סיבוב 1 - משחק 6

סיבוב 1 - משחק 6

רשימה מס' 1 1. Pink floyd - The final cut 2. king crimson - In the court 3. Jethro tull - Aqualung 4. genesis - Selling englend by the pound 5. Pink floyd - Dark side of the moon 6. The doors - the doors 7. Queen - A Night at the opera 8. King crimson - Red 9. Yes - Fragile 10. Led Zeppelin - Led zeppelin 1 מול רשימה 2 . Harmonium [Canada] - Si On Avait Besoin d´une Cinquième Saison(75) אלבום של להקה קנדית המכיל שתי יצירות שנוגעות ללב ועבודה טובה על כלי מיתר. הקטע החזק ביותר שם הוא "Histoire Sans Paroles" - יצירה של 20 דקות אינסטרומנטלית, עם השפעות קלאסיות וקלאסיות מודרניות. קצת דומה לקטעים באומהגומה אבל פחות ניסיוני מאומהגומה. במידה מסוימת הוא מזכיר חלק מהנושא של Blocco Mentale - Poa, אבל בניגוד ל- Blocco Mentale הדגש הוא על כלי מיתר ופחות על כלי נשיפה. כמו כן ישנו מלוטרון שנותן לצליל את ההיקף התיזמורתי. 2. Gryphon [UK] - Red Queen To Gryphon Three (74) אלבום של להקת גריפון, אלבום פולק/רוק/מתקדם/סימפוני משלב קלאסיקה אירופאית רומטית שמרנית עם פולק רוק. השילוב הוא אינסטרומנטלי כאשר משתמשים שם בכלי נגינה לא סטנדרטים (ללהקות רוק) כמו אבוב/באס. נושא היצירה הוא משחק השח מט המוזיקה מותאמת לקטעים ולמהלכי המשחק. 3. Mugen [Japan] - Sinfonia Della Luna (84) אלבום קונספט יפאני, רוק סימפוני קלאסי. קלאסיקה שבגלל מוצאה הרחוק לא נפוצה במערב דיה. דומה לג´נסיס אבל מורכב יותר. על הליריקה אין לי שמץ של מידע חוץ מהשפה. 4. LOS JAIVAS [Chile] - ALTURAS DE MACCHU PICCHU קלאסיקת פולק רוק מתקדם, מהרי האנדים עם דגש על הפולק. יצירה שלוקחת אותך ללב האנדים לעיר האבודה מאצ´ו פיצ´ו. כאן ישנו שילוב של רוק עם פולק אנדי/אינקאי, כאשר משתמשים בכלי נגינה מתאימים כמו חלילים מבמבוק לצד כלי נגינה רוקים כמו גיטרה חשמלית ומלוטרון. 5. ALMENDRA - ALMENDRA (גירסאת הדיסק) מצילי עברנו מזרחה לארגנטינה. יצירת פופ/רוק פסיכדלית חשובה מדרום אמריקה. בחרתי בגירסת הדיסק בגלל ששם אפשר לשמוע את השיר שעליו נאמר שהוא הטוב ביותר של דרום אמריקה תפוח אדמה, שיצא בתקליטון ולא באלבום והוא מצורף בדיסק כבונוס. 6. Kansas [USA] - Leftoverture (76) אלבם ט"מ של להקת קנזס האמריקאית. בחרתי בו למרות שהוא לא מכיל את השיר הכי טוב של קנזס, "Dust in the Wind", אבל הערך המוסף שבו גדול יותר מהאלבום " Point of Know Return". בעיקר בגלל הקטעים: ""Carry On Wayward Son" והדאבל באס המפורסם שלו ו-" Magnum Opus" המורכב יותר. 7. King Crimson [UK] - Lizard (70) אלבום אימפרסציוניסטי של קינג קרימזון מכיל צלילים קסומים ומנגינות שנוגעות ללב. לדעתי זה אלבום חשוב של הלהקה של הרוק מתקדם, יש טענה שהבאג שלו הוא הקטע "Lady of the Dancing Waters", אבל אני מוצא בו קסם. החסרון העיקרי שלו הוא העדרו של המתופף Bruford היה אז ביס. אבל נציג אחר של יס מופיע שם - הזמר Jon Anderson. הקטע החזק שבו הוא ה"בולרו" - היצירה בשם האלבום - "Lizard". 8. Camel [UK] - Mirage (74) יצירת מופת של חבורתו של לאטימר. רוק מתקדם סיוני עם נטיה קלה לפופיות שבאה לביטוי גלוי יותר באלבום שבא אחריו "The Snow Goose". הקטע החזק שם הוא, "Lady Fantasy". קיימת טענה לקיום פיוז´ן אצל הגמל, אני לא חושב כך. 9. Pink Floyd [UK] - Atom Heart Mother (70) Ah? זה פורום פינק פלויד, אז מתוך כבוד לאירוח אני מכניס לרשימה אלבום אחד שלהם שהוא ´הכי טוב´ של פינק פלויד לדעתי. בגלל העיבוד התיזמורתי, כלי הנשיפה, קיץ 68 ולמרות ארוחת הבוקר הפסיכדלית. 10. Yes [UK] - Relayer (74) מ´הכי טוב´ של הוודים עברנו להכי טוב של יס. מה לא נאמר עליו, השעות מינימליסטיות, מורכבות וכו´. בשבילי יש לו קסם מיוד בקטע soon, תענוג של צלים שלוקחים את הנשמה לטיול רחוק.

melancholy man

New member
בעיה

אם להיות כן, מבחנתי אין הרבה הבדל בסך הכל של שתי הרשימות, אבל מסיבות אישיות בעיקר, אני אבחר ברשימה 2

Shakty

New member
גם פה רשימה 2 - בגלל ההעזה

פעם ראשונה שאני נתקל במשהו לא מוכר : LOS JAIVAS ו ALMENDRA אני אחפש את הלהקות האלו - נשמע מעניין.

itaikuskus

New member
שוב, נלך לפי הסדר.

רשימה 1: פיינל קאט-ראה רשימה 5, לא ולא. קרימזון-גם רשימה 5, שיהיה. ג'טרו טאל-אקווהלאנג- אלבום סביר. לדעתי הדבר היחיד שהם עשו ממש טוב זה "stand up" ג'נסיס-שיעמם אותי...לא אוהב. פינק פלויד-DSOTM - איך אפשר שלא? כמובן. אלבום מופת. הדורז-אלבום מצוין, מוריסון אדיר. הולך. קווין-לילה באופרה - אלבום מעולה, המציק רוק תיאטרלי לצד גלאם וקברטים. איזו להקה גדולה. כן וכן. קינג קרימזון-רד - מתחיל טוב, אבל לא אחיד. לא משהו. יס-לא (ציף אמרה את זה פעם וזכתה בליבי). לד זפלין 1- כמובן. אלבום ענק. רשימה 2: את הרוב אמנם אינני מכיר, אני לא אתבייש בזה כי בעצם הסגנונות שהולכים שם לגמרי לא מדברים אלי. מה שכן יש שם, יס, קרימזון (נוראי הליזרד), קאמל ופלויד אני מעדיף את רשימה 1.

deePink

New member
רשימה 2

דברים מתחילים לחזור על עצמם יותר מידי ברשימה 1.... נכון אני כמעט לא מכירה כלום מרשימה 2 ואולי אני אצטער על הרגע שבו בחרתי ברשימה הזאת שאני אשמע חלק מהשירים... אבל כתיבה מעניינת ומשכנעת הם אלו שלקחו אותי להגיע למסקנה כי אני בוחרת ברשימה 2.

Elinor BC

New member
רשימה 1, אבל הפרש ממש קטן

אהבתי את אותם מספרים האלבומים, ופשוט ברשימה 2, לא הכרתי בכלל את הדיסיקם האחרים אבל מפאת הכבוד, כל הכבוד לך על ההשתתפות, אחלה רשימה(ממה שאני מכירה כמובן
)

brotos

New member
או מיי גאד.

רשימה 1 בנאלית באופן שערורייתי, השנייה מגרדת את תחתית האלטרנטיבה מלמטה (אכן, דימוי מוזר, כך גם הרשימה). אני בוחר לא לבחור.

j o n a

New member
קשה קשה..

סלינג ורד נגד מיראג' ורילייר..1 הולך בסוף כי סלינג הוא האלבום האהוב עליי..

רשימה 1

רשימה 1 TFC + (ר' לעיל המשחק השני) קרימזון + (ר' לעיל המשחק השני) אקוולנג 0 . שני האלבומים הראשונים של טאל היו בסדר. אח"כ, לא לטעמי. ג'נסיס - . לא כוס התה שלי. DSOTM +++ דלתות + קווין - קרימזון RED + YES - זפלין 1 + רשימה 2 הרמוניום ... שמעתי את השם, אבל לא מכירה את יצירתם. גרייפון -- . הפרוג בשיאו. רק בגלל האלמנט הבידורי שבפרוייקטים מגוחכים כאלו, נמנע מהנ"ל מלקבל שלושה --- . MUGEN ... אלבומי קונספט יפניים זה נשמע מעניין. ומעייף. LOS .... השילוב של מוסיקת אנדים עממית ורוק נשמע נורא, תאורטית. לא שמעתי. ALMENDRA .... לא שמעתי, לא ראיתי. קנזס --- . אחת הלהקות הגרועות בהיסטוריה. מן הסתם לא שמעתי את האלבום במלואו, לפחות לא בשניים-שלושה העשורים האחרונים. אבל מגיע להם. קרימזון (ליזארד) 0 . פעם אהבתי את האלבום הזה. יש לי אותו בויניל עד היום. בעקרון, זה יומרות ללא כיסוי. המומחים אומרים שזה בגלל שתהליך ההקלטה היה מסובך בגלל חילוקי דעות אישיים ואמנותיים בין כל המעורבים. ניחא. קאמל 0 . כמו קנזס, גם את זה לא שמעתי כמה עשורים. אבל כל אלבום שיש בו שיר עם המילה Lady בשמו, ועוד Lady Fantasy, לא מגיעות לו נקודות. (חוץ מ-Lady Jane, כמובן). AHM ++ . יצירת הנושא היא נפילה. APB הוא בדיחה. כל השאר הוא יצירת מופת. YES - לא, כאמור. רשימה 1 לוקחת, כי היא יותר מגוונת מבחינה סגנונית. יחד עם זאת, מגיע כבוד לרשימה 2 על ההפלגה למחוזות רחוקים, וההתרחקות מהמיינסטרים.

איך?

AHM suite = נפילה ??? על מה ולמה?! אני אנחש: בגלל שזו הסיבה הכי טובה של הפרוגרסיבים לצרף את הפלויד לשורות שלהם...

בגלל שזו יצירה לא 'פלוידית'

בגלל שהיא בעיקרה כמה רעיונות לא-מבושלים שהפלויד הקליטו כטיוטת עבודה, ואז נתנו אותה לרון גיסין שיעשה עם זה משהו, בעוד הם נוסעים להופעות ברחבי העולם. התוצאה היא יצירה שהיא יותר של גיסין מאשר של הפלויד, ואינה אופיינית ללהקה. הם עצמם לא אוהבים אותה, ככל הנראה מסיבה זו. אישית, אני חושבת שיש שם כמה רעיונות טובים, אך הם נלקחו ע"י גיסין לכיוונים לא מעניינים ולא מרגשים.

NIR Y

New member
ציףציף

יש לך "טעם" מאד מוזר במוזיקה, ואני חושב שזה נובע מזה שאת חושבת יותר מידי, ומנסה לחשב לפי קריטריונים מסוימים איזה שיר או דיסק יותר טוב מהשני, במקום להתחשב במה היית הכי נהנת לשמוע בלי משמעות לתקופה מקוריות וכו. ואני חושב שתוכלי להנות מהרבה יותר דברים עם לא תשללי בגלל ציף, אני די צודק לא ?

NIR Y

New member
משהו מוזר קרה

וזה נשלח פתאום ... בגלל ה"קריטריונים"

../images/Emo13.gif

אני יכולה להבטיח לך שכל מה שאני אומרת שאני אוהבת, זה באמת מה שאני אוהבת. זו המוסיקה שממנה אני נהנית, ביומיום - כרקע לעבודה במחשב, לניקוי הבית, בדיסקמן, באוטו. אני מאזינה למוסיקה (לאלבומים) כבר כשלושים שנה. זה מספיק זמן כדי לעצב טעם אישי, ללא קשר לדעתם של אחרים. באשר לטענה שהטעם שלי הוא "מוזר" או שאני "חושבת יותר מדי" - זה אני משאירה לשיקולכם.

afon

New member
מה נעשה מה נעשה?

רשימה אחת חצי אוהב חצי בא לי להקיא. רשימה שתים חצי לא מכיר בגרוש חצי שני מחבב לרוב. אז מה בוחרים? טוב נו רשימה אחת בגלל רד של קרימזון.

למעלה