טראמפ, רפה השכל, פונה בנאומו אל רפי השכל
ויהושע מסביר את זה באופן קצר וקולע
טראמפ המשיך במתקפה באומרו כי "הדמוקרטים יקחו את שירותי הבריאות שלכם."... הוא מתייחס להצעות ... לחיסול הביטוח הפרטי. אבל הדגש הוא על "ביטוח בריאות", לא "שירותי בריאות".
הטענה הזו של טראמפ היא דמגוגיה ותו לא.
נחדד.
ביטוח הבריאות שלי ושל כ70-80% מהארהבי"ם הוא דרך מקום העבודה. זו כבר נקודה תמוהה. מה לכול הרוחות הקשר בין החברה שאדם עובד בה למתן ביטוח בריאות? למה צריך שכל חברה תעסיק אדמיניסטרטורים שיתעסקו בחיפוש השוואה התמקחות ומה לא, עם חברות ביטוח בריאות?
נמשיך
אז יש לי ביטוח בריאות. יופי. לכל העובדים יש. מה שמייחד אותו זה שני דברים:
אחד: משלמים יותר אם 'צורכים' יותר. עובד שזקוק ליותר שרותי בריאות, משלם הרבה (מאוד) יותר מאחד שזקוק לפחות.
השני: כולם משלמים אותו דבר אם הם צורכים אותם שרותים, ללא קשר להכנסתם. בגלל חוסר השוויון הטבוע בכמעט כל עסק, ההכנסה החציונית קטנה בהרבה מהממוצעת - מס בריאות מדורג היה כמובן מטיב עם הרוב.
לא גמרנו.
אז יש לי ביטוח בריאות עם כיסוי חלומי. כולי אושר. ואז מתהפך העולם. קופץ עלי ארוע רפואי שהופך את עולמי. ברוב המקרים זה עלול לגרור הפסקת עבודה. ואז כשאני זקוק לכיסוי החלומי - אני בלי עבודה, בלי הכנסה, מתמודד עם חברות ביטוח שלא סופרות אותי ושמנסות לתת כמה שפחות עבור כמה שיותר. כיסוי של דויילי מלא חורים
רגע. יש עוד.
יש לי ביטוח פרטי מהעבודה. שטראמפ כה מלל. הינה סיפור מהחיים. ביקרתי את הרופא בביקור שנתי. שום דבר מיוחד. בדיקות דם שגרתיות. הכי Preventive Care שיש. מכוסה 100%. חלום. בלהות. חשבון של $500. ההודי שנותן שרות לקוחות מסביר לי שהרופא דיווח 'הליך רפואי' במקום Preventive . הרופא אומר מה פתאום. תפנה לבית החולים. הם שולחים אותי לחשבונות שם מסבירים שלא קשור אליהם ושאפנה ל'משרד העסקי' שם מסבירים לי ש'הם קיבלו את הרושם שזה הליך רפואי' ושאפנה לרופא ששלוח אותי חזרה לחברת הביטוח עם אוסף ניירות. את עוקבת כן? יופי כי אני כבר לא. בדיקות דם שגרתיות שבארץ ובכל מדינה מערבית לא מקדישים להם דקת מחשבה הופכים ל"חבילה הגיעה" של קישון
אין שום אספקט בשיטה הקיימת שמטיב עם ההמונים. ואפשר להמשיך ולמנות את מגרעות השיטה, שהפלא ופלא אף מדינה מערבית אחרת לא אימצה