סיבות לקיומות של אלוהים

אתם יודעים, חשבתי על זה

ואולי מי שלמעלה (יהוה,קרישנה,אללה,איך שלא תקראו לו)יצר את תורת האבולוציה? ככה שברא אותנו בצורה שהאדם יהיה מהקוף, זה יכול להיות, לא?

notafish

New member
יכול להיות../images/Emo19.gif

לוגית, אי אפשר לסתור את קיומו של אל שיצר את חוקי הטבע, בכללם את האבולוציה, ופשוט נתן לדברים להתגלגל משם. אבל זה אגוצנטריות אדירה לחשוב שאנחנו, בני האדם, מטרת כל הבריאה, או שיש לבריאה מטרה. ובכלל, אל כזה הוא די רחוק מהאל המתואר במיתולוגיות האנושיות השונות. "בראשית קבע אלוהים את PI כ-3.141592... ואת מהירות האור כ..." ???

hary_i

New member
אלוהים וחוקי הטבע אחד הם...

חוקי הטבע יצרו את העולם וממשיכים לנהל אותו.

L7

New member
לחוקי הטבע אין רצון לאלוהים הדתי

יש. אין דיאלוג עם חוקי הטבע . עם אלוהים הדתי יש. אין שכר ועונש מצד חוקי הטבע. יש מצידו של אלוהים הדתי. ניהול הוא הפעלת שיקול דעת וקבלת החלטות.לא כך חוקי הטבע.

פלטרון

New member
המורה שלי לתנ"ך אמרה לי פעם ..

ראשית - המורה שלי לתנ"ך היא אולי הדבר הכי רחוק מלהיות אישה דתייה . כך שזה לא ישמע אחרת . המורה שלי לתנ"ך אמרה לי פעם שבן-אדם צריך להכיר הקיומו של כוח עליון . שיקרא לו אלוהים, שיקרא לו אבולוציה - החשוב הוא שיפנים שהוא לא הכח העליון . האמת היא שזו פרשנות למשפט שנאמר ע"י מישהו ( שכנראה היה דתי , אחרת לא הייתי זוכר את זה משיעורי תנ"ך ..
) .

אני מסכים.

למשל בנושא הסביבה, האדם שחשב את עצמו לכוח עליון הזיק וקלקל הרבה ממה שבראו לפניו. המורה התכוונה במילה כוח עליון למערכת ערכים מוסריים. למשל "לא תרצח"!

Lu Tze

New member
ניסו כבר למצוא "פשרה" בין אבולוציה

ואלוהים ו... אי אפשר. אבולוציה היא התפתחות שמבוססת על מקריות (היא לא מכוונת למשהו, אלא לשרידה) ואילו אלוהים צריך בני אדם.

Lu Tze

New member
כמה מובנים, אבל מה שהתכוונתי אליו

זה שאלוהים ברא את בני האדם בתיכנון מוקדם ואילו האבלוציה לא יכולה ליצור משהו בתיכנון מוקדם.

......

ניתן לאמר שהסבל הוא כעונש על חטאים או נסיונות וכו. כמובן גם על זה ניתן לשאול מדוע...

תינוק קטנצ´יק שעוד לא הספיק לעשות

שום דבר רע בחייו סובל ממחלה קשה או מפציעה חמורה ויש לו כאבי תופת. איזה חטאים! איזה נסיונות!

masorti

New member
התשובה לכך טריביאלית...

א. כי האדם לא יעריך את הטוב (נעים, נוח, מענג, מהנה) אם לא יכיר גם את הסבל. וכידוע לך, ההנאה ממה שאתה מעריך יותר - גדולה יותר. ב. כדי לאפשר לאדם להתעלות רוחנית. אין זה קונץ להאמין באל כשטוב לך, אבל רק מי שאמונתו עמוקה ישמור עליה כשרע לו. וכידוע לך, לאחר שבצעת משימה קשה אתה מגלה בתוכך כוחות שלא ידעת עליהם. ג. הסבל הוא כמובן גם כלי להענשת החוטאים. (אלא שנימוק זה בעייתי משום "צדיק ורע לו" וגו´)

L7

New member
אלוהים גורם לחוטאים לחטוא

ואח"כ הוא מעניש אותם. אכן אל חביב. העונש מיותר לחלוטין והוא כואב כמו הכאב של מריונטה מעץ......... כמובן שקבלת דבר שכזה שוב תשמוט את הקרקע תחת הרעיון הדתי. לצורך הפילוסופיה של הדת אדם רשאי לעשות את הרע בעיני אלוהים. מין תיחכום שכזה.,,,,,,,,

גאיוס

New member
ברוכה הבאה לפורום סיציליה 1

בינתיים לא קל לדתי בפורום זה. נאחל לך שתצליחי לשכנע ובעיקר שתנסי לשכנע

גאיוס שלום! קודם כל

רחוקה מהדת לצערי עדיין, אבל קרובה מעט לאמת בנתיים. אין מה לשכנע כל אחד אומר דעתו, אדם באמונתו יחיה.

nute kram

New member
זו הודעה מעניינת!!! (באמת)

כמובן שיתכן שאתה צודק ויכול להיות שקבוצה של חיזרים הכן "יצרה" אותנו, אבל זה מעלה את השאלה מי יצר אותם ומי שיצר אותם וכן הלאה ןלכן הסיכויים הם שהתיאוריה האבולוציונית נכונה וכנראה שהכל התחיל מתישהו איך שהו בצורה שאנחנו לא מסוגלי לקלוט.

פלטרון

New member
כאן קבור הכלב ! !

זה בדיוק העניין - אם החייזרים בראו אותנו , אז מי ברא אותם ? ואם אלוהים ברא אותנו , אז מי ברא אותו ? ראיתם פעם את הסרט אקספרס של חצות . שם, אלו הכלואים בכלא התורכי, בשבילם "הבוס" הוא מנהל הכלא השמנמן . אבל זה רק בגלל שהם כלואים במציאות מוגבלת . ברור לכולם שגם למנהל הכלא יש בוס משלו. אז אולי גם אלוהים שלנו הוא "בוס" מקומי בלבד . אולי לכל גלקסיה יש אלוהים משלה ... הנקודה היא, שלא תמיד חייבים למצוא את הגורם הבא בשרשרת, כי : 1) לא תמיד יש לשרשרת גורם נוסף. (או שאולי היא עגולה וחוזרת על עצמה) 2) ואם יש , אז אנחנו נבלה אינסוף זמן בחיפוש אחר הגורם הבא של הגורם הבא של הגורם הבא ...

למעלה