סידרת שאלות מטרידות!!!!!!!!!

מצב
הנושא נעול.

אני עומד לקבל פיטורין ובשלב זה אני בחופשה בתשלום של כ 40 יום. הציעו לי עבודה זמנית לפרק הזמן הזה. שאלותי הן כדלקמן: 1 האם אני יכול לעבוד בפרק הזמן הזה במקום אחר? 2 האם המעסיק יכול לקרוא לי לעבודה במהלך החופשה שהוא הוציא אותי אליה? 3 בתום החופשה אני יודע שאפוטר באופן וודאי {13 שנה רצופות} האם אני מחויב לעבוד חודש מהודעת המעסיק או שהוא חייב לשלם לי את החודש מבלי שאתן לו אותו? 4 האם פרמיה קבועה שמופיעה בתלוש במשך כל השנים הללו מידי חודש בחודשו אמורה להכלל בפיצויי הפיטורין שלי? האם בדמי האבטלה הפרמיה הזו נלקחת גם היא בחשבון? בברכה קובי

סדרת תשובות כדי להקל עליך:

אני עומד לקבל פיטורין ובשלב זה אני בחופשה בתשלום של כ 40 יום. הציעו לי עבודה זמנית לפרק הזמן הזה. שאלותי הן כדלקמן: 1 האם אני יכול לעבוד בפרק הזמן הזה במקום אחר? 2 האם המעסיק יכול לקרוא לי לעבודה במהלך החופשה שהוא הוציא אותי אליה? 3 בתום החופשה אני יודע שאפוטר באופן וודאי {13 שנה רצופות} האם אני מחויב לעבוד חודש מהודעת המעסיק או שהוא חייב לשלם לי את החודש מבלי שאתן לו אותו? 4 האם פרמיה קבועה שמופיעה בתלוש במשך כל השנים הללו מידי חודש בחודשו אמורה להכלל בפיצויי הפיטורין שלי? האם בדמי האבטלה הפרמיה הזו נלקחת גם היא בחשבון? בברכה קובי
סדרת תשובות כדי להקל עליך:
1. לא. החוק אוסר עבודה במקום אחר בתקופת חופשה שנתית. אם המעסיק ידע מכך הוא יוכל לנכות לך את דמי החופשה ששילם לך. 2. לדעתי, אי אפשר סתם כך להחזיר עובד מחופשה אבל אם יש מצב חירום בעבודה או עומס בלתי צפוי שלא ניתן היה לצפות אותו והמעסיק מבקש את חזרתך לעבודה ומאפשר לקיחתה במועד אחר, כנראה שזה יחשב מאוד לא תם לב מצד העובד אם הוא יסרב לבקשה בלי הצדקה (סיבה מוצדקת לסירוב יכולה להיות שהייה בחו"ל). אני כותבת לדעתי, מאחר ואני לא מכירה פסיקה בעניין ומפעילה כאן שקול דעת אבל ללא ביסוס. 3. רק X רק אם המעסיק ירצה לוותר על השירותים שלך בתקופת ההודעה המוקדמת הוא יהיה חייב לשלם לך ללא נוכחותך. אם הוא לא מוותר על השירותים שלך בתקופה זו, אתה חייב להתייצב לעבודה. 4. תוספת קבועה לשכר שאיננה תלויה בדבר תחשב לצורך חישוב פיצויי הפיטורים. לגבי חישוב דמי האבטלה - לא יודעת.

שיר ורד

New member
דמי אבטלה

דמי אבטלה
דמי אבטלה מחושבים על פי כל רכיבי השכר עליהם משולם ביטוח לאומי ובכלל זה פרמיה. כדאי להזכירך , שפדיון חופשה, השלמת ימי הבראה ופצויי פיטורים המשולמים בסיום יחסי עובד מעביד פטורים מביטוח לאומי ולכן לא יובאו בחשבון כלל בחישוב דמי האבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה