סיכום שבועי....

לא אמרתי שכתבת שכולן...

כתבתי שטענת שטענות פלסטיק אינן נכונות, לא "כתבת שכל טענות פלסטיק אינן נכונות"-אז הנה אני מתקן את עצמי, אתה טענת שרוב טענות פלסטיק אינן נכונות. ומה בקשר לאתר של דב שטיין? אני לא חושב שמישהו יפברק אתר כזה... להזכירך אתה הסכמת(לא כתבת שהסכמת אבל השתמע באופן ברור מדבריך) שכתוב באתר שמותר לשקר למען החזרה בתשובה(והנה לך אי"ב, צד שלישי, אפילו לא נייטרלי, שמבין מה שהוא הבין מהאתר.. נדמה שאת היחידה שעוצמת עיניים), רק שטענת שלא נראה לך שזה האתר שלו-אני לא חושב שמישהו יפברק אתר כזה, עכשיו, מה יש לך לומר? הנה ההוכחה, שחור על גבי לבן... אגיב לטענותיך בשירשור שבו הגבת.

מתנדב

New member
זה ממש לא נכון....

כי בקישור שאני הבאתי לך לא צויין שם בכלל שדב שטיין אמר שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, לא צויין שם מילה כזאת...

מישהו מדבר עלי כאן?

האמת שקראתי את השרשור של שניכם... מתנדב והנבצר האחרון, ואני לא מבינה במה מדובר. אני התייחסתי לדבריו של דב שטיין כמות שהם. אין לי מושג מאיזה אתר הובאו. מישהו מכם מוכן להאיר את עיני? שבוע טוב

מתנדב

New member
אין ייאוש, זה בסדר גמור....

את ענית נכון מאוד בשרשור ההוא....

אי"ב ומתנדב

מתנדב, ראשית, להזכירך שזהו הקישור המקורי לדבריו של הרב דב שטיין, והנה הציטוט של החלק הרלוונטי מדבריו(למי שחושב שזוהי הוצאת דברים מהקשרם-אתם מוזמנים לקרוא בקישור, תחת "טענה:רבנים משקרים"): "עם כל זאת שיקול הדעת לשקר כדי להחזיר בתשובה או למנוע התנבלות (התפקרות) צריך להישקל לפי גנותו של השקר לפי התועלת הטקטית וההפסד האסטרטגי."
שההגיון הפשוט ישפוט את דבריו של הרב דב שטיין... מתנדב, אתה טענת ש"לגבי דב שטיין ראיתי שהוא מנהל איזה אתר שקשור לדעת אמת, וידוע שאתר דעת אמת היא אתר מסיונרית, כך שההוכחה של דב שטיין היא לא הוכחה בכלל..."
משמע, אתה אכן מבין מדבריו של הרב דב שטיין שמותר לשקר למען החזרה בתשובה, אך מכיוון שהוא לכאורה קשור לדעת אמת אין זו הוכחה כלל וכלל-מכיוון שכרגע הראיתי לך שלרב דב שטיין אין שום קשר לדעת אמת פרט לכך שהוא מנסה להפריך את טענותיהם דרך אתרו, ההוכחה היא כן הוכחה, אלא אם כן אתה יכול להוכיח שהאתר מפוברק(ממש לא הגיוני). הנה עוד פעם שבה אמרת בעקיפין שאכן נאמר בלינק הנ"ל שמותר לשקר כדי להחזיר בתשובה אבל האתר לא אמין: "ולגבי דב שטיין, אני לא מתכונן לרגע להתקשר לשם, כי זה לא נראה לי אמיתי, ובכלל אין מה להתקשר אליו כי אני בטוח שהוא יגיד שזה נכון, צריך לברר אצל שני הרבנים שלטענתו נתנו את הסכמתו, זה כמו שבעל מסעדה יחזיק בתעודת כשרות מזוייפת, אני לא אשאל אותו כי הוא יגיד לי בטוח שזה לא מזוייף, אני אתקשר לאותו רב שחתום על התעודה..." האתר הוא אמין בהחלט, ושים לב, מעולם לא טענת שמה שהובא באתר הנ"ל הוא הוצאת דבריו של הרב דב שטיין מהקשרם, אלא להיפך-הסכמת ששם כתוב שמותר לשקר כדי להחזיר בתשובה, אינך יכול לחזור בך עכשיו. עכשיו אני שואל, אתה אכן הסכמת שבלינק הנ"ל כתוב שמותר לשקר כדי להחזיר בתשובה, אך טענת שהוא לא אמין, אם תגלה שהוא אמין, האם זאת תהייה מספיק "הוכחה שחור על גבי לבן" בשבילך? אי"ב-אני מניח שאם קראת את ההודעה הנ"ל הבנת במה מדובר, אז הנה לך, "הצד השלישי" שהוא אפילו לא נייטרלי הבין מה שהוא הבין מדבריו של הרב דב שטיין, הבנת הנקרא, ולוגיקה. ואולי את תטרחי לצטט את דבריו של הרב דב שטיין ולנתח אותם בפירוט, כדי להראות לנו היכן הטעות שלנו?

הנבצר האחרון...

כבר הסברתי יותר משלוש פעמים את טענותיי, ואם לא שוכנעת, כנראה שגם לא תשוכנע. אמרתי לך, גם לי נגמרת הסבלנות לפעמים...
אז אני באמת מציעה מה שהציע מתנדב... מי שרוצה לקרוא שילך לשם ויקרא.

מתנדב

New member
הנבצר האחרון, אני לא הסכמתי לזה

ולא אמרתי אפילו ברמז שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, ולגבי הציטוט שכתבת, מדב שטיין אני עדיין לא רואה מהציטוט הזה שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, לא כתוב את זה במפורש את המילים האלו שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה... ואני עדיין אומר שאני בספק גדול לגבי האתר ההוא, ואינני מאמין בו, אני עדיין אוחז בשני הטענות האלו, ואתה נסה כאילו להכניס מילים בפי שאני הודיתי? זה לא מקובל עלי בכלל.... אני עדיין טוען שלא כתוב במפורש שמותר לשקר, ואני גם בפקפוק גדול לגבי האתר ההוא, לא מאמין בו....

KickMissioner4

New member
וכמו שאתה שאלת בעבר:

"אתה מתייחס אלינו כאל מטומטמים"? "עם כל זאת שיקול הדעת לשקר כדי להחזיר בתשובה או למנוע התנבלות (התפקרות) צריך להישקל לפי גנותו של השקר לפי התועלת הטקטית וההפסד האסטרטגי" האם אנו צריכים להציג את המשפט בפני עוברי אורח שיתרגמו לנו?

מתנדב

New member
שאלתי את דב שטיין את שאלתי באימייל

והוא גם כתב לי בפירוש שאין כל הוכחה שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, הוא הביא לי דוגמאות על מה כן מותר לשקר, כגון על כיבוד אב ואם, ואני מצטט מהמכתב שהוא שלח לי הינו סיפור מפורסם על אחד מרבותינו שאשתו ציערתו והיתה מבשלת לו הפוך ממה שרצה. כששלח האב את בנו לבקש מאשתו לבשל לו ארוחה היה הופך (משקר לאמו) דברי האב ומששמעה האשה והפכה זאת גם היא יצא שבשלה מה שהאב רצה. בכך השיג הבן שלום בית בין הוריו. בכל זאת חינכו אביו שלא לעשות כך מחמת הגנות הרבה שבשקר. ועכשיו שאלתי אותו שהוא יסביר לי מה כוונתו הייתה במילים אלו ""עם כל זאת שיקול הדעת לשקר כדי להחזיר בתשובה או למנוע התנבלות (התפקרות) צריך להישקל לפי גנותו של השקר לפי התועלת הטקטית וההפסד האסטרטגי", נחכה לתשובתו, ואני יפרסם אותו...

טוב, מכיוון

שהדיון הקודם כבר לא יקפוץ אמשיך אותו כאן מטעמי נוחיות. אתה כתבת: "דבר ראשון אתייחס לגבי הצבא, זה נכון מאוד מה שכתבת, אבל לא כולם אלא אחוז גדול מאוד, התערובת שיש בצבא, זה פשוט בושה, ואני מבקש ממך אפילו לקרוא את הכתבה הזאת, יחד עם התגובות שהתפרסמו שם..." אוקיי, אתה אומר שמה שפלסטיק אמר הוא נכון מאוד, והנה דבריו המדוייקים: "הצבא כולו גילוי עריות וכל הבנות שם זונות"(הוא כתב שזה מה שהמח"בתים טוענים, ואתה הצדקת את דבריו-מכאן שזה לא שקר של פלסטיק אלא אמת לאמיתה, לדבריך). עכשיו, הכתבה מדברת על הטרדות מיניות בצבא, מתוך כלל החיילות שהשתתפו בסקר, 20 אחוז מהן(חמישית) אמרו שהוטרדו מינית, מתוך ה-20 אחוזים, 7 אחוזים מהן טענו שהותקפו מינית ישירות(הטרדה מינית יכולה להיות גם רמיזה, וכו'-מומלץ לקרוא את הכתבה, ולא רק את הכותרת). מכאן ש-1.4 אחוזים מכלל הבנות בצבא הותקפו מינית ישירות, ע"פ הסקר. עכשיו תסביר לי, איך מהנתון הנ"ל(1.4 אחוזים מכלל הבנות בצבא הותקפו מינית) אפשר להסיק ש"הצבא כולו גילוי עריות וכל הבנות שם זונות"? כי אני ממש לא מבין. ואתה טוען, "זה נכון מאוד מה שכתבת, אבל לא כולם אלא אחוז גדול מאוד"-אחוז גדול מאוד, כמדומני, הוא הרבה יותר מ-1.4 אחוזים(ואפילו מ-20 אחוזים, למרות שממבט בחזה של בחורה, אתה ממש לא יכול להסיק ש"הצבא כולו גילוי עריות וכל הבנות שם זונות"(וגם לא מתקיפה מינית)). אתה מוזמן להגיב שוב על הטענה... וכמובן שהועלו שם עוד המון טענות-ויהיה נוח יותר אם תגיב להן כאן(חברי הפורום יכולים לעזור לך...).

מתנדב

New member
הנבצר האחרון, כשאני אמרתי שפלסטיק

צודק, לגבי הצבא, כוונתי הייתה שאחרי זה אתם מתלוננים למה אנחנו לא עושים צבא... דבר שני זה לא רק אלו שמחזירים בתשובה, אני לדוגמא לא מאנשים שמחזירים בתשובה, וגם אני טוען שאחוז גדול מהצבא יש בו גילוי עריות, וזה הוכח לי על ידי חברים שהיו בצבא, וסיפרו לי את זה...

תקשיב, מתנדב

אני הבנתי מדבריך מה שהבנתי מדבריך, ואני מזמין את חברי הפורום להבין מדבריך את מה שהם יבינו מדבריך-אני לא אכנס שוב לניתוח הודעות וציטוטים של אחרים, אני מניח שכישורי הבנת הנקרא של חברי הפורום טובים מספיק בשביל להבין בעצמם. אולי אגיב להודעתך הנ"ל מאוחר יותר, כרגע אני צריך ללכת, אז לילה טוב לכם.

מתנדב

New member
קיבלתי עוד תשובה מהרב דוד לאו

בנושא החזרה בתשובה וזה תשובתו: כשלמדנו ש"מדבר שקר תרחק" הרי לנו שהתורה מרחיקה משקר, ולא רק אוסרת עלינו לשקר. איני מאמין בשקר, אין לו רגליים, ולא זו דרכה של תורה.

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

שי
הזכרת אותי שלוש פעמים
כן, כן-שלוש! אבל פעם אחת קראת לי משעוממת

מתנדב

New member
כנראה שבאותה הזדמנות....

או שאני הייתי משועמם, או שחשבתי אותך כמשעוממת..

lala897

New member
יאלה נראה לי שמיצינו את הנושא

בקטע של המחב"תים שמשקרים. כולם מסכימים שאסור לשקר בכלל (גם לא בשביל להחזיר בתשובה , אם בכלל היה ספק בענין) ואם יש כזה דבר זה מאד מאד לא בסדר, גרוע מאד וכו' זהו. לא?

צודקת, גם לי נמאס ממנו

מקווה שכמה אנשים יחליטו יום אחד לפקוח את עיניהם... (כי להתווכח על דברים טריוויאלים רק בגלל שאנשים בוחרים להגן בצורה עיוורת על אנשים אחרים זה ממש לא כיף...).

למעלה