סיימתי את מחזור שער המוות

SaidinsTaint

New member
זיפנאב היה אחד הסארטן החזקים

ביותר לפני (וגם אחרי אני מניח) המלחמה בפיטרינים. הוא לא פיזבן - אני חושב שדי ברור שהמערכות לא קשורות... הוא היה הראשון לצאת מהמבוך, והוא יצר קשר עם הדרקונים. הבן של סאמה זיהה אותו לרגע. כמובן שהדמות דומה לזו של פיזבן - כמו סימקין בחרב השחורה מי שקרא את חלק ארבע יכול אולי לומר לי מה סימקין - כי אני לא בטוח שהבנתי.

SaidinsTaint

New member
תראה מה עשית מיתר נדיר!

כתבתי החרב השחורה.. אני כל כך מתבייש.. חרב האופל כמובן

אותואחד

New member
סימקין הוא... (ספוילר קצר)

התגלמות הקסם הגולמי באותו עולם שמקבלת תודעה ואישיות. ואוהו איזה אישיות יש לו...

Claudius

New member
סימקין? האין זו דמות הטוחן הנוכל

מסיפורי קנטרברי של צ´וסר? אותו ברנש שגנב את הקמח של האוניברסיטה, והוענש כגמולו בידי שני סטודנטים תעלולנים שנשלחו אליו?

La Gamba

New member
לפי דעתי

צריך לעשות דיון אחד סופי שקשור רק(!!!) לפיזמן-זיפנאב. לשמור אותו איפשהו, וככה כל פעם שמישהו מעלה את השאלה, נשלח אותו לשם, ואם משהו שם מרגיז אותו שישלח מסר למרגיזן.

*קופצת לרגע*

פתחתי פעם שרשור על מחזור שער המוות, ונראה לי שבסוף הגענו למסקנה שבלי לשים לב הם חיברו את העולמות. בלי להתכוון, כמובן.
|נעץ|

ברינסלי

New member
יכול להיות שיש קשר בין הסדרות.../images/Emo58.gif

ושזיפנב הוא פיזבן של רומח הדרקון. הרי הסארטן היו חצי-אלים ובראו עולמות (מאוכלסים באותם גזעים שדומיננטיים גם בעולם רומח הדרקון: אלפים, גמדים ובני אדם). וזיפנב הרי היה אחד מהמנהיגים הוותיקים שלהם וכמו שניכר בספרים רב עוצמה למדי. כך שמה מונע ממנו, לאחר שננטש ע"י הסארטן האחרים, לברוא את קרין? אבל זה כמובן מעלה תהיות לגבי האלים האחרים בקרין: האם טקיסיס היא פיטרינית? או שאולי (כך לדעתי) קיומה רק משרת את רעיון המאבק בין הטוב לרע בקרין, וזיפנב לא באמת נאבק בה אלא רק מייצג את הצד ה"טוב", ומאחורי הקלעים מנחה את ה"תסריט", כי הוא יודע שהטוב והרע תמיד יאזנו את עצמם? בכל אופן, מהסיבות האלו ברור למה הסופרים רצו לעשות הפרדה בין שתי הסדרות.

ברינסלי

New member
בוודאי, הנה קצת פירוט:../images/Emo22.gif../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif

שם המשחק: Death Gate. היוצר: Glen Dahlgren. חברה: Legend. שנת יציאה: 1993. (בגרסת CD עם קולות שחקנים + גרפיקה משופרת) איפה אפשר להשיג: שאלה מצויינת. המשחק ישן ומן הסתם כבר מזמן לא נמכר. ישנה אופציית ההורדה מהרשת, אבל זה ממש לא המקום לפרט בנושא. אפשר לנסות לשאול בפורום "משחקי נוסטלגיה" כאן בתפוז. זה משחק הרפתקאות ("קווסט") ססגוני ומעניין, עם הרבה חידות לא קלות בכלל, ו*המון* דיאלוגים (וטקסט בכלל) בגוף המשחק. זה אולי החסרון הבולט שלו: הוא מסתמך מאוד על הטקסט, כך שחלק מהמתרחש מפורט רק בטקסט ולא מוצג בתמונות. יש יחסית מעט אנימציה (למרות הגרפיקה המצוינת לאותה תקופה), ובעיקרון המשחק מתבסס על תמונות קפואות שהשחקן מפעיל עליהן פעלים. אפשר לבלות הרבה זמן באינטראקציה עם מלאי החפצים שמוצאים במהלך המשחק, והתוצאות שונות ולעתים גם מצחיקות. יש גם ממשק מיוחד של שימוש בקסם-הרונות, והשחקן אפילו יכול לנסות להרכיב לבד כל מיני צירופים של הרונות (אם כי רק מתוך רשימה של כ-30 קסמים, שמתגלים במהלך המשחק). אחד הרעיונות החביבים יותר במשחק הוא קסם שפותח "כיסי מציאות" לתוך תמונות/ציורים ומאפשר לך להיכנס לתוכם, והתוצאות לעתים קטלניות. משעשע. יש התעללות מסויימת בעלילת הספרים: השחקן מגלם את האפלו, במסע דרך ארבעת העולמות (ומאוחר יותר, המבוך וכו´) בחיפוש אחר ארבעה חלקים של חותם הרונות הגדול, בו השתמשו הסארטן כדי לפצל את העולם. כמה דמויות (ובראשן אלפרד) וקווי עלילה שהיו (בעיניי לפחות) עיקריים בספרים, לא מופיעים כאן. למרות כל זאת הייתי אומר שזה משחק מצויין, ממצה ומעניין מאוד.

on drugs orange

New member
../images/Emo51.gif

איך ויתרו על אלפרד קוסם הנחש? חחח בוא נראה אם אני אצליח למצוא את המשחק :)

on drugs orange

New member
אהה מצאתי ../images/Emo70.gif

אנשים נהדרים בפורום משחקים עזרו לי למצוא. הנה כתובת למי שמעוניין: www.the-underdogs.org (אני מוריד את זה ברגעים אלו)

למעלה