סיימתי לקרוא את "מעשי קסמים"

סיימתי לקרוא את "מעשי קסמים"

והתאכזבתי.ספר עלוב, שהוא כלום לעומת פירמידות, תרועות מוות וכל השאר. הדמויות חוץ מסתמרוח-די גרועות, העלילה לא מגיעה לברך של עלילות אחרות.. נורא התאכזבתי..
מה דעתכם על הספר?

naring

New member
כן. גם אני.

לא כל כך כותב פה, אבל אני קורא מה אחרים כותבים...

כתבתי את זה למטה...

אולי הספר החלש ביותר בסדרה, לפחות ממה שאני קראתי.... העלילה לדעתי לא קשורה טוב.... אולי מרכז העלילה בו הוא הקרב בין הקסם לכשף, בין המגדל באנק שם נמצא קוין (חשבתי שזה Kevin ורק שקראתי באתר מסוים שמתי לב שזה בעצם Coin) לבין המגדל השני, שם נמצא הכובע. אבל מענין לשמוע מה אומרים האחרים פה.... במיוחד מי שאהב....

איך קוראים לך אגב../images/Emo35.gif

ואת צודקת היתי רוצה לראות מה אלה שאהבו חושבים
יש כאלו

ויימס

New member
../images/Emo46.gif אה, כן, יש כאלו!!!

...
האם יש לי כוח לנמק? לא ממש. ננסה בכל זאת. אני דווקא חשבתי שזה ספר ממש מעניין, כזה שאי אפשר לעזוב עד שמסיימים, וכמובן, סתמרוח...
הרבה קטעים משעשעים והרבה בירבורים על טבע האנושות וכל מיני דברים עמוקים ומלאי משמעות שכאלה. זהו, נימוק יותר נורמלי אני לא חושבת שתקבלו. אה, והספר הזה אחראי לאחוז נכבד מהציטוטים האהובים עליי: "אם אתה חושב שזה עבד, אם אתה חושב שאני, אז כדאי לך לחשוב שוב, אם זה מה שאתה חושב." "זה כמו הדברים האלו שיש באגם..." "אבנים?" "צפרדעים?" "גנגסטרים שנכשלו?" "הם צמחו מהקירות. ורודים. הם היו ורודים." "אולי פרה זה לא רעיון כל כך טוב, עכשיו כשאני חושב על זה." ומה עם מסדרון המלכודות שבנה סבא של קריאוסוט? והקטע שסתמרוח מדבר עם הנחש בבור (שמתגלה כנייג'ל. אני העדפתי אותו בתור הנחש)? ושסתמרוח מנסה לבנות מגדל מתוך שינה? זה היה כל כך חמוד! והקטע שהוא קורא תיגר על הקוסם עם הגרב עם חצי הלבנה (מיתולוגי!)? וכל הויכוחים שלו עם המצפון? ...טוב, אני אפסיק.

באמת? ../images/Emo105.gif

היה נחמד שהם הגיעו לקריאוסוט וגילו שהוא אולי עשיר (עשיר כמו קריאוסוט) אבל אין לו שמץ של מושג מה קורה סביבו... ובסוף שלחו אותו לבור נחשים אחרי שלא מצאו לו מוות הולם (מה זה היה שם, תנינים שהיו אמורים ןלאכול אותו?) ובבור היה נחש (אחד) עייף, שבסוף אכן מסתבר שזה נייג'ל שהיה נחמד דווקא... אבל בתכל'ס הפתיחה נחמדה ומבטיחה האמצע בהחלט משעשע (החלק היותר מוצלח בסיפור) אבל הסוף מעיק. מה קרה לסתם-רוח בסוף? ולמה קוין לא נשאר ללמוד באוניברסיטה? לא יודעת. היה כבד קצת...

ויימס

New member
הסוף:

קוין לא יכול להישאר בעולם הדיסק, הוא קטן עליו, הוא ישנה דברים בלי להתכוון וכו', הוא יותר מדי רב עוצמה... וסתמרוח נשאר במימדי הצינוק, מקריב את עצמו למען קוין ו/או העולם, ואם יש איזשהו סיכוי לצאת משם, סתמרוח ייצא משם (כפי שאמר הספרן, "אוק"- לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר בעצמי). כן, זה אולי לא סוף הכי שמח וקופצני, אבל העולם ניצל בינתיים. והבוקר יבוא. תמיד יבוא עוד בוקר.

אבל יש המשך?

סתם-רוח מופיע בעוד ספרים פרט לשלושת אלה שקראתי? הוא מצליח לצאת מהעולם הזה של ענקי הקרח?

ויימס

New member
פחחח, 'העולם הזה של ענקי הקרח'...

זה לא ענקי הקרח, זה מימדי הצינוק, בהשוואה למימדי הצינוק, ענקי הקרח זה קייטנה. בכל אופן, כן הוא מצליח לצאת. רק אתמול כתבתי הודעה על באיזה ספרים נוספים הוא מככב ומה הוא עושה שם. חפשי, זה איפה שהוא בסביבה.

ויימס

New member
כן, זאת היית את ששאלת,

את שאלת, אני עניתי, כולם שמחים ומאושרים.

Rincewind

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

חוצפה!!!!!!!!!!!!! זה ה-ספר שגרם לי להתאהב בסדרת הדיסק! עד היום אני מחשיב אותו, יחד עם "פירמידות", לספר הטוב ביותר בספרי הדיסק המוקדמים! (ספרי הדיסק המוקדמים = עד איש הקציר)!!!! ועכשיו לכי מהפורום שלנו כלעומת שבאת, ברת טללי אשמדאי שכמותך, ואל תחזרי!!!

Gdil

New member
מה עובר עליך?

אתה מאוד עצבני השבוע. אני מאוד מקווה שזה לא הגיע לרמות שנכנסת כל פעם ל-[סמיילים וסימנים לנושא] כדי לעשות פרצוף כועס אלא השתמשת בכונטרול סי+כונטרול וי או לפחות בהעתק הדבק הישן והטוב. אהה, כן ולמה העצבים?

Rincewind

New member
לא להגזים

אני אף פעם לא כועס מדי מכדי להשתמש בקונטרול סי קונטרול וי
ומצטער, אבל אני תמיד לוקח את זה קשה כשמעליבים את מעשי קסמים. מבחינתי זה ה-ספר שבזכותו אני קורא פראצ'ט מלכתחילה!

ויימס

New member
חחחח, סוף סוף אני לא לבד...

קונטרול סי קונטרול וי? למה אף אחד לא מספר לי שום דבר..?

למעלה