סיכום משבוע קולינרי במדריד

shudaizi

New member
קשה להיות צמחוני במדריד

הייתי שנה שעברה בדצמבר לקראת קריסמס והיה מאוד כיף - לא קר מדי, חיי לילה כיפיים מאוד ואווירה חגיגית ברחובות.
בדרך כלל אני מנסה ללכת למקומות לא צמחוניים ולהזמין מהתפריט הרגיל. לרוב זה עבד, אבל שאלתי על כל מנה (כולל גספצ'ו או סלט) אם יש בשר, דגים או עוף או חזיר או שרימפס (אחרי שהבטיחו לי שאין בשר בסלט אבל היה שרימפס, הוספתי גם את זה לרשימה). שווה ללמוד את המילים האלה בספרדית, רוב המלצרים שנתקלתי בהם היו נחמדים וסבלנים.
הייתי בכמה מסעדות צמחוניות שחיפשתי במיוחד לפני שטסנו.
המוצלחת מביניהם הייתה El Triangulo de las verduras, עם תפריט טבעוני שהיה נחשב לממש סטנדרטי בתל אביב אבל במדריד היה די פנינה. היא ממוקמת בשכונה די בשוליים אבל במזל הייתה ממש ליד האיירבינבי שלקחנו ליד תחנת המטרו פוארטה דל אנחל. לא הייתי מגיעה לשם במיוחד.
עוד מקום מוצלח היה ויוה בורגר בשכונת לה לטינה. בשכונת לאבאפיאס היו המון מסעדות הודיות, לא זוכרת באיזה ספציפית הייתי אבל הרושם שלי הוא שהן די דומות אחת לשניה.
מבחינתי הארוחות הכי מוצלחות היו כשקנינו דברים בסופר ובירקן ובישלנו בדירה, עשינו פיקניק עם מלא גבינות וכל מיני "חמוצים" כמו ארטישוקים ופטריות מהסופר ברטירו וזה גם היה כיף.
בקיצור בעיני זה לא היעד הקולינרי הכי טוב לצמחונים, אבל אפשר להסתדר וזאת עיר מאוד כיפית ומעניינת עם ווייב נעים.

אוסיף ואומר

יש לי חברה טובה מקטלוניה, שכיום גרה בלונדון, והיא צמחונית. פגשתי אותה לאחרונה בספרד והיא התלוננה שאכן כשהיא בספרד היא מרגישה מוגבלת באוכל, ובסופו של דבר נכנעת לפחות בעניין של אכילת דגים ופירות ים. למעשה, לקראת סוף נסיעתי הגעתי לעזור לה לבשל ארוחת ענק ליום הולדת לחבריה המקומיים כי היא רצתה להוכיח להם שאפשר לעשות ארוחה מרשימה ומשביעה וצמחונית גם יחד.

לא שאי אפשר להסתדר, אבל זה פחות נוח, כנראה (אין לי ניסיון אישי בתחום).

erezavn

New member
אחלה טיול ואחלה דיווחים. סחתיין על החריצות!

אני חזרתי מרומא ב-18 בספטמבר ועדיין לא מצאתי זמן להעלות כאן את הגיגיי.

מדריד תמיד הצטיירה לי כעיר יותר קלאסית ואפילו קצת קרה בהשוואה לברצלונה או רומא (פחות כיפית משום מה. אולי אני טועה), אבל היא בהחלט יפה ומעניינת ונראית לחלוטין שווה ביקור. אולי אפילו בשנה-שנתיים-שלוש הבאות...

Maldini Girl

New member
העליתי בזריזות כי מחר אני טסה שוב

הפעם לשבוע וחצי ברומניה. אז ידעתי שזה כנראה now or never.
&nbsp
אני אישית אוהבת את רומא יותר ממדריד, ובברצלונה לא הייתי. בעייני מדריד לא עיר מאד אטרקטיבית ואם אני הייתי בוחרת את יעד החופשה זה לא היה שם, גם אם הייתי צריכה לבחור יעד לחופשה בספרד לא הייתי בוחרת את מדריד, אבל הבחירה נעשתה בשבילי.
בדיעבד, דווקא בגלל זה שמחה שהגעתי. עיר מדהימה ביופייה, וכמו שהבנתם מהדיווח גם נהדרת מבחינה קולינרית, לפחות לטעמי.
מעבר לזה היא פשוט קצת "משעממת" בעיקר עבור מי שלא אוהב אומנות. כשסיפרתי לאנשים שאני טסה לשבוע במדריד התשובה תמיד הייתה "מה יש לך לעשות שבוע במדריד, בעיקר אם את לא מתכוונת ללכת לפראדו/ ריינה סופיה" ובגדול זה די נכון.

Maldini Girl

New member
יש כמובן גם

הרבה כנסיות לחובבי הז'אנר
ויש את הפארק הגדול (בואן ריטרו) שבו אפשר בכיף להעביר יום בשיטוט והתבטלות על הדשאים.
המבוגרים בקבוצה הלכו גם באחד הערבים למועדון פלמנקו ונהנו מאד (אנחנו היינו בפלג הצעיר והלכנו באותה הזדמנות לחדר בריחה)

ortolan

New member
בניגוד לערי המוזיאון של אירופה

מדריד היא עיר חיה (ואם לא נזהרים, בועטת) בה אפשר להעביר יום שלם החל מאיזו שעה דמיונית כמו 8 בבוקר ועד 3 בבוקר שלמחרת באכילה, שתייה ובילויים עם הבוהמיה המקומית (וכמובן שעוזר לדעת ספרדית). אני מסכים שאם נוסעים כדי לראות מונומנטים ומוזיאונים יש ערים מרשימות יותר למרות שקשה להתלונן על עיר שהגרניקה תמיד מחכה בה.

למעלה