סיום חוזה עבודה זמני בזמן הריון

מצב
הנושא נעול.

שירי ב

New member

שלום התייעצתי איתך בעבר, להלן תזכורת: אני מועסקת בחוזה זמני מאמצע אוגוסט עד ל- 31/3. כלומר סה"כ 7.5 חודשים. אני בסוף חודש תשיעי ואמורה ללדת בעוד שבועיים לערך. לפני כשבוע קיבלתי מכתב המידע אותי כי כפי שנקבע באוגוסט החוזה מסתיים בתאריך שנקבע 31/3/05. ידעתי את מקום העבודה שאני בהריון ולמיטב ידיעתי לא ניתן לסיים את החוזה כל עוד אני בהריון אלא הם צריכים לחדש אותו. ---על פי עצתך----לאחר שלא קיבלתי תגובה פניתי שוב ונאמר לי שיש חילוקי דעות בנושא. בכל אופן עד כה מקום העבודה לא ביקש אישור ממשרד העבודה לסיים את החוזה. ומבחינתם אני אמורה להספיק להגיע למקום העבודה בסוף השבוע. שאלתי היא, מה עלי לעשות? האם לכתוב מכתב למקום העבודה, האם לצלם את החוק ולתת להם (מדובר בחברה ענקית שיש לה מספיק יועצים משפטיים), האם להפסיק להגיע ב- 31/3? תודה מראש שירי

שירי - מצטערת שכך הם מגיבים

שלום התייעצתי איתך בעבר, להלן תזכורת: אני מועסקת בחוזה זמני מאמצע אוגוסט עד ל- 31/3. כלומר סה"כ 7.5 חודשים. אני בסוף חודש תשיעי ואמורה ללדת בעוד שבועיים לערך. לפני כשבוע קיבלתי מכתב המידע אותי כי כפי שנקבע באוגוסט החוזה מסתיים בתאריך שנקבע 31/3/05. ידעתי את מקום העבודה שאני בהריון ולמיטב ידיעתי לא ניתן לסיים את החוזה כל עוד אני בהריון אלא הם צריכים לחדש אותו. ---על פי עצתך----לאחר שלא קיבלתי תגובה פניתי שוב ונאמר לי שיש חילוקי דעות בנושא. בכל אופן עד כה מקום העבודה לא ביקש אישור ממשרד העבודה לסיים את החוזה. ומבחינתם אני אמורה להספיק להגיע למקום העבודה בסוף השבוע. שאלתי היא, מה עלי לעשות? האם לכתוב מכתב למקום העבודה, האם לצלם את החוק ולתת להם (מדובר בחברה ענקית שיש לה מספיק יועצים משפטיים), האם להפסיק להגיע ב- 31/3? תודה מראש שירי
שירי - מצטערת שכך הם מגיבים
דרך הפעולה הנכונה היא לפנות מיד, כבר ביום ראשון בבוקר למפקחת על עבודת נשים במשרד העבודה (אנסה למצוא לך את הטלפון שלה, עוד היום ולהוסיף תגובה מאוחר יותר או מחר בבוקר כי במשרד יש לי אותו בטוח). אני מציעה ששניה לפני שאת מרימה לה טלפון, תידעי את המעסיק שאת עומדת לעשות זאת לאור הזמן הקצר שנותר. המפקחת תקבע איתך פגישה ותבקש פרטים. יהיה עליך לטעון שהפיטורים קשורים להריון. במקרה שלך, תוכלי לטעון שאת מניחה שלמעבידים נוח להפסיק עכשיו את עבודתך ולא להמשיך את החוזה וזאת לאור העובדה שאת ממש בקרוב יולדת. נסי לשכנע אותה שאם לא היית עכשיו בהריון מתקדם, יתכן והם היו מאריכים לך את החוזה. מאוד חשוב שתכיני את טיעוניך כראוי. לאחר הפגישה איתך יוזמן המעסיק לטעון את טיעוניו. ההליך לוקח זמן ובכל מקרה, גם אם הפיטורים יאושרו, בדרך כלל המפקחת קובעת לעובדת את יום הפיטורים כיום החלטתה. מקווה שהעניינים יסתדרו. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה