סיכום סופי של ההופעות הישראליות?

uma cuica

New member
הוא צודק ...אבל הנימה המתנשאת

והפוצית שלו נורא מרגיזה ומיותרת וחבל כי הדברים הם נכונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי זה "הוא"? שניים מהטורים נכתבו ע"י גברים

herouth

New member
אני חושבת שהוא מתכוון ליוסי שריד.

משלב השפה שלו הוא משהו מתקופה אחרת.

nitsansh

New member
תודה על הלינקים

בשבוע שעבר הייתי בחו"ל והקפאתי את המנוי של "הארץ"...

אפרופו שני קדמי... היא נשואה לאלי צוקרמן שהיה שייט 470 בסידני...

JonJon9

New member
מעניין, אגב

להשוות בין הצפי של הוועד האולימפי לבין התוצאות בפועל.
בטבלה הזו צבעתי ספורטאים שהשיגו הישגים מעולים בירוק, סבירים בצהוב ומי שלא עמד ביעד של הישג סביר- באדום.

aaa123

Member
הצפי הזה לא הגיוני ולא מתחשב ביריבים

איך היה אפשר לצפות משחר פאר לנצח אפילו משחק אחד בהתחשב ביריבה ולטעון שהיא לא עמדה ביעד של הישג סביר אם היא לא ניצחה.

הסיבה היחידה שמחשיבים את התוצאה שלה ככשלון היא הדרך שבה היא הפסידה ואף אחד לא ציפה באמת שתנצח אלא רק שתיקח יותר משחקונים.

nitsansh

New member
לפי הצפי הזה, קרוב לחצי מהספורטאים הגיעו

להישג סביר ומעלה. צריך להוסיף לרשימה הזו את ארשנסקי ואולי גם סנפורד שהצפי שלהם לא פורסם.

trilliane

Well-known member
מנהל
יאללה, נקים נבחרת קרלינג!

nitsansh

New member
אני חושב שלכל מקרה יש סיבות אחרות

בגדול... אלה שהיו מועמדים למדליות לא התעלו בזמן הקובע...
בשייט שהיה האכזבה הגדולה ביותר הסיבה העיקרית לדעתי היא הכנה לא מספקת לתנאים באתר התחרות...
שטילוב פיקשש בתחרות החשובה ביותר שלו, אבל גם אם היה מציג תרגיל מושלם כנראה שלא היה מגיע למדליה.
שלזינגר ואנדיוני סבלו מחוסר מזל בהגרלה - שניהם נתקלו ברבע הגמר במשוכה בלתי עבירה, והפסידו לזוכים במדלית זהב.

הספורטאים בשורה השניה לא איכזבו, ורובם השיגו את היעדים שלהם - הכוונה בעיקר להתעמלות אמנותית ושחייה, בהם הושגו המיקומים הטובים ביותר בהסטוריה האולימפית של ישראל.

בשורה התחתונה - מה שיזכרו מ-2012 היא העובדה המצערת שלראשונה אחרי 5 אולימפיאדות ישראל לא נכללה ברשימת המדינות שזכו במדליות. נקווה שזה לא מרמז על העתיד...

"משוכה בלתי עבירה"... בוא נגזים עוד קצת

אנדיוני היו כפסע מנצחון בכל אחת מהמערכות שלהם על האחים ברייאן.

הם ניצחו אותם בעבר ואם קצת יותר מיקוד ונחיות הם יכלו לנצח אותם גם בימים אלה.
בכל מקרה אנדיוני במבט לאחור עשו את שלהם כמובן, אחרי הנצחון על פדרר בזוגות -(אותו נצחון שאפילו עליו עמיר פלג, הנכה. לא מסוגל לפרגן ).

nitsansh

New member
אני משנה את הנוסח ל"משוכה גבוהה"

מדובר בספורטאים הטובים ביותר בתחרות. ייתכן שעם הגרלה אחרת הם היו מגיעים רחוק יותר. בסה"כ אליס הגיעה למקום שתואם את הדירוג שלה, לא יותר אבל גם לא פחות.

מה לגבי קרב חמש מודרני?

לדעתי זו בסך הכל וריאציה על בוחן הקצין שעושים בבה"ד 1 לקצינים קרביים או איך שלא קוראים לזה. בסופו של דבר זה די דומה. אקדח במקום רובה וקצת סיף, סוסים ושחייה. אני הייתי לוקח את העשירייה שגומרת את בוחן הקצין של בה"ד 1 בציונים הכי גבוהים כל שנה ומכשיר אותם לקרב חמש מודרני בפיקוח השייטת. רוצה לראות שלא ניקח שם מדלייה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אתלט קרב 5 ישראלי לא השתתף באולימפיאדה

כך כתוב ב-YNET.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3461815,00.html
לא יודעת כמה הספורט הזה מפותח כאן (לא שמעתי עליו בעבר, למען האמת) אבל אני מניחה שאם לא שלחנו אתלטים אין לנו כאלה שעמדו בקריטריונים.

nitsansh

New member
אני לא שמעתי בכלל על קיומו בישראל...

מי שהציע את זה לא יודע על מה הוא מדבר...

צריך להמשיך להשקיע בענפים שיש בהם מאמנים טובים וספורטאים טובים בעבר ובהווה. צריך להשקיע גם בספורטאי הדור הנוכחי לקראת 2016 ו-2020, ולא פחות חשוב - להשקיע בדור הבא של נערים שיגיעו לשיאם רק בעוד 12 שנים או יותר. צריך להשקיע יותר בהכשרת מדריכים ומאמנים, ולדאוג שיהיה להם איפה לעבוד, ולקבל תמורה ראויה לעבודתם.
הבעיה הזו מוכרת לכל מי שהתנסה בהדרכה או אימון, או רצה לעסוק בתחום וויתר בגלל הבעיה הכלכלית שלא מאפשרת להתפרנס מאימון ספורטאים בענפים אישיים (למעט אולי טניס).
צריך להשקיע הרבה יותר בבתי הספר, לאתר ולהפנות את הילדים המוכשרים למאמנים הטובים ביותר שקיימים.
צריך להמשיך בפרויקטים ממוקדים כמו כדורעף נשים וקפיצות לגובה.
צריך לשפר את "המעטפת" המקצועית והרפואית כדי למנוע מצב כמו בקפיצה לגובה, ש-3 מתוך 4 הקופצים הבכירים סבלו מפציעות דווקא בשנה האולימפית.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא שמעתי על קיומו בכלל...

עד לפני יומיים. שאר הדברים ידועים וכבר נאמרו לא מעט בשבוע האחרון...

למעלה