סיכויי הגירה

ANZ1

New member
המספרים האמיתים הרבה יותר גבוהים

אם באמת רוצים לחשב כמה עולה הגירה מישראל , צריך לחשב הרבה נתונים שאנשים מתעלמים מהם, למרות שהם הכסף הגדול.
- אנשים מהגרים בדרך כלל בגילאי 30-40, אחרי שהם עבדו וחסכו 15 שנה בישראל, יש להם קרנות פנסיה, גמל, ביטוח מנהלים וכו, עם סכומים גדולים שפטורים ממס כל עוד לא מושכים אותם לפני גיל הפנסיה, אבל כמעט כל מי שעבר באופן קבוע, אחרי כמה שנים מושך את כל הכספים, כי אין טעם להשאיר כספים בישראל כשאתה גר באוסטרליה, ואז יש 35 אחוז מס על כל הכסף, רק הסכום הזה הוא יותר מהסכומים שדיברת עליהם.
- השארת מאחור הורים, אחים חברים, עלות החבילות והתקשורת לאורך שנה זה הרבה כסף, בנוסף הם מבקרים אותך מדי פעם, אז גם שכרת או קנית בית עם עוד חדר אורחים בשבילם, כמה עולה חדר נוסף ? וכשהם באים כל אחד מהם פעם בשנתיים לבקר אותך, הם מצפים שתארח אותם, אז אתה משלם המון על מסעדות, טיולים, מכוניות שבישראל אתה לא משלם, תחשב כמה אתה משלם על אירוח בשנה,
ויש את הענין ההפוך, משפחה בישראל מטיילת פעם בשנה לייון, תורכיה או צרפת, ובדרך כלל בדיל כלשהוא, הם לא נוסעים כל שנה לאוסטרליה, אבל ישראלים באוסטרליה עושים הפוך.
- רחוק מהעין רחוק מהלב, כמה עזרה קיבלת מההורים של עד שעברת והיום ? בדרךך כלל הורים ומשפחה ישראלית עוזרת באופן ישיר בכסף ובאופן עקיף בבייביסיטר, בניתנת מתנות, החלפת מכוניות ולקיחת כל המשפחה לטיול על חשבונם, כמה כסף פחות אתה מקבל היום ?
ועוד לא התחלנו לדבר על הזמן האבוד של צבירת הניסיון המקומי, למידת השפה ויצירת קשרים, שהכל בסופו של דבר מצטבר לכסף.
מי שינסה לחשב רק מספרים וכלכלה לא יעבור מישראל.
ובקשר לויזות, כתבת שמשפחה שתגיע רק לשנתיים שלוש תחזור עם דרכונים נוספים, מה שלא נכון, הם יחזרו עם אותם דרכונם ישראלים שהיו להם.
 

יעל אוז

New member
תודה רבה על תיאור המציאות

תודה על כל התגובות שלכם, זה ממש חשוב שלא נצייר לעצמנו תמונה ורודה. האמת שאני די מציאותית בעניין וברור לי שלא מדובר בשדרוג כלכלי, אבל כן באיכות חיים אחרת מבחינת רוגע נפשי- בלי חדשות מבאסות, איומים חיצוניים ופנימיים ומציאות יום יומית של טירוף! או שאני טועה?
 
את לא טועה


ובחוויה האישית שלי (שלא אמורה לסתור את מה שנכתב מעליי, אלא רק להוסיף) העלויות גם הן לא כאלה קטלניות.
 

אמנון כ

New member
החלטה קשה

הגירה (ואני לא מדבר על רילוקיישן זמני) זה לא משהו שאפשר לכמת לטבלת אקסל. זה עניין מורכב. מנסיוני האישי כמו גם לא מעט מחברי, לא מדובר פה על מעבר מחיי שפע בישראל למשכונות עוני וחיים קשים באוסטרליה כמעט כל הישראלים שאנחנו מכירים והיגרו לפה עברו לתנאים דומים או טובים יותר למה שהיה בארץ וגרים באזורי יוקרה של סידני (שהם יקרים בכל קנה מידה בינלאומי). נכון שחלק עברו מבית גדול לדירה קטנה יותר אבל לא מדובר פה על סלאמס נוסח סלאם בומביי.
&nbsp
זה לא שאין לפעמים ירידה מסוימת ברמת החיים אבל לרוב הפערים האלה מצטמצמים ונעלמים אחרי כשנתיים כאן ומשם מתחילה עלייה. מנסיוני האישי אני חושב שמצבנו הכלכלי היום טוב יותר אל מול מה שהיה קורה אם היינו נשארים בישראל. יש עלויות נסתרות גם לצד השני - כמה כסף הייתם צריכים לשלם על יוקר המחייה בישראל אל מול ההכנסה? כמה קשה למצוא עבודה מעל גיל ארבעים בישראל אל מול המצב כאן? כמה קשה לקנות רכב נורמלי בישראל וכו' וכו'.
&nbsp
אולי באמת הייתי מעט אופטימי בחישובים שלי (בכל זאת עברו שנים די רבות מאז שעברנו לכאן), אבל עדיין בשורה התחתונה המספרים לא צריכים להיות הגורם היחיד שבודקים. יש הרבה מעבר.
 

אמנון כ

New member
זה כמו ילדים

אם תעשו חישוב כמה כסף, זמן ואנרגיה הולך על ילדים, כנראה שהייתם נותרים נטולי ילדים לנצח. זה לא רק שיקול כלכלי קר אלא יש עוד הרבה פרמטרים במשוואה...
 

arieltr

New member
מחזק ומוסיף

כן יהיה טוב כלכלית, לא יהיה טוב כלכלית זה נושא חשוב מאוד, קצת קשה לניבוי, אף אחד לא יוכל לתת וודאות מאה אחוז בשום מקום.
אנחנו מכירים אנשים שההגירה הולידה להם שינויים רבים גם לחיוב וגם לשלילה. ישנם אנשים שאחרי מספר שנים מצליחים לשפר את מצבם הכלכלי אבל בהחלט הכרתי גם אנשים שכלכלית מצבם לא הוטב כמו שהם היו רוצים.
הבור הגדול שרוב המהגרים נכנסים לתוכו הינו קניית בית ופנסיה. אם בישראל שני הנושאים האלה קשים, אז כאן מתווספת להם העובדה שחילופי השקלים בדולרים ממש לא יעשו טוב לבנאדם במקביל למחירי הנדל"ן המגוחכים בערים מרכזיות, ובטח ובטח נושא הפנסיה שהוא צרה מאוד רצינית ושבד"כ לא באמת שמים לב אליה עד שכבר לא צעירים.

אבל למרות כל הקשיים האלה ורבים אחרים, הקושי האמיתי הוא הניתוק מהמשפחה, מההורים, מהאח/ות. בלתי אפשרי להכניס לחישוב מתמטי איך מרגישים שההורים הולכים ומזדקנים וכל 'התוספות הנילוות' מתחילות לצוץ להן, והשמיים כחולים באוסטרליה הרחוקה.
ושלא יהיה מובן לא נכון, צריך כסף, הרבה כסף. אם אני פוגש את כסף ברחוב אני מיד מחבק אותו, מציע לו קפה, לוקח אותו הביתה ואז מיד מכניס אותו לתיבה הסודית בחצר, כי הוא שלי וזהו. חולה לו על התחת. רק חבל שמנטאלית הוא לא עושה עבודה כל כך טובה.
 

יעל אוז

New member
החלטה קשה ושיקולים רבים

תודה על התגובות. אין ספק שמדובר בהחלטה קשה, ואני בטוחה שכמה שאני חוששת מהמרחק מהמשפחה, אני עוד לא יכולה בכלל לקלוט את משמעות העניין, ועם העניין הזה, סביר להניח, נצטרך להתמודד אם וכאשר אגיע, ובמידה וזה יהיה בלתי אפשרי, זה כמובן גם יחזיר אותנו חזרה לארץ. החלטה לא פשוטה ולשמחתי עוד לא הגענו אליה- אולי יש משהו טוב בתהליך הארוך של הוצאת הויזה- זה נותן זמן לחשוב ולשקול את הדברים.
 

Caput femoris

New member
ומה הנמשל?

סטטיסטיקה בלי קונטקסט זה סתם אוסף מבלבל של מספרים.
 

arieltr

New member
אני מחכה שדייויד גילמור יגיע

בינתיים הוא מסתובב באירופה וארה"ב, אז אני חי בציפייה...
 

Caput femoris

New member
גם סטטיסטיקה לא.

במקרה הטוב היא מייצגת את הממוצע של האזרחים. ובדרך כלל גם זה לא.
ושוב - בלי קונטקסט גם לזה אין הרבה ערך. ואומר לך את זה בנאדם שמוציא את לחמו מסטטיסטיקה.
 
למעלה