סייעת-"היתקלות ראשונה במערכת אטומה

אצל שרון

אני מחכה יותר לקיום הבטחה קטנה מבחירות קודמות רק שלום ובטחון עוד לא עברו חודשיים??? בלי פוליטיקה רק פוליטיקלי קורקט

סייעת-"היתקלות ראשונה במערכת אטומה

היום התחלתי להבין את מה שעוד מחכה לי. פניתי טלפונית לראשונה לשירותי הרווחה בעיר מגורינו (קרית מוצקין) בכדי לברר כיצד לקבל סייעת עבור יהל. יהל כידוע רק בן שנתיים מה שאומר שאין כל מסגרת חינוכית עבורו (PDD) ואת האבחון המדוייק קיבלנו לפני כחודשיים וחצי. בטלפון הופניתי לדבר עם העו"ס ששאלה אותי קודם כל "מה זה הפי. די... זה ? ולאחר הסבר קליל וחסר סבלנות שלי הגיעה השאלה המדהימה "עכשיו פונים, זה אמצע השנה?" סליחה שלא איבחנו את הבן שלי קודם לפי המערכת. טוב בסוף היא אמרה לי להגיע אליה עם כל מיני מסמכים וביניהם תלושי שכר של שני ההורים. מה זה אומר? אם עכשיו אמצע השנה, העו"ס לא יודעת מה זה PDD ושני ההורים "המיליונרים"
עובדים אז אין סיכוי לסייעת? מה גם שלפני סיום השיחה היא אמרה שהבקשה עוברת לוועדת העבודה וזה כמובן לוקח זמן רב...

תירתיר2

New member
welcome to the club...

מה לעשות? מדינתנו לוקה במחלה חשוכת מרפא ושמה בירוקרטיה. גרורותיה נמצאים בכל המשרדים והגופים הציבוריים. אני הולכת בימים אלו ממש גם להצטרף למועדון הלא- משתלם הזה, כי גם אנו דורשים סייעת כבר בשלב זה. לא נותר אלא להציע- קחו הרבה אוויר וצאו למסע.

Diana M

New member
מסגרת חינוכית

קרן, אני חוששת שאת רק בתחילת הדרך. לא ידוע לי דבר על כך ששרותי הרווחה אמורים לממן סייעות לילדי פי.די.די בני שנתיים. אשמח מאוד אם תספרי לנו יותר על כך תוך כדי ההליך שאת עוברת. עד גיל שלוש משרד החינוך אינו מכיר בבנך. החל מגיל שלוש מגיעים לו שרותים בתוקף חוק חינוך מיוחד, הווה אומר שבמידת הצורך יקבל גם סייעת צמודה בהיקף של עד 30 ש"ש. לגבי מסגרת חינוכית, נכון אין מסגרת רישמית. מנסיוני, אני ממליצה על מסגרת של גן קיבוצי. (אפק קרוב אליכם, למשל) הקבוצות בדרך כלל קטנות יותר ויש כח אדם רב באופן יחסי , גננת ולפחות שתי מטפלות. אם יהלי אינו מגלה הפרעות התנהגות ו/או התנהגויות אלימות, קיים סיכוי סביר מאוד שיסכימו להתמודד עימו. בגן כזה קיים גם צוות מלווה הכולל פסיכולוג ולעיתים גם יועצת ומגיעים מטפלים שונים, בתשלום נוסף כמובן. לקראת גיל שלוש ניתן יהיה לשלבו במידת הצורך בגן שפה או תקשורת (תלוי במינוח המקובל אצלכם) המשיכי לספר לנו כיצד דברים מתקדמים אשמח מאוד ללמוד ממך בענין שרותי הרווחה. דיאנה

אמא מ1

New member
סייעות רווחה

שמעתי מאמא לילד אוטיסט שבנה קיבל מספר שעות שבועיות עם גבר שממון ע"י הרווחה. השעות האלו אפשרו לאמא להתפנות מעט לשאר הילדים. אם אחרת שבתה נערה הסובלת מ -PDD סיפרה לי שלבתה היתה סייעת שליוותה אותה לצופים ולחוגים. לא שמעתי על סייעות לילדים בגיל כל כך צעיר ולא ברור לי לאיזו מטרה דרושה הסייעת. אין לצפות מסייעת שכזאת לשמש כמטפלת שתורמת לקידומו של הילד ולא נראה לי סביר לבקש מהרווחה שתספק שרותי שמרטפות ליל בגיל כזה. אם רוצים לקבל את הסיוע מהרווחה נראה לי שצריך להראות היכן הקושי המיוחד שבטיפול בילד ואיך הסייעת יכולה לסייע. בעיניי גם מצוקה של האם והצורך של האם להתפנות מעט ולהרגע זאת סיבה טובה...

ריקי 04

New member
סייעת יכולה לעשות המון...

גם עם ילד בן שנתיים. עם אישיות מתאימה והדרכה מתאימה זה ממש לא יהיה בייביסיטר! אבל לפי מיטב ידיעתי באמת אף אחד לא יממן לכם סייעת לפני גיל 3 ומסגרות משרד החינוך. אני עוד מאד מקווה להתחיל לקבל בשנה הבאה השתתפות בסייעת, אבל במצב של התקציבים - לא ממש בונה על זה...

מגיעה סייעת מהרווחה לגן ציבורי

שלום לכן יקירותי{ואבא של מור -הגבר שלנו..} אכן קרן צודקת ומגיעה ליהל סייעת במימון של הרווחה אך תנאי זה מתקיים רק אם הילד נמצא במסגרת הציבורית של גן רגיל ולא במשפחתון או גן פרטי. לשם כך הוקם במשרד הרווחה מדור לטיפול בילד האוטיסט ולהם הוקצו צקציבים מיוחדים הכוללים למשל- סייעת בגן רגיל עד גיל 3 רק שזה אומר שילד שזקוק למסגרת קטנה ורגועה יותר, לא זכאי להינות מסייעת. השתתפות בסך 30 שעות חודשיות של סומכת שמקבלת דרך חברת כח אדם 19 שח לשעה וההורים משלימים. זה מעט מדי עבור תוכנית ABA אך ניתן לרשום שם את התרפיסטיות כדי לכסות עלות של ביטוח לאומי. משרד הרווחה נותן 38 שח לשעה אך החברות הפרטיות שעובדות איתם ואצלן חייבים להרשם לוקחות חצי מהכסף לכיסן וזה לצערי מאושר להן. אפשר לרשום שם כל מי שרוצים שעובדת עם הילד אחה"צ. מועדון או מרכז מועדונית שמוקם בעיר על תשתית קיימת ובו מתקיימים חוגים מיוחדים לילדים: שחייה אישית, רכיבה טיפולית, תנועה או טיפול רגשי בדרמה ועוד. זה מתקיים כאשר יש לפחות 9 משתתפים מהעיר וכאשר ישנה השתתפות של גורם עירוני במערכת . יש לפנות דרך החינוך המיוחד ולפגוש ישירות את סגן ראש העיריה שמאפשר תקציבים וזה בהחלט מתאפשר. הילדים הזכאים למועדונית אינם אלה המקבלים השתתפות בסומכת. זה או או. ישד גם אפשרות לקבוצת תמיכה הרצאות ועוד. לידיעתכם חייבים לרשום את הילד ברווחה עם כל אישורי הPDD ולקבל דוח חינוכי מהמסגרת שבה הוא נמצא ולחכות לאישור מהם (זה נשלח למרכז בירושלים) שאכן יש לכם ילד כזה בבית ולא סתם אתם ממציאים... פרטים נוספים על המועדונית אפשר לקבל מברבורית שבאיזורה זה כבר עובד.

תודה תלמה../images/Emo151.gif ואינפורמציה לקרן

שמחתי לקבל את הכינוי "הגבר" אבל לא רוצה לפגוע פגשתי כאן וירטואלית גם את דורון והוא ותיק ממני בפורום ולעניןקרן: באיזור חיפה המפקחת על אגף אוטיזם היא מירטה מרינברג היא יושבת בלשכה ברח שפרעם 10 בחיפה תנסי להגיע אליה כי היא "האגף" בחיפה ברמה הארצית גב' לילי אבירי מירושלים היא מנהלת האגף לאוטיזם (אגף האוטיזם= אוטיזם, אספרגר, פדד) בהצלחה בבירוקרטיה ובאין תקציב , תקחי נשימה עמוקה לפני תחילת המסע.

imashelo

New member
תפקיד הסייעת בגן

אינו לשמש כבייביסיטר, אלא דווקא לדאוג לכך שהגן יהווה עבור הילד מקום שלא יספק שרותי בייביסיטר בלבד. הסייעת אמורה לעזור לילד להשתלב בפעילות היומיומית, לתווך בינו לבין המתרחש, לעזור לו לתקשר עם הילדים, וכו'. אנחנו מתחילים להעסיק סייעת בימים אלה ממש (ואפילו אחת מנוסה ומומלצת. מי היה מאמין שאפשר למצוא אחת פנויה). התשלום (הגבוה) הוא עלינו בלבד. בעוד שבועיים הילדון יהיה בן שלוש, ומאותו רגע זכאי לסיוע, אבל קשה לי להאמין שבמחלקת הרווחה מישהו עוד ימצא תקציב עבורנו. נשתדל לספוג את העלויות עד סוף השנה כדי להמנע מהעצבים ועוגמת הנפש.

סיעת מרווחה

מאד מעניין לקרוא את שנאמר כאן לבת שלי , בת ה-7 יש כבר 3 שנים סייעת שמלווה אותה בימים שהיא בגן הרגיל. (יומיים) אולם זו הפעם הראשונה שאני שומעת שניתן לבקש סייעות מהרווחה. מי זכאי לכך? האם רק מאובחנים כאוטיסטים? אשמח מאד אם מישהו ישירר אותנו למספר שעות בשבוע וגם האחים האחרים שלה ישמחו- כי בינתיים כולנו נושאים בעול וגם הם, למרות גילם הצעיר (14-12-10) עוזרים .

אורה4

New member
סייעת

בני בן 3 עם PDD ומשולב בגן פרטי עם סייעת. כרגע אני ממנת את כל העלות. ברצוני לדעת לגבי שנה הבאה לאיזה גוף עליי לפנות על מנת לבקש עזרה במימון הסייעת. למשרד הרווחה ברשות המקומית? במחלקת חינוך ברשות המקומית? ברצוני להוסיף שאינני מעוניינת להכניס אותו למסגרת חינוך מיוחד. כרגע אני בחיפושים אחריי גן מתאים עבורו ומתלבטת אם להכניס אותו לגן פרטי או לגן עירוני. הוא יצטרך לעבור בכל מקרה בשנה הבאה לגן אחר כי בגן הנוכחי הקבוצה הבוגרת עוזבת ובשנה הבאה הילדים יהיו בני שנה וחצי.

אורה4

New member
סייעת

בני בן 3 עם PDD ומשולב בגן פרטי עם סייעת. כרגע אני ממנת את כל העלות. ברצוני לדעת לגבי שנה הבאה לאיזה גוף עליי לפנות על מנת לבקש עזרה במימון הסייעת. למשרד הרווחה ברשות המקומית? במחלקת חינוך ברשות המקומית? ברצוני להוסיף שאינני מעוניינת להכניס אותו למסגרת חינוך מיוחד. כרגע אני בחיפושים אחריי גן מתאים עבורו ומתלבטת אם להכניס אותו לגן פרטי או לגן עירוני. הוא יצטרך לעבור בכל מקרה בשנה הבאה לגן אחר כי בגן הנוכחי הקבוצה הבוגרת עוזבת ובשנה הבאה הילדים יהיו בני שנה וחצי.

אלי ו.

New member
לא מה ששאלת אבל בכ"ז

אם עדיין לא עשית חשוב שתדעי שיהל זכאית לטיפולים אצל קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק (במידת הצורך). פני לרופא הילדים להפניה.

אני לא יודע

אם ניתן להגיש בקשה לנכות כללית בביטוח לאומי אבל אם כן תגישי גם שם ההמתנה היא כמעט עד בוש (לא הנשיא) אבל תתכן קיצבה כספית שתעזור להתמודד עם בעיות תקציביות.

תירתיר2

New member
אבא של מור...

התוכל לתרגם את הביטוי "לחכות עד בוש" שהוזכר בהקשר לביטוח הלאומי,למונחי זמן יותר ברורים? חשבתי שבאופן רשמי יש זמן המתנה של 90 יום. האמנם?

הכל מנסיון אישי

זמן המתנה למתן תשובה ע"פ תקנות ב.ל. הינו 90 יום! אבל הוא מתחיל להמנות רק כשבביטוח לאומי חושבים שהוא מתחיל
למשל כשאתה פותח בקשה לנכות כללית אתה צריך לפתוח חשבון בנק על שם הנכה בלבד. זה לא כתוב בטופסולוגיה ורק כשבועיים לאחר שהכנסנו טפסים שלחו לנו מכתב על כך ועד שלא המצאנו אישור בנק לא התחילה הספירה הלכו למעלה משבועיים אח"כ רצו פרטים משלימים מהרופא המאבחן, שוב נעצרת הספירה עד שהרופא המאבחן משלים להם פרטים (נא תשומת ליבך שבעת מילוי הטופס יש לחתום על ויתור על סודיות כללי אז ב. ל. אחראי על השגת פרטים רפואים, ואמנם הם פועלים להשגתם אבל הם לא שמעו על אי מייל או פקס ולמזלנו הרע באותה תקופה היו עיצומים אז גם טלפון היה מחוץ לתחום, ואז מגיע זימון לועדה רפואית של המוסד. ומבחינתם הם כבר נתנו תשובה ומותר להמשיך ולעקב עד שיגמר הברור. הפלא ופלא הועדה קבעה נכות רפואית מתחום האוטיזם, אספרגר,פדד או כל לקות נפשית אחרת, עכשיו צריך פקיד התביעות בהתיעצות עם רופא המוסד ופקיד השיקום לקבוע נכות תפקודית וזה כנראה לוקח זמן עד ששלושה פונקציונרים שעובדים בשתי קומות שונות יצליחו לקבוע. אצלנו עבר יותר מחודש ועוד לא הצליחו לקבוע. ועוד פלא, משנקבע לקות רפואית מהקטגוריות דלעיל ברור שהנכה אינו יכול מבחינת ב. ל. לתפקד כבעל חשבון בנק עצמאי בו יקבל הקיצבה, ויש לפתוח חשבון נוסף בנאמנות עבור הנכה (יתכן וזה נחסך מקטין אבל מור לא קטינה) שוב מכתב ושוב בנק ושוב ושוב ולך ושוב כאן אנחנו נמצאים כרגע 143 יום לאחר מילוי הטופס והגשת התביעה. סוף האודיסאה??? גיזת הזהב עדיין לא אושרה
ואשמח לבשר בפורום נכבד זה כשיגיע האישור המיוחל

אלי ו.

New member
הבקשה היא לקצבת ילד נכה

PDD בהחלט מוכר כ 100% נכות. הנסיון שלי (הגשתי את הטפסים בכפ"ס ושבועות מספר אח"כ ועדה רפואית בהרצליה) היה מאוד נחמד. בבט"ל לא דרשו ממני חשבון נפרד לילד. כנראה שהכל זה ענין של על מי נפלתם בבט"ל. מלבד הקצבה, האישור מקנה עוד הנחות (בארנונה למשל מקזזים 25 מ"ר מהדירה) וחשוב יותר הכרה של משרד החינוך בצורך בסייעת. (שאגב הם עדיין מסרבים לתת למרות שהם מסכימים שהילד זכאי
)

doroniz

New member
קצבת נכות ומשרד החינוך

הבקשה לחשבון בנק נפרד היא לא עבור קצבת ילד נכה אלא עבור קצבת נכה (לבגיר - מעל גיל 18). ההנחה בארנונה היא של 25% עבור 100 מ"ר הראשונים - מי שיש לו דירה עם 120 מ"ר יקבל על 100 מ"ר 25% הנחה ועל ה-20 הנוספים ישלם את מלוא הארנונה. ושוב - אין קשר בין הגדרת הנכות בב"ל לבין הגדרת הסייעת ממשרד החינוך. אני מכיר משפחות רבות שלא הגישו בקשה לקצבת ילד נכה מהמוסד לב"ל, אבל בהחלט פנו וקיבלו את המגיע להם ממשרד החינוך (במסגרת החנ"מ או חוק השילוב או דברים אחרים). אז אלי ואחרים, אל תערבבו בין השניים ושאנשי משרד החינוך לא יטעו אתכם ויקשרו בין השניים. דורון.

Diana M

New member
קיים קשר

דורון, קיים קשר בין ביטוח לאומי לבין זכאות לקבל סייעת ממשרד החינוך. תקציב סייעות הוא תקציב מוגבל כמו כל תקציב אחר ומתחלק עפ"י הצרכים הקיימים. אחד המדדים לקביעת עדיפות/זכאות לקבלת סייעת צמודה, הינו אחוזי הנכות אשר נקבעו על ידי ביטוח לאומי. נכון ישנם גם ילדים שאינם מוכרים כלל בביטוח לאומי ומקבלים סייעת ונכון אין שום "חוק" הדורש מסמך כזה מביטוח לאומי לצורך קבלת סייעת. אך המידע הנ"ל ללא ספק מקדם זכאות באופן משמעותי שכן ברור שכאשר מדובר בתקציב מוגבל יש צורך ליצור קריטריונים, גם אם אינם רישמיים. קשר קיים גם בתחומים אחרים, כגון, אם ילד מקבל סייעת רפואית למשל , או חונכת של הרווחה לא נקצה לו סייעת נוספת של משרד החינוך. יש גבול לכל דבר.. דיאנה

doroniz

New member
לא מסכים

אני דבק בדעתי - משרד החינוך והאגף לחנ"מ לא יכולים להתנות את שרותיהם בקבלת קצבת ילד נכה ו/או בהגדרת רמת הנכות עפ"י קריטריונים של ב"ל. נכון - תקציב הסייעות (כמו תקציבי חנ"מ אחרים) מוגבל ואינו מספיק לכולם, ולכן יש לקבוע סדרי עדיפויות. כאן נכנסת דעתי האישית - אני לא חושב שנכון להכניס את % הנכות של ב"ל כגורם בסדרי העדיפויות. אפשר למצוא גורמים נוספים שלא יצריכו ויערבו את ב"ל, למשפחות שאינן מעוניינות בכך. מה גם שכל האוטיסטים מוגדרים 100% נכות, ואז זה הופך להיות גורם בינארי (של "כן" או "לא") ולא משהו דירוגי (וואו - נכנסתי למקצוע שלי בלי כוונה). לילה טוב וחמים, דורון.

למעלה