סטפיסגריה Staphysagria

שלום לך עורב מזדמן וברוך הבא

ראובן. באופן אישי רציתי כבר שם לומר שאני חש חיבור עמוק אל הציפור הזו ויש לי חיבה גדולה אליה למרות שיש החושבים עליה אחרת. בכל אופן . אין כאן אצלנו מדענים ואולי אין לנו את הכישורים, האנרגיה והרצון לנהל את סוג הדיון הווכחני שאתה מבקש. אתה כמובן מוזמן להצתרף ולהרגיש כמו בבית. כאן אנו נוהגים להנעים את הזמן שלנו, לדבר, להתייעץ, לספר, ללמוד כל מיני דברים שלא בהכרח קשורים לרפואה. אנחנו שרים, מנגנים, פותרים חלומות, תומכים האחד בשני ובקיצור מבלים. טוב ? חסר לנו איש כמוך, אם אתה מעונין בג'וב אהלן וסהלן, אבל בוא רק בשלום ולך בשלום. נשמח ללמוד מכל אחד ועל כל דבר. אין לנו ענין בעימותים וויכוחים אקדמאים, זה פשוט לא בשבילנו. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע

תודה על ההפנייה !!! אבל הנקודה

החשובה בעיני ושאינה מודגשת מספיק בסיפור בקישור שהפנתה אותנו אליו היא, שלדבר אז על החשיבות ברחיצת ידיים, היה משהו "מטהפיזי" שכן חיידקים אז לא היו בעולם המושגים. ובכל זאת, על ידי ניסוי אמפירי הצליח הרופא להוכיח. אך מה היו הסיבות להוקעתו מהממסד ? למה הממסד לא יכל לקבל את התפיסה שיש משהו שאולי איננו יכולים לראות אותו, אך השפעתו שרירא וקיימת ? ואני איני שולל את הגישה המדעית החוקרת ומקדמת את העולם. בהחלט בהחלט. אניחושב שהעולם המדעי צריך ללכת בד בבד עם תפיסות אחרות ונהל דיאלוג ללא תחושת איום אגב על תוקפם של ניסויים, ועל ההשפעה של החוקר על החומר אותו הוא מעמיד לפני ניסוי.... גם על זה היו תהפוכות בעולם המדעי, הלא כן ? למשל תיוריית הקוונטים (ששוב איני יודע מספיק פרטים כדי לא להכשל בלשוני) אבל אולי תרחיב תה את היריעה, על הגילוי שהחומר "יודע" שהוא בניסוי ומתנהג לפי ציפיות החוקר.... אנא - אם תוכל הרחב לי את היריעה כיוון שנסעתי פעם נסיעה ארוכה לאילת עם בחור שלמד תואר שני בפיזיקה גרעינית וניסה להסביר לי את הניסוי ואת הגילוי המרעיש המעמיד את סוגיית הניסויים המדעיים תחת צל בעייתי מאוד...

נחמית

New member
אלישוע, אני מזדה עם מה שכתבת

על היחס של הקונבנציה להומאופטיה. דרך אגב, נעלמה לי הפרסומת בצידו השמאלי של המסך, אך נשאר שם מין שדה ריק שבולע מילים. מה עכשיו?

למעלה