סיבה למסיבה מסיבת הפתעה

litzuf

New member
כשגיסי רצה לעשות שנה שעברה...

מסיבת הפתעה לאמא שלי... הוא דרש מכל האחיות והאח שלי 200 שקל, כדי להוציא לפועל את מסיבת ההפתעה.
היינו צריכים לשלם לו מראש.
ואז הוא אירגן את המסיבה והכין הכל סלטים, בורקסים, פסטלים למינהם, קוסקוס, פירות, ועוד המון דברים טובים וטעימים.
והייתה מסיבה מרהיבה ונפלאה, ואמא הייתה מופתעת.

השנה יש לה יום הולדת שוב, בסוף החודש, והוא רוצה שוב הוצאה כזאת, וכבר יש סירוב בין האחים, כי זאת כבר הוצאה של פעם אחת...
בפעם השנייה זה כבר לא יהיה מוצלח כמו בפעם הראשונה. השנה נעשה לה משהו יותר קטן, בבית שלה ולא נוציא סכום כזה גדול...

זה קצת שונה כשזה לאמא לדעתי

וגם אנחנו עשינו את זה אבל כשזה יום הולדת למישהו שחוגג 30 לא נראה לי שאני צריכה לממן לו את החגיגה

העניין הוא שאישתו אישה כזו שאף אחד לא רוצה להתעסק איתה ואף אחד לא יפתח את הפה ואותי מעצבן שהיא יודעת שאני לא יכולה להרשות לעצמי הוצאה כזו כרגע והיא עדיין הזמינה את כולנו

ד ר ל י

New member
מסכימה

כשזה אמא זה באמת שונה.
מה בעל החגיגה היה אומר לדעתך?
הוא היה שמח או כועס?
אני הייתי כועסת אם בעלי היה מעמיד את המשפחה שלי במצב כזה לא נוח כדי לחגוג לי 30.

לדעתי הוא לא היה אוהב את זה

אבל אישתו לא כזו שחושבת על אחרים
היא עסוקה בזה שלה לא יעלה שקל ואני בטוחה שלא איכפת לה מה קורה אצל אחרים

היא טיפוס מיוחד
לדוגמא רק כדי שתביני מי זו
כל סופ"ש היא נוסעת להורים שלה או שלו עם הילדים רק כדי לא לבזבז שקל בבית וכדי שההורים יעזרו לה עם הילדים
אבל קבוע כל סופ"ש
ולא תגידי שההורים משני הצדדים מלאים בכסף או שיש להם בית גדול

ד ר ל י

New member
מה, לכל הסופ"ש?

אני גם נוסעת כל סוף שבוע כמעט אבל בגלל שסבא וסבתא רוצים לראות את הנכדות וגם רק לכמה שעות.
דיברת עם אמא שלך על זה? אולי יש עוד מתנגדים במשפחה?

הם נוסעים לפעמים מחמישי

וחוזרים בראשון
וכן כל סופ"ש

גם אני נוסעת מידי פעם אבל לא כל סופ"ש ומתנחלת ...

אז זהו שזה מהצד שלו וההורים שלו לא יגידו לה כלום
כולם מתנגדים וכולם מפחדים ממנה

ד ר ל י

New member
אז תלכו למסעדה רק שניכם

יופי שהיא דואגת לכסף שלהם אבל הכסף של אנשים אחרים לא מעניין אותה...

קצת בעייתי

השעה הילדים ... לא פשוט

כן היא כזו ... אמרתי לך טיפוס מיוחד
אוהב את עצמו ברמות מפחידות
ועוד לא שמעת כלום

ד ר ל י

New member
טוב אז אין ברירה

פשוט תבריזו.
ביום של האירוע תגידו שאחד ממכם לא הרגיש טוב ותלכו בהרכב חלקי.

ד ר ל י

New member
אתם תעשו להם פרצופים

של "אוי, חבל שהפסדנו את חתיכת הסלמון הקטנטונת על מצע של רוטב חרדל עם ענף רוזמרין מעל ב-120 ש"ח. כל כך חבל אבל אולי בשנה הבאה".

amitabc1

New member
המחיר שאת מוכנה לשלם

אני לא מתכוונת לכסף אלא מחיר רגשי.
למעשה, את מתארת מצב שבו נשללת ממך יכולת בחירה. אישית, זו בדיוק הסיטואציה שמזמינה אותי להמציא שלל תירוצים לצורך הברזה חלקית או מלאה.
החשבונאות של 'כמה להביא' במחשבה עתידית של 'כמה יביאו' לאירועים שלי, אף פעם לא העסיקה אותי. כן, העסיקו אותי שיקולי קרבה רגשית - עד כמה האדם הזה חשוב ויקר לי - וזה בדיוק מה שקבע את גובה הסכום. זה אומר שאין לי ציפיות מאנשים מסוימים במשפחה, בו בזמן שאולי אכזבתי כמה אנשים. זה מחיר רגשי שאני מוכנה לשלם.

לי זה נראה שיש לה השפעה גדולה על המשפחה. היא מצליחה לתמרן אתכם ואין מי שיעצור את הגברת.
רק שיתוף פעולה בין בני המשפחה - מולה עשוי להביא לידי שינוי. למרות הספק, נוכח ההתנהגות האגוצנטרית שלה.

אין לך מושג כמה אני מזדהה

עם כל מה שכתבת
אני לגמרי הטיפוס של מתחשבן אבל לצערנו זה מה שהרוב עושים
את יודעת בודקים מה כל אחד הביא ומחזירים וכאלה
ואני גם כמוך

לגבי השיתוף פעולה .... את צריכה להכיר את המשפחה הזו כדי להבין שאין סיכוי שמישהו יפתח את הפה שלו בכלל
לצערי

ד ר ל י

New member
לפי איך שתיארת

את הזוג הזה, אין מה להתחשבן איתם כי הם לא נראים לי מהסוג של לתת ולקבל במידה שווה (בגלל האישה כמובן).

amitabc1

New member
הקפצת לי את כל

הנוירונים עם ה'מה שהיא עשתה ממנו'.

אני מאמינה שאפשר לעשות מבן אדם רק מה שהוא מסכים שיעשו ממנו.

זה החיבור ביניהם. לטוב, לרע ולאכזבתכם הרבה. אבל, זו הבחירה שלו - להיות איתה, להשתנות וכו'.

את מאוד כועסת עליה. היא נשמעת 'טיפוס' מאוד שונה ממך, אני מעדיפה כמה שפחות לשפוט במישור המשפחתי. זו פעולה אקטיבית כי ברירת המחדל שלי היא שיפוטיות.

|ממליצה עכשיו על
קר.

זה לא קשור לכלום.

גם אני לא אוהבת את זה

אבל הפעם זה נכון לגמרי

אין ספק שהוא הסכים במודע או לא במודע
את יודעת מתוך אהבה ...
אבל העובדה היא שהוא השתנה ולא לטובה לצערי

ודווקא אני לא כועסת כי אני לא הטיפוס (חוץ ממקרים בודדים כמו זה)
בגדול אני לא נכנסת לחיים של אף אחד אבל תאמיני לי היא כזו אגואיסטית שאין דברים כאלו

יאללה מתאים לי אבטיח
את באה להביא לי ?

amitabc1

New member
במקום

שתציעי לי לבוא ולהתארח אצלך, את רוצה שאני אביא את האבטיח בעצמי?

נראה לי שנדבקת ממישהי.

בסוף, תבקשי ממני לשלם על הישיבה אצלך במרפסת....

למעלה