סיינטולוגיה - המשך

niv2

New member
לא כלכך הבנת

הרעיון שאנשים מולכים שולל סינטולוגיה על ניצול אנשים טובים ותמימים באמת. זה שאנשים נמצאים שם זה באמת הבעייה שלהם כי הם לא חקרו לעומק. לכן, צירפתי קישורים המדברים על הסיינטולוגיה ומאמר על הנעשה בכתות. נכון, זאת זכות לבחור אבל ברגע שלא רואים מה עומד מאחורי העניין זאת רמאות!! ואנשים לא מודעים לכך. תמשיכי לחקור ותגיעי לאמת אני מצרף קישורים נוספים להבהרות

דת וכסף

אני מצפה ממנהיג דתי שיהיה גם כריזמטי. כריזמה אינה מילת גנאי. מנהלי חברות ועסקים כיום עוברים קורסים שמלמדים אותם כיצד לפתח כריזמה ולהשפיע על אנשים בכוח אישיותם (כדי שיעבדו יותר וירוויחו פחות, אבל זה כבר דיון אחר). כריזמה היא היכולת להקרין. לגרום לאנשים להיות מושפעים. לתת להם כוחות. לגרום להם השראה. אני לא מבינה איך, בעולם של היום, מצפים שדת או כל ארגון התנדבותי יחיו מהאוויר. הכסף הזה הרי צריך להגיע איכשהו כדי שיהיה לאנשים היכן להיפגש (בין אם זה כנסיה, בית כנסת, מסגד או כל מבנה שכור או קנוי), ומישהו הרי צריך לעבוד בשביל הארגון וזה אומר שצריך להשיג הכסף. כל ארגון מוצא את הפתרונות שלו. דת ממוסדת מקבלת כספים ציבוריים. דת לא ממוסדת צריכה להשיג את הכספים האלה, דרך תרומות, דרך תשלום חודשי, דרך עבודה התנדבותית, או דרך מגביות. אני מבינה שגם המכון לחקר הקבלה מחייב את חבריו לשלם. סבי היה משלם עבור הכיסא שלו בבית הכנסת, ומעלה תרומות. אפילו בתקופת בית המקדש אנשים היו מביאים תרומות ומעשרות. זו דרכו של עולם ולכן מעורבות הכסף אינה מעידה על טיב הדת.

masorti

New member
תגדירי מהי אישה יפה.

תנסי להגדיר בקריטריונים כמותיים ומדידים מהו יופי נשי. את תגלי שבסופו של דבר "יופי" הוא מה שאנשים יגדירו כ"יופי". תוכלי להשתמש בתיאורים של גזרה חטובה, פנים סימטריים, אף ישר וכו'... אבל בסוף תגלי שתמיד יהיו דוגמאות שיסתרו את המודל, והיופי יוגדר רק בעזרת עצמו ובצורה סובייקטיבית. ומה הקשר לכת ודת? פשוט מאוד... גם ההבדל בין כת לדת וגם הגדרת היופי הם דברים חמקמקים וקשים להגדרה, אבל אתה מזהה מצוין מי הוא מי כשהדבר ניצב לפניך.

אני לא צריכה להגדיר

משום שלא אני יצאתי בהכרזות טוטאליות. דעתי היא שאין כל הבדל בין דת לכת - ההבדל היחיד הוא ה"וותק". דתות הן כתות ממוסדות - זה הכל. והן עושות כמיטב יכולתן כדי להכפיש את הקונקורנציה הרעננה והיותר אקטרקטיבית. בדיוק אותן תופעות של שרלטנות ושחיתות נמצאות בדתות הממוסדות כמו גם בדתות החדשות. אגב יופי, וסתם בשביל האנקדוטה: לפי מחקרים שקראתי, הסימטריה של תווי הפנים וכן הגיזרה החטובה (בקרב שני המינים) מעידים על פוריות, ולכן אלה הם שבעצם יוצרים את המשיכה מינית. אצל נשים יש למשל סוג פנים שנקרא וונוסיאני (פנים דמויי לב) אשר מעידים על וולדנות וזהו סוד משיכתם. אולם יש עוד סממני יופי, והיופי היפה ביותר בעיני הוא היופי הפנימי. זהו יופי קורן ששום מוצר קוסמטי לא יכול לחקות. על פי אותה אסתטיקה אני מזהה מצוין שרלטנים ורמאים מכל קצוות הקשת הדתית, אולם הם אינם משתייכים דווקא לזרם דתי מסויים. אני גם מזהה חסידים שוטים בקרב כל הזרמים, והם אינם מעידים על המאמינים האחרים. מה שאני אומרת הוא שבשורה התחתונה כל אדם מוצא את דרכו כמיטב יכולתו, על פי מאפיינים וצרכים שיהיה קשה מאוד לנתח בכל מצב שבו קני המידה הערכיים הם מעורפלים.

amichai58

New member
זו התפיסה הלא נכונה של דת וכסף

דת - היא דבר רוחני, וזה הדבר העיקרי. בחלקים הטהורים של דת - לא גרשו אף אחד מהדת - כי לא היה לא כסף משה רבינו לא נתן את עשרת הדיברות רק למי שהיה כסף. זה שלקחו מעשר עבור הכוהנים - זה אומנם היה חובה, אך לא תנאי לקבלת הרוחניות, ובכל מקרה לפי החלק היחסי (מי שלא היה לו כלום - לא שילם כלום) (הסנטולוגים או המכון לחקר הקבלה נותנים את הרוחניות רק בעד כסף, ומי שאין לו אז הם לא מקבלים אותו (למזלו)) ישוע לא דרש מתלמידיו כסף, ואמר להם אם לא תשלמו תעופו מהכת הבודהה - אותו דבר ועוד כך כל מייסדי הדתות הגדולות. לא חיים מהאוויר - אבל הדגש הוא לא על כסף. הדומאות שהבאת כמו המכון לחקר הקבלה, ותשלום על כיסא בבית כנסת - הם דוגמאות לדת באוריינטציה של כסף - דבר שגורם לה לתהליך ניוון, לכיוון לא נכון, להכנסת אנשים לפי כספם, ולא לפי רוחניותם, ולכך שלא קם מביניהם איש כמו אותם אלה שהזכרתי בהתחלה.

אולי יש טעם בדבריך

אבל קח בחשבון שכך אתה רואה זאת, וכי טיעון אחר יכול להיות שמה שאנשים לא משלמים כסף עבורו הם אינם מעריכים.

MuslimRabi

New member
../images/Emo13.gifלא מדויק

משה נתן את התורה רק לאלה שהסכימו לקיימה. לאלה שהתחייבו למלות את צרכי חבר כמו את צרכי עצמם. במילים אחרות התחייבו לתת לא רק את הכסף אלה הרבה יותר מזה. מאוחר מזה בבנית משכן הוא התחיל לפרוע את הצק ולאסוף את הזהב מבני ישראל לבנית המשכן. אביחי אנחנו חיים בעולם של חומר ולכן כסף ורוחניות לא 2 כוכבים מגלקסיות שונות. יש שיטות רוחניות רבות למשל רייקי שקבלת כסף בעבור הטיפול הוא כלל. כלל שמטרתו היא מטרה רוחנית ולא חומרית. והיא שהאדם המקבל אנרגיה רוחנית חייב לתת. גם את הכסף.

amichai58

New member
טעות

"אנחנו חיים בעולם החומר" כתבת, מי זה אנחנו ? בשביל רוח בשום תורה רוחנית גדולה לא התנו את זה בכסף. אין שום דוגמה גדולה לזה. רייקי - זה בטח לא תורה רוחנית. זה שיטת ריפוי. והענין של הכסף שם הוא לשם כסף, ומי שאין לו כסף, הם לא ירפאו זאת. אין רחמים, אין אהבה, רק כסף, כסף כסף. ואז נראה. אבל קודם כל כסף. ומזה אתה גם יכול להבין שזה לא משהו "רוחני" - או זה לא משהו מהאל. אלא ממקור אחר. של רופאי אליל אולי. האל לא רוצה כסף. ולא שולח אנשים לרפא רק ממי שיתן להם כסף. אל תילך שולל אחרי זה.

MuslimRabi

New member
הבאתי לך קבר דוגמא

על עירוב של אמצעים חומריים ביהדות. כסף אינה מילה מגונה,אלה ביטוי מודרני ליגיע. האל לא רוצה כסף,אך הוא נותן לך את כספך כדי תחלוק אותו אם אחרים. כדי שתשקיע אותו במטרה נעלה. ומה יכול להיות יותר נעלה בשביל אדם דתי מאשר ממוש רעיונות של דתו? בן-אדם בא לעולם כדי לתת לאחרים. גם את הכסף! אך כמובן אנשים מעדיפים בד"כ לא לתת ולכל אחד מאיתנו יש תרוץ טוב משלו. לדעתי אין מה לעשות. התנאיה בלימוד רוחני הכרחית.ללא נכונות להיות בנתינה האדם ההולך לכיוון דתי(או רוחני)כלשהו יגיע לעוד דתיות שלא תניח לו ולאחרים כלום מלבד עוד פולחן דתי. לא חייבת להיות התנאיה של כסף ,אבל חייבת להיות התנאיה. אין אפשרות לקבל משהו ששווה יותר מכל הכסף שיש בעולם ולא לתת כלום בתמורה. בהר סיני הייתה התנאיה ההולכים אחרי יהושוע הנוצרי סיכנו את החיים בשבילו ונחשבו ע"י שילטונות לכת מסוכנת. לגבי רייקי אז צר לי נורה שבמקום להבין את הלימוד הרוחני הזה לעומק אתה בוחר לתקוף אותו. הטיפול רייקי לא ניתן בחינם מחמת אותה סיבה שבן אדם שלא נתן כלום בעבור טיפול אנרגטי מסיבת הפרת איזון מטפיסי לא מסוגל להנות מהטיפול. בבתי ספר לרייקי האמיתי גם כן מדגישים בד"כ את הנקודה שלמטפל אסור להשתמש בכסף מהטיפולים לצרכי העשרה עצמית אלה למטרות מחיה מינימליים וצדקה.
לגבי סיינטולוגיה אז למדתי שם שנה וחצי. ולומרות שעזבתי ולא מסכים אם הדרך שלהם היום צר לי שבמקום להתעסק בשאילה במה סיינטולוגיה צודקת או טועה במהות אתם מתעסקים במבנה הארגוני.

amichai58

New member
תשובות

כסף זה לא מילה מגונה. אבל יש בו שימושים מגונים, גם ביהדות. ואני לא מדבר רק על אנשים דוגמת הרב-גנב דרעי או על רב-גנב אחר. אני מדבר על סחטנות, על אוריינטציה של כסף, על העדפת אנשים בעלי ממון ועוד. אם אתה חושב שרייקי זה לא באורייטציה כספית - אז תבדוק שוב. תראה גם שיש שוק ואחרונה ירדו מחירים. מטפלים לקחו כסף הרבה יותר מלקיום מינימאלי. העיין של הפרת איזון - זה קישקוש. זה סיפור שנועד למטרות לקיחת כסף. אם הם כמו שהם טוענים נותנים טיפול מכוח אלוהי - אז הוא לא מוגבל. אבל אני אומר לך שזה גם לא כוח מאותו אלוהי, אלא ממקור אחר. מימד אחר. אין הם אנשים קדושים או משהו - אנשי הרייקי. לגבי סנטולוגיה - אני לפחות לא התעסקתי במבנה האירגוני שלהם. סנט זה קדוש. הם לא קדושים. מספיק לך ?

האתר הרשמי של הסיינטולוגיה בישראל

עלה בדעתי שלא ראוי לדון בסיינטולוגיה בלי לצרף את האתר הרשמי של הדת. להלן הקישור לאתר הרשמי בעברית.

niv2

New member
יש גם לצרף דעות נגדיות לסינטולוגיה

כפי שאמרתי צריך לתת את כל התמונה. זאת כדי שאנשים יחליטו בעצמם!!

את זה כבר עשית. אני איזנתי.

אגב האתר קסנו: גוגל הלועזי לא מביא את האתר בתגובה לחיפושים על סיינטולוגיה, בגלל אתראה משפטית.

signforstuff

New member
../images/Emo8.gifדעה על סיינטולוגיה

דייב בארי מגדיר את העיקרון מאחורי הסיינטולוגיה ככה "שלח לנו כסף, ואני נשלח לך חוברות שמסבירות איך לשלוח לנו עוד כסף".

MuslimRabi

New member
היי רון../images/Emo13.gif

לפעמים אנשים בעלי קרבה משפחתית או חברתית רבה מחזיקים ביחס לחיים בעקרונית מאוד שונים. הדבר מעיק מאוד על יחסים משפחתיים וגורם כאב עמוק,קרע,חוסר הבנה. אני לא מכיר אותך ואת האח שלך ,אך בטוח שהמצב שבו אתם נמצאים מאוד כואב גם לך וגם לו ולשער חברי משפחה. רון לבי אתך,אך עליך להבין שאחיחה הוא אדם מבוגר. לכן עליו לנהל את החיים שלו ולא לקבל תמיד את דעתך. המערכת הערכים שלך מודדת את התועלת שאחיך מקבל בכסף,אך יכול להיות שלדעתו הוא מקבל משהו הרבה מעבר לכסף. אם אתה רוצה להשפיע עליו אתה צריך קודם קול להשקיע מאמץ בלהבין אותו. הכוונה היא בהבנת המילים היוצאים לו מהפה,אלה יותר עמוק. למה הוא חיי? איך הוא רואה את העולם? תנסה להבין איזה חלקים בהתנהגת שלך גורמים לו לא להקשיב לך ותשנה אותם. תכבד את דעתו גם אם היא לגמרה לא מקובלת עליך. תן לו לחיות את החיים שלו . ואין מה לעשות חלק מהחיים זה לעשות טעוית וללמוד מהן.

למעלה