סיינטולוגיה - המשך

ronbic

New member
סיינטולוגיה - המשך

מנסיוני האישי (או יותר נכון מנסיונו של אחי) אני יודע כמה הכת הזו מסוכנת. אחי לא הסתפק בלימודים רגילים של ה"דת" הזו כמו רבים אחרים אלא החליט לעבוד בה. לעבוד אולי איננה ההגדרה הנכונה שכן הוא איננו מקבל שכר עבור אותן שעות רבות של עבודה בתואנה שהוא עובד בעבור שכר הלימוד. בנוסף לאחר השנתיים שבהם הוא אמור לעבוד בחינם בעבור שכר הלימוד הוא צריך להתחייב לעבוד עוד כחמש שנים בחינם עבור סטאז' כביכול. בזמן הזה שהוא עובד בחינם ונתמך ע"י הורי, מנהלי הכת נוסעים במכוניות מפוארות ומתגוררים בבתים מפוארים. רון

אז למה אחיך

ה"מסכן" לא כותב כאן ומתלונן על צרותיו? במדינת ישראל כל בוגר לעשות את הבחירות שלו בחיים, גם אם המשפחה שלו סבורה שההחלטות האלה שגויות. זה מעניין אותו וזה מעשיר את עולמו וזו זכותו המלאה. גם פעילי יד לאחים למשל עובדים לדעתי ללא תשלום. גם פעילים של מפלגות פוליטיות. זה נקרא התנדבות. אני למשל הולכת להתחייב על 10 שעות שבויות כפעילת סהר ויהיה עלי להתחייב לתקופת הכשרה ארוכה ולתקופה של סטאג'. גם לו המשפחה שלי היתה מתנגדת לבחירות שלי, זוהי זכותי המלאה לדבוק בדעותי ולעשות את מה שנראה לי הולם ומתאים.

ronbic

New member
אחי "המסכן"

קודם כל כאשר בן אדם עובר שטיפת מוח הוא לא כל כך מודע לעובדה שמרמים אותו. דבר שני בקשר להתנדבות - אני יותר מבעד להתנדב למטרות נעלות או פוליטיות (ואני אף מתנדב לעיתים בעצמי מבלי להתרברב בכך כמוך לדוגמא) אולם כאשר מטרת ההתנדבות היא להעשיר את חשבון הבנק של הבעלים אזי אני בהחלט נגד... לגבי זה שהוא לא מתלונן פה, מכיוון שהוא לא מרגיש שנעשה לו עוול, אבל בואי לא נשכח כתות אחרות כמו לדוגמא הכת של עוזי משולם או הכת של כורש בה התאבדו מעל 100 איש. האם גם זה היה בסדר ? ולגבי משפחתך - אם את תעשי משהו בניגוד לרצון משפחתך ואפילו שאת רואה שהדבר משפיע עליהם לרעה, אז הרי שאת סתם אנוכית...

מי מסכן?

קודם כל אחיך לא נשמע מסכן. הוא עושה את מה שמתחשק לו, והמשפחה מממנת לו את החוויה. לדעתי, אדם בוגר צריך לעבוד למחייתו, ולממן בעצמו את תחביביו. לא התרברבתי במעשיי, אלא הבאתי דוגמא. יש לי עוד דוגמאות, אבל כאמור, לא אתרברב...
אני לא יודעת בדיוק מה המטרה של הסיינטולוגיה, אבל יש לי כמה דוגמאות להישגיהם, כמו למשל גמילה מסמים, כמו למשל העמקה בפילוסופיה שלהם, בעולם שבו השטחיות היא העיקר. בעיני, הישגים רוחניים חשובים בדיוק באותה מידה כמו הישגים חומריים. המשפחה שלי יודעת שאני עושה בדיוק את מה שאני רוצה משום שאלה החיים שלי ושיהיה זה אנוכי מצדם לדרוש ממני אחרת. קבוצות מסוכנות יש ויש, אולם לא נראה לי, מהיכרות אישית, שהסיינטולוגיה היא אחת מהן.

amichai58

New member
גם לך - זו לא התנדבות !

כפי שכתבי לתאולוגיה שים לב: התנדבות היא עשייה ללא מטרות רווח. כאן הוא כן עושה למטרות רווח - רק שבמקום לתת לו קודם נגיד 10,000 ש"ח ואח"כ לקחת לו את זה בצורת שכר לימוד של 10,000 ש"ח ישר לא נותנים כלום. וכך גם סביר שלא משלמים עליו ביטוח לאומי, מיסים ושאר היטלים. ועוד דורשים ממנו התחייבות ארוכה בשנים. זה לא בדיוק התנדבות, אלא עבודה עם שכר גישמי, שאומנם אינו בצורת תלוש משכורת, אך הוא עושה את העבודה כדי להרוויח כסף. ודת שהולכת עם הרבה דרישות כספיות - תמיד בעייתית

amichai58

New member
זו לא התנדבות !

התנדבות היא עשייה ללא מטרות רווח. כאן הוא כן עושה למטרות רווח - רק שבמקום לתת לו קודם נגיד 10,000 ש"ח ואח"כ לקחת לו את זה בצורת שכר לימוד של 10,000 ש"ח ישר לא נותנים כלום. וכך גם סביר שלא משלמים עליו ביטוח לאומי, מיסים ושאר היטלים.

ronbic

New member
חשבון פשוט

אני לא יודע איפה למדת חשבון, אולם קח מחשבון לרגע ביד וחשב - שכר מינימום היום עומד על בערך 3000 ש"ח. תכפיל אותו ב-12 (12 חודשים בשנה) ותקבל 36000 ש"ח בשנה. רק לידע כללי (ואתה יכול לבדוק אותי) - שכר הלימוד באוניברסיטאות עומד על כ-10000 ש"ח בשנה ובמכללות יכול להגיע ל-27000 ש"ח בשנה. עדיין, במקרה הכי גרוע, פער של יותר מ-9000 ש"ח בשנה. עכשיו, אם זה לא נקרא ניצול, אז אולי תגיד לי איך זה נקרא ???

מה אתה רוצה ממני?

תלמד את אח שלך חשבון וזהו. מה שאני מראש לא מבינה הוא למה המשפחה שלכם מממנת את הפרזיט הקטן...

ronbic

New member
לא רוצה כלום

אני לא רוצה ממך כלום. מה שכן אני רוצה זה לעזור לאנשים ואם הצלחתי להבריח פחות אחד מהכת הזו הרי שעשיתי את שלי - לכן אני קורא לכל אלה שרואים את ההודעות הללו - להתרחק מהכת הזו כמו מאש...

אני לא יודעת מה לגבי אחרים

אבל במקרה שלי, הצלחת רק להראות לי כמה שתלטנות יש באהבה המשפחתית.

ronbic

New member
"ליברלים" שכמוך

אם לדוגמא קרוב מאוד אליך היה מתחיל לשתות, לעשן סמים או להתדרדר לחיי פשע (להבדיל כמובן) גם אז לא היית מתערבת ? אם כן - למה כן ? הרי את בעד לתת להם להתנסות בהכל מבלי להפעיל לחצים אם התשובה היא עדיין כן, אז באמת שחבל אפילו על הדו שיח ביננו אבל אם היא לא, אז הרי שזו התשובה שלי אליך - אנחנו, בתור בני משפחתו ואלה שאוהבים אותו, מתבוננים מהצד ורואים איך הוא משתנה (לרעה) ולכן מנסים (ונמשיך לנסות) בכל דרך להוציא אותו מהשטויות הללו. לפעמים אנשים שנמצאים בתוך משהו (קשר לא טוב, כת רעה, חברה בעייתית וכו') לא רואים את זה ודרוש מישהו מהצד כדי להחזיר אותו לדרך הנכונה. אין לי אלא להסיק שיש לך איזשהו אינטרס בכת הזו (אולי אפילו אחד מהבעלים של הכת במסווה) ולכן האנטי המוחלט שלך, שאחרת, כל בר דעת היה כבר מבין...

פלורליזם ושתלטנות

תראה כמה טינה הצלחת לפתח כלפי, אדם שאתה אפילו לא מכיר. אתה מאשים אותי באינטרסים זרים, מכנה אותי בכינויים... זה מה שמקובל עליך? שמי שלא מסכים אתך הוא בהכרח נגדך? אז דע שיש חוגים חברתיים אחרים, נאורים יותר, ואני לא הייתי מגנה את מי שמעדיף את חברתם. עלי לאכזב אותך: אין לי אינטרס בסיינטולוגיה, ואני אפילו לא אחד הבעלים
, ומכאן נובע שכנראה לא כל בר דעת היה מבין את מה שאתה מבין. על אותו משקל הייתי יכולה להניח שאתה חבר בארגון יד לאחים בתחפושת שמביא לנו כאן סיפור אישי מצמרר כדי להעביר את עמדות השנאה שלך. אבל התסריטים החשדניים האלה פסולים בעיני. אמנם יש לי ידיד בסיינטלטגיה וממה שאני רואה התהליך שהוא עבר שם רק שיקם אותו. זו הדרך הרוחנית שהוא בחר ואני לגמרי לגמרי בעד. (אגב, המשפחה שלו לא בעד, אבל גם לא נגד. הם פשוט מניחים לו לחיות את חייו, בין זו כוס התה שלהם ובין אם לאו, כפי שהיו עושים מן הסתם לו היה חוזר בתשובה.) שמעתי על הורים ש"ילדיהם" (בוגרים אחרי גיל צבא!), חזרו בתשובה, שומו שמיים,ומכיוון שההורים עצמם לא מזדהים עם הרעיונות האלה, הם הופכים שמיים וארץ ומקימים ארגונים נגד החזרה בתשובה. מה שלא עולה בדעתם הוא הרעיון הפשוט שהתכנים הרוחניים שה"ילד" קיבל בבית, הם אלה שגרמו לו מן הסתם לבחור בכיוון אחר...

niv2

New member
הסינטולוגיה היא כת באיצטלה של דת.

מדובר בסופר מדע בדיוני כושל, שניסה למכור את ספריו ולא הצליח , לכן הקים דת. מדובר גם ב"אמת" מדעית שלא הוכחה אף פעם על ידי גורמים בלתי תלויים כפי שקיים במחקר מדעי. "מדע" החדש של הבארד לא הוכח ומדובר ב"מדע" מצוץ מן האצבע. סך הכול יש שם אנשים טובים ותמימים וחבל שהם נמצאים במקום הלא נכון. הטענה המרכזית של סיינטולוגיה היא שפסיכיאטריה היא מקור הרע של העולם וזאת האמת שלהם ! תסכימו שמדובר בטענה מגוכחת. שימו לב !!! בידקו טוב לפני שאתם נכנסים, דתות גורמות להפרדה , אהבה מאחדת ומקרבת. לא מספרים שם את האמת. מצורפת כתובת להמשך עיון בנושא

איך היית מגדיר את ההבדלים

בין כת לדת? איך היית מגדיר את "המקום הנכון"? יש לך המלצות ל"מקום נכון"? כתבת שלא מספרים שם את האמת: מהי האמת? ישנן הרבה אמיתויות, מדעיות או דתיות, שלא הוכחו עד היום. ישנם אנשים בעולם שטוענים שאי שמירת שבת היא מקור הרע בעולם. זה עושה לך יותר שכל? ממה שקראתי בקישורים שאתה עצמך צירפת: "A civilization without insanity, without criminals and without war, where the able can prosper and honest beings can have rights and where Man is free to rise to greater heights, are the aims of Scientology." From The Aims Of Scientology, by L. Ron Hubbard, quoted on-line at http://www.piratehaven.org/~atman/factnet/rpt.txt. המטרה של הסיינטולוגיה היא להגיע לציוויליזציה שפויה ללא פשע וללא מלחמות שבה אנשים בעלי יכולות יכולים לשגשג ולישרים תהיינה זכויות ואשר בה האדם יהיה רשאי להתעלות לגבהים נשגבים יותר. (תרגום חופשי שלי) ולא כפי שכתבת שהטענה המרכזית של הסיינטולוגיה היא שהפסיכיאטריה היא מקור הרע בעולם. הסיבה לכך שאני טורחת לגשת למקורות, ולא ל"דעות של אחרים על.." היא שלדעתי לכל קבוצה, ורק לה, ישנה הזכות להגדיר את עצמה. כתבת "דתות גורמות להפרדה, אהבה מאחדת ומקרבת". אתה נגד כל הדתות? או רק נגד הסיינטולוגיה?

amichai58

New member
או זו השאלה הגדולה והמבחן הגדול שלנ

זו השאלה הגדולה והמבחן הגדול שלנו איך לדעת מי צודק. הינה - אני אתן דוגמה יותר קיצונית על מהנהיג שסחף אחריו מליונים, ודיבר על עולם יפה יותר, עם אנשים נעלים יותר, ושהפחות טובים יושמדו והרי זה אדולף היטלר. כמובן שאיני בעדו - אלא זה דוגמה לכך שגם האנשים הכי שליליים מדברים על משהו "חיובי" לעולם, וגם מראים מעשים. כאילו "בסך הכל דואגים לאנשות, ורוצים לעשות עולם טוב יותר" קל להתבלבל. המונים מתבלבלים, ומחפשי אמת אובדים בדרך וזה המבחן האמיתי שלנו, להבחין מי נכון ומי לא. מבחן שהרבה לא מצליחים בו ומשתעבדים למשהו לא נכון. ובענין הסנטולוגיה - להבחנתי אין הם אנשי הדרך הטובה ואוריינטציה הכספית שלהם כפי שתוארה, היא אחד הסימנים לכך אין ולא היתה בעולם כל תנועה רוחנית דגולה שהיתה באוריינטציה כספית ! הרוח אינה קשורה בכסף. וזה רק סימן אחד.

niv2

New member
מה שעמיחי הוסיף זאת התשובה הנכונה

לכולם יש מטרה לטוב, השאלה איך עושים זאת? המקורות שהוספתי יכולים לתת תמונה יפה על הסיינטולוגיה - וזה קצה חוט לגילוי עצמי (יש כמות עצומה של חומר) בין המקורות - ספרים שנכתבו על ידי אנשים שהיו שם מספר רב של שנים. בכל מקרה , אני קראתי והבנתי שיש להתרחק מהם ומהר! מהמקורות הנוספים תגיעו למסקנה שמדובר באנשים המאמינים שהפסיכיאטריה היא מקור הרע בעולם. צריך רק לקרוא ולהבין - זהו זה.

ראה

תשובתי לעמיחי בנושא הכסף. העובדה שאנשים מאמינים שהפסיכיאטריה היא מקור הרע בעולם אינה מעידה על דבר, כפי שאנשים שמאמינים שהפסיכיאטריה תציל את העולם, שוגים באותה מידה. לא ענית על שאלותי האחרות.

niv2

New member
לגבי התשובות

לדעתי אנשים המאמינים שהפסיכיאטריה היא מקור הרע בעולם, ולא יודעים למה ולא יכולים להוכיח דבר מ"האמת" המדעית הזאת נמצאים במקום הלא נכון, וזה הפשטות בדבר כפי שציינתי. יצרתי קישור לנושא שם תקבלי את התשובות (וכאמור החומר עצום) האמת שלא מספרים, שהבארד התחבא מספר שנים טובות מהחוק, מת בהסתר. הבארד נתבע על ידי ממשלת צרפת, אשתו היתה בכלא כי היא נתפסה. בנו הצעיר קוונטין התאבד ב1974 כי רצה לעזוב את סינטולוגיה ואבא שלו לא נתן לו. הקרקע מלאה .... כאמור יש לך הרבה חומר לקרוא(אני קראתי המון בנושא). לגבי הבדלים בין כת לדת או הנעשה בכתות (אני מצרף מאמר)

אפקט פלסבו

גם ברפואה המודרנית כבר יודעים שאפקט פלסבו עובד. כל התרופות כבר נמצאות באדם ומספיק שהוא יאמין מספיק כדי להירפא. חשיבה חיובית, שכנוע עצמי, חיבה ועידוד - כולם תרופות פלסבו שערכן אדיר והן אכן יכולות לגרום לאדם להירפא הן ממחלות הגוף והן ממחלות הנפש שלו. העובדה שהסיינטולוגיה משתמשת באפקט הפלסבו בכישרון איננב בעייתית כלל בעיני. אני בכלל לא מבינה מה הבעיה. אשר למאבקים המשפטיים של הסיינטולוגיה - הם נתבעו ותבעו מאות פעמים. בחלק מן המקרים הם ניצחו ובחלק (קטן) הפסידו. במרבית המקרים הצליחו להוכיח את חפותם מן ההאשמות שהואשמו. רון הבארד היה סופר כושל של מד"ב? אז מה? ישו היה נגר בן נגר, משה היה רועה צאן, הרצל היה עיתונאי לא מפורסם במיוחד וסופר של ספר אחד... לחלק גדול מנבחרינו בכנסת אפילו אין תואר אקדמי... והם אלה שמנהלים לנו את החיים. רוצה עוד דוגמאות? לגבי נסיבות התאבדותו של קוונטין אני לא יודעת מספיק, אבל אני כן יודעת שאנשים מתאבדים בכל העולם גם בלי קשר לסיינטולוגיה. מניסיוני עם סיינטולוגיה (2 פגישות) הדלת פתוחה ומי שרוצה לבוא יכול, ומי שרוצה ללכת גם יכול. בארץ ובעולם יש תעשיינים, שחקנים וזמרים אשר חברים בסיינטולוגיה וכולם נראים לי שפויים לחלוטין ואפילו מצליחים מאוד בתחומי עיסוקם (פלסבו או לא פלסבו). זו האמת שלהם, והם לא חייבים להוכיח אותה למי שלא מעוניין בה.

למעלה