סיכום "עונת חורף"

סיכום "עונת חורף"

אז אנחנו כמעט בחצי הדרך, ומה שנקרא "עונת חורף" נגמרה.
ולסיכומים

בכללי, היה בסדר. נהנתי לראות התפתחויות של דמויות (רגינה) אהבתי לשנוא דמויות (אמה).

אני אתייחס פה לדמויות "הראשיות" ולא למשניות, למרות שבל רובי היו אחלה
מולאן ואורורה גם כן
.

ונעבור לנשפטים
:

הנרי-
ממש לא אהבתי אותו. זה נראה שהילד סובל מתסביך או משהו כזה שהוא חייב להיות הגיבור ונאהב על כולם בלה בלה בלה.
לא אהבתי את המשחק של הילד, וסתם לא יודעת, הנרי היה כפוי טובה כלפי רג'ינה.

רגינה-
אווווווו, כמה שאני אוהבת את הרדמפשיין שלה. היא ממש מנסה.
אם פעם אמרתי שהטוב מושרש בה, ואחכ אמרתי שהרע מושרש בה, הגעתי למסקרה ששניהם מושרשים בה.
נכון בעיקרון היא טובה אבל עדיין SHES THE DAUGHTER OF HER MOTHER או איך שאומרים. ואמא שלה לדעתי 100% פיור איוול

כמה שהיא לא תנסה, יש בה קצת רוע

נחמד לראות איך היא רוצה להחזיר את הנרי לזרועותיה ובאמת להשתנות.

גולד-
אז ככה. מאוד אהבתי את גולד במחצית הזו. מגלים שהוא לא כל יודע. כלומר אם בעונה הקודמת חשבנו ב200 אחוז שהוא יודע הכל אז לא.
הוא יצר את הקללה במטרה למצוא את ביי, וכשהקללה תסתיים הוא יוכל לחפש אותו... אבל? הוא לא ידע שמי שחוצה את הגבול אחרי הקללה עוד פעם יחזור להיות באותו מצב.
ואפשר למצוא עוד נקודות חולשה שלו בנוגע לידע.

דיויד -
מקסים
. אהבתי שהמחצית הוא הרבה מצ'רמינג של האגדות ולא דיויד הלפלף

מרימרגרט-
עדיין נחנחית
לא מעניינת בעליל, רק סנואו
.

אמה-
עדיף שאני לא אתחיל...

הוק-

הוא וקורה לגמרי עשו את העונה

הוא כמו טפלון, פעם בצד הזה בפעם בצד השני, אף פעם לא יכלנו לדעת עם מי הוא מחזיק עד הרגע האחרון.

קורה-
היה ברור שהיא מלכת הלבבות, גם מי שלא קרא ספוילרים יכל להבין .
היא בסדר.
מעניין אם היא באמת באה לסטוריברוק כדי לעזור לרג'ינה או להתנקם בה.
אי אפשר לדעת.
אבל נראלי שהיא באמת באה לעזור כי מי ששם לב כשהיא בספינה היא מחזיקה את הפרח שרג'ינה שמה בארון לפני 28 שנה.

יאלה יהיה מעניין

מה לדעתי יחכה לנו בחלק השני של העונה?
לדעתי , ולפי הפרומו שראיתי, אחרי שגולד מבין שאמה היא כל כך פאוורפול יותר ממה שחשב, הוא יבקש ממנה טובה.
זוכרים שהיא חייבת לו ?
אז הוא ילך לבקש שהיא תחפש לו את הבן שלו. הרי היא יכולה לצאת מהגבולות.
מה שגם נדע יותר על אוגוסט, על ניל .
אורורה ומולאן יפתחו בשבילנו סיפור בעולם האגדות.

נראה לי שיהיה מעניין

סיכום דמויות שלי

הנרי - צודקת
ילד בלתי נסבל. מעבר לזה שאני לא מחבבת את השחקן, הדמות עצמה ממש כפוית טובה, הוא מתנהג בצורה ממש גועלית לאמא שלו, הוא יכול לגרום לה להשתנות לטובה גם בלי הסחיטה הרגשית הזו.

רג'ינה - אני כואבת עליה, היא כ"כ רוצה לרצות את הנודניק הקטן שהיא נעלמת
אני אוהבת אותה רעה, בשליטה.

רמפל סטילט סקין/גולד - הוא היה ממש חלש העונה, הוא היה חסר לי מאחורי הקלעים של המזימות. הרומן שלו עם בל קצת תקע אותו, כאילו הוא התמסד. אני רוצה יותר ממנו בחצי השני.

צ'ארמינג - לקח את דויד וזרק אותו לפח! לא סבלתי את דיויד ואני שמחה שאין זכר ממנו. צ'ארמינג כובש ומקסים וג'נטלמן.

מרימרגרט - היא עדיין שם, יש מידי פעם הבזקי סנואו, אני אוהבת את מערכת היחסים שלה עם אמה, אבל היא עדיין מרימרגרט - קצת טרחנית.

אמה - לא יודעת, מצד אחד היא חמודה, הסצנות שלה עם הוק
, אבל בשאר החלקים אני כאילו לא מאמינה לה, ביחסים עם הנרי בכלל לא, זה עדיין מרגיש לי כאילו היא עושה בכוונה לרג'ינה.

הוק -
הורס. ממש מחכה לראות מה יקרה איתו ב SB

חסרו לי - ניל קאסידי, אוגוסט , מקווה שיחזרו.

סיכום (כמעט) חצי עונה

צ'רמינג - אהבתי שהוא לא התכחש לדיוד ואמר שהוא תמיד יהיה חלק ממנו. אהבתי את ג'יימס ב FTL אבל אני אוהבת יותר את הגרסא המשופרת של צ'רמניג בSB מקווה שהוא ישאר השריף, מאוד מתאים לו. קצת פחות מליציות ודיבור שייקספירי אם אפשר.

סנאו, הפכה להיות אימא. אני מאוד אוהבת את ההתנהגות שלה עם אמה. היא מגוננת שצריך, שותקת שצריך, ומלמדת שצריך. היא גם אימצה את מרי מרגרט, והתוצאה היא שילוב מושלם של נסיכה לוחמת ואימא. בשני הפרקים האחרונים ראיתי שינוי בהתנהגות עם אמה. במקום האימא הלחוצה שהיא הייתה בהתחלה היא מתנהגת יותר כמו אחות גודלה ומגוננת.

אמה. תמיד אהבתי אותה, ועכשיו אני יותר אוהבת אותה. מעניין מה יקרה לה עכשיו שהיא יודעת שיש בה קסם מיוחד ושאפילו קורה לא יכולה לפגוע בה. היה מעניין לראות את העבר שלה, היא קיבלה קצת יותר עומק בפרק 6, מקווה שזה ימשיך. אני מחכה לפגישה המחודשת שלה עם ניל קאסידי
.

רמפל היה קצת חיוור העונה. השטות שהייתה לו עם בל קצת האיטה אותו. הוא קצת בלחץ מקורה. והוא לא ידע שאי אפשר לעזוב את SB וזה הרגיז אותו. מקווה שהוא יחזור לעצמו.

בל ורובי. אני מקווה שעכשיו שבל התגברה על השטויות שלה עם רמפל נקבל דמות יותר עמוקה ורצינית. תודה לאל שהמאפרת קיבלה שכל והפסיקה למרוח את רובי בצבעי מלחמה. היא נראת בוגרת יותר, ואמינה יותר והיא גם מתנהגת בהתאם. אני לא ממש אוהבת את החברות בינהן, לא ממש מבינה מה מחבר אותן, אבל מכיוון שזו סדרה על העצמה נשית אני יכולה להבין את החיבור.

רג'ינה, רג'ינה רג'ינה. מתי תפסיקי לנסות לרצות את כולם ותתחילי לחזור לעצמך. אף אחד מהאישיות שאימצת לעצמך לא יושבת כמו שצריך. למרות שהכי מתאים לה להיות המלכה הרעה. שתפסיק כבר להתרפס בפני הנרי.

הנרי, הילד שחקן הכי מרגיז ולא אמין על המסך הקטן. אבל הדמות שלו מעניינת. מעניין יהיה לראות מה יקרה עכשיו שמשפחת צ'רמינג התאחדה, יש להם הסכם הפסקת אש עם רמפל (לכארוה האויב הכי גדול אבל הוא בעצם המושך בחוטים), מלכה רעה עם רגשות אשם מצד שלישי ואיום לא ידוע שהפליג לתוך הנמל.

קורה יכולה להקפיא את הדם בעורקים באותה קלות בה היא יכולה לקחת לב. דמות מצויינת ואני מחכה לראות אם התאוריות נכונות לגביה.

הוק - מי שהגדירה אותו כטפלון קלעה בול. אני לא מחבבת אותו במיוחד, למרות שאני אוהבת את חידודי הלשון שלו, וגם את המיסתורין. בנתיים לא התרגשתי, ואפילו התאכזבתי ממנו.

מולאן ואורורה - דמויות מעצבנות, לא מבינה למה הביאו אותן, ואני מקווה שהסיפור שלהן יתבהר בהמשך. אורורה דווקא מתחילה לגבש אישיות מעניינת.

Macphista

New member
מה לא ברור בחיבור של רובי ובל?

שתיהן יפות צעירות ומתוסבכות- קישור נפלא.
בכל מקרה, בל- למה "השטויות שלה עם רמפל?" אני כל כך אוהבת אותם ביחד! מאוד רוצה לראות אותה מלכלכת את הידיים ונהיית קצת יותר מרושעת.

וכן, כל האנשים מעלי שדיברו על רג'ינה, הדמות בהחלט התפתחה העונה, אולי יותר מכל השאר. וכל העניין של הנרי שנוטש את האמא המאמצת שגידלה אותו כל חייו בשביל מישהי שויתרה עליו? מאוד מקומם.

אני לא חושבת שזה יקרה איתה
(מעלי ובפנ

ובפנים).

אני לא חושבת שבל תלכלך את הידיים, זה לא טבוע בדמות שלה, דמות טובה לא תהפוך לרעה (דמות מהאגדות), זה כמו שסנואו תהפוך למרשעת או קורה תהפוך לטובה.
ומסכימה לגבי הנרי!

Macphista

New member
אבל הטענה בתוכנית הזו היא שרוע הוא נרכש

בניגוד לרוע מולד כמו שכתבת "דמות טובה לא תהפוך לרעה".
הרי ראינו את זה קורה לרג'ינה שהייתה טובה בצעירותה וגם רמפל שהיה איש משפחה רגיל ופחדן עד שנדחק לפינה.
למה שאותו הדבר לא יקרה לדמויות אחרות?
בל יוצאת עם רמפל, אנחנו מצפים שהיא תשפר אותו ותהפוך אותו לטוב יותר, אבל למה שזה לא יקרה גם בכיוון ההפוך?
יש לרמפל הרבה אוייבים, מה יקרה כשהם ידחקו אותה לפינה?
לדעתי זה דווקא יכול להיות מעניין, לראות דמויות מתפתחות מעבר לקטגוריזציה של good vs. evil.

השינוי קרה בזמן "האגדה"

זה יכול להיות מעניין, אבל הסדרה מנסה (אני חושבת) לשמור על קווים ברורים ודי קונבנצואליים, אז אני לא יודעת כמה רחוק הם ימתחו או ישנו דמות מהאגדות.

Im All That

New member

אבל הנה, תראי מה קורה לרג'ינה עכשיו עם הרצון שלה לגאול את עצמה למען הנרי.
אז עכשיו נקבל את "המלכה הרעה" טובה.
אני לא חושב שהם מחפשים ללכת בכיוון קונבנציונלי - אחרת זה היה דיי משעמם. הם משנים את זה כך שלא הכל שחור ולבן, אלא יש גם אפור.
אז יכול להיות שכן יהיה שינוי מסויים בדמויות, זה הכי מעניין.
למרות שלהפוך את בל לרעה זה קיצוני מידי, אני לא חושב שהם יהפכו נסיכה לרעה, לפחות לא בשלב הזה.

כן בדיוק, גווני האפור!

יש דמויות שישארו בשחור לבן: צ'ארמינג, סנואו, אמה, כמו שכתבת, הנסיכות למיניהן),
ויש דמויות ש"קל" יותר לשחק עם האפור לדעתי: כמו אוגוסט (גם באגדה המקורית הוא נאבק בין טוב ורע), הוק, אפילו רובי, רמפל.

Macphista

New member
ממממ+עוד מחשבות

המלכה הרעה-טובה הולכת להיות מעניינת- מצד אחד היא הייתה טובה וקיבלה סטירת לחי. הנרי פשוט עזב אותה, היא נותרה לבד.
מצד שני- אמא שלה תחזור והדרך למרוד ברוע של אמא הוא להיות טובה.
וכך גם המשחק עם רמפל- מצד אחד בל מבקשת שיהיה טוב יותר, ומי יודע אולי הבן שלו יצוץ ויבקש את זה ממנו, מצד שני הוק חוזר.
והרי ראינו שרג'ינה ורמפל הם מעין דמויות "מגיבות".
"משהו" קורה להם והם מגיבים באקט קיצוני.
שזה מעניין ויוצר הרבה אקשן, אבל זה גם מאוד ילדותי והפרקים האחרונים ממש גרמו לי להרהר בכך שיש משהו מאוד ילדותי בבניית הדמויות.
אבל עדיין לא גיבשתי דעה מוגמרת בנושא הזה.

אבל בכל מקרה ציר הזמן דפוק לחלוטין בסדרה וזה היה מאוד בולט גם בפרק האחרון (הם מודדים 28 שנים בנקודות זמן שונות- הנרי מצא את אמה כשהייתה בת 28, הקללה נשברה כשהייתה בת 28, היא חזרה לסטוריברוק מעולם האגדות בת -28- הקפיצות - שפרק האחרון אפילו נכתבו על המסך באופן ברור- הם 28 שנים אחורה וקדימה, למרות שכבר עבר יותר זמן).
ובכלל- העובדה שאמרו לנו בעונה הראשונה שרמפל בן 300- האם הכוונה שהוא ספציפית בן 300 או שה"אדון האפל" עם כל ההיסטוריה שלו בן 300? כי אם רמפל עצמו, בהיותו האדון האפל כבר עבר 300 אז באמת אין שום הגיון בסיפורים מעולם האגדות מבחינה כרונולוגית או מהבחינה שכולם היו בני אותו גיל ברגע שהקללה הכתה, או בנסיון שלו לחפש את בלפאייר שעזב את עולם האגדות כשאבא שלו רק היה בתחילת הדרך של האדון האפל. אם זה באמת המצב אז במקרה הטוב רמפל ימצא את הנינים של הנינים שלו.

*המחשבות האלה לא סותרות את העובדה שאני מחבבת פלוס את הסדרה ומתכוונת לקפוץ למאק בקרוב לקנות את גוון הליפסטיק של רג'ינה.

enigma14

New member
דווקא הוא כן יכול למצוא אותו

אם במקום לעולם ללא קסם כמו שהוא חשב שהוא יגיע אליו הוא הגיע לארץ לעולם לא וזה מחזק את התיאוריה שהוא פיטר פן ובשלב מסויים הוא עזב את ארץ לעולם לא והתחיל לגדול ולהתגבר ואז הוא פגש את אמה והוא בעצם ניל קאסידי אז ככה שלא חייב דווקא נכדים ונינים...
(וכן,ביי מחליף שם בכל מקום חחח)

Macphista

New member
אבל

אבל הקללה שרמפל הכין הייתה קללה שתוכננה להביא אותם לאותו עולם שהבן שלו הלך אליו.
רמפל לא ידע לאיזה עולם הבן הלך או לאיזה עולם הוא ילך, הוא רק דאג שאלו יהיו אותם העולמות.

Im All That

New member
אני חושב

שבגלל שביי אמר לו שהוא הולך לעולם ללא קסם אז רמפל הניח שהוא בעולם הזה, אבל זה לא אומר שביי באמת הגיע אליו.
אבל זה באמת לא מסתדר שרמפל היה בן 300 כשהקללה הוטלה, כי אז למה לו להניח שביי בכלל בחיים? אלא אם כן הוא גילה שהוא בלעולם לא ולכן הוא לא התבגר ואז ביי עזב ורמפל גילה גם על זה.
לדעתי זה פשוט רטקון, כמו שהמלכה הרעה הרעילה את שלגיה כי היא יותר יפה ממנה. - היוצרים פשוט לא חשבו עד כדי כך קדימה, אז הם עשו את רמפל בן 300, ואז בגלל אילוצים, הוא רק בן 52(?)...

Im All That

New member
זה כאשר

במהלך סדרה כלשהי קבעו איזה כלל מסוים (גילים או עובדות מסויימות) ואז בהמשך הסדרה זה כבר לא מתאים, אז החליטו לשנות את הכלל המסויים כדי שזה יתאים להמשך העלילה. (זה בעצם מה שיוצר חורים בעלילה בסדרות טלויזיה).
נניח בסדרות של תיכון הם לפעמים מתחילים בכיתה י"א ואז מבינים שהסדרה תמשיך מעבר לעונה 2, אז הם משנים זאת שבעונה ראשונה הם בכיתה י'.
או אם יש כללים מסויימים בסדרות פנטזיה ומד"ב ואז משנים אותם (בעיקר במסע בזמן).
נניח בסדרה "עד עצם היום הזה" - בפרקים הראשונים, שלגיה אומרת שהמלכה הרעה הרעילה אותה כי היא חשבה שהיא יותר יפה ממנה. ובעצם אנחנו מגלים שזה לא נכון וגם כי אין שום סיבה ששלגיה תחשוב כך כי המלכה בעצם אמרה לה על סיבת מותו של דניאל לפני שהיא אכלה מהתפוח. ואז כדי לתת יותר עומק לדמות של המלכה הרעה, אז שינו את העובדה הזו, כי ככה זה יותר מתאים לעלילה שלהם.

Y. Welis

New member
לא רק שם, גם בסטאר וורז בטרילוגיה השניה

שם המונח הזה הופיע לראשונה (ככל שקראתי).

כאשר משחקים על הווה ועבר ומתחילים עם אירוע מכונן מהעבר, הרטקון כמעט בלתי נמנע (אלא אם הכותב הוא ג'יי מייקל סטרזינסקי, שמסוגל לכתוב 4 עונות מראש ולתת לדמויות לומר בעונה 1 דברים שיתברר רק ב-4).

הלדין

New member
הזמן בין העולמות אינו ליניארי

מר גולד לא סתם אומר לאמה שהוא פרץ את מחסום הזמן והחלל. הנקודה בה הם נכנסו לעולם אמורה להיות בדיוק הנקודה בה בלפייר נכנס לעולם. בפרק האחרון רואים שהשערים יכולים גם להיפתח לזמן אחר המוקדם מהזמן הפיסי של הדמויות הנדונות. אין כאן ממש חור. יש כאן הנחה שלא נתמכת על ידי הסדרה שהזמן בשני העולמות זורם בצורה לינארית ושלוש מאות שנה הם שלוש מאות שנה בשני הצדדים. ומעבר לכך, תמיד הנחתי שרמפל שלח לעולם שלנו מישהו שדיווח לו שביי אכן הגיע לעולם הזה וכך צמצם עד לאפס את ההסתברות שהוא טעה בעולם.

Im All That

New member
אבל מאיפה המידע הזה?

או שזו סתם הנחה שלך?
ולפי מה אתה מניח ככה?

Shiri from the block

Active member
זה מידע מתוך הסדרה הפיה אמרה בבירור שזה ישלח את באיי מעבר לזמן וחלל, ככה שבאיי גם יכול לחזור בעתיד של 2068 או ב 1478..
לכן אנחנו מניחים שראמפל יצר את הקללה הזאת כי הוא ידע שלעולם הזה באיי יגיע.

למעלה