סיבוב שני...........

funkbass

New member
סיבוב שני...........

טוב לא הגבתם הרבה על הסיבוב הראשון .... אבל לא משנה !!! מהרשימה הבאה נראה לי שלא הרבה יכירו .... תפתיעו אותי !!
herbie hancock ( headhunters) טוב זה נראה לי שדווקא הרבה יכירו!!! erik truffaz (פשוט חבל על הזמן ... שילוב של jazz+funk+jungle ) front page (מורכב מכמה גדולים במיוחד... bireli lagrene על גיטרה .. dominique de piazza על בס ו denis chambers הענק על התופים) victor bailey (לא .. לא התבלבלתי... זה לא wooten ... זה רוצח אחר על בס... עם אורחים מכובדים .. omar hakim ,kenny garet ,denis chambers) vital tech tones (זד אוף ... אם לזה אתה תקרא ג´אז חתונות אני באמת אקבל קריזה!!! ... הרכב מטורף הכולל את victor wooten -בס scott henderson -גיטרה ו steve smith -תופים ...קטלני ביותר) brecker brothers ... בעיקר הדיסקים שלהם שנגעו יותר ב funk

Nanook

New member
את הרבי היינקוק מכיר

ואוהב נורא.... יש לי גם באוסף של ג´ורג´ בנסון הרבה שירים שהוא הפסנתרן... יש לי את MAIDEN VOYAGE שזה דיסק מעולה... ועוד אחד שאני לא זוכר את שמו... את השאר לא ממש מכיר חוף מוויקטור ווטן שאני שומע את השם שלו פה כל הזמן

v@

New member
אני מכיר אותו

הנקוק פסנתרן בנזונה, יש לי מלא חומר שלו אבל מעדיף בהרבה את ציק קוריאה שהוא הפסנתרן והיוצר הכי בנזונה בעולם כיום לדעתי. יש דיסק שלו עם הנקוק ויש לי קטע משם של 21 דק´ שנקרא la fiesta משו פשוט מדהים... שני אנשים מדהימים

דווקא הגבתי..ראה תגובתי למטה

הרבי הנקוק זאת החמצה שלי בהמלצות שלי בתגובה להודעתך.HEAD HUNTERS הוא מראשוני הפיוז´ן האלקטרוני אבל יש להנקוק משהו פיוז´ני רצחני הרבה יותר והוא נקרא SEXTANT מ-1972,מקדים את ההנטרס בשנה בדיוק ולדעתי הרבה יותר טוב ממנו.עם באסטר וויליאמס על הבאס,למי שמכיר. אריק טרופאז בהחלט פיוז´ני ומעניין אבל הוא שיך לקבוצת הצעירים ולאו דווקא מהמתבלטים. בירלי לגראן הוא דווקא משהו אחר לגמרי והוא כבר הוכיח את עצמו,למרות גילו הצעיר,עם קרוב לעשרים תקליטים,כאחד הגיטריסטים המבטיחים של תקופתנו.מי שראה את הופעתו בממיוזיק יכול היה להתרשם. אני ממליץ על הטריביוט לדג´אנגו ריינהארט בדיסק כפול. את ויטאל טק אני לא מכיר.נראה לי הרכב חדשני,עם תןכל לפרט יותר אשמח.כנ"ל לגבי טונס. האחים ברקר זאת אופרה אחרת ומוכרת.רנדי ומייקל היו שניהם כבר בארץ.לא מזמן היתה גם תוכנית טובה על רנדי החצוצרן בערוץ מיוזיק.

funkbass

New member
באמת הופתעתי לטובה ../images/Emo8.gif

את הרבי אני אוהב בכלל ,לא רק עם ה headhunters הבן אדם גאון... אבל דווקא את SEXTANT אני לא מכיר (...התחלתי במלכת החיפוש) .... אני את טרופה (הצרפתים משום מה לא מבטאים את ה z ) ראיתי בהופעה ... ומתבלט או לא .. ההופעה הייתה אדירה והדיסקים שלו גדולים ... כל ההופעה הייתי עם הפה פתוח עם חיוך של ילד קטן מתלהב... איזה מתופף, איזה גרובים , ה fender rohdes ... אני חולה עליו ... בסיסט עם גרוב ענק!! את בירלי הכרתי רק לפי השם וכמה קטעים עד שקניתי את front page ... בהחלט דיסק מרשים!! לגבי ה vital tech tones ... שלישיית רוצחים .... victor wooten-bass scott henderson-guitar steve smith-drums יש להם 2 דיסקים ... אני יותר אוהב את הראשון .. הם עוסקים בעיקר בטמפו מוזר ... כל מני טכניקות מוזרות ... יש להם ביצוע מיוחד ל giant steps ..שפשוט חבל על הזמן ... הרבה דיסטורשן על הגיטרה המון סלאפים ותופים קטלניים... אין בכלל קטעי שירה... לפי בדיקה קצרה שעשיתי בקאזה .... (רציתי לראות אם יש את מה שאני רוצה להמליץ עליו
) אני ממליץ לך להוריד את everglades ו snake soda וכמובן giant steps שאם לא תמצא ...אתה בהחלט מוזמן ליצור קשר ואני אשלח לך אותו!!

Vital tech tones

מעניין שהם נפלו לי בין הכסאות כי אני בעד האקספרמנטליזם הזה כפי שאתה מתאר אותו.. נדמה לי שזה דומה למה שעושה הרכב פוליטאון -POLYTOWN,המורכב משלישיית רוצחים: David torn-guitar Mick karn-bass Terry Bozio-drums פשוט מצויינות אם כי אני לא חושב שקוראים לזה ג´אז או פיוז´ן,אבל זה בסביבה. אל תפספס.

funkbass

New member
bozzio????????/

אני כבר מחפש את הדיסק!!! כמה אלבומים הם הוציא? יש לך איזה תמונה של עטיפה???? דבר בן אדם ...

Terry Bozio/Polytown

קודם כל,חפש את הדיסק שלו SOLO DRUMS משנת 1992.אחלה. לגבי פוליטאון,הם הוציאו לצערי אני מדגיש,רק אלבום אחד הנושא את השם של ההרכב,למעשה מדובר במוסיקה אקספרימנטלית על גבול הפיוז´ן,אבל העובדה שמדובר במקבץ של שלושה אגואים הרי שהחוויה היא מעולם אחר.על התיפוף הדומיננטי של בוזיו אין מה להרחיב את הדיבור.יש רק להקשיב בתדהמה ליכולת שלו. שני החבר´ה האחרים,פיגורות בפני עצמם,תורמים כל אחד את המנה שלו לתקליט מושלם לדעתי ונדיר. אני מקווה שההרכב הזה יוציא משהו נוסף אם כי אני מסופק כי האנשים הללו,מטבעם,נוטים להשתלב בהרכבים שונים ומשונים בחיפוש אחרי חוויות מוסיקליות משתנות. אני מצרף,לנוחותך,את הלינק ל- אמאזון,שם תוכל לראות את העטיפה וגם לקרוא בירות ואולי לקנות,כי זה ניתן רק ברשת.

Sir Humphrey

New member
Bozzio Levin Stevens

אני הייתי חוקר בכיוון הזה בכל הנוגע לBozzio הענק! גם האלבומים שלו עם Steve Vai טובים, אבל BLS... גאונות. לך על זה.

Zed off

New member
זאת להקה מצויינת!

אבל הם יותר פרוגרסיב מטאל מאשר הם פיוז´ן... בכל מקרה Terry Bozzio הוא מתופף ענק! ורוב הלהקות והאומנים שהוא שיתף פעולה איתם עושים מוזיקה איכותית, ולכן כמעט כל אלבום שהוא מישתתף בו מומלץ!

שלילי חזק!

בוזיו לוין וסטיבנס זה בפרוש לא פרוג-מטאל! האמת היא שההגדרה המוסיקלית שלהם בעיתית כי הם מבצעים מוסיקה בעלת השפעות מגוונות,מג´אז עם אימפרוביזציות,פיוז´ן,אקספרימטליזם וגם השפעות ספרדיות עקב נוכחותו של סטיבנס,הגיטריסט לשעבר של בילי איידול שהוא במקור גיטריסט עם רקע לימודי של גיטרה קלאסית.פלמנקו. נכון שסטיבנס היה בקריירה שלו גם בקטע מטאלי אבל בחיים בוזיו לא היה הולך על מטאל ובטח שלוין לא אם כי הנטיות הקרימזוניות שלו באות לידי ביטוי בשימוש בסטיק.

Zed off

New member
או באמת?

לא נראה לי שאתה ממש יודע על מה אתה מדבר, אני לא אמרתי שהם פרוגרסיב מטאל טהור, אבל יש להם הרבה קטעים שהם פרוגרסיב מטאל(כנראה לא שמעת מספיק)דברי שני אתה מדבר פשוט שטויות! בוזיו ולוין לא היו הולכים על פרוגרסיב מטאל?!? פחחח! על מה אתה מדבר? בוזיו ניגן עם סטיב ואי(שהרבה מהיצירות שלו הם פרוגרסיב מטאל)ועוד אין ספור נגנים והרכבים של פרוג-מטאל!. לוין ניגן בLiquid Tension Experiment שזה הרכב פרוגרסיב מטאל מובהק! אין לי שמץ של מושג למה אמרת את מה שאמרת(אני מנחש שזה מתוך בורות) אבל פעם הבאה תעשה קצת יותר שיעורי בית לפני שאתה אומר סתם דברים...לסיכום Bozzio Levin Stevens הם לא הרכב פרוגרסיב מטאל טהור, אבל הם יותר זה מאשר פיוז´ן...

Sir Humphrey

New member
האמת...

אני נוטה לכיוון של Zed בקטע הזה. למרות הם יותר Progressive Rock מ-Metal. גם King Crimson הם Prog. הם לא ממש פיוז´ן והאמת המורכבות שלהם לא כזו אדירה, יחסית ל King Crimson או Liquid Tension Experiment. הקטעים הם מדהימים בגלל היופי והשילוב של הרבה סגנונות. אם נרצה להיות פלצנים ולחשוב שיש לנו זכות להגדיר להקות, אז הייתי אומר שהם Progressive Rock עם שילוב של אלמנטים של פלמנקו ומטאל. אבל בתאכלס זה לא ממש משנה. העיקר שהם גדולים.

ולך סיר האמפרי,כמה עובדות לחיים...

א.פרוגרסיב ניתן להגדרה כך: מוסיקה שחורגת מהמוסכמות המוסיקליות המקובלות,בעלת מבנים מוסיקליים חדשניים ומורכבים. ב.קינג קרימזון,בכל תקופה שתיקח אותם נחשבים להקת הפרוגרסיב הטובה ביותר בעולם בכל הזמנים (בלי לפגוע בג´נסיס ואחרות).והמורכבות שלהם היא בהתאם. ג.לא ליקוויד טנשן ולא קרימזון,לא נוגעים בשום צורה בפיוז´ן. ד.בוזיו לוין סטיבנס לא נחשבים להקת פרוגרסיב רוק קלאסית למרות מורכבותם. למעשה הם לא מחדשים דבר ולכן הם לא נכנסים לז´אנר (למרות העובדה שהם מצויינים במה שהם עושים).דווקא האימפרוביזציות משיכות אותם יותר לתחום הפיוז´ן אבל כבר הסכמנו שהם קשים להגדרה מה הם כן.

Zed off

New member
כמו שכבר אמרתי...

המושג פרוגרסיב כבר השתנה מההגדרה הראשונית שלו, שהיו אומרים פעם פרוגרסיב התכוונו לחידוש מסויים במוזיקה, שהיום אומרים פרוגרסיב מתכוונים יותר לרמה מוזיקלית גבוה ומורכבות מיוחדת, ולכן להקות כמו דרים טיאטר,סימפוני X, ליקוויד וכו...כן מתאימות להגדרה פרוגרסיב מטאל(לא סתם זה פרוגרסיב מטאל ולא פרוגרסיב)ולכן גם את בוזיו לוין סטיבנס אפשר לקטלג כפרוגרסיב מטאל,למרות שהם לא רק זה...

רוק מתקדם

בעברית,כלומר פרוגרסיב,המושג הזה מעולם לא השתנה. המוסיקה שנכנסת להגדרה שלו כן. המוסיקה הפרוגרסיבית עצמה סיימה את חיה הקצרים בערך בשנת 1977-1978 ,לא שלא היו לה פרפורי גסיסה,היו לה והיו גם הפתעות בשנים שאחרי כן אבל כעיקרון,הפרוגרסיב הפסיק להיות ז´אנר מוביל במוסיקה העולמית בערך באותן שנים. גם היום,כשאומרים פרוגרסיב מתכוונים לאותו ייחוד,המצאה,שונות,חידוש אלא שמה שמקבלים זה משהו קצת שונה ממה שהיה נהוג לקבל בשנות השבעים. דווקא יש היום להקות פרוגרסיב טהורות מעולות כמו ISILDUR´S BANE השוודים,ANGLAGARD גם השוודים (רק ז"ל),WHITE WILLOW הנורבגים,AFTER CRYING ההונגרים ועוד...כל אלו הם להקות חדשות משנות התשעים העונות להגדרה פרוגרסיב באופן מושלם.(אם תרצה אתן לך עוד אינפו). לגבי להקות הפרוג-מטאל,וכן ברור שהמושג הזה קיים וחי ובועט,ברור שהלהקות שהזכרת ואחרות כמו PAIN OF SALVATION נהנות מפופלריות גואה ואגב,הן זוכות להצלחה מסחרית חסרת תקדים ומהבחינה הזאת מצליחות יותר מלהקות הפרוגרסיב הטהור. אגב,יש להקה נוספת,גם אמריקאית המתאימה להיכנס לפייל של BLS,והיא להקת GORDIAN KNOT. פשוט פצצה של דבר עם הרכב אדיר.אם אתה לא מכיר אתן את הלינק להיכרות. אם אהבת את BLS אז-POLYTOWN,גם עם בוזיו וכן GORDIAN,זה הכוס תה שלך.

Zed off

New member
אני יותר התכוונתי בכיוון של...

יוצא לי הרבה פעמיים לפגוש אנשים שאומרים לי"מה דרים טיאטר מחדשיים בכלל? הם לא פרוגרסיב!" אז אני חושב שהמילה פרוגרסיב במושג פרוגרסיב מטאל מטעה הרבה אנשים, שם המשמעות יותר היא מורכבות ורמת נגינה גבוה,כמובן שיש בזה מוטיבים כמו בפרוגרסיב הרגיל כמו שילוב של הרבה זרמים, אבל שמסתכלים על זה טוב, ההבדל בן שני הז´אנרים הוא יום ולילה, וחוץ מהשם אין הרבה דברים משותפים...בגלל זה אנשים יוצאים הם הצהרות כמו שלהקות כמו דרים הם לא פרוגרסיב, שזה נכון, הם פרוגרסיב מטאל וההבדל ענק! נ.ב תודה רבה על ההמלצות אשמח לשמוע עוד...

זד אוף היקר...אעוף איתך...

נתחיל מזה שכשבאים לקרוא את מה שאתה שומע בפיוז´ן,אחרי הנאומים הארוכים שכתבת לנו,וזה מסתכם ביוזב אז אפשר להבין את ההבנה הכללית שלך במוסיקה.זה בעצם אומר הכל לגביך,אם נוסיף את ערימת השטויות שאתה פולט כאן. כשאתה התחלת לשמוע את מדונה אני כבר היתי עשרים וחמש שנה אחרי קרימזון הראשון.ועכשיו אני אסביר לך,למרות שאני יודע שאתה לא תרצה להקשיב כי אתה סתם תינוק קטן ובור,על מה זה מטאל,מה זה פרוגרסיב ואיך הם,אם בכלל,משתלבים. קודם כל,טוני לוין,אחד האנשים החשובים בסצינת קרימזון הנוכחית,לא עושה ולא עשה מטאל.מטאל זה מושג שנולד בשלהי שנות השישים-תחילת שנות השבעים על ידי להקת בלאק סאבאת´ וכל השאר היסטוריה.העובדה שלהקה כמו קינג קרימזון עושה צליל כבד,דיסטורשני,שהתחיל למעשה עם האלבום RED ונמשך ביתר שאת בשנות התשעים,הצליל הזה הוא רחוק מלהיות מוגדר מטאל,כי מטאל זה לא רק צליל,זאת תפישה חברתית-אופנתית דוקם כל וקרימזון,להקת פרוגרסיב,לא נכנסת לעולם המושגים הזה.העובדה שלוין ניגן באלבום אחד של הליקוויד טנשן שזה בעצם דרים ת´יאטר במהדורה קצת יותר פרוגית,זה לא אומר שהוא עושה מטאל,ובטח שבוזיו לא עושה מטאל,לא בבוזיו לוין סטיבנס ולא בשום הרכב אחר שתביא לי.בזאפא הוא לא עשה מטאל,עם ג´ף בק הוא לא עשה מטאל,עם האחים ברקר הוא לבטח לא עשה מטאל,עם קפטיין ביפהארט גם לא ועם דוראן דוראן..נו..אני מחייך עכשיו... לסיכום,אני מבין שאתה מסכים,למרות מהמשאתמת תחילה שבוסזיו לוין וסטיבנס לא עושים מטאל,ואני בהחלט לא סיווגתי אותם כפיוז´ן אלא אמרתי שהם קשים להגדרה וזה בהחלט נכון. לגבי המטאל,באופן כלי,הבעייה היא שלהקות כמו דרים ת´יאטר,סימפוני איקס ודומיהן עושות עוול לז´אנר,הן לוקחות את האלמנט המטאלי משנות השבעים ומערבות אותו עם מוטיבים פרוגרסיבים,גם מאותן שנים ונותנות סאונד! סאונד זה מה שהיה חסר באותן שנים אבל,הלהקות הללו בונות על הסאונד את כל מה שהן לא יכולות לתלות ברמה המוסיקלית שלהן והצעירים הולכים שבי אחרי הקומבינציה המסחרית הזאת ואחרי כן,כל דבר עם דיסטורשן,נקרא מטאל! לסיכום,תלמד קצת את תולדות המוסיקה,אל תינעל על מניירות מוסיקליות אופנתיות והכי חשוב-אל תזלזל באנשים ששמעו כבר מוסיקה שאתה תצטרך עשרים שנה בשביל להדביק. יום טוב ותודה לי על שאני בכלל מקדיש לך קצת זמן,בתקווה שתקלוט משהו.

Zed off

New member
תוריד תוריד קצת גובה...

קודם כל- זה שאתה יותר מבוגר לא עושה אותך אוטומטית יותר מבין! אז אל תתנשא עלי! דבר שני-אני שמעתי עוד דברים חוץ מיוזב בפיוז´ן, ואני יודע טוב מאוד מה זה פיוז´ן! אז אל תזלזל... ואתה ממש לא צריך ללמד אותי מתי התחיל המטאל כי אני יודע טוב מאוד מתי הוא התחיל ומה המשמעות שלו...חצי מההודעה שלך לא רלוונטית, כי במקום לענות תשובה נורמלית, רק הטפת לי דברים שאני כבר מזמן יודע! אם תסתכל על ההודעה שלי תראה שהכוונה שלי הייתה שזה לא נכון לשלול את בוזיו לוין סטיבנס כלהקת פרוגרסיב מטאל עקב החברים שבה, לא אמרתי אף פעם שטוני לוין וטרי בוזיו הם חיות מטאל,אבל הסברתי שהיו להם מגעים בעולם הפרוגרסיב מטאל(אגב המושג פרוגרסיב כבר מזמן איבד את המשמעות הישנה שלו)ולכן לא נכון להגיד שהם לא הלכו לכיוון הזה, בוזיו לוין סטיבנס הם כמו שהסכמנו לא פרוגרסיב מטאל טהור, אבל יש להם נגיעות משמעותיות בז´אנר הזה, ובטוח שאתה לא יכול לשלול את זה על ידי חברי הלהקה כי כולם עסקו בפרוגרסיב מטאל,(ושוב אני חוזר בוזיו ניגן עם ואי שהרבה מהיצירות שלו הם פרוגרסיב מטאל,והוא גם הייה ברכב ששמוexplorers club שגם עשה מן פרוגרסיב מטאל) זהו! זה כל מה שרציתי להגיד, אני מבקש מאוד שההודעה הבאה שלך תהייה עניינית ובלי שום הרצאות והטפות למינהן,שלא קשורות לנושא!

למעלה