סיכום הסיכו"ם

JimmyGee

New member
חוסיין(לא אובמה) רץ לבחירות ב 2020 להחליף את החלאה Trump?

לא ידעתי, אבל אני אשקול אם להצביע לו ד"ר גולשטיין (בלי ה ד').
בעצתך, החלפתי הבוקר מישקפיים.

ידעתי מלכתחילה שאין לך תשובה, ותנסה ללכלך אישית

JimmyGee

New member
מה היתה השאלה? אין מיתמודד נגד Trump בשם חוסיין (לא אובמה)

אז איזה תשובה חיפשתה דוקטור?
שעדיף Trump על מיתמודד בידיוני?

JimmyGee

New member
אתה תוכל לטפל בי ד"ר גולשטיין?

רק בעדינות אם אפשר, לא כמו שטיפלתה ב 29 מיתפללים ערבים.

meir12121

New member
הסנקציות זו הדרך היעילה ביותר להתמודד עם האירנים

עדיף סנקציות כלכליות על מלחמה. זה לא הסנקציות שמרעיבות את האירנים. אירן מפנה הרבה מיליארדים למימון כוחות פרוקסי ברחבי המזרח התיכון, שנועדו לחתור תחת משטרים איסלמיים מתונים, ולהפיץ את האידאולוגיה השיעית. רק על החיזבללה בלבנון אירן מוציאה כמיליארד דולר בשנה. לאירן יש מספיק כסף, אבל ברובו מופנה למטרות שאינן לטובת תושבי אירן.

JimmyGee

New member
אז כרגע הטרור האיראני נעצר?

מה לגבי יצור פצצה גרעינית? הסנקציות עצרו? או שזה לא נורא אם לאיראן יהיה גרעין?

meir12121

New member
לא, הטרור האירני לא נעצר, אבל חטף מכה, והואט.

זה לא זבנג וגמרנו. אבל לחיסול של סולימני יש תוצאות חיוביות גם באלימינציה של איש מסוכן וגם בחידוש כושר ההרתעה של ארה"ב.
אגב, אני חושב שטראמפ בכלל לא הבין את ההשלכות והסיכונים האפשריים בחיסול סולימני. הוא פשוט פעל "בשליפה" (כמו רוב ההחלטות שלו) שיכלה להיגמר רע מאוד. על זה אומרים "יותר מזל משכל".

danakama10

New member
למה אתה חושב בשליפה הוא פעל?

כבר מספר חודשים עובדים על התוכנית הזו.
אני ממש לא חושבת שיש כאן עניין של יותר מזל משכל.

vinney

Well-known member
לפי כל הדיווחים זאת הייתה החלטה ספונטנית.

נכון, הבן אדם נמצא במעקב, ונכון - מל"ט תקיפה תמיד חג באוויר בעיראק. אבל אפילו הנציגים של הפנטגון (כולל השר הממונה עצמו) מודים שלא הייתה שום הצדקה לפעולה והיא בוצעה בהחלטה של רגע שהפנטגון לא חשב שהנשיא יקבל.

JimmyGee

New member
לפי מה החלטתה שהטרור האירני הואט?

אתה באמת מאמין שכול מה שצריך כדי להאט מדינת טרור כמו איראן זה להרוג בן אדם אחד? אתה משלה את עצמך בגדול.
אם זה היה נכון למה חיכו עד עכשיו? סולימאני מיתעסק בטרור כבר עשרות שנים.

vinney

Well-known member
אירן תחת סנקציות מאז שאני זוכר את עצמי

לא רואה באיזו צורה זה יעיל.
&nbsp
נגד קובה יש סנקציות כבר 70 שנה, גם נגד צפון קוריאה. אז יש סנקציות, אז מה?

vinney

Well-known member
איך את מגדירה "נצחון"?

לעמות על נושאת מטוסים מתחת לשלט "ניצחנו" זה נצחון? איך בדיוק נראה הנצחון הזה של טראמפ?
&nbsp
אירן הפסיקה את ההתקפות שלה בגלל יירוט המטוס, לא ברור מה היה קורה אם לא היה היירוט הזה. אבל גם פה - אירן זאת שיצאה "בסדר" ולמרות שפתחו נגדה במלחמה בחרה להתאפק. טראמפ האינפנטיל יורה לכל הכיוונים ואנחנו צריכים לסמוך על משטרים של אירן וצפון קוריאה כדי לא להכנס למלחמת עולם ואצלך זה הישג באיזושהי צורה?

meir12121

New member
בחיסול של סולימני טראמפ עשה טובה ענקית לישראל

סולימני ריכז עוצמה אדירה והיה האדריכל של בניית החזית נגד ישראל בצפון שכוללת את החיזבללה והפרוקסיס השיעים בסוריה ועירק. הוא גם היה איש רב יכולות ולדעתי אין לו תחליף. לדעתי ישראל יכלה להתנקש בו אבל נמנעה כי חששה מהתגובה. טראמפ הוציא במקרה הזה לישראל את הערמונים מהאש.

אירן נמנעה מלהגיב כי פחדה מהתגובה האמריקאית ולא משום סיבה אחרת. בחיסול של סולימני טראמפ לקח הימור אדיר (לדעתי לא מוצדק), אבל סו פאר בדיעבד ההימור התברר כמוצדק, ובמידה מסויימת חידש את ההרתעה של ארה"ב שנפגעה כאשר טראמפ לא הגיב על הפלת המזל"ט האריקאי על ידי אירן במפרץ.

vinney

Well-known member
זה ללא ספק נכון, לישראל זאת הייתה מתנה מצויינת.

אני לא חושב שאירן פחדה מתגובה אמריקאית, ולראיה הם דווקא החליטו שלא לקרקע את הטיסות כי לא ציפו התקפת נגד (זה נראה שמישהו היה שם עם יד קלה מדי על ההדק, אבל ההערכה האיסטרגית הייתה שארה"ב לא תגיב, וזה התברר כנכון).
&nbsp
אני חושב שהסיבה היחידה שההתקפות המיידיות של אירן נפסקו היא הפלת המטוס, לא ההרתעה האמריקאית, ואני גם די בטוח שהסיפור עוד לא נגמר.

CANADA101010

New member
אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה

אחד המשלים של אייסופוס היווני מספר על אדם שרצה לקנות חמור, אך ביקש שהות לבחון אותו בטרם יקבל החלטה סופית. הוא לקח את החמור לחוותו, הביאו אל הדיר שבו אכלו יתר בעלי החיים, צפה בו מתייצב לצדו של החמור העצלן והזללן בחבורה ומיד החזירו למוכר המופתע. אייסופוס הפך את ההסבר שסיפק רוכש החמורים לנכס צאן ברזל של השפה האנגלית - ״אדם ניכר על פי החברה הסובבת אותו״ — המוכר גם בניסוחו של מחבר דון קישוט מיגל דה סרוואנטס אלפיים שנים מאוחר יותר, ״אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה".
סקר של מכון פיו שעליו דיווח השבוע אמיר תיבון, שנועד לבחון את יחסם של תושבי העולם לדונלד טראמפ, הפנה זרקור מביך לחברה הסובבת את ישראל בימים אלה. ישראל נמצאת במקום השני במדד האהדה לטראמפ. המועדון האקסקלוסיבי הזה כולל את הפיליפינים (מקום ראשון) ואת קניה, ניגריה, הודו ופולין. אף אחת מהן איננה נחשבת, בלשון המעטה, לדמוקרטיה מערבית איתנה. באלה, מגרמניה ובריטניה עד קנדה ואוסטרליה, מעמדו של טראמפ על הקרשים. לאחר שמתפוגג ענן השמחה לאיד נשארנו עם קידום הגרעין.
טראמפ הימר בעסקים בעבר והשאלה הגדולה אם זה מכשיר אדם לנהל לאחר הכסף גם אומה + בני אדם?

vinney

Well-known member
גם זה נכון, ולא סותר

ההתנהגות של נתניהו תעלה לישראל ביוקר. ייזכר לו גם ההשתנה מהמקפצה על אובמה לקראת סוף כהונתו וגם הסגידה הבלתי מסוייגת לטראמפ.
&nbsp
דנהקמה חושבת שהעברת השגרירות לירושלים זה הישג או חשוב, היא לא מבינה מה באמת חשוב. זה די נכון להרבה מתומכי טראמפ (וגם לימין בישראל) - הסימבוליזם יותר חשוב מהתכל'ס, והפגיעה ב"צד שכנגד" יותר חשובה מהרווח העצמי. לתומכי טראמפ יותר חשוב שהדמוקרטים/ליברלים יסבלו מאשר שהם עצמם ירוויחו. לא איכפת להם לזהם את האוויר של עצמם כדי לעשות דווקא ל"tree huggers", לא איכפת להם לחסל את מערכת הבריאות שהם עצמם נשענים כדי שלאובמה לא תהיה מורשת, ולא איכפת להם להכניס את כל המדינה למלחמה רק כי "לטראמפ יש ביצים".
&nbsp
אני מניח שאם היה חוק גיוס חובה בארה"ב אנשים היו הרבה יותר נזהרים עם המיליטנטיות שלהם. ניקסון למד שיעור מאוד חשוב מכל ההפגנות נגד המלחמה בוויאטנם.

vinney

Well-known member
תגיד, למה באת לפורום הזה?

לא מספיק לך ריגושים בפורום אקטואליה?

למעלה