, פשוט זה לא תלוי בי- אין צורך בתפקיד
אני ממש רוצה להשאר וככה אני יחסית אהנה מכל העולמות ומכל מה שהשגתי עד עכשיו ולא אתחיל מאפס, וגם יהיה לי אח"כ פרוטקציות עם הקצינה הזאת
תכל'ס, זה עוד לא משהו שיקרה עכשיו אלא יותר בקיץ, אבל אני אעדכן ואשתף בחוויות

TheWhiteTigris

New member
אני

פחדתי מסטיגמה יותר גדולה - פקיד (שהם אפילו לא מסוגלים לעשות תפקידים של גברים [קרי להלחם]). אז ביקשתי לעבור מפקידות למשהו מועיל. בואי נקצר - בסוף נשארתי פקיד והייתי יותר מועיל מאשר במקומות אחרים.

RVD18

New member
לפי דעתי

קודם כל, מבחינת יציאות, יותר טוב חמשושים. יומיות זה מעייף, כל יום לקום ב-6 והנסיעות...כמו שגרה של עבודה. היה איזה שבוע שעשיתי יומיות וגם בסוף השירות, לא תענוג גדול. תלוי גם אם גרים קרוב או רחוק, אבל לדעתי עדיף חמשושים. דבר שני, התפקיד. אני מכיר פקידות שעושות הרבה ופקידות שעושות פחות (תלוי איזה פקידה ומה היא צריכה לעשות), אז לא, אני לא מסכים עם הסטיגמה. מה גם שתחזרי אח"כ לתפקיד שלך. ובכלל, לנוח קצת נשמע לי טוב. דבר שלישי ואולי הכי חשוב, החברים. אותי העבירו לכמה חודשים לבסיס אחר ואפילו שהייתי צריך הפסקה מהבסיס וכבר לא יכלתי להישאר שם, לא ממש נהניתי, היה לי קשה בלי החברים. אז אם את יכולה להישאר איתם תישארי. בקיצור - לדעתי תישארי

למעלה