סיד או גילמור?

mybass

New member
סיד או גילמור?

היי היי אני חדש! אחרי כל מה שהיה עם הלקה לגבי סיד ואז גילמור. חלק אומרים שגילמור הוא מלך וחלק רוצים הופעות של סיד. מי יותר טוב לדעתכם? מי אתם מעדיפים?

שלום Mybass וברוך בואך ../images/Emo24.gif

הביטוי "מלך" הוא לטעמי ביטוי מיותר וילדותי. לא צריך לקחת את זה כ"כ ברצינות. אני חושבת שכל מי שמכירים ואוהבים את הפלויד, היו רוצים לראות את שניהם, גם סיד וגם גילמור, עושים מה שהם יודעים לעשות. סיד, אבל, הוא אדם לא בריא וקרוב לוודאי לא יופיע עוד, עם הפלויד או בכל הרכב אחר. בכל מקרה, האיכויות של כל אחד מהם ותרומתם לפלויד, הם שונים מאוד. מה דעתך-אתה על תרומתם? נשמח לשמוע.

mybass

New member
ה"מלך"

קראתי לו ככה מפני שכך ראיתי שאנשים קוראים לו כאן. ולכתוב גילמור מאוד מעיף אותי. עד היום שמעתי רק את גילמור כי מהתקופה שהתחלתי לאהוב אותם לא היה לי כסף ושום שיטה להוריד. וחוץ מזה,אני מאוד מעריך אותם וחושב שהכסף מגיע להם על האלבומים האלה ואין שום סיבה להוריד. (התוודות-צרבתי את "the wall") ולכן אני לא יודע מה הייתה תרומתו של סיד.

Blackpanter1י

New member
"החומה" צרוב זה לא שווה...גם בגלל

שהשירים לא יהיו מחוברים אחד אחרי השני בדיוק כמו בדיסק המקורי,ולדיסק צרוב לדעתי במיוחד שמורידים מקאזה וכאלה, ולא צורבים מהדיסק המקורי, אין אותה איכות סאונד בכלל.

אפשר לעשות אותם ברצף

בלי ההפסקה של שתי השניות. בתוכנת NERO אתה יכול לאפס את ה-ג€ PAUSE במאפיינים של כל רצועה החל מהרצועה השנייה ועד לאחרונה. יעני חוץ מהראשונה, תשאיר אותה על שתי שניות. אני מקווה שהבנת אם לא אני אשלח לך מסר כשאמצא לי מחשב עם חיבור לאינטרנט. אבל עדיין עדיף את הדיסק המקורי בגלל האיכות.

אני לא מעודד!

עזרתי לו בתוכנה עצמה אין בזה עבירה על החוק לדעתי, תסתכלי על זה בתור תמיכה טכנית! תקראי היטב את ההודעה.

שוב שלום

אנא עיין בבקשה בתקנון הפורום: אנו לא מדברים כאן על צריבות והורדות. הודעות נוספות בכיוון הזה, יימחקו.

mybass

New member
אופס.

עיינתי בהם עודבראשית דרכי כאן (אתמול). לא הבנתי את ההודעה. התנצלותי.(אני מרגיש מכובד)

אם כך, אני ממליצה להאזין לאלבום

הראשון שלהם, Piper at the Gates of Dawn, ולסינגלים שהוציאו עם בארט, שנמצאים בדיסק Relics. כך תוכל ללמוד מה היתה תרומתו של בארט ללהקה. בעצם, תרומתו היתה גדולה יותר מאשר השירים האלו... רוחו שורה מעל מרבית הדברים שהפלויד עשו מאז עזב, במיוחד שלושת האלבומים הידועים שלהם, WYWH, DSOTM וה"חומה".

Absolut3sbk

New member
בקשר לסיד...

מה שבטוח זה, שכל זה לא היה קורא אם הוא לא היה בלהקה, אבל גם כל זה לא היה ממשיך עם הוא היה נשאר בלהקה. ובקשר לשאלה- גילמור.

Coon Jew

New member
אם כבר סיד וגילמור..שאלה

לי אליכם ובמיוחד לציף: איזה שירים הוקלטו או בוצעו כאשר סיד וגילמור היו ביחד בלהקה (במשך החודש)?

שאלה טובה

אנחנו יודעים כיום, בעקבות מחקרים חדשים, שהעבודה על Saucerful החלה עוד בקיץ 1967, הרבה לפני שגילמור הצטרף ללהקה. סיד מופיע בכמה מהקטעים באלבום, למרות שהפלויד טענו במשך שנים שהוא מופיע רק ב-Jugband Blues, שהוא גם כתב. האלבום הושלם, כמובן, עם גילמור. השאלה היא באילו שירים מופיעים שניהם. גילמור עצמו אמר ששניהם מופיעים ב-Set the Controls, אבל שהם הוקלטו בנפרד. יתכן שכך היה גם בשירים האחרים באלבום בהם סיד הופיע, מלבד Jugband, בו גילמור לא מנגן. במהלך חודש ינואר היו הקלטות באולפני אבי רואד, אבל כאמור לא ברור עד כמה סיד השתתף בהן. ווטרס מספר על הקלטות טראומטיות (סיפור Have You Got It Yet, למשל) ומייסון בספרו אומר שמצבו של סיד החמיר, עקב צירופו של גילמור, שנכפה עליו. היו גם סיפורים ואגדות על כך שסיד היה בא לאולפן, אך האחרים לא נתנו לו להכנס והשאירו אותו לחכות בלובי. לא ברור לגבי איזו תקופה מדובר - אם ינואר, או מאוחר יותר. יתכן שכל הדברים נכונים. מי יודע. על פי דייויד פארקר, מחבר Random Precision, סיד ניגן ב-Remember A Day (שהוקלט באוקטובר 67, כמו גם Paintbox). פארקר מצא הוכחות שסיד הקליט את Set The Controls, כפי שגילמור אמר, אבל לא מצא שום עדות לכך שגילמור הקליט אף הוא טרק גיטרה לשיר!. יש סימן שאלה לגבי השתתפותו של סיד ב-Let There Be More Light. מחברים אחרים - פחות מהימנים, טוענים שסיד משתתף גם בשירים נוספים. Scream Thy Last Scream הוקלט בפעם האחרונה בינואר 67 (היו כמה וכמה נסיונות קודמים). מייסון הוא הסולן (כפי שהוא מאשר בספרו), ופארקר מנחש שזה היה בגלל שסיד לא היה נוכח באולפן, באותו יום. לפני שנה יצא ספר מצויין על הקלטות Piper. מעניין יהיה לקרוא ספר - או אפילו מאמר - על הקלטות Saucerful.

holo

New member
שמתי לב למשהו מוזר

האלבום הראשון של הלהקה הוא אלבום שמח ועליז, והאלבום השני שונה לגמרי ממנו, יותר קודר ואפל, לדוגמא set the controls וקטע הנושא.. אם סיד היה בריא וממשיך להנהיג את הלהקה ככה הוא היה ממשיך את הסגנון שלה?

buffa

New member
סיד או ווטרס, אם כבר.

בכל מקרה - אני עם סיד. הוא יוצר נהדר ואני לא יכולה שלא לתהות 'מה אם' הוא לא היה עוזב. הפייפר טומן בתוכו איכויות מדהימות שאני בטוחה שהיו רק משתבחות והולכות לכיוונים מעניינים.

mybass

New member
סיד או ווטרס

אין מה להשוות בין סיד לווטרס. אני מדבר גם על הנגינה והכל לא רק על המנהיגות.

למעלה