סייטן.

lightflake

New member
לא נראה לי שאלפקה משתמשת.. ../images/Emo8.gif

לדעתי זה נחמד מדי פעם..

האמת שאפילו לא ידעתי מה זה

עד שכנרת שאלה על זה עכשיו בפורום צליאק. משום מה הייתי בטוחה שזה משהו מסויה, סטייל טופו כזה... (גם בסויה אני משתדלת להמעיט אז אף פעם לא יצא שהתעניינתי בסייטן) אני בהחלט שמחה שעכשיו אני יודעת מה זה, עוד הייתי מזמינה את זה בטעות באיזו מסעדה

לקשמי

New member
יש את זה במסעדות בכלל?

כי אני עוד לא נתקלתי בסייטן במסעדה כלשהי.

C H 4

New member
דפנה- שאלה על ארה"ב

אפשר למצוא סייטן בסופרים הגדולים? בוואל מרט? באחרים? מה לגבי טבעול, באילו רשתות מחזיקים את זה? (יש לי אחות צמחונית רעבה בוירג'יניה
)

d a p h n a

New member
כן, אני חושבת שאפשר למצוא בסופרים.

את וול-מרט אנחנו מחרימים מטעמים מוסריים. טבעול ממש רק במקומות כמו ניו יורק, לדעתי, אבל יש תחליפים אחרים לא רעים. שתחפש את המוצרים של morningstar.

lightflake

New member
בטח! בטעם החיים בבן יהודה בתל אביב..

הם מומחים לסייטן (מייצרים אותו בעצמם) יש להם "סטייק גרייבי"... חבל"ז..

C H 4

New member
היום היתה הפעם הראשונה שלי

הכנתי שניצל, הייתי מאושרת. **אמא שלי טעמה ואמרה שזה טעים אבל לא שניצל (
) וכששאלתי מה ההבדל משניצל היא אמרה לי שיש לזה טעם של כשנשארת ביצה ומערבבים אותה עם הפירורי לחם ומטגנים. מה שהיא לא ידעה, זה שנשארה לי ביצה וזה בדיוק מה שעשיתי (החתולים לא קיבלו את זה כי זה היה מעורבב בקצת תבלינים) והיה לזה טעם אחר לגמרי מהשניצל סייטן שלי. בקיצור אחרי שמצאתי משהו שמזכיר בטעם פסטרמה (גבינת בשן) ואחרי שיש לי שניצל, הדבר היחיד שאני מחפשת זה משהו שאפשר להכין ממנו גפילטע פיש וכל הדברים שגורמים לי להתגעגע למזון שהיתה לו פעם אמא לא יהיו תקפים יותר.

C H 4

New member
תודה, אני אשמח

עד עכשיו נתקלתי רק במתכונים שנראו לי מגעילים מאוד. ד"א בפורום צמחונות וטבעונות יש מתכונים לסייטן, וגם באתר הבית של טבע דלי

הנה המתכון

גפילטע פיש מטופו מתוך עיתון ישן. חומרים ל10 קציצות חבילה ( 250 גרם) טופו בצן קטן קצוץ מטוגן קלות. בצל קצוץ חצי ביצה קשה ביצה 3-4 כפות קמח מצה מלח פלפל בנדיבות גזר כפית סוכר החמרים לציר: מלח פלפל שחור קבצל קצוץ ומטוגן פרוסות מ 2 גזרים כפית סוכר פרוסות שורש פטרוסיליה 2 כוסות מים אופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון טופו, ביצה קשה, גזר ובצל,מוסיפים את יתר החומרים ומניחים בצד. מבשלים את כל חמרי הציר עד לרתיחה. יוצרים עיגולים מחומרי הקציצות וזורקים לציר הרותח. מבשלים על להבה גבוהה במשך 10 דקות, מנמיכים הלהבה וממשיכים לבשל שעה.

C H 4

New member
../images/Emo6.gif הייתי בטוחה ששאלת בגלל העיתון

אני לא מצדדת באכילת קרטון ביצים ביומיים, אבל אני לא טבעונית.

למעלה