סיוט בשביל לקנות ועוד יותר סיוט בשביל לשכור...

000lilachi

New member
סיוט בשביל לקנות ועוד יותר סיוט בשביל לשכור...

אז הייתה התלבטות ענקית לגבי לקנות עכשיו או לחכות ובסוף החלטנו לתת לזה עוד שנה ולקוות ויהיה שינוי לטובה וגם להגדיל את ההון עצמי שלנו...
אבל,, הגיע הזמן לעבור דירה ופתאום אנחנו מבינים איזה סיוט גם בשוק השכירות... (לא שלא ידענו אך לא תפסנו כמה שזה הדרדר בזמן אחרון...)
אז, בזמן שנמשיך בכל זאת לחסוך כ80K לשנה אנחנו נצטרך להוציא 40K על שכירות פלוס הוצאות עם רהיטים ומוצרי חשמל. (עד עכשיו היינו רק ביחידות דיור מרוהטות וכיווינו לקנות רהיטים משלנו רק כשתהיה בית משלנו).
העובדה היא שהכל יותר גרוע ממה שחשבנו והדירות שאנחנו מוצאים בשכירות עד 3500 הן די לא טובות וברמה יותר נמוכה ממה שאולי היינו יכולים היום לקנות ב1300K.
בקיצור... האם עדיין עדיף לחכות שההון עצמי יגדל או שלחזור לחשוב על לקנות עכשיו (כמה שיותר מהר)?...
הון עצמי נכון לעכשיו - 380K. (גודל 80K לשנה)
מחיר של דירות סבירות - 1300K (גם גודל לשנה...
)
נטו שלנו לחודש - 20.000
מצבנו הנוכחי - זוג + אחד.
(אנחנו כמובן רשומים בכל השטויות האלה של מחיר למשתכן וכו' ומחכים לנס...ולא רוצים דירה להשקעה במקום אחר... זה לא באופי שלנו השקעות כאלה...)

000lilachi

New member
אנחנו גרים עם תינוק ביחידת דיור של 30 מטר

הם לא רוצים אנשים אם ילדים וגם לנו זה כבר לא מתאים.

Fitch

New member
אוקיי. בכל מקרה, במצבכם כדאי להמשיך לחסוך. חפשו דירה להשכרה

שהיא מבחינת הרע במיעוטו, אבל שימו לב שהמחיר נוח - כדי שיהיה לכם נוח יותר לחסוך להון עצמי.

SupermanZW

Well-known member
יש אפשרות נוספת

כתבתם שאתם חוסכים הרבה ושאתם צוברים הון בקצב מהיר יותר מעליית המחירים, לכן עומדת בפניכם אפשרות נוספת ולדעתי משתלמת יותר: להשקיע את הונכם העצמי בCEF משלם דיבידנדים כל חודש ומהדיבידנדים לשלם את השכירות, ככל שיעבור הזמן ותחסכו יותר הפער בין גובה הדיבידנד לגובה השכירות יגדל ותוכלו גם להעלות בהדרגה את רמת חייכם. לCEF טובים תשואה שנתית של כ8% ו90% מהרווחים מחולקים כדיבידנדים.

אם יש לכם יכולת החזר אמתית של כ- 10,000 שקלים

(חיסכון + שכר דירה), אתם יכולים לרכוש ולקחת משכנתא
לתקופה לא ארוכה על כך.
האם המחירים יירדו או יעלו? זו ספקולציה שלא ניתן לבצע.
אין גם סיבה להתבאס מזה שלא קניתם עד היום. ההון העצמי שלכם
לא היה מספיק בעבר.
לא בנויים להשקעות, זה לא באופי שלכם?
המחיר יהיה עוני בזקנה ללא קשר לשאלה אם תקנו או לא.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

כל החלטה לגיטימית.

וחשוב להבין את התוצאות שלה.
דרך אגב, אם הם קונים דירה ב- 1.3M אני מניח שזה לא
במרכז תל אביב. כך שככל הנראה גם להשקיע קרוב אליהם אמור
להיות קל.
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

חפשו ״מציאה״ לרכישה- יש הזדמנויות עכשיו

יש חלון הזדמנויות עד ההכרעה לגבי מיסוי דירה שלישית, פלח מסוים של מוכרים ו/או קבלנים יהיו לחוצים למכור עם מתוך חדש לירידת מחירים ועם מתוך מחויבות אחרת וכשהביקוש נמוך המחיר יורד. אתם יכולים למצוא אפילו דירה ספיציפית במחיר של 10 אחוז פחות ממחיר השוק ולמעלה מכך בתנאים אלו.

בנוסף על כך 40 אלף ₪ שאתם מוציאים על שכירות מתוך דירה של 1.3 מיליון ₪, המשמעות היא שאתם מוציאים כל שנת המתנה 3 אחוז ממחיר הדירה.

לדעתי אין טעם להמתין, חפשו כאמור ״מציאה״, חלון ההזדמנויות עומד להיסגר.

gili667

Member
לא קונים דירה במכולת ,

כך שמי הסתם שאלת הקניה ע-כ-ש-י-ו איננה רלונטית
&nbsp
מחירי דירות - בעקרון הגלגל התחיל להתהפך אלא אם כן ביבי , כחלון או כל דבר אחר ישנה זאת
&nbsp
אבל..... השוק לא מאוזן ולכן יהיו מקומות שיתיקרו ומקומות שיוזלו
&nbsp
אך העלות האמיתית עבורך איננה רק מחיר הנקוב בחוזה וזאת לאור העובדה שרב התשלום הינך משלם במשכנתא
ככל שריבית המשכנתא עולה , משמעה יקור הדירה עבורך גם אם המחיר בחוזה נשאר זהה
ריבית המשכנתא עלתה חדות השנה הגם שריבית בנק ישראל לא השתנתה
אנחנו בתקופה יוצאת דופת שהבנקים נתנו משכנתאות הנמוכות מהפריים
&nbsp
מסקנה: עבור דירה למגורים לא כדאי להמר על כיוון השוק , אם באפשרותכם לקנות ואתם מעונינים אזי קונים. היות ולא קונים דירה בסופר ונדרש חריש מעמיק בשוק הרי שמומלצ להתחיל ללמוד את השוק. לא אחד ולא שניים התחילו בלחפש דבר אחד ובסוף קנו בכלל משהו אחר באזור אחר
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

AdirSha

New member
הייתי באותה ההתלבטות עד לפני חודשיים

ובסופו של דבר החלטנו להמשיך לשכור למרות שאופציית השכירות די רעה.
אחרי שראינו כמה דירות ירדנו מרעיון הרכישה.
הגענו למסקנה שקניה במחירים של היום היא אופציה רעה יותר משכירות,אולי להוציא "מציאות" נדירות.

elvinnox

New member
לא בטוח שברמת המחירים הנוכחית רכישה למגורים היא כדאית

אני יודע שגם אמרו את זה בעבר, אבל הפעם נראה שהגענו לקצה.
&nbsp
קצב החיסכון שלכם גבוה מעליית המחירים, במקרה שלכם הייתי ממליץ לחסוך כל עוד ניתן ולהמתין להתבהרות השוק.
אני מתאר לעצמי שכבר אין לכם סבלנות, אבל מצד שני מה זה המתנה של כמה שנים לעומת 30 שנה של משכנתא?
&nbsp
אם קצב החסכון שלכם גבוה מעליית המחירים - אין ספק שכל שנת חסכון חוסכת לכם שנתיים של משכנתא, לכן הייתי מנסה למשוך כמה שאפשר.
בנוסף לניסיון של הגדלת ההכנסה על ידי עיסוק נוסף מהצד וחסכון אגרסיבי ככל שניתן.
&nbsp
בלי קשר - דירה אף פעם לא קונים מהר, ובטח שלא בלחץ.
עדיף לפספס עיסקה סבירה מאשר לאכול אותה עם עסקה גרועה.
וכאחד שחיי את השוק, אין מציאות מי יודע מה היום, להיפך, רוב המוכרים מנסים את מזלם במחירי שיא רק כדי למצוא את הפראייר הבא שישלם להם את הדירה החדשה.
&nbsp
אל תהיו הפראיירים האלה.

אורפיש

New member
זהירות מעצות של אובססיביים עם 0 ניסיון שחיכו לירידות

יש כאן אנשים אובססיביים מהפוזיציה של מחכים שנים לירידות
אפשר להבין אותם.. מצב לא פשוט.
אבל החמור, שהם מתחזים למומחים שחיים את השוק וקופצים בהיסטריה לייעץ לכל אחד שפותח כאן.....
אנשים כמו elvinnox מייעצים לאחרים (
) לגבי עסקאות נדלן למרות ש:
מעולם לא קנה דירה
מעולם לא מכר דירה
מעולם לא שילם למתווך בעסקת מכר
מעולם לא חסך דמי תיווך בעסקת מכר
מעולם לא קיבל משכנתא
מעולם לא פרע משכנתא
מה כן איפה יש נסיון אמיתי?
מחכה שנים לירידות
משלם שכירויות

הייתי נזהר מלקבל את התרחיש של הפסקת עליות מחירים

לאחרונה בולטות הדעות בפורום המצדדות בכך שמגמת עליית המחירים עומדת בפני היפוך. קולם של הצופים המשך עליית מחירים נחלש, לאיפה dat nigaa נעלם?

ייתכן שזה אכן התרחיש שיתרחש, אבל גם ייתכן שלא, לכל הממתינים עם רכישת דירות עקב התרחיש הנ״ל, הייתי מאד נזהר מכך, שכן תרחיש עליית מחירי הדירות עלול בקלות להימשך, למעשה אני בדעה שעם בואה של וודאות בשוק הנדל״ן עקב הכרעה לגבי מיסוי דירה שלישית, ביקושים כבושים יתפרצו בכל מקרה ותהיה קפיצת עליית מחיר, כמו שהיתה לפני תוכנית לפיד למע״מ אפס.

לאחר קפיצת עליית המחירים הנוספת הנ״ל, כל הממתינים יצטרכו להמתין זמן רב עוד יותר לירידת מחירים, אם בכלל תתרחש.

אם ניתן אולי להשיג כרגע דירות במחירים זולים יותר צריך לפחות לבדוק ולשקול זאת. זה ייתכן מרווח בטחון שיפחית סיכון של ירידת מחירים. כמו כן אולי להפחית סיכון על ידי רכישת דירה זולה יותר ממה שמתכננים ובנוסף לרכוש אותה כרגע במחיר זול עוד יותר עקב המצב שציינתי, כדי להפחית את ההתחייבות הכספית וכדי להפחית את ירידת המחיר הכספית בשקלים, אם תתרחש ירידת מחירים בשלב מאוחר יותר.

elvinnox

New member
איך המחירים יעלו?

מי ישלם את זה בדיוק?
באיזה ריבית?
&nbsp
נגמרו העליות

אורפיש

New member
מי ימכור לך בזול? כל עוד אתה משלם שכירות? (ותשלם עוד המון ש)

אתה מתנבא באופן נחרץ מה יהיה מחר?
מי יודע מה יהיה מחר?
בטח לא אתה שכבר הוכיח שהוא מחכה בשנים שהשוק מטפס

למעלה