סיכום עולמי חלוקת מדליות וביצוע מול צפי

סיכום עולמי חלוקת מדליות וביצוע מול צפי

בצפיה על חלוקת המדליות הקודמת והצפי של אתרי ההימורים, ניתן לזהות מספר מגמות מעבר למה שכבר פורסם בעיתונות בישראל.

1. מי שהימר על ארצות הברית, בהימור מותנה על מספר המדליות שהיה בווינר(+13 לסין, +20 לרוסיה, +36 בריטניה, +50 גרמניה) שילש את כספו. יש לציין שמי שפיתח את התחרות היה מדויק מאוד, ההפרשים היו כמעט על חודה של מדליה.

-האמריקאים רשמו אולימפיאדה מוצלחת למדי והראו שהם עדיין במקום הראשון באיזור נייטרלי, אבל הגמוניה אמריקאית שהיתה מאז קריסת הגוש הסובייטי, ולפני בייגי'נג.

- הסינים השיגו 87 אחוזים מהמדליות שענדו באולימפיאדה הקודמת בבית, קיבעו את היום המעצמה האולימפית השניה, כבימים של המאבק הבין גושי.

ביזור המדליות היה יותר שיוויוני בין "המעמדות העליונים" ל"ביניים"
כ- 30 מדליות פחות בצירוף של סין וארה"ב מאשר ב 2008. כשהג'מייקנים כמובן עם בולט ושות' זורחים בשמי האתלטיקה עם התוצאות הכי נחשבות.

-הרוסים שהחלו חלש כמו הבריטים וזינקו כמוהם בהמשך, השיגו מספר גבוה של מדליות כללית(פחות בזהב), אך הצליחו להגיע ראש בראש כמעט עם כמות הזהב באתלטיקה לזה האמריקאי 8 לעומת 9.

- היפנים ירדו בכוחם, ובולטת הכישלון היחסי של בג'ודו שבו הם שלטו ללא עוררין מיום כניסתו כענף אולימפי מהשורה. הרוסים לקחו את הבכורה.

- הבריטים כמארחים השיגו הגמוניה בענפים שבהם הגרמנים שולטים באופן מסורתי, כמו חתירה, סוסים ואופניים.

- הדיוק הדרום הקוריאני תופס את הפסגה בענפים משיקים: ירי והטלת חיצים.

- בשחייה ההגמוניה האמריקנית מובהקת בטבלה, עם זאת ראינו פה ושם הבלחות של צרפתים וכבר לא היה שליט מוחלט בבריכה למרות המצאותו של מלך הבריכה שהשיג כמעט את כל מה שאפשר להשיג גם כאן.

הרגע קראתי שהבלארוסית נתפסה על שימוש בסמים

זורקת הברזל החביבה נדיה אוסטפצ'וק, שדמעה במהלך ההמנון וממש שמחה מהזכייה בזהב כשהיא היתה ללא ספק רמה מעל כולם בתחרות, כנראה שתאלץ להחזיר את המדליה ובמקומה תקבל את הזהב הזוכה מבייג'ין. יש סיכוי שהיא לא תורשה אפלו להשתתף בריו.

trilliane

Well-known member
מנהל
הו האירוניה: "יעילותה של השיטה הבלארוסית"

"נדיה אוסטפצ'וק הפכה להודפת כדור ברזל במקרה, אך מאז היא מתנהלת על פי תכנית מדוקדקת שמדגישה שוב את יעילותה של השיטה הבלארוסית, זו שהניבה למדינה 17 מדליות באולימפיאדת בייג'ין: איתור כישרונות ממקומות נידחים והפיכתם לאלופים".
http://www.haaretz.co.il/sport/1.1176538
אי אפשר שלא לקרוא ולגחך במרירות... מה שמחזיר אותי שוב לשרשור הסמים בספורט... היא הייתה טיפשה מספיק להיתפס, כמה זוכים אחרים לא עלו בחכה?

אגב, כשראיתי אותה בתחרות נזכרתי למה אני לא אוהבת לצפות בתחרויות הדיפות וזריקות למיניהן...
היא פשוט לא מישהי שהייתי רוצה לפגוש בסמטה חשוכה! אני מתנצלת מראש על חוסר ה-PC ואין לי מושג באילו סוגי סמים היא השתמשה, אבל אם זו חלק מהסיבה לכך שהיא נראית, אה... לא נשית במיוחד... יש בזה משהו מרגיע(?).

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור; אבל ההודפות שחלקו איתה את הפודיום

לא נראו כמוה, וזה דווקא שימח אותי. אולי זה הסתכלות שטחית / שוביניסטית ולא PC, אבל אותי משמח לראות הודפות שנראות כמו ספורטאיות, שאפשר להדוף ולעשות זאת טוב ועדיין להיראות אתלטיות וזו לא תחרות שנגמרת אחרי שהגברת השמנה שרה (או צועקת, תוך שהיא זורקת). אגב, גם אצל הגברים זה לא מחזה מרהיב ואני משתדלת לא לצפות כי הם פשוט מפחידים.

herouth

New member
טוב, אז הסינית החביבה שקיבלה כעת את הארד

...לא תשמח את ליבך. היא נראית עוד פחות נשית מאוסטפצ'וק.

http://cache.daylife.com/imageserve/0a5N31w3ea6nl/x350.jpg

ומבחינתי, אני בעד מחיקת מיתוס ה"נשיות" מהלקסיקון. שיהיו רוּלות (נותן לי דמויות להזדהות איתן...), רק שיימנעו בבקשה מלקחת סטרואידים.

אני דווקא להפך ממך טריליאן,

אני מעדיף שההודפות יהיו כמה שיותר דומות לסומואיות,
אחרת הודפת ברזל שנראית טוב יהפוך לדבר מבלבל מדי עבורי.
אם כבר טנק, שיהיה טנק מרכבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ראיתי אותה בזמן אמת, דווקא לא פחות נשית ממנה

incognito1980

New member
אבל זו אינה תחרות למי שחשוב להן להיראות

נשיות, אין מה לעשות.
בדרך כלל, הזוכות הן גדולות מידות, אחרת לא היו יכולות להגיע לתחרויות ברמה הזו. בדיוק כמו שהרצים למרחקים ארוכים הם שדופים.

זו שאלה פילוסופית מעניינת

מה יקרה בעתיד אם אתלט בינוני פלוס בגברים יחליט להודיע פומבית שהוא משנה את מינו, וגם עובר ניתוח לטיפול באינסטלציה ? מכאן שהתוצאות שהספיקו למקום 40 בעולם בגברים יקפיצו אותו לשיא העולמי הנשי, בצ'יק-צ'וק.

אולי זה סטארט-אפ ששווה להשקיע בו, ולהביא סוף סוף כמה מדליות זהב באתלטיקה שחיה ועוד.

אולי מקס ויוטה יסכימו?

incognito1980

New member
זו שאלה מאד מציאותית, ולוועד האולימפי יש נוהל

המסדיר השתתפות של טרנסג'נדרים בתחרויות. בגדול, אדם יכול להתחרות עם בני-המין בו הוא בוחר לחיות אחרי שעברו שנתיים מיום הניתוח (הכולל ניתוח באיברי המין). כמו כן, הספורטאי (או הספורטאית) צריך לשנות את מינו במסמכים הרשמיים הרלוונטיים ולקבל טיפול הורמונלי בהתאם למין אליו הוא עובר.

חטפתי כרגע "צ'וק" נוסף....

בתמונה רואים את עוזי צוקלר !

המורה לחנ"ג שלי בימי כיתות ו' עד ח' יליד בלרוס.

או לפחות העתק שלו.

JonJon9

New member
כמו שגלעד ויינגרטן אמר,

כל שיא עולם מתקופת הסמים שנמחק- זאת ברכה.
דרך אגב, אותו גלעד אמר בגמר הדיפת הכדור שלאדאמס אין מה להציע לבלארוסית (או משהו בסגנון, לא זוכר בדיוק אבל זאת הייתה רוח הדברים).
אז עכשיו אנחנו יודעים שלא היו לה סמים להציע לתחרות הזו.
אגב- מעניין להזכיר שאותה אדאמס כמעט לא ניגשה לגמר מאחר והמשלחת שלה כמעט ושכחה לרשום אותה לתחרות (מזכיר לכם איזו מדינה מוכרת?). בדיעבד,
אם אדאמס לא הייתה משתתפת בתחרות אז אפשר לומר שזאת שזכתה בארד (סינית, אם אינני טועה), הייתה זוכה בזהב.
ועוד עניין, לגבי ה"נשיות" של המתחרות- מתוך עניין, בדקתי מה הבלארסוית הייתה מקבלת אם היא הייתה מתחרה בתחרות הגברית המקבילה. מסתבר שהתוצאה שלה, קצת מעל 21.30 מטר, הייתה מזכה אותה במדליית ארד בתחרות הגברית....

cscan

New member
בתור אחד שדי עוקב אחרי האתלטיקה

לאורך השנים, התוצאה שלה היתה נראית לי קצת חריגה כבר בתחרות. בדקתי את התוצאות מהאולימפיאדות הקודמות, עד אטלנטה, והתוצאה שלה היתה יותר מדי טובה ביחס לקודמות.

JonJon9

New member
כן, זה היה חשוד גם בעיני

וזאת הייתה הסיבה שעשיתי את ההשוואה לתחרות המקבילה.

nitsansh

New member
אין מה להשוות בין גברים ונשים בזריקות

המכשירים של הנשים הם יותר קלים וקטנים מאה של הגברים... בהדיפה יש לגברים כדור ששוקל 7 ומשהו ק"ג לעומת 4 ק"ג של הנשים...

למעלה