סיבות לשקיעת הדמוקרטיות

ai27

Well-known member
לא אגיד שאין שמאל קיצוני רע (מקרון בצרפת)
מקרון זה השמאל המתון בצרפת (חרם על ישראל במקום השמדתה)
חברו הקיצוני לעומת זאת - תומך בגלוי בחיזבלה וחמאס
אבל רוב הבעיות של העולם מהימין הפנאטי
:ROFLMAO: :ROFLMAO:
חבריך לשמאל בכל העולם תומכים בחמאס וחיזבלה, מגדירים אותם כמפלגות שמאל
והבעיה היא הימין?

אתה כזה לפידון מטורלל...
לכן אני מקווה שטראמפ ייכשל, כדי שכל תאומיו בעולם ייפלו כמו דומינו.
מה בעצם קיצוני בטראמפ מבחינתך?
מלבד זה שהוא ביחסים טובים עם ביבי

הפנטזיה על "עולם ישן עד יסוד נחריבה"?

דורי 1981

Active member
הסיבה היא סוציאליזם.
במדינות שאימצו סוציאליזם טוטאלי, הקריסה היא טוטאלית וחסרת תקנה
אתה מתכוון לקומוניזם דרום אמריקאי. אכן, גם זה לא מומלץ. אבל שם אין מסורת דמוקרטית. אני מתכוון למדינות ששנים יש בהן דמוקרטיה והן הופכות לסמי דמוקרטיות במקרה הטוב ולדיקטטורה במקרה הכי פחות טוב. הכוונה היא בעיקר למדינות אירופאיות וכן לארה"ב, רוסיה, טורקיה וישראל.

ai27

Well-known member
אתה מתכוון לקומוניזם דרום אמריקאי
לא - כל מתכון שמכיל פולוניום הוא רעיל
העיסוק במתכון המדוייק והמינונים, נועד להסתיר את האמת הפשוטה
אכן, גם זה לא מומלץ. אבל שם אין מסורת דמוקרטית
מה זה "מסורת דמוקרטית"?
אפשרות לפלוט את הרעל מהממשלה, אבל הרעל עדיין שם,
אני מתכוון למדינות ששנים יש בהן דמוקרטיה והן הופכות לסמי דמוקרטיות במקרה הטוב ולדיקטטורה במקרה הכי פחות טוב
למשל הפנטזיה שלכם לחסל את הדמוקרטיה הישראלית ולהוציא את הליכוד ומפלגות ימין נוספות מחוץ לחוק
למשל המזימה המרושעת שלכם להכניס לכלא פוליטיקאים - שכל חטאם היה שהם מנעו ממכם להרוס את המדינה
זה בדיוק "סמי דמוקרטיות"

ומה קורה בארה"ב?
ניסו את אותו תרגיל על טראמפ
גם נסיונות לזרוק אותו לכלא,
וגם נסיונות לרצוח אותו ממש
הכוונה היא בעיקר למדינות אירופאיות וכן לארה"ב, רוסיה, טורקיה וישראל.
רעל זה רעל, דורי
איך ארה"ב, המעצמה הקפיטליסטית הגדולה בעולם הגיעה למצב של מיתון-ענק, חוסר יכולת לאזן תקציב, קריסה דמוגרפית, חובות-ענק, פלישה המונית של מעל 10 מליוני "מהגרים לא חוקיים" בשנה, גל בזיזות המוני של חנויות, המוני אוהלים ברחובות הערים הגדולות, תמיכה פומבית (במתחמים אקדמיים) בארגוני טרור שמטרתם המפורשת השמדת עם וכו'?
הזריקו בהדרגה יותר ויותר רעל,
עד שהמערכת מתחילה לקרוס

דורי 1981

Active member
ומה קורה בארה"ב?
ניסו את אותו תרגיל על טראמפ
גם נסיונות לזרוק אותו לכלא,
וגם נסיונות לרצוח אותו ממש
בוא לא נערבב, הממשלה ניסתה ליזום את זריקתו לכלא (לצערי לא הצליחה) וגורמים פרטיים ניסו לרצוח איתו (לשמחתי לא הצליחו).

ai27

Well-known member
בוא לא נערבב, הממשלה ניסתה ליזום את זריקתו לכלא (לצערי לא הצליחה) וגורמים פרטיים ניסו לרצוח איתו (לשמחתי לא הצליחו).
ואתה יודע איך קוראים למשטרים שזורקים יריבים פוליטים לכלא כדי לא להתמודד איתם בבחירות,
יא דורי?

אז כבר הבנו שאתה למשל - מעדיף משטר דיקטטורי שמחסל ומעלים יריבים פוליטיים על פני משטר דמוקרטי
ספר לנו:
מה הסיבות שגרמו לך לשאוף לחיסול המדינות הדמוקרטיות?

דורי 1981

Active member
ואתה יודע איך קוראים למשטרים שזורקים יריבים פוליטים לכלא כדי לא להתמודד איתם בבחירות,
יא דורי?
לשלוח במקרה של הפסד. מה גם שיש על מה במקרה שלו- תצהירי מס כוזבים, המרדה בקפיטול, הטרדות מיניות (לתפוס בפוסי, זוכר?), ומדובר ברשימה חלקית בלבד. אני לא רוצה נוכלים כמנהיגי העולם החופשי וכמנהיגי המדינה שלי. אעשה הכל כדי שלא ייבחרו. אבל אולי אני אחד האנשים הישרים הבודדים שנותרו פה.

ai27

Well-known member
לשלוח במקרה של הפסד. מה גם שיש על מה במקרה שלו- תצהירי מס כוזבים
תצהירי מס כוזבים - לעניין פטור ממס?
את זה אין להם.
תצהירי מס, שלא קשורים לפטור - אינם באמת עילה לכלא.
ושימוש בעבירות בירוקרטיות פעוטות לצורך כליאת מתנגדים פוליטיים - זה מאפיין דיקטטורי
המרדה בקפיטול
אז עכשיו אתה טוען שאסור להפגין?
גם זה מאפיין מאוד דיקטטורי, דורי
מפליא אותי שאתה לא יודע על זה.
הטרדות מיניות
עבירות שעברה עליהן התיישנות לפני עשרות שנים?
גם זה נשמע כמו משהו שרק דיקטטורה תכניס עליו אדם לכלא - בעצם רק בגלל שהוא מתנגד פוליטי
ומדובר ברשימה חלקית בלבד.
כמובן - כתומך בדיקטטורות, אתה וודאי תשמח למצוא הרבה דרכים להתעלל בפוליטיקאים סוררים שמתנגדים למפלגה שלך
אני לא רוצה נוכלים כמנהיגי העולם החופשי וכמנהיגי המדינה שלי. אעשה הכל כדי שלא ייבחרו. אבל אולי אני אחד האנשים הישרים הבודדים שנותרו פה.
נשמע שלא לקחת היום את התרופות הפסיכיאטריות שלך דורי,
רוץ מהר לחדש מרשם לפני שתתחיל לרצוח פה אנשים

דורי 1981

Active member
אז עכשיו אתה טוען שאסור להפגין?
גם זה מאפיין מאוד דיקטטורי, דורי
מפליא אותי שאתה לא יודע על זה.
הפגנה? לקרוא לתלייה של מייק פנס (רפובליקני!) זו הפגנה? לפרוץ לבית המחוקקים זו הפגנה? מישהו התבלבל כאן...

ai27

Well-known member
הפגנה? לקרוא לתלייה של מייק פנס (רפובליקני!) זו הפגנה? לפרוץ לבית המחוקקים זו הפגנה? מישהו התבלבל כאן...
נשמע שזה אתה המבולבל - הרי טראמפ לא תמך בדברים האלה

אתה אומר שלדעתך צריך לזרוק את טראמפ לכלא - על דברים שהוא לא תומך בהם?

דורי 1981

Active member
עבירות שעברה עליהן התיישנות לפני עשרות שנים?
גם זה נשמע כמו משהו שרק דיקטטורה תכניס עליו אדם לכלא - בעצם רק בגלל שהוא מתנגד פוליטי
לא כולן. אונס זאת לא עבירה שחלה עליה התיישנות בדומה לרצח. אגב, יש סצינה שטראמפ אונס את אשתו השנייה איבנה בסרט. ממש לא שערורייתית, סתם סצינת סאדו שלא בוימה היטב. אגב, הוא יצא בזול מהסרט וסתם ניסה למנוע את הפצתו.

ai27

Well-known member
לא כולן. אונס זאת לא עבירה שחלה עליה התיישנות בדומה לרצח
אבל לא עבירות של תקיפה מינית
וודאי לא של הטרדה, או סתם דיבורים גסים בין חברים
אגב, יש סצינה שטראמפ אונס את אשתו השנייה איבנה בסרט. ממש לא שערורייתית, סתם סצינת סאדו שלא בוימה היטב
אז אתה אומר שצריך להכניס מנהיג פוליטי לכלא - בגלל סרט פנטזיה שנועד להכפיש אותו?
מעניין
זה לוקח את התעמולה המפלגתית לשלב הבא.
אגב, הוא יצא בזול מהסרט וסתם ניסה למנוע את הפצתו.
ברור - כי להאשים אדם באונס שהוא לא ביצע, זה עניין סטנדרטי בדיקטטורות
בכלל לא רצח אישיות שאמור לפסול סרט לשידור

יא דורי?

אז כבר הבנו שאתה למשל - מעדיף משטר דיקטטורי שמחסל ומעלים יריבים פוליטיים על פני משטר דמוקרטי
ספר לנו:
מה הסיבות שגרמו לך לשאוף לחיסול המדינות הדמוקרטיות?
אסור להרוג אדם. הרוצים לרצוח אותו שייענשו, גם אם הוא אדם רע.

דורי 1981

Active member
למשל הפנטזיה שלכם לחסל את הדמוקרטיה הישראלית ולהוציא את הליכוד ומפלגות ימין נוספות מחוץ לחוק
למשל המזימה המרושעת שלכם להכניס לכלא פוליטיקאים - שכל חטאם היה שהם מנעו ממכם להרוס את המדינה
זה בדיוק "סמי דמוקרטיות"
טעות בעברית, מכם ולא ממכם. אבל אם תתעלם מזה, אני לא באמת חושב שצריך להוציא את הליכוד מחוץ לחוק. להשעות פוליטיקאים שתורמים לאווירה אלימה, בהחלט כן.

דורי 1981

Active member
בלי קשר, מומלץ לכולם לראות את המתמחה, סרט שעוסק בטראמפ ובשנים המעצבות שלו כאיש עסקים. אפשר לאהוב או לשנוא, אדיש לא ניתן. ואגיד לכם משהו, הוא דואלי. הוא לא רק טוב ולא רק רע. כל אחד רואה בו את מה שהוא רוצה לראות.

זה תלוי מוסריות, והמוסריות בסוף מנצחת. גרמניה הייתה דמוקרטיה חלשה ולא אמיתית ולכן הפכה לדיקטטורה, אבל העולם ניצח אותה. דמוקרטיה מחויבת לשמור על זכויות האדם. כשיש דיקטטורה לזמן ממושך, הרבה פעמים האזרחים מתמרדים נגדה.

ai27

Well-known member
זה תלוי מוסריות, והמוסריות בסוף מנצחת. גרמניה הייתה דמוקרטיה חלשה ולא אמיתית ולכן הפכה לדיקטטורה, אבל העולם ניצח אותה. דמוקרטיה מחויבת לשמור על זכויות האדם. כשיש דיקטטורה לזמן ממושך, הרבה פעמים האזרחים מתמרדים נגדה.
והרבה פעמים לא

בארגנטינה למשל - הסוציאליזם אכל כל חלקה טובה, במשך 40 השנה שיש שם משטר סוציאליסטי מתון
אבל בגלל שיש שם דמוקרטיה,
התאפשר לאזרחים לסלק אותם מהשלטון ולהתחיל תהליך ניקוי רעלים,
מה שלא אפשרי ב"סוציאליזם על מלא".

בוונוצאלה, קרה משהו אחר:
אחרי עשרות שנים של שלטון סוציאליסטי שזכה בבחירות,
העם החליף את השלטון בבחירות דמוקרטיות,
אבל השלטון הסוציאליסטי החליט פשוט להתעלם מהבחירות - ואז שינה את החוקה כך - שלא יתבצעו חילופי שלטון

באוקראינה קרה דבר אחר (לא סוציאליזם, אבל בהחלט טוטליטרי):
מפלגה שלא זכתה בשלטון ביצעה הפיכה,
ואז הכריזה שמפלגת השלטון (הגדולה ביותר באותו זמן), היא בעצם לא חוקית
כך שהיא לא תוכל להשתתף בבחירות,
ולכל השאר יהיה קל יותר

אמנם חלק מהעם התמרד נגד זה - אבל זה יצר מלחמת אזרחים שנמשכת כבר עשור
לא נעים
בשנתיים האחרונות זה אפילו החריף, כי הפרלמנט לא מתפקד - ויש רק מפלגה אחת שקובעת הכל, כולל עוד שלל מפלגות שהוכרזו כלא-חוקיות.
ככה הרבה יותר קל להם

דורי 1981

Active member
באוקראינה קרה דבר אחר (לא סוציאליזם, אבל בהחלט טוטליטרי):
מפלגה שלא זכתה בשלטון ביצעה הפיכה,
ואז הכריזה שמפלגת השלטון (הגדולה ביותר באותו זמן), היא בעצם לא חוקית
כך שהיא לא תוכל להשתתף בבחירות,
ולכל השאר יהיה קל יותר
ואם מחר הליכוד יעשו משהו דומה, האם יהיו לך טענות או שתגיד שזה צעד נכון בשעת מלחמה למשל?

ai27

Well-known member
ואם מחר הליכוד יעשו משהו דומה, האם יהיו לך טענות או שתגיד שזה צעד נכון בשעת מלחמה למשל?
לא תשמע אותי אומר משהו טוב על זלנסקי
הוא לקח דמוקרטיה קורסת (לא באשמתו, כי זה תהליך שהתחיל לפני עשור, כשהוציאו מהחוק את המפלגה הגדולה ביותר - הליכוד של אוקראינה אם תרצה)
ובהדרגה הפך אותה לדיקטטורה על מלא (כולל ביטול בחירות ללא הגבלת זמן)
שזה דבר גרוע מאוד - וכן באשמתו.

הליכוד מעולם לא עשה משהו דומה, ואפילו לא הציע לעשות משהו דומה.
מעבר לזה - הליכוד לא דחה בחירות (אפילו לזמן קצוב) בגלל מגיפה,
אז לטענה המטורללת שלך,
אין שום בסיס

למעלה