סייעת-"היתקלות ראשונה במערכת אטומה

Diana M

New member
הענין הוא שסייעות מוקצות לא רק

לאוטיסטים. למעשה אוטיסטים הם אחוז קטן מאוד מאוכלוסיית תלמידי החינוך המיוחד ואחוז עוד יותר קטן מהם לומד בחינוך הרגיל וזקוק לליווי של סייעת צמודה. למרות שניתנות סייעות צמודות במקרים מסויימים גם כאשר לומדים בחינוך המיוחד. כך שהקריטריונים אינם נגזרים על סמך המצב בקרב אוכלוסיית תלמידים האוטיסטים בלבד. ב"ל אינו הקריטריון היחיד אך בהחלט קריטריון אשר נלקח בחשבון כשאר מקצים סייעת צמודה. כאמור משפחה יכולה לפנות בבקשה לקבל סייעת צמודה גם ללא מסמכים של ביטוח לאומי, איש אינו מחייב זאת. אך קיומו של מסמך כזה בהחלט נלקח בחשבון כאשר דנים בבקשה לצד נתונים נוספים לא פחות חשובים. דיאנה

doroniz

New member
נכון אבל...

תחילת השרשור הזה היה של קרן שהיא אמא לילד שאובחן לאחרונה PDD ולכן הרשיתי לעצמי להגיב מהכיוון של הקצאות לילדים על רצף ה-PDD. ועדיין - יש מספיק קריטריונים שמשרד החינוך יכול להפעיל מלבד מסמכי ב"ל בכדי לקבוע סדרי עדיפויות. בוקר טוב, דורון.

יום הפגישה שלי ברווחה../images/Emo88.gif

אחה"צ עם העובדת הסוציאלית המפורסמת. מודעת כבר לעובדה שזה שיהל נמצא בגן פרטי ולא עירוני גוזלת ממני את הזכות לסייעת, העובדה שהתהליך שלנו בביטוח לאומי רק התחיל ועדוד אין שום אישור ושטרחו להגיד לי כבר שמיכסת הסייעות בקרית מוצקין נגמר לשנה זו. אבל אני אופטימית כפי שאני לגבי יתר הדברים.ומשתדלת להגיע עם הרבה חיוכים ולשמור את האגרסיות לשלב מאוחר יותר. מבטיחה לעדכן איך הדבר מתקדם. בכל אופן לכל הרוצה לדעת כשבאים לפגישה כזו עם העו"ס יש להצטייד באישורים רפואיים, תעודות זהות של ההורים, אישור של הגן שמוצא לנכון כי יש לתת לילד סייעת וכי הם מוכנים לכך ותלושי משכורת של ההורים. המשך יבוא...

doroniz

New member
בהצלחה ../images/Emo50.gif

את בכיוון הנכון - עם חיוך ואופטימיות. דורון.

Diana M

New member
אכן, בהצלחה../images/Emo70.gif

אגב אשמח אם מישהו שעבר את כל ההליך יוכל לתת הסבר ממוקד לגבי נהלים בענין זכאות לקבלת סייעת ממשרד הרווחה. לטובת כלל הגולשים.

למעלה