סטיגמות

Cobe Anan

New member
את פשוט לא קולטת, אה?

התפקידים הסטיגמטיים האלה- `נשים למטבח!`, `בנות למשרד!`- הן לא בגלל שנשים לא מסוגלות לעשות שום דבר אחר. את לא קולטת שאלה תפקידים שבנים פשוט לא מסוגלים לעשות? את יודעת איזה נזק יכול להיגרם אם תסמכי על החבר שלך, חלילה, שיילך לעשות קניות, או לבשל, רחמנא לצלן...? אנחנו מבקשים, מתחננים, מתרפסים בפניכן: קחו מאיתנו את המטלות האלה, אנחנו לא מצליחים לעמוד בהן! ניצחתן... ניצחתן! רק בבקשה, תעשו שהדבר המגעיל הזה שניסינו לבשל יהפוך חזרה לאוכל!!! בבקשההה!!!!!!!

liontamer

New member
דבר בשם עצמך יעקב

אולי אתה לא מסוגל על כל זה ואני גם לא מאמין בכל ההערות הלא במקום האלה, מי שאומר את זה לוזר לאון

orangeada

New member
חחחחח

דווקא אצלנו האבא עושה קניות, ובד"כ עושה בישולים גדולים בסופ"ש
ואין לי חבר

Piren

New member
בואנה

לפעמים אתה כל כך לקקן שהתחת שלי מתחיל להתכווץ מפחד. הבנו, אתה שוביניסט, רק אחד נשי... אולי תעבור הלאה? אגב, פעם הבאה, בחר דוגמא יותר טובה. מרב השפים (וזה עוד יותר קיצוני כשעוברים לרשימת השפים הכי טובים בעולם) הם גברים.

נועם m

New member
אורי, למקרה שלא הבנת...

ונראה שלא הבנת, ההודעה של קובי נכתבה בהומור... כמובן, איש לא התכוון לעלוב בכישורי הבישול (המעולים, אני בטוחה), שלך... אבל אולי כדאי שתמסור לתחת שלך שיקח את החיים קצת יותר בקלילות

Piren

New member
דווקא

הדברים היחידים שאני יודע לבשל הם חביתה, פסטה\ספגטי ואורז.. הגבתי יותר בכלליות, כי להיות שוביניסט נשי זה פשוט הקטע של קובי, ופשוט נשבר לי. אגב, אולי היה הומור בהודעה שלו, אבל הכוונה שלה היתה אמיתית, ואני לא אהיה מופתע אם קובי באמת חושב ככה.

נועם m

New member
שוביניסט נשי?

כלומר: "אתן תעשו הכל אבל רק כי אתן עושות את זה הכי טוב"? בדומה ל: "אתן כאלה צדיקות שאין צורך שתלמדו גמרא. במחשבה שניה- אסור שתלמדו גמרא!"? ובקשר לאוכל- נסה להתקדם בהדרגה. למשל- במקום חביתה ביצה קשה...

Piren

New member
חחח

שוביניזם בניגוד לדעה הרווחת אינו קשור למין ספציפי, אבל עם הזמן שוייך רק לגברים. בתכלס שוביניזם (להתעלם מפטריוטיות) הוא האמונה כי למין אחד יש יתרון על המין השני. אז אין שום בעייה להיות שוביניסט נשי,שזה בתכלס רוב ה"פמניסטיות" שכביכול דוגלות בשיוויון, אבל מקדמות אפליה וטוענות לעליונות נשית. קיצר, אולי לכתוב "אתן כאלו מוכשרות שאתן עושות את זה יותר טוב מאיתנו ואנחנו לא יודעים לבשל!" נותן לו את הקרדיט אצל הנשים פה בפורום, זה עדיין שוביניסטי ומעצבן.. אם הוא היה כותב הפוך הוא היה חוטף קללות מפה להודעה חודשה על השוביניזם שלו, אבל במקרה זה כמובן שרוב בנות הפורום מחייכות מסיפוק ונותנות לו להחליק בלי להגיד מילה. בכל מקרה, ביצה קשה זה דווקא די קל, וגם את זה אני יודע להכין. נראה לי שלהכין את הביצה הרכה המושלמת זה יותר קשה, מזל שאני לא אוהב ביצים רכות

נועם m

New member
ועכשיו עם השפעת בכלל לא כדאי ../images/Emo13.gif

אבל יקירי- יש לך דעות נורא קדומות על פמיניסטיות. אני יודעת שלא תסכים איתי- כי אתה באמת הרבה פחות שוביניסט מחבר'ה אחרים פה, אבל אותן אלה שטוענות לעליונות נשית (גם אם במסווה) הן לא הרוב. הבעיה איתן, שהן עושות הרבה רעש ורוח, ומוציאות שם רע לנשים בכלל ולפמיניסטיות בפרט. ועוד יותר גרוע- נשים אחרות שומעות אותן ומתילות להאמין בדבריהן... פמיניזם זו לא קללה. פשוט בשנים האחרונות יצא לו כזה שם רע, שגם שנשים שבהשקפותיהן הן פמינסטיות (ורובנו פמיניסטיות באופן כזה או אחר...), מתביישות "להודות" בכך. שלא נדבר על גברים.

Piren

New member
לא לא.. לא עברתי נכון

אני לא מתכוון פה לפמניסטיות האמיתיות.. דעות קדומות זה לא משהו שאני אוהב לשייך לעצמי (ראי חתימה). אני מדבר על זה שאם באמת תסתכלי על הציבור הכולל >שקורא לעצמו< פמניסטי, תראי שהרוב בכלל לא פמניסטי, ודווקא שוביניסטי בדעותיו. תבדקי בעצמך: כמה מחברותיך קוראות לעצמן פמניסטיות, ובסופו של דבר מביעות דעות שוביניסטיות, או מנצלות את הדעות\ה"חוקים" השוביניסטים שקיימים בחברה ובציבור? אם את כזו בטוחה בפמניסטיות של בנות הפורום למשל, תרגישי חופשי לחפש בעמודים האחרונים את הדעות פה של רוב הבחורות לגבי מי צריך להתחיל עם מי, מי צריך לרדוף אחרי מי, ובטח שלא צריכים להתחיל את הדיון שוב לגבי האם באמת לאבות יש זכות 50% על התינוק. רוצות או לא, רוב הבנות פה שוביניסטיות, הן פשוט לא יודעות את זה, כי הן מכירות רק את ה"שוביניזם הרע", ומקבלות כמובן מאליו את ה"שוביניזם הטוב". אגב, פמניזם זו בהחלט לא קללה, היא קללה רק לאלו שגם לא יודעים את משמעות המילה שוביניזם. למרות השם המבלבל, פמינזם דוגל בשיוויון זכויות, ואינו מדבר על אף מין באופן ספציפי. אני בכיף מוכן שיקראו לי פמניסט, על כל מה שזה אומר - שאת שיוויונית לי בכל דבר, גם בזכויות, וגם בחובות|סהדגש|. רק כמה בחורות פה באמת רוצות להיות שיוויוניות בהכל?

נועם m

New member
הממ...

אני חושבת שנשים כיום פוחדות לאבד את מה שכבר השגנו. לכן הן מתבצרות בעמדותיהן, לכן הן תוקפניות לפעמים, לכן הן מנסות להנות מכל העולמות. יש לי הרגשה שזה יקח עוד כמה שנים, אבל בסופו של דבר תהיה התמתנות... בקיצור- אל תתייאש! יום יבוא ותדע להכין ביצה רכה!

למעלה