סיור כתובות-העובדות

היעדר כיסוי ביטוחי לחיילי מילואים

בתנועת המילואים בלת"מ שחושפת היום את שערוריית העדר הביטוח והתגמול לחיילי מילואים המבצעים סיור כתובות אומרים כי מדובר בפצצה מתקתקת, משום שזו רק שאלה של זמן עד שחייל מילואים ייפצע או ייהרג, ואז משפחתו והוא ימצאו את עצמם ללא כיסוי ביטוחי. הגיע הזמן שיפנימו בצבא שהמצב בו לחיילי מילואים אין ביטוח אינו יכול להימשך דקה אחת נוספת, וכי יש לפצות חיילי מילואים על כל יום שירות, גם אם נעשה לצורך סיור כתובות. לתנועה פנו חיילי מילואים שהודיעו כי הם מפסיקים לבצע סיור כתובות בגלל העדר ביטוח.

z i v1

New member
כל הכבוד על הכתבה ברדיו

בנושא "סיור כתובות". 'אהבתי' את תגובת צה"ל שבמקרה של פגיעה במהלך הסיור כתובות תמליץ הפרקליטות לקחת אחריות... ( לא יודע אם לצחוק או לבכות). או כמו שניחשתי למטה לגבי תשובות שר הבטחון לנושא בעניין תגמול על הסיור כתובות: "בצה"ל מחפשים פתרונות לנושא, יש בעייה תקציבית... (חחחחחח....על זה אני כבר צוחק). טוב שיש את תנועת בלת"ם - המשיכו כך!

uncle131

New member
כל הכבוד המשיכו כך , רק...

הערה קטנה... באם אני לא טועה באתר בלת"ם מופיעה תמיד בהקשר זה תמונה של צו - והרי זאת בדיוק נק' המחלוקת !! לעניות דעתי ראוי שתופיע התמונה הבאה

סיור כתובות-העובדות

כיום מבוצעים סיורי כתובות על-ידי חיילי מילואים רבים שאינם מפוצים על-כך קרי אינם מקבלים כל תשלום עבור זמנם. חמור מכך, מערכת הביטחון מודה בתגובתה לכתבה שיזמה תנועת בלת"מ וששודרה הבקר בגלי-צה"ל ואומרת:"איש המילואים המבצע סיור כתובות אינו מצוי בשירות מילואים פעיל ומכך שכללי השיקום אינם חלים עליו. אולם, אם ייפצע במהלך סיור הכתובות תמליץ הפרקליטות למשרד הביטחון להכיל עליו את כללי השיקום". כולנו יודעים שאסור לסמוך על "המלצות", וכי לא ייתכן שאדם שיוצא לסיור כתובות בשירות המדינה אינו מבוטח. אנו בבלת"מ ניאבק ולא נשקוט עד שיוסדר נושא הביטוח והתגמול או עד שימצאו חלופה לסיורי הכתובות.

ועד שיוסדר הנושא|ק אוליי נעשה סיור

כתובות עם לא מכירים בזה אז גם אנחנו לא .......

tezao

New member
נכון מאד- "המאבק" מיותר

כל המאבק הוא מיותר ולא יעיל. בתור אנשי מילואים הייתי מצפה שתצאו עם תובנה בסיסית אחת לגבי צה"ל בכל השנים הארוכות בשירות: צה"ל מבין רק כוח. המאבק הכי יעיל הוא פשוט לא לעשות סיור כתובות. אין בסרוב כזה שום אלמנט של השתמטות משום שאפילו לפי שיטתו של הצבא לא מדובר בשירות (ואי אפשר להשתמט מאי שירות...). מאותה סיבה הצבא לא יכול לשפוט מי שמסרב להשתתף בסיור כתובות. הייתי מצפה מתנועה כמו בלת"מ שתאיים על הצבא שהיא תספק שירותים משפטיים למי שישפט כתוצאה מכך וירצה לתבוע אישית במערכת המשפט האזרחית את הקצין הטמבל ששפט אותו. תאמינו לי- הבעיה תיפתר בצורה הזאת מהר מאד. במקום זה אתם מתעסקים ב"שאילתות", שהוא מוסד פרלמנטרי שאבד עליו הכלח בישראל. במקרה הטוב קוראים את השאילתה וצוחקים על הטיפשים הפראירים ובמקרה הרע פשוט זורקים את זה ישר לפח. תתבגרו.

ניר נגר

New member
סירוב לעשות משהו זו הדרך הקלה

ביותר, למה לא לתת צא'נס לדרכים פחות אקוטיות לפני ששוברים את הכלים? למה לא להכין את הקרקע? הרי כוח תמיד אפשר להפעיל...תאמין לי שבבלת"מ הצלחנו להשיג דברים גם בהדברות ובפנייה לשכל הישר

נכון, רק בשכל ישר

השתמטות? לא זו הכוונה כולנו יודעים את חשיבות סיורי הכתובות רק חבל שהצבא לא מודע לחשיבותם כמונו, ומזלזל בבטחוננו

TJSBZ

New member
ניר, ברוך שובך מתאלינד

ולשאלתך - כידוע, תפקידו של הש"ג הוא לעצור את השכל הישר ואת ההיגיון בטרם יכנס חס ושלום לבסיס... בשכל ישר ובהיגיון לא הצליחו להשיג ביטוח לחיילי מילואים, רק בכח. צבא הוא גוף כוחני בהגדרתו, וכח הוא שפתו. דבר איתו בשפתו והוא יבין מהר. זאת ועוד, בזמן שאתם בבלת"ם תהיו עסוקים בלהיות נחמדים לשאול (גבר-גבר) מופז, בזמן שאתם תדברו ותהיו הגיוניים, מישהו עלול חס ושלום להיפצע בעת סיור כתובות, ואותו מישהו יהיה חסר זכויות לחלוטין, ותלוי ב"המלצות" ובחסדים. הוא, זוגתו וילדיו. ואם הצבא לא ירצה להכיר בזכויותיו, שום היגיון ושום שכל ישר לא יעזרו, אותו אדם יענש על כך שלא "שבר את הכלים" כהגדרתך. אחריות חייבת להיות גם כלפי המשרתים ולא רק כלפי הצבא.

ניר נגר

New member
חן חן שירלי תודה על קבלת הפנים...

והנה התשובה (נראה לך שאשאיר אותך חסרת תשובה??? :) קל מאוד להגיע ישירות לסוף הדרך, לשבור את הכלים, ולצעוק אנחנו לא משחקים...ככה תיתנהג תנועה לא אחראית. בתור חבר תנועת בלת"מ שנקרע בין התורך לשבור את הכלים לבין הידע ששבירת הכלים משמעותו היא דעיכת מערך המילואים ועם זאת הפקרת ביטחון המדינה בחרנו בדרך אחרת... להיאבק בדרכים הראויות לשם השגת מטרתינו ולהשאיר לסוף את שבירת הכלים...וזאת בשם האחריות הלאומית שאנחנו נושאים על כתפינו. אבל אם לא יתעשתו, אם לא יפקחו את העיניים במוקדם או במאוחר הכלים יישברו...

TJSBZ

New member
לרגע לא חלמתי שתשאיר אותי בלי תשובה

הנקודה שבה אנחנו חלוקים היא: האם הכלים לא נשברו מזמן? מבחינתי, כשהמערכת הצה"לית חושבת שמותר לה לשגר אזרח לרחובות בפקודה אבל בלי ביטוח, המערכת הצה"לית עברה כל גבול ושברה כל כלי. למעשה, מעולם לא היו כלים במטבחון הזה. באחריות לאומית צריכים לשאת - חוץ מהמילואימניקים - עוד כמה אנשים, שזו פרנסתם, כמו (סתם דוגמא) בוגי, וגבר-גבר. ועם כל הכבוד - ויש כבוד - לסיור הכתובות, הרי בדיקה טלפונית פשוטה היתה עושה את אותה עבודה, בלי לסכן אנשי מילואים. אי-ביצוע סיור כתובות זה עדיין לא הפקרת בטחון המדינה (או מה שנשאר ממנו).

ko3

New member
לא בדיוק

מטרת הסיור היא כפולה,גם לוודא את פרטי החייל וגם שהסייר יכיר את מקום מגורי החייל כך שבמקרה חירום הוא לא יתחיל לחפש כתובת אלא האזור יהיה מוכר לו,בשביל שיוכל להגיש את הצו במהירות ולעבור לחייל הבא. בקשר לבדיקה טלפונית,היא נעשת כל שנה.חוץ מהשפ"א והסיור יש גם פרוייקט עידכון פרטים של מרכז הגיוס.מתקשרים לכל החיילים ומוודאים איתם את כתובתם ואת מספר הטלפון שלהם.

TJSBZ

New member
בשעת חירום

אתה תהיה כל כך לחוץ ומבולבל, שלא תזכור איך לחייג בטלפון. אבל את הדרך לבית של כ-ל החיילים, שהיית אצלם בסיור כתובות לפני שנה וחצי, אתה תזכור ועוד איך...
זו השיטה הצבאית הידועה של ללמד כל דבר רק דרך הרגליים. פשוט אף אחד לא עדכן אותם שקיים גם ראש בשביל ללמוד

ko3

New member
הסבר קצר על גיוס חירום

נכון להיום רוב האוגדות עברו כבר לשיטת החייגן וזה אומר שבמרכזי הגיוס של האוגדות ישנם מחשבים שבהם מעודכנים כל פרטי החיילים ובמקרה חירום המחשבים האלו מתקשרים אל החיילים,מבצעים תהליך אישור לזהות החייל ונותנים לו הוראות לאן להגיע.באוגדות אשר אין חייגן מתקשרים ידנית, לרוב מדובר על יחידות קטנות. החייל מגיע אל מקום המפגש המוגדר לו ושם הוא נקלט על ידי פעילי הגיוס. לאחר הקליטה הראשונית (בזמן מסויים אחרי הק') נשלחים הסיירים והמפיצים אל החיילים אשר לא התייצבו במקום המפגש כדי להגיש להם צו.

z i v1

New member
הבנתי מצויין.

בטלפון אי אפשר להשיג אותם, לכן מנסים 'לתפוס' אותם בבית. נו, באמת.....מי שרוצה להתחמק - אז הסייר, זה מה שיביא אותו לגיוס?!

ko3

New member
למה ישר אתה חושב שאדם שלא התייצב

בשעת חירום מנסה להתחמק? הסייר,כחלק ממה שהוא מבצע בתפקידו במקרה חירום הוא גיבוי למערך הממוחשב (שיכול לקרוס),לכן הוא חלק חשוב מאוד בגיוס. החייגן אינו אידאלי,יש לו תקלות ופגמים,חוץ מזה שלא כל חייל אפשר לתפוס בטלפון,החייגן יכול להשאיר הודעה אבל רק במקרה ויש תא קולי. לא תמיד האנשים יודעים איפה להתייצב (במיוחד כאלה הגרים בצירים). את בעיות אלו (ועוד רבות אחרות) הסייר יכול לתקן על ידי ביקור בבית החייל.גם אם החייל אינו נמצא שם הסייר ישאיר הודעה איך ומתי להגיע לאן שצריך. הסייר הוא חלק נחוץ ברשת הגיוס ,לא צריך לשלול את תפקידו. אני מסכים שהמצב שבו הביטוח לחייל תלוי בטוב לב הצבא הוא מצב לא נכון, לכן צריך באמת לשנות זאת. בקשר לתגמול הסייר אני לא חושב שבן אדם שכל המילואים שלו הם סיור אחד ויחיד צריך לקבל תשלום.אבל אם תצליחו לשנות את זה,זה רק יעזור.

z i v1

New member
זה כבר מתחיל לעצבן!

1. לא כל הסיירים זה תפקידם היחיד. אני מבצע 30 יום בשנה מילואים ובלי קשר "החליטו" שעלי לבצע גם סיורי כתובות. 2. ונגיד שאין לי עשרות ימי מילואים בשנה (בתשלום), אז בגלל זה מותר להכריח אותי להתנדב??????????????? הזמן שלי שווה כסף. מה זה 'עיסקה' של תעשה פחות מילואים אבל בחינם ( נשמע כמו פרוטקשן)?! ( ואחר כך אותו סייר חסר בפלוגות שנטחנות בתע"מ - כלומר בגלל אותו סייר אני עושה יותר מילואים).

למעלה