סיכויי הגירה

יעל אוז

New member
סיכויי הגירה

שלום לכם, בימים אלו אני עורכת בירורים על מנת להוציא ויזה למשפחתי ולי לאוסטרליה (זוג+ 3 ילדים).
פניתי לשני סוכני הגירה עליהם קיבלתי המלצות: אחד- גיל ג'יברי מחברת Mygration ושני- יפתח סער מ- Monash migration.
בפגישה עם גיל הוא הסביר לנו את האפשרויות וכיוון אתנו לסוג ויזה 457 ונתן את התחושה שהדבר ריאלי ואפשרי והוא לא הציג איזושהי מורכבות מיוחדת במינה. יום לאחר מכן, יפתח חזר אלי ואמר, במילים עדינות, שאין לנו סיכוי. אני לא יודעת מה לעשות כעת... אני מורה לעברית כשפה שנייה וניסיון בהוראה בבתי ספר ובאולפנים לעברית. תעודת ההוראה שברשותי היא להוראה בבית ספר יסודי, ואני לקראת סיום תואר שני בחינוך יהודי. בעלי כלכלן ועוסק בעיצוב מדיניות בתחום המגזר השלישי. המקצועות שלנו אינם המקצועות המבוקשים ביותר אבל הם כן מופיעים ברשימה. אני לא רוצה לזרוק כסף וכפי שאתם יודעים, מדובר בהרבה כסף ובסוף לגלות שבאמת לא היה לנו סיכוי. אשמח לכל עצה ממי שמבין, וגם אם יש לכם מידע על הסוכנים שהזכרתי ואולי גם על משפחות שהיגרו ללא מקצוע מבוקש. תודה רבה

תשובה אחת

יש פתגם ידוע שאומר ש"אדם שיש לו שעון יודע מה השעה; אדם שיש לו שני שעונים אף פעם לא יכול להיות בטוח." נראה שזה המצב שלכם כעת

&nbsp
השאלה שלך מורכבת ומאד יקשה לתת עליה תשובה מוסמכת. מה שנותר הוא שאנשים יגידו מה שהם יודעים, ואתם תקבלו את ההחלטה בעצמכם.
&nbsp
אין לי, כמובן, יכולת לומר מי משני אנשי המקצוע הללו צודק. את גיל ג'יברי אני לא מכיר ולא שמעתי עליו, כך שאין לי יכולת להביע דעה לכאן או לכאן. את יפתח סער אני כן מכיר - הוא גם כותב בפורום מדי פעם וגם יצא לי להיפגש איתו אישית - וההתרשמות שלי היא שמדובר בסוכן מקצועי ומנוסה.
&nbsp
מעבר לזה, לא נותר לי אלא לאחל לכם הצלחה ולקוות שתמצאו את הדרך. אתם מוזמנים בחום לשאול ולהשתתף בפורום בהמשך.
&nbsp
&nbsp

יעל אוז

New member
תודה רבה

הפורום הזה מדהים. אין לי למי לפנות מלבדכם. אז תודה על התגובות. אפרת

ANZ1

New member
נראה לי ששניהם צודקים

הם כנראה ענו לך תשובות שונות, זה כמו שאחד נכנס לקנות רכב חדש עם תקציב ידוע, במקום אחד ענו לו שאין לו מספיק כסף במקום השני ענו לו שיסע ברכבת.
נראה לי שאחד ענה לך שאתם לא יכולים לקבל תושבות על סמך הנתונים שלכם, והשני ענה שאתם תוכלו לקבל ויזת עבודה אם תמצאו מעסיק שיעסיק אתכם ויבקש ויזה עבורכם.
לפי גוגל
https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/457-

יעל אוז

New member
עוד שאלות

תודה רבה על תשובתך. האמת שאחרי בדיקה מחודשת המקצוע של בעלי כן מופיע ברשימה המצומצמת והוא עונה על כל הדרישות כדי לקבל ויזה ללא ספונסר. הבדיקה הראשונית נעשתה על תפקידו ככלכלן בלבד ולא על כל הדברים שנלווים לתפקיד אותו הוא עושה כבר 8 שנים.
ואם אני כבר כאן, אז אני ממשיכה בשאלות- האם לדעתך אנו צריכים סוכן בשביל תהליך הוצאת אישור מקצועי? כלומר, אני כן רוצה סוכן לשלב הגשת הבקשה וכו', אבל מהדברים שקראתי באינטרנט וממה שנדרש מאיתנו על מנת להוציא את האישור המקצועי, נראה לי שאנחנו מסוגלים עשות זאת לבד, אבל יכול להיות שמישהו יאמר לנו שיש הרבה דברים (אותיות קטנות) שיכול להיות שנפספס בדרך ואז סתם נתעכב. אשמח לשמוע מניסיונך ומניסיון אחרים. תודה רבה

shnets

New member
אל תסמכו על מישהו אחר

בזמנו, פנינו להערכה רק כדי להחליט על מי כדאי לעשות את ההגשה. קיבלנו מסמך ארוך ומפורט שעלה לנו כמאתיים דולר עם טעות אחת קטנה שהזניחה 10 נקודות.
באתרים הנכונים הכל כתוב ברור ומפורט, קחו תזמן ותבדקו לבד. בנוסף, מהסתכלויות סביב - הרבה סוכנים הולכים רק על קייסים בטוחים אם מתוך רצון להראות אחוזי הצלחה מרשימים או כדי להמנע מהתמודדות עם לקוח מתוסכל. יש גם כאלו שהם, כמו עורכי דין, מוכנים לעשות מאמץ ולהלחם בשבילך. קחי בחשבון שאז אפשר להיכשל ולהפסיד כסף.
רק הבהרה, לא עבדתי מעולם עם השניים שהזכרת. אחד מהם אני מכיר רק מהפורום.

יעל אוז

New member
תודה רבה.

אכן בדקנו והסתכלנו והגענו למסקנה בעצמנו שקיבלה גם את אישור הסוכנים, שאכן אנחנו צודקים בהגדרת המקצוע של בעלי ושיש לו מקצוע נדרש, וזה כמובן משנה את כל התמונה.
תודה

אולה38

New member
עצה קטנה

יעל, בחוזה שסגרנו עם הסוכן שלנו רשום בפירוש, שבמידה ולא נקבל את הויזה (אלא אם כן זה בגלל שבעלי לא יקבל ניקוד נדרש באנגלית או המצב הרפואי לא יאפשר או העדר תעודת יושר מהמשטרה)- כל סיבה אחרת מלבד אלה- הסוכן מחזיר לנו 70% מהסכום ששולם!!
נראה לי מאד הוגן.ממליצה לך להכניס דבר כזה גם לחוזה (זה לא היה רעיון שלנו, זה מראש היה מובנה בחוזה שלו).

אמנון כ

New member
יפתח הוא סוכן מעולה

אנחנו עבדנו איתו וכמונו גם רבים מאוד מחברינו. למעשה אני מכיר באופן אישי עשרות משפחות שעבדו איתו ולכולם יש רק דברים טובים לומר על המקצועיות, היושרה והרצינות שלו.

לא מכיר את הסוכן השני.

אם יש מצב לקבל וויזה ללא ספונסר שווה לשאול ספציפית את יפתח על העניין הזה. ייתכן שהוא פספס משהו או שתפקיד הכלכלן לא היה ברור לו מההסברים שלכם. ייתכן גם שיש משהו אחר שאתם מפספסים. בכל מקרה זה שווה בדיקה נוספת.

בהצלחה

יעל אוז

New member
אכן נראה מקצועי ביותר

שמעתי רבות על יפתח והוא אכן עושה רושם של מקצועי מאוד וישר. כפי שחשבנו, אנחנו כן מתאימים לויזה ללא ספונסר (190 אני חושבת), וזה משנה את התמונה.
אז כעת לא סיכייי ההגירה מטרידים איתו- כנראה שאת המשוכה הזו עברנו, אלא עכשיו מתחילים להתעורר הדברים האחרים- העלות של כל התהליך והמעבר, הילדים, העזיבה ועוד ועוד. כשאצליח לנסח לעצמי את המחשבות המטרידות כמובן שאעדכן אתכם על מנת לקבל תמונה אמיתית וכנה של המצב.
תודה רבה על העזרה עד כה.

אמנון כ

New member
הגירה זה עסק יקר מאוד

טיסות לכל המשפחה + טיסות כל שנתיים - שלוש לשארית חייכם, קנייה של כל הציוד מחדש (או מכולה וקנייה של הרבה דברים חדשים), רשיון נהיגה, ביטוח רפואי, צבירת נסיון מקצועי בשכר נמוך יחסית בתקופה הראשונה, קנסות בגלל אי הכרה של החוקים המקומיים ועוד ועוד.
&nbsp
עלות של סוכן זה בסופו של דבר טיפה בים הדולרים שנשאבים לתהליך הזה, אבל ללא סוכן יש סיכוי שתלכו לאיבוד בנבכי הבירוקרטיה המזעזעת הנדרשת. אני די בטוח שללא יפתח לא היינו מצליחים לעשות את התהליך בעצמנו, לפחות לא ללא מאמץ רב הרבה הרבה יותר (וזה גם ככה היה מאוד מורכב ואיטי).
&nbsp
ועם זאת אני כן מכיר כמה אנשים שהצליחו לעשות את התהליך לבד.
&nbsp
בשורה התחתונה זה אפשרי אבל יש בזה סיכון. על טעות קטנה יכולים לפסול לכם את הבקשה. ההחלטה בסופו של דבר היא שלכם.

יעל אוז

New member
יקר, אבל שווה את זה?

ברור לי שזה אינדיבדואלי, אבל כל כך מפחיד להוציא כאלו סכומים ולגלות שא- לוקח הרבה מאוד שנים עד שמחזירים אותם. ב- שלא מרוצים מהמעבר, או שהגעגועים למשפחה חזקים מאיתנו ואז אנחנו נמצא את עצמנו בחזרה עם מינוס גדול בבנק בגיל כבר די מתקדם.
לפעמים אני אומרת, בשביל מה כל זה!? עוד כמה שנים של עבודה בארץ נוכל להרשות לעצמנו חופשות יותר נחמדות, אולי אפילו בית גדול יותר ואנחנו בסך הכול הולכים ומתקדמים במקומות העבודה שלנו וביכולות הכלכליות, אז למה?! אבל לצערי, בארצנו הקטנטונת, לא עובר יום בלי איזו ידיעה חדשותית מדכאת. אני לא מצליחה לעבור יום בארץ בלי התחושה שהמצב "הזה" (אני מדברת על כל כך הרבה תחומים- דת, פוליטיקה, כלכלה ועוד) לא הגיוני, שיכול להיות אחרת, שהארץ שלנו הולכת ומדרדרת, והאם בעוד 20 שנה לא אתעורר ואומר כיצד לא עשיתי זאת כשיכולתי, איך לא ניסיתי לתת לילדיי הקטנים עתיד אחר....

ANZ1

New member
אתם תצטרכו לענות על זה

מבחינה כלכלית נטו לא שווה להגר מישראל, אולי רמת החיים שלכם תרד ואולי תעלה, אי אפשר לדעת, כי זה תלוי במקרה האישי שלכם.
אבל רמת החיים בישראל לא נמוכה ורמת החיים באוסטרליה לא ממש גבוהה הרבה יותר, זה לא כמו מהגרים מהודו, בכל מקום יש את אותם בעיות כלכליות, מחירי דיור שעולים כל הזמן במקומות מבוקשים, יוקר מחייה, וחוסר ביטחון תעסוקתי, זה נכון בכל מקום, במיוחד לגבי מהגרים, כי אתם יורדים בסטטוס ממקומיים למהגרים חדשים, ועולים בהוצאות, בגלל ההגירה, המקום החדש וחוסר העזרה של הסביבה, פתאום צריכים לשלם לבייביסיטר כי סבתא לא באה לשמור על הילדים, וסבא לא ישלם על שיפוץ הבית, ותצטרכו לשלם פעם בשנה שנתיים הרבה כסף על נסיעת געגועים הביתה מה שאתם לא עושים היום.
אבל אי אפשר לחשב כמה שווה לחיות בלי טילים, פיגועים, שירות בצבא, לחץ, כפייה דתית וכל שאר הדברים, לדעתי מי שחושב שהחיים בישראל נסבלים ולא ילכו ויהיו יותר רעים שישאר בישראל.
ומי שחושב כי הוא פסימי, או חילוני שהעתיד של ישראל שחור, מחרדים, דאעש או כל דבר אחר, אז המחיר לא רלוונטי.

יעל אוז

New member
תודה

תודה רבה על התשובה הכנה. חשוב מאוד לדעת את הדברים האלה ולהבין שלא מדובר באיזה שינוי ברמת החיים מבחינה כלכלית ואולי אף תהיה ירידה, לפחות בשנים הראשונות. כל כך הרבה שיקולים ולבטים, עסק מלחיץ העניין הזה.
מקווה שנגיע בקרוב להכרעה.
שוב, תודה רבה

אמנון כ

New member
כמה שווה תקווה?

זה עניין מאוד אישי אבל מבחינתנו אנחנו כמובן מרוצים מאוד אחרי כמעט תשע שנים כאן. אפשר באמת להסתכל על זה כמצב של אין ברירה - מי שעיניו בראשו לא יכול שלא לחיות בחרדה קיומית מתמדת בישראל. פה זה לא קיים. יש קשיים רבים ושונים, רובם נעלמים עם הזמן. לדעתי באמת עדיף לנסות ומקסימום לחזור אם לא מסתדר, מאשר לחיות לנצח עם השאלה מה היה קורה אילו...

יעל אוז

New member
אילו הייתי

זו ממש התחושה שלי.... אני לא רוצה להתעורר בעוד כמה שנים ולהתחרט על כך שלא ניסינו לעשות את הצעד הזה. לבעלי הרבה יותר קשה עם הרעיון, בעיקר מבחינה כלכלית.

אמנון כ

New member
כסף כסף כסף

כסך זה לא הכל בחיים גם אם זה מאוד מאוד חשוב. אני בהחלט לא מקל ראש בעניין ועם זאת בשורה התחתונה כנראה שלא מדובר פה על צעד שימוטט אתכם כלכלית לנצח. נניח לרגע שתשקיעו 150 אלף ש"ח בנסיון ההגירה. זה בערך 50,000 דולר. בראייה לטווח ארוך זה לא סכום משנה חיים. בוא ניקח שתי אפשרויות:
1. תישארו לנצח באוסטרליה כי טוב לכם פה ואי אפשר אחרת. $50,000 זה נאמר בערך שליש מההכנסה השנתית שתהיה לכם בהתחלה (בהערכה גסה ביותר) ובשאיפה בעתיד תרוויחו יותר.
&nbsp
2. תראו שלא טוב לכם ואחרי כמה שנים (נאמר 3-4) תחזרו לארץ. הרווחתם נסיון בינלאומי נחשק, דרכונים נחשקים עוד יותר לכם ולילדיכם ובעיקר תדעו שניסיתם ושעשיתם את המקסימום כדי לתת צ'אנס לעניין הזה. ככה תחזרו לישראל שלווים וטובי לב בהבנה שאין מה לחפש שם בחוץ. זה נסיון חיים ששווה הרבה מאוד כסף. כל עוד תחזרו תוך מספר שנים קטן יחסית, סביר שהנסיון המקצועי שלכם בישראל ישאר רלוונטי ובתוספת הנסיון הבינלאומי ייתן לכם יכולת לחזור לשכר דומה למה שהיה לכם קודם.
&nbsp
אז למה לא לנסות?

shnets

New member
כותרת פטרונית משהו

ולעניין, 50000, לצערי הרבה יותר קרוב למאה אחוז מאשר לשלושים ושלוש אחוז המדוברים. אלא אם שניים עובדים, ואז זה כבר תלוי בגיל הילדים. אם יש ילד בגן גם לשני הורים עובדים במשרות התחלתיות מתחיל ללחוץ בכיס.

בהקשר הויזות - גם פה אתה מייפה את המציאות, אבל את זה הם כבר יודעים.

ולסיכום - וכאן אני כן מסכים עם אמנון, לדעתי, החוויה שווה גם אם חוזרים בסוף. היא שווה כמעט כל סכום ריאלי שבסופו של דבר מוציאים עליה. וכשחוזרים, יש עוד מקום בעולם להתגעגע אליו...

אמנון כ

New member
מספרים

אתה צודק וזה באמת לא שליש. החישוב המקורי שלי היה על $30K עלות וויזה אבל אז חשבתי שבטח העלות הכוללת תהיה קרוב יותר לחמישים ולכן שיניתי את המספר אבל לא שיניתי את האחוז.
&nbsp
ועם זאת משכורת של $50K בשנה זה סכום נמוך מאוד למשפחה עם ילדים. אם הם מתכננים הגירה והם מצפים לחיות ממשכורת אחת של $50K זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי. רוב משפחות המהגרים שאני מכיר בסידני התחילו ממשכורת באזור ה- $120-$100 K בשנה ומעלה.
&nbsp
לגבי הוויזות אשמח להסבר איפה אני מייפה את המציאות? וויזה אוסטרלית זה לא דבר נחשק?
&nbsp

למעלה