סיור כתובות-העובדות

z i v1

New member
ועוד משהו...

אני מרוויח 'יפה' באזרחות וגמול המילואים שלי שווה הרבה מאוד כסף. מה דעתך, שאציע לחיילים בגדוד שלי לעשות שמירות במקומי ואני אשאר בבית, ואת דמי המילואים הגבוהים שלי, אתן להם? ( בקיצור - לקנות שמירות בכסף). סייר כתובות שעובד בחינם ותמורת זה לא עושה מילואים - זה אותו הדבר בדיוק. מקובל עליך?????

ko3

New member
קצת עובדות

כל אדם שמוגדר כסייר זהו תפקידו היחיד. אנשים שעושים סיור כתובות בנוסף למילואים הם ראשי חוליה,הם אינם שייכים ליחידת המפיצים אלא חיילים רגילים.כיום יצאה הוראה שבכל חוליה באזור אמור להיות סייר,ברגע שסייר מחזיר את סיור הכתובות ראשי החוליה מבוטלים מתפקידם.ישארו ראשי חוליה רק בצירים,כאשר בצירים יש חוליות ממש קטנות (ברוב החוליות ראשי החוליה אפילו לא יודעים שהם ראשי חוליה כי אין להם את מי להזעיק). אף אחד לא מכריח אותך להתנדב!אם אתה לא רוצה להיות סייר וברגע שקיבלת מינוי לסיור אתה יכול להתקשר למרכז הגיוס ולהגיד שאתה לא תעשה את הסיור וישחררו אותך מיחידת המפיצים (ראשי חוליה אשר עושים מילואים ויגידו אותו הדבר גם ישוחררו,לרוב).אף אחד לא ירצה להתעסק עם סייר כזה,לא כשיש מספיק רזרבות של אנשים (ותאמין לי שיש מספיק). ואם אתה חושב שבגלל סיירים אתה עושה יותר תע"מ אז אתה חי באשליה.אף אחד לא יכניס חייל מילואים אשר יכול לעשות תע"מ ליחידת מפיצים,לא כשיש לו הפרופיל המתאים והאפשרות לשרת בפעילות מבצעית.ביחידת מפיצים ישנם אנשים בעלי פרופיל נמוך, בעיות ת"ש,חסרי תפקיד וכו'.

z i v1

New member
הרשה לי לגחך....

אני מכיר הרבה חיילים שהם סיירים בגלל שאין להם תפקיד. מה פירוש "אין תפקיד"? בכל תע"מ חסרים חיילים.... ( תחשוב על זה). ודבר שני לא הבנתי מה ההבדל אם תפקידי מוגדר כראש חוליה ( אכן, צודק) או סייר. אותי מעצבן שאני צריך לצאת על חשבון זמני הפרטי לעשות עבודות שרות לצבא ( ולא משנה אייך אתה מגדיר זאת). בפעם הבאה שיהיה תרגיל התיצבות, במקום להגיע, לחתום וללכת הבייתה - אני יהיה חייב להשאר עד שאחרון החיילים בחוליה שלי יגיע - ותקן אותי אם אני טועה.

ko3

New member
אנשים לא מגיעים סתם כך ליחידת

המפיצים,ישנו תהליך של בחירה וקליטה ואז האישור של החייל חייב לעבור דרך מספר גורמים,גורמים אלו לא יתנו סתם לחייל אשר שירת או יכול לשרת בתע"מ לעבור.לוחמים מוגדרים בתפקידי לחימה,אדם עם הגדרה כזאת לא יכול להגיע לגדוד לא קרבי ללא סיבה מסויימת. גם אנשים ששירתו כתומכי לחימה או בעלי תפקידים חשובים לא יכולים להגיע. רוב האנשים שמגיעים הם בעלי בעיות רפואיות\ת"ש\נפשיות\עובדיםם כללים\ עריקים שיצאו מהיחידה. אותך מעצבן שאתה צריך לעשות סיור כתובות בנוסף למילואים?ככה זה,אני יכול להביא לך דוגמאות של דברים הרבה יותר מעצבנים,זה צה"ל. בינתיים,זה מה יש.ואני מדגיש את המילה בינתיים,מערכת הגיוס במתכונת שלה כיום היא מערכת מאוד חדשה והיא כל הזמן מתפתחת ומתעדכנת ומשנה את יעדיה ואת משאביה ודרכי הפעולה שלה כדי להגיע למערכת יותר טוב,אנחנו מקבלים עדכוניי תורה שמשנים את עבודתנו באופן רציני כל כמה חודשים ויקח עוד קצת זמן עד שהמערכת תמצא את הנוסחה הנכונה.זה התחיל בכך שהיו ראשי חוליה גם בערים הגדולות והצבא הבין שככה זה לא יעבוד כי אנשים שעושים מילואים לא יעשו גם סיורי כתובות ל 30 איש ולכן מונו סיירים (רק לפני שנתיים התחילו לעבור לסיירים),ונשארו ראשי חוליה בחוליות של צירים וחוליות מרוחקות,זאת אומרת חוליות של מקסימים 13 איש ויש בהן 3 ראשי חוליה (יש מעט מאוד חוליות כאלה,רובן הן 5-7 אנשים ואז לא משתמשים בראשי החוליה),וגם בשיטה הזאת יש בעיה כי בגיוס חירום מלא רוב הסיכויים שאת ראשי החוליה יגייסו יחידות האם שלהם ואז אי אפשר להשתמש בהם, לכן גם את זה צריך לשנות. אל תדאג בקשר לתרגילי הגיוס,קודם שימצאו כסף לעשות תרגילי התייצבות או כל תרגיל אחר (גם תרגיל טלפוני).

צמרת12

New member
בעברית פשוטה:נלחמת - זכית ../images/Emo72.gif

בפשטות : אם אתה חייל טוב וממושמע - תמשיך לבצע סיור כתובות בנוסף ... אם הכנת "תיק" מסודר , עם בעיות שונות - מרפואה ועד עריקות- ניתן לך פרס . תעשה פעם בשנה סיור כתובות - ואתה מסודר. = מילכוד 22 על שם האלוף הטייס והמהנדס ( מוסמך תוך שנה ...)רגב . או שתבגוד במצפונך - ותתחזה לחולה משוגע וכדומה ... או שתפקיר את פרנסת משפחתך

z i v1

New member
שאלה:

מדוע אי אפשר שאחד החיילים הג'ובניקים במשרד הקישור יבצע פעם בשנה את הסיור כתובות בעלות אפס לצבא?! ( וכך נפטרת גם בעיית הבטוח). לצאת לאימון - מובן שיש לקחת אנשי מילואים. לביצוע תעסוקה - אפשר להתווכח, אבל זה עוד מובן. אבל לסיור כתובות? חסר לצבא אנשים שלא עושים כלום???? ( בשעת אמת אותו ג'ובניק יוכל לרכז את נושא הגיוס או לחילופין לעשות חפיפה מהירה עם אחד המילואימניקים).

i l a n n a

New member
כמשק"ית קישור מדופלמת (בחובה)

אני יכולה להגיך לך שלחייל הג'ובניק יש עבודה הרבה יותר חשובה... (להכין קפה ואוכל...) אז אין מצב שהוא יוצא לסיור כתובות!!!
חוץ מזה שכולכם נהנים לבצע תע"מ (הגדוד שלי כרגע בתע"מ והם נהנים עד הגג,היום הם ערכו טורניר כדורגל...) אז בלי תרוצים.

ניר נגר

New member
ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo24.gif

קצינות קישור הן נכס אסטרטגי לפורום כמו שלנו... נשמע לי שמאוד קשה אצלכם בגדוד...:))

פלסטיק

New member
שאלה לגבי העובדות

האם יש סמכות חוקית לצה"ל להורות לאזרח לעשות סיור כתובות (או כל מטלה אחרת)? כי אם אין סמכות כזו יהיה קל מאוד לסרב.

אנו ננצח

במאבק הזה משום שהצבא לא יוכל להתחמק מהעדר ביטוח לחיילי מילואים. לדעתי, את ההתהלמות נשמור למקרה אחר. כאן עם קצת לחץ בתקשורת ובעזרת דוגמאות של אנשים ספציפיים שמסרבים להמשיך ולבצע סיור כתובות, נכריע את הקרב ויינתן ביטוח, או שהצבא ימצא דרכים אחרות לביצוע סיור כתובות.

ניר נגר

New member
אני הייתי לוקח בעירבון מוגבל

(ואני עדין) את הבטחות משרד הביטחון לפצות חיילים לפנים משורת הדין במקרה של אסון...צריך לעגן את זה בחוק בדיוק כמו הביטוח לאנשי המילואים, הטייסים ואנשי הקבע... חייל שייפצע במהלך סיור כתובות לא צריך לחפש את "האנשים הטובים" שיעשו לו טובה וייפצו אותו...

z i v1

New member
מה זה תקנה 7 לתקנות שרות הבטחון?

שעל פיה מותר לצבא לחייב אנשי מילומים לבצע מטלות עבור הצבא?????? ( האם זה משהו דרקוני וחד משמעי או שהוא מסוייג לשעת חירום או תחת הגבלים מסוימים שהצבא מבצע להם הרחבות כראות עינו?)

tezao

New member
לבקשתך

תקנה 7 לתקנות שירות בטחון (חובות אנשי מילואים), התשט"ז-1956: " איש מילואים ימלא אחרי כל פקודה שלפיה עליו למסור פקודה לאיש מילואים אחר" הבנת? לראשי אכ"א יש הבנה יצירתית במיוחד. תקנה זו בפירוש אינה מכשירה את ההסדר לו הצבא טוען.

z i v1

New member
מה הקשר בין זה לבין סיור כתובות?!

יש הודעה/פקודה חשובה להעביר - אין בעייה, אני בין אדם אחראי בנושא הזה. ( אפשר בפקס/טלפון ואם זה חשוב, אני אפילו מוכן להעביר לו אישית). אבל האם כוונת המחוקק הייתה בתקנה הזאת להריץ אנשי מילואים לבדוק איפה אנשים גרים?????

זה לא מסתדר לי

איך צהל פטר עשרות אלפי אנשי מילואים מחובת ביצוע הסיורים ואני כבר 12 שנה רצוף מבצע בנוסף למילואים? על מי הם מנסים לעבוד? על חיילים שמבצעים את העבודה בלי תגמול ובלי ביטוח?

תמליץ???

ת מ ל י ץ ? ? את המשפט הזה אני מכיר מסרט אחר, מגבעת חלפון אינה עונה ("אני מומלץ לסמל...") ואם "לא מתאים להם" עוד חייל נכה בתקציב המולדל , אז הם לא ימליצו? אגב, לאשתי והילדים זה גם לא מתאים, וגם להם יש "המלצה"... שהיא- לא לסכן את עתידם על סמך המלצה שבעל פה בלבד, ונשלפה מהמותן. כולנו יודעים את חשיבות סיורי הכתובות, רק חבל שהצבא לא מייחס להם את החשיבות הראויה.

למעלה