סיד בארט

brotos

New member
סיד בארט

כשאני חושב על כך, מעולם לא דיברו כאן על קריירת הסולו של בארט, זו שנמשכה שלושה אלבומים בדיוק, ולאחריה שתיקה ארוכה. אני מודה, מעולם לא שמעתי חומר מהאלבומים האלה, אבל לאחר שקראתי את הביקורת (המופתית) של ציף על השיר Gugband Blues מתוך צמ"ס, החלטתי שכדאי לגלות גם את חבל הארץ הזה, למרות האדמה הטרשית, מזג האוויר הלא-נוח רוב ימות השנה ורוחות הרפאים שלפי האגדה מסתובבות שם. אז למי שיש משהו להגיד על שלושת האלבומים הללו מוזמן לעשות את זה כאן. (נכון, זה לא פ"פ, אבל גם הוא בנאדם).

melancholy man

New member
או, קצת מוסיקה לשם שינוי

הרבה זמן קרירת הסולו הקצרה גרמה לי למבוכה, כלומר, לרוב הקטעים קשה מאוד להאזין וזה לא בדיוק מה שמישהו מאיתנו חושב כשהוא חושב כל פינק פלויד, אם הייתי צריך למצוא דימוי לזה, אז הייתי אומר שזה כאילו מישהו לקח את Gugband Blues והפריד אותו לצלילים בודדים ואז הרכיב אקראית, עם השנים הדעה שלי השנתה. בארט לא הפסיק להיות כותב שירים מעולה (אולי אחד הטובים בתולדות הרוק, וכל השירים שלו מעניינים, לא תמיד נעים לשמוע את זה, אבל זה תמיד מעניין. פעם היה לי רעיון לקחת את השירים של סיד ולראות כיצד התדרדרות במצבו באה לידיי ביטוי במילים, לקראת הסוף הוא מתנקה כמעט לגמרי מדימויים והתיפיפות ונותן לנו הצצה גדלה והולכת לתוך נפשו המיוסרת, מה שכן, ממש לא קל לשמוע את זה.

flowerboy69

New member
סידוס בארטוס...

רציתי סתם ככה להזכיר כאספן מה לעשות...שמעבר ל 3 אבלומים יצא גם הקופסא שלו עם 3 האלבומים וספר קטן וגם יצא דיסק כפול שבו יש את 2 האלבומים הראשונים יחד וגם האוסף-האם לא תתגעגע אלי? עם השיר בוב דילן בלוז וכמובן הדיסק שיצא לא מזמן של הביביסי עם הגרסאות שהוקלטו חי שאגב במקור הדיסק הזה יצא בתקליט בשם-פיל ססונס... ועוד דבר אחד-יצא פעם אוסף שלו מחברת קלאופטרה בתוך מן תיק בד כזה עם תמונות וגלויה... נו...זה סקירה של הקריירה של סיד בארט מבחינת חברות התקליטים...

melancholy man

New member
שאלה טובה

תראה, זה יותר "מעניין" או "חשוב" מ"טוב" (לא שיש דבר אוביקטיבי כזה) האלבומים של בארט מאוד קשים להאזנה, אבל אני חושב שלאורך זמן הם שווים את ההשקעה.

melancholy man

New member
לדעתי?

בעצם, אם לסכם יש לך 3 אופציות: Barrett ו The Madcap Laughs, שיצאו כשבארט עוד היה פעיל מספיק בשביל להקליט חומר (1970) ואת Opel שיצא ב 89 ומכיל "חומרים שלא פורסמו עד אז" (ובניגוד להרבה אלבומים שמפורסמים כך, החומרים כאן הם באמת כאלה ואפילו שווים שמיעה...), בעיני הכי טוב להתחיל מ The Madcap Laughs למרות ש Barrett אולי מעט אזין יותר, יחד עם זאת, אם אני לא טועה, יש CD המכיל את שני האלבומים ומחירו זהה לזה של כל אחד בנפרד, כך שאם אתה מוצא את ה CD הזה אז עדיף. בקשר ל Opel, עם כל העניין והחשיבות לא הייתי שומע אותו ראשון.

flowerboy69

New member
לדעתי!

הכי פשוט וטוב שתח את האוסף שלו-won't you miss me? משהו כזה וככה תשמע שירים מהכל יחד ותדע מה אהבת יותר ואז תוכל להתקדם.וכמו שאמרתי גם אני מקודם יש דיסק כפול שנקרא- double original שזה 2 האלבומים של בארט בדיסק כפול ואכן כמו שנאמר פה-במחיר מוזל וניתן למצוא אותו בטוואר רקורדס או דרך אמזון

flowerboy69

New member
חח זה הכל מהזקנה שנפלה עלי...

טוב זה וגם שקשה לזכור שמות של 600 דיסקים...(רמז) ואגב האוסף הזה טוב יותר מהאוסף של חברת קלאופטרה-octupus גם בגלל השיר bob dylan blous וגם בגלל שיש בו שיר שאני מאוד אוהב two of a kind מתוך התקליט peel sessones ואם אנחנו בקטע של סיד...יש לו 2 אלבומי הצדעה-אחד ידוע שנקרא-beyond the wildwood ואחד שלא ככ ידוע שנקרא-good morning mr barrett שזה דיסק של איזה זמר איטלקי ששר את השירים של בארט בגרסאות שמזכירות את בוב דילן אחרי שלקח סמים...:)

וודאי שכדאי

לא הייתי ממליצה על אלבומיו לאנשים שאינם מכירים עדיין טוב את הפלויד ובמיוחד את Piper ו-SOS, אבל ל"מתקדמים" - שני אלבומי האולפן ה"רשמיים" שלו מומלצים בהחלט. מי שיאהבו אותם, מן הסתם ירצו לרכוש גם את Opel. ה"מכורים" יחפשו גם את הקופסא Crazy Diamond מתחילת שנות התשעים, ואת אלבום האוסף Wouldn't You Miss Me שיצא לפני שנתיים-שלוש, והכולל את השיר Bob Dylan's Blues, שלא נודע קודם לכן, והוא בהחלט ראוי. בארט היה אמן בעל כשרון נדיר. גם ברגעיו המוקלטים ה"קשים", הוא אמן מרתק המסוגל להוציא ניצוצות גאונות מתוך הכאוס שבמוחו. אמנם, קרוב לוודאי שאם הוא היה מקליט את שני אלבומיו כיום, הם היו זוכים להפקה ועריכה יותר מוקפדים מאשר אלו של גילמור (שהשתדל, יש לומר לזכותו), אבל גם על מה שיש לנו, צריך לברך.

flowerboy69

New member
לדעתי מה שכן מיוחד בו זה

שהוא מתאר בחלק מהשירים את אהבתו לחברה שלו(האסקימוסית ההיא או השניה שאינני זוכר את שמה) ובשירים אחרים מספר על ההרגשה שלו והדרך שבה הוא רואה את העולם מהנקודה בה הוא היה נמצא אז.השיר opel אהוב עלי בעיקר... וגם השיר late night ו long gone מעניין שהשיר octopus הוא זה שנבחר להיות תקליטון הסינגל היחיד של סיד והוא יצא רק בשתי מדינות-אנגליה וצרפת(בצרפת הוא בא עם p/s כלומר עטיפה צבעונית) והוא גם מופיע ב ep שלו(תקליטון עם יותר מ 2 שירים) שיצא לקדם את מכירות הקופסא שלו crazy diamond משנת 93 נדמה לי

בארט כתב שירי אהבה

מי היו מושאי אהבתו - לא ברור. הבחורה ה"אסקימוסית" כפי שקראת לה, לא היתה חברתו. היא התגוררה בדירתו כשבועיים, ובדיוק אז הצלם מיק רוק צילם את סיד לעטיפת אלבומו, וכך הונצחה הבחורה לעולמים. Octopus אכן היה סינגל. זה לא חריג כלל וכלל - זה היה הנוהג באותם ימים, ומדובר בשיר קליט, יחסית לאחרים באלבום. מה שכן מעניין זה מדוע גילמור לא כלל את Opel באחד משני האלבומים הרשמיים (זה הרי שיר מגובש בהרבה מחלק מהשירים שכן הופיעו בהם), והתנגד ל"שחרור" השיר Bob Dylan's Blues עד לפני שלוש שנים. לא נראית שום סיבה הגיונית לשתי ההחלטות.

flowerboy69

New member
את רואה את מטעה את האנשים

אם תקראי את הספר שדיברתי עליו לפני כמה זמן-הספר המחודש של מייק רוק תדעי שהאסקימוסית הייתה שכנה וגם חברה שלו באותה תקופה זה כתוב בפירוש שם בספר.התמונות ההם הם מה שמייק רוק ראה כשהוא בא לדירה באותו היום-שום דבר לא מבויים. אם אני נזכר ולא טועה החברה עליה השירים נכתבו זו לינדי או משהו כזה היא הייתה דוגמנית נדמה לי צריך לקרוא שוב בספר madcup ששם זה מסופר. אמרתי שמוזר לי הבחירה של octopus לסינגל אבל אולי זה כי זה השיר היחיד שדומה לשיר רוק שהיה אפשר להוציא לקידום התקליט.אגב יש לי את הסינגל באוסף... הוא נדיר מאוד ויקר... באותם ימים פינק פלויד לא הוציאו סינגלים באנגליה אבל בשאר המדינות הייתה חגיגה-בעיקר באיטליה ובארצות הברית ששם יצאו סינגלים רבים ובינהם have a cigar money time one of thos days ועוד רבים... חלק מהם היו עם ps כלומר עטיפות תמונה וחלק לא.לאחרונה ראיתי סינגל של ווטרס נמכר ב 300$ -הסינגל moly's song ולא ידעתי שהוא ככ נדיר...הוא יצא בעותקים בודדים ואז הפסיקו לייצר אותו...הוא הגיע אלי לפני כמה חודשים מאספן אמריקאי נחמד...:) ועוד מילה על זה-ישנה קופסא של emi שנקראת harvest שזה השם שלה באותם הימים והם היו אלה שהוציאו את האלבומים והסינגלים של הלהקה באנגליה ושם ניתן לקרוא את הלהקה ועל הסינגלים והתקליטים שלהם וגם על עבודות הסולו.הקופסא מכילה 5 דיסקים וספר מפואר בסיגנון של עיתון ישן כזה...

תיקון קל

אני שמחה שיש לך פריטי אספנים נדירים של הפלויד. אותי אישית זה לא ממש מעניין (אלא אם יש בהם חומרים נדירים של הפלויד וכו'), אבל בוודאי ישנם מי שיתעניינו בכך. באשר לאיגי האסקימוסית, מה לעשות ואני קראתי ראיון עם מיק רוק אשר יצא במקביל ליציאת ספר התמונות שלו, psychotic reactions אותו הזכרת לפני כמה ימים (ללא שציינת את שמו) ובראיון אומר רוק במפורש שאיגי לא היתה חברתו של בארט והוא לא אהב אותה (הוא נתן פירוט ארוך של הנסיבות), ושהיא שהתה בדירתו של בארט "במקרה", במשך כמה שבועות. אני לא אומרת שלא היה שום דבר מיני בין בארט לבין הבחורה, אבל מכאן ועד כתיבת שירי אהבה עליה, הדרך ארוכה. חברתו של בארט במהלך רוב שנת 1967 היתה לינסי (או לינדסי) קורנר. ספרים שונים מאייתים את שמה בדרכים שונות.

תיקון לעצמי

שם הספר הוא כמובן psychedelic renegades. השם שנתתי הוא של ספר אחר לגמרי, של מישהו אחר. ככה זה כשחולים.

flowerboy69

New member
זה ספר מדהים ומרגש בעיני

והוא הוצאה מחודשת של הספר שיצא בתחילת שנות התשעים שכרגע אינני זוכר את שמו... נדמה לי שקוראים לו mick rock fhoto sessones משהו כזה.הוא יצא כספר וגם כחלק מקוספא לאספנים שכללה דיסק חולצה גלויה ועוד איזה ניר... מי שיכול להרשות לעצמו וזה לא קל גם כי הספר לא נמצא בכל מקום וגם כי הוא עולה כ 1600 שקל(200 פאונד) אז שירוץ לחפש.חובה בכל בית!

לצערי, אתה שוב מבלבל את היוצרות

מיק רוק הוציא מספר ספרי-צילומים, במהלך 30 השנים האחרונות. חלק מהתמונות של סיד שרוק צילם בשנים 1969-1971 הופיעו בספרים קודמים שלו, אבל רק ב-Psychedelic renegades יש את כולן, כולל כמה תמונות שרוק "מצא במקרה" לפני מספר שנים (ובתרגום לעברית: תמונות שהוא נמנע מלפרסם עד עתה).

flowerboy69

New member
מצטער אבל אם תכנסי לאתר הארכיון

של הלהקה אולי תלמדי משהו. זה לא "ספרים קודמים" זה המהדורה המקורית של הספר.בספר החדש אכן ישנם תמונות נוספות אך למעשה זו הוצאה מחודשת של הספר המקורי.אגב קל יותר לדעת את זה כשיש את הספרים פיסית לידך.אבל גם אם אין לך רק תכנסי למקום שציינתי ותקראי. אם את צריכה איזה הסבר נוסף או אישור את מוזמנת לפנות למנהל אתר brain damage ככה שיסביר לך. מעניין מי מטעה אנשים פה...

oribarak

New member
תראו מה זה..ציף מצאה יריב חדש

תפסיקו להיות תינוקות, אתם עוד תפרקו את הפורום שלנו. תתחלקו בהחלטות כל אחד קרא מקור שונה ככה זה כשיש להקה גדולה, כל הדברים מסתבכים ואי אפשר לדעת מה נכון אז תפסיקו כבר..זה מבדר, אבל מוגזם

למעלה