סיימתי את מחזור שער המוות

on drugs orange

New member
סיימתי את מחזור שער המוות

אני חייב לומר שזאת סידרה נהדרת ומאד נהנתי ממנה. ואני כמובן ממליץ בחום. אהבתי את הרעיון על הגל שמתקן את עצמו וזה גרם לי לחשוב שאם הגל תמיד מתקן את עצמו...מה הטעם לפעול בשביל הטוב? כי לא משנה כמה טוב תיצור תמיד יהיה רע בכוח שווה לטוב שיצרת. ואם כך אתה פשוט יכול לא לעשות כלום ואז יהיה פחות טוב ולכן יהיה פחות רע.. אז המסר הוא לא לעשות כלום? בכל מקרה דבר אחד עדיין מציק לי.. מי הוא זיפנאב? כן אנחנו יודעים מי הוא אבל האם הוא באמת פיזבן? האם הוא אל? לי נראה שכן.. כי שימו לב שתמיד יש איזון בספר...האפלו הרע (בהתחלה לפחות) אלפרד הטוב..סאמה ה"טוב" קסר ה"רע" , דרקוני פריאן מול נחשי הדרקון.. אבל האם שמתם לב לדמות מקבילה לזיפנאב? ואם אין דמות מקבילה לזיפנאב , זה אומר שהוא חריג מיוחד במינו , זה אומר שהוא אל? מאד בילבל אותי העניין...

טוב, לא קראתי את מחזור שער המוות

(נפילה אחת עם וייס והיקמן הספיקה לי בהחלט, תודה) אבל הרעיון שהכי טוב זה לא לעשות כלום הוא לא כזה חדש ומהפכני. קוראים לזה טאואיזם.

alond

New member
לא קראתי.

צריך לקחת בחשבון שאם פוסלים סופר(ים) עפ"י ספר אחד מסתכנים. אין סופר ללא ספר חרא. אני ממליץ על רומח הדרקון הקלאסי (רשומות, אגדות). אלה נחשבים מהטובים.

לא נראה לי. ידיד שלי שאני די

סומכת עליו מבטיח לי שהספרים הללו הם איומים ונוראים. ואני חושבת שמבחינה סטטיסטית, עדיף לי קודם לגמור את כל הספרים של הסופרים שאני אוהבת, אח"כ לנסות את כל הסופרים שאני לא מכירה, ורק אז לבדוק ספרים אחרים של סופרים שלא אהבתי. בחישוב זריז, בעוד כמאתיים שנה אני אגיע לרומח הדרקון...

אם התחלת לקרוא מד"ב כשאת בת 89

אז 200 שנה בזמן אינטרנט זה יוצא עוד 5 דקות ניו יורק, לא?

חרב האופל, אולי?

לא מכיר החרב השחורה, אבל זה לא אומר כלום. בכל אופן הסגנון שלהם לא כ"כ משתנה. אם לא אהבת ספר אחד שלהם, רוב הסיכויים שלא תאהבי אחרים.

כן, נו. Dark Sword לא יודעת

איזה תועבה עשו מזה בעברית. וזה גם לא משנה. אם יש ספר שראוי לתרגום מחורבן, זה זה.

תפסיקי להשמיץ

גמני קראתי את הטרילוגיה באנגלית והיא לא ראויה לתרגום, מחורבן או אחר. ולמה את לא פותחת דוא"ל, למה?

ainsanto

New member
ספרים נחמדים

אבל זה הרבה יותר מדי עמודים, כי זה סתם ספרים נחמדים

דרגורן

New member
כמה הערות ותשובות: ../images/Emo58.gif

זיפנאב הוא לא פיזבן. זיפנאב הוא לא טוב ולא רע, ולכן לא חייב שיהיה לו דמות משלימה. לגבי הגל שמתקן את עצמו, עצם העובדה שמנסים לעשות טוב, מתקן את הרע ולהפך, אם לא תעשה כלום, הגל לא יתקן את עצמו..... לגבי האיזון בספר: מי האיזון של האפלו הטוב? מי האיזון של הכלב? איפה האיזון של הלאזארים? נ.ב. כאשר אתה כותב משהו שעלול להרוס לאנשים שלא קראו את הספר, כדאי ורצוי לכתוב

on drugs orange

New member
הממ לא זכור לי שהרסתי משהו מהעלילה../images/Emo58.gif

ציינתי כמה דברים על הדמויות שומדבר על העלילה עצמה ממה שזכור לי = אני חשבתי שהאפלו הטוב הוא הכלב...והאיזון של האפלו הטוב היא מריט לפי דעתי לפחות עד שהיא "נהפכת" לטובה וברגע שהיא טובה כל עניין האיזון דיי נאבד לי... חשבתי שהאיזון של הלאזארים הם הסארטן החופשיים באבאראך (בלתאזאר)

on drugs orange

New member
אהה ובקשר לזיפנאב

למה הוא לא זיפבן? ומה ז"א הוא לא טוב ולא רע? זה לא שהוא לא לוקח פעולה במהלך הספר. הוא עושה הרבה דברים "טובים" . הוא דוחף אנשים למעשים טובים , הוא הציל את המנצ´ים בפריאן ממוות בידי קסר. לי נראה שדיי ברור שזיפנאב הוא טוב.. ברגע שהוא מופיע רוכב על דרקון פריאן וטוען שהוא מוביל את דרקוני פריאן..דרקוני פריאן הם התגלמות הטוב של הכוח העליון... נראה לי מובן מאליו שזיפנאב הוא טוב..

דרגורן

New member
כי ככה הסופרים אמרו!

בצ´אט שערכו עימם הם ציינו במפורש כי הקשר הוא מיקרי בהחלט! אם זיפנאב = פיזבן אז הוא גם ג´יימס בונד, דורותי ועוד כמה דמויות...

on drugs orange

New member
אהההההה הם שיקרו!!!

באמת? הממ לפני הדיון פה באתי במחשבה שהtimeline מחולק לשלושה חלקים.. חלק ראשון עולם רומח הדרקון שהוא העתיק ... חלק השני הוא העולם שאנו חיים היום שאף אחד לא מאמין בקסם ופיזיקה הפכה לדת חדשה... חלק שלישי , אחרי הרס העולם (מלחמה גרעינית?) התפתחו מוטציות עם כוחות קסם חזקים מאד הסארטן והפיטרינים ופה מתחיל כל העולם של מחזור שער המוות.. זה בערך מה שאני חשבתי לפני שבאתי לדיון פה =\

Boojie

New member
יאוץ´, שוב ויכוח זיפנאב?

בחיים, בחיים לא קראתי אף ספר מהסדרה הזו (משהו עם דרקון, אמרתם?), אבל נדמה לי שאני כבר מתמצאת הרבה יותר מדי בויכוח המתמשך הזה...

למעלה