ההוגפאת'ר הוא אל עתיק שהתגלם בתור חזיר בר כי זאת הייתה החיה שייחסו אליו... כמו שלזאוס מייחסים שור בר. אחרי שהעולם התקדם הוא לקח משרה נוספת בתור איש שמן בעל ניבי חזיר שנותן מתנות לילדים. ובספר, כמו בסרט, ביליוס הוא ה-Oh god of hangovers, פשוט שמעת לא נכון... מבטא בריטי והכל.
עדיין הסצנה עם החיבוק של סוזן עם החזיר והזרחת השמש טעונה עיון, אך מעט מובנת יותר (שווה לבדוק האם הספרים פירמידות אלים קטנים והגיבור האחרון שעוסקים באלים ומיתולוגיה יכולים להאיר על ההתרחשות הזאת) כנראה ששמעתי Ohg(od) of hangovers וזה מה שעשה עלי רושם מתמיה (הסוגריים מציינים צלילים שלא הבחנתי בהם) אם כי זה די מעודד שהופרכו שני הכיווני אבולוציה המדאיגים שחששתי מהן. יחסית ברור למה בני אדם רצו ליצור האנשה דמוית אדם (נראה לי שזה התרגום לסטטוס שמוות מדבר עליו מידי פעם והרעיון מורחב בגיבור האחרון כשהחבורה מנסה להתחפש להסוואה בין האלים) לאלים אבל למה להתגלמות כחיית בר?! האם יש אלי חזירים במיתולוגיות הגרמניות והסקנדינביות ואחרות באקלים דומה?
כי חיות בר זה מה שהיה פעם... אתה יודע, לפני שבייתו אותן. חזיר בר זאת חיה חזקה, מפחידה ואכזרית... כל מה שאל עתיק רוצה להיות. מוות הבהיר את כל העניין עם השמש. ההוגפאת'ר הוא לא סתם איש שמן שמביא מתנות... הוא אחראי על עליית השמש. בלי ההוגפאת'ר, השמש לא תעלה, מה שיעלה יהיה סתם כדור ענק של גז בוער שיאיר את העולם. לא יודע לגבי מיתולוגיות סקנדינביות... אני יודע שהאירים והסקוטים תמיד מתעסקים בשוורי בר וחיות כאלה.
אולי היינו צריכים לקבוע גם מקום ולא רק שעה ואז גם כולם היו מצליחים למצוא את כולם (אני מצאתי אותכם רק בזכות שירה), בכל אופן ממש נהניתי השנה באייקון - גם מהוגפאת'ר (למרות שראיתי אותו כבר כמה פעמים) גם מכמה משחקי ת'אד למרות שהם לא הסתיימו (במחשבה שנייה אולי טוב שכך), גם מניסיון למכור לעוברים ושבים סימניות של אייקון, וגם מההפקת מקור של סטארגייט שהייתה ממש טובה, וחוץ מזה קניתי בדוכן יד שניה את אנשי השטיח ואת כל ה"ג'ונים" אז בכלל.
רק שתדעו, הגיעו די הרבה ספרים של פראצ'ט לדוכן, והם נמכרו ממש מהר. כולל הקומיקס! באמת! אבל עד שאבישי יכל לבוא לקנות, הוא כבר נמכר (רגע מאכזב מעט). בכל מקרה, אני מנסה לדאוג שבדוכן הבא יהיו שקיות! כן, שקיות! שקיות ממשיות לשים בהן את כל הקניות שלכם!
כן, נראה מה יהיה איתי בכנסים הבאים. בכל מקרה, לך באמת מגיע כבוד (הנה, *כבוד*) על העיצוב המגניב של השנה, במיוחד על התמונות של האנשים והדרקון. יצאה לך תמונה ממש חמודה עם הראש שלו
שוין. <השווצה>האמת שכבר סגרתי פערים לאחרונה (תודות לחבר שהיה באנגליה), ויש לי כמעט את כל הדיסקוורלדים, חוץ מ The Last Hero וMaking Money</השווצה>. הוריי!