סיכום עולמי חלוקת מדליות וביצוע מול צפי

Skicker

New member
אז זהו זה נגמר..

וחוץ מזה שיש לי מעין תחושה שזהו אני מתחיל לחשוב (כמו כמעט אחרי כל תחרות גדולה) על מה ואיך באמת נזכור מהאולימפיאדה הזאת. הרי היתה לנו אולימפיאדה מרגשת ביותר שהביאה המון אנשים לצפות בספורט שהם לא רגילים לצפות בו בארץ. כולם כמובן יזכרו את בולט ופלפס. את המקום ה7 של טומרקין ואת ההדחה של זאבי.. אבל כמה באמת אנשים שרואים ספורט בארץ יזכרו את כל הספורטאים שלא תופסים כותרות ענק כל יומיים? את רודיישה והשיא שלו ב800 מ', את איטון והנצחון בקרב רב, את אנייל הצרפתי, את האמריקאיות בבריכה, דנה וולמר ומיסי פרנקלין? הסינית יה שווין עם התוצאות המטורפות והחשד לסמים? הניצחון המדהים של וינוקורוב באופני כביש (ו"גניבה" של המדליה לבריטים שהיו כל כך בטוחים בה)? אנדי מארי מנצח סוף סוף בווימבלדון (נו זה דומה) ומביא זהב? המהפך של רוסיה בגמר כדורעף? ועוד המון המון דברים שאני לא זוכר כרגע או לא שמתי לב אליהם..
לרוב הצופים בארץ זה פעם אחרונה ב4 שנים הקרובות שהם ייתקלו בשמות האלה. עוד שבוע חוזר הכדורגל וכל השבועיים האחרונים יישכחו כמעט. אני גם יכול להעיד על עצמי שמעוד שבוע אני חוזר להתעניין בספורט שאני רגיל להתעניין בו רוב השנה ובפעם הבאה שאני ייזכר בחלק מהשמות האלה זה באליפות העולם שתהיה מתישהו..
אם באמת התקשורת תכניס פנימה קצת יותר מהענפים האלה אולי כן יגדל פה דור של אנשים שלא שולחים את הילד שלהם רק לכדורגל אלא אולי יקפצו יותר לבריכה, יטילו כידון, ירכבו על אופניים, התעמלות קרקע, קשתים והכי חשוב, הבסיס, אתלטים.

JonJon9

New member
זה בדיוק השינוי הנדרש

אבל הבעיה עם התקשורת שלנו היא שהיא מקובעת בהנחות שונות-
- הציבור מתעניין רק בכדורגל (אני מכיר בכך שהוא הענף הכי פופולרי, אבל למה לדחוק את הענפים האחרים ל"ענפים נוספים" בתחתית העמוד?)
- "סקנדל או פסטיבל"- אין שחור או לבן, אין התקדמות הדרגתית או הכרה בכך שבספורט יש גם מזל (שעובד לשני הכיוונים), אלא רק "יש מדליה/ אין מדליה".

למעלה