סיכום שבוע האלבום-Abbey Road

Another Girl

New member
סיכום שבוע האלבום-Abbey Road

השבוע נרשמה עלייה חדה בהשתתפות,כנראה בגלל הפופולריות הבלתי ניתנת לערעור של הרחוב הנ"ל.בואו נראה מה קרה...
שוב קראנו את הביקורת של John LennonS ,התותחן החדש.
גם Miss CB,הלא היא טלי,הפתיעה(או שלא
) עם ביקורת משלה לאלבום המשובח הזה.
והצטרף לשניים מקרטני,שבעצם יצר טרילוגית מאמרים לשבוע זה. וכל הביקורות הנ"ל במדור המאמרים,כמובן.
נזכרנו שוב בסיפור שמאחורי השיר She came in through the bathroom window בחסות ל נ ו ן הכשרוני.
השבוע התקשיתם במיוחד לבחור שיר אהוב,ואכן יש קושי בגלל החיבור הידוע של השירים בחלקו השני. בכל זאת נציין כמה: Because,Something,here comes the sun,the end,I want you ועוד רבים וטובים.
ומהשאלה "האם לדעתכם זהו האלבום הטוב ביותר של הלהקה?" התפתח וויכוח סוער שאיכשהו כלל את פינק פלויד וכמה אלבומים שלהם... השבוע,השבוע האחרון בינתיים,נסכם את שבוע האלבום עם האלבום האחרון(אם כי לא ממש) והוא...Let it be. שבוע נעים

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifשבוע האלבום-Let it be../images/Emo41.gif

ולפעמים,החגיגה נגמרת...
כן,כן,הנה הגיע הרגע ו...תמו אלבומי הלהקה(כלהקה...)וכך כנראה גם מסורת שבוע האלבום. את המשך הדרך תראו בשאלה שאציג לכם בהמשך,אבל בינתיים אסם ואגיד שהיה לי כיף לעשות את המסורת הזו,ושההשתתפות שלכם,כולל כתיבת ביקורות/מאמרים ועוד כל מיני דברים הייתה יוצאת מן הכלל.כל הכבוד. ומכאן נמשיך אל הפינאלה-Let it be. Let it be יצא בשנת 1970 ונחשב לאלבום האחרון של הלהקה,אם כי מבחינה כרונולגית ראוי לציין כי רוב החומרים בו הוקלטו לפני Abbey Road.(כן,זה קצת מקלקל את כל הקטע של The end עם הפרידה המרגשת,אבל כמה שיותר,יותר טוב)לכולנו זכור הסיפור על הוויכוחים והתככים שהתנהלו להם על הסט של ההקלטות וצילומי הסרט התיעודי,שגרמו לג'ורג' לעזוב בזעם את האולפן בלי רצון וכוונה לשוב...וכמובן את ההופעה האחרונה(ג'ורג' התרצה,אלא מה) שסיכמה את הסאגה,על בניין Apple. מבחינות רבות אלבום זה נחשב אכזבה,אולי בגלל חוסר האחידות שיש בו. ומה שעושה את האלבום הלבן קצת פוגם כאן: נכון שיש כאן שירים נפלאים(Across the universe,Dig a pony,I me mine,I've got a feeling,the long and winding road,For your blue,Let it be)אך הם מופיעים לצד נפילות כמו one after nine שהוא שיר מוקדם מאוד שלהם ו Dig it הלא ברור.בקיצור,לי לפחות יש תחושה שהם ליקטו מכאן ומכאן כדי להוציא אלבום אחרון. בכל אופן,האלבום עדיין שווה שמיעה,וממליצה לכל מי שעדיין לא הספיק. מכיוון שאין עדיין ביקורת על האלבום או הסרט,שוב אתחנן ליוזמה ממכם
והשאלה: האם הייתה הצדקה להוציא לאור את האלבום הזה,או שעדיף היה לסגור עם Abbey Road?

Another Girl

New member
ו...../images/Emo32.gif-הצעות שלכם להמשך

אז כפי שהבנתם נגמרו האלבומים,לכם קשה להמשיך במסורת...לכן,אני רוצה לשמוע הצעות ממכם: אתם מעוניינים להמשיך בקטע של "שבוע ה..."? ואם כן,של מה? אולי כל שבוע מישהו ייקח יוזמה וייעה שבוע על אלבום סולו של אחד מהם?... מחכה לדעות.

אני כבר הצעתי את שבועות השירים

*שבוע שירים נידחים* *שבוע שירים מוערכים יתר על המידה* אבל באופן כללי, האלבום הבא של הלהקה (?) הוא MCCARTNEY, Imagine, All things must pass, והאלבום הראשון של רינגו.

ואפשר לא

אני אישית (למרות שיש לי אותו ובזכותו בין השאר אני אוהב את הביטלס...) נגד אוספים, ובמיוחד נגד לסקר אותם.

Another Girl

New member
עדיף שלא

מכיוון שזה אוסף,ואין מאחוריו רעיון אמנותי אלא בעיקר שירים שכבר סיקרנו כאן.

Miss CB

New member
על מה את מדברת? זה אלבום קונספט!

והקונספט הוא כמובן "תראו כמה כסף הרווחנו על השירים שהגיעו למקום הראשון!" וזה אפילו לא אוסף טוב, בעיקר דברים ישנים יותר...

ולשאלתך...

אכן דילמה קשה. זאת אומרת... מצד אחד Abbey road הוא דרך מדהימה להיפרד... מצד שני get back הוא אחת מהדרכים הכי גרועות להיפרד... אבל למען האמת, עם כל הכבוד לסמליות, השירים באלבום הזה פשוט יפים. אני לא מאמין שיש מישהו שהיה מעדיף לא לשמוע את Across the universe, או את Let it be, או את The long and winding road, או את Two of us, או את For you blue... (וכך זה ממשיך). אין ספק בכלל שטוב ש-Let it be יצא, כי אחרת היינו מפסידים כמה מהשירים היותר גדולים של הביטלס. מצד שני, חבל באמת שהוא לא יצא לפני אביי רוד. מצד שלישי, אי אפשר לשנות את העבר. מצד רביעי, מדעני העתיד אולי ימצאו דרך לשנות את העבר. מצד חמישי, בשביל מה כל הטרחה? פשוט צריך לאמר לעצמנו: Let it be הוא דיסק פרידה מצויין (ראה ערך and when the broken hurted people living in the world agree...), לא כמו אביי רוד, אבל הוא בהחלט לא אכזבה, כשהוא מושווה לדיסק נורמלי ולא לדיסק הטוב ביותר בכל הזמנים (ראה ערך אביי רוד *ולא* דארק סייד). חוץ מזה, תמיד אפשר להגיד לעצמנו שהוא הוקלט לפני אביי רוד, ולהתנחם בידיעה שאביי רוד הוא הפרידה האמיתית ולא let it be.

הממ...

כן, נראה לי שהיה מוצדק להוציא את האלבום הזה, בגלל שבכל זאת, זה ביטלס, ואפילו ה"נפילה" הזאת היא, ארמ, לא כל כך נפילה
למרות שהייתי מעדיפה שאבי רואד יצא בסוף, מעין סוג של קלווז'ור, זה לא מפריע לי...עד כדי כך. כמה שיותר יותר טוף ^_^

הממ...

כן, נראה לי שהיה מוצדק להוציא את האלבום הזה, בגלל שבכל זאת, זה ביטלס, ואפילו ה"נפילה" הזאת היא, ארמ, לא כל כך נפילה
למרות שהייתי מעדיפה שאבי רואד יצא בסוף, מעין סוג של קלווז'ור, זה לא מפריע לי...עד כדי כך. כמה שיותר יותר טוף ^_^

Tomer 123

New member
אלבום מעולה!

ולא מוערך מספיק לצערנו... לדעתי, היתה הצדקה להוציא אותו, כי אנחנו זכינו באלבום לא מגובש אולי, אבל מלא בשירים מצוינים. אני אכתוב בקרוב ביקורת עליו (בסביבות מחר...) ואגב, לדעתי one after 909 הוא רוק'נרול כיפי ומצוין. נפילה הוא לא.

Another Girl

New member
על טעם וריח...../images/Emo13.gif

נכון שהוא חביב,אבל לא ממש קשור לכאן.לדעתי,בכל אופן.

Tomer 123

New member
לא בדיוק הבנתי

למה התכוונת בלא קשור לכאן, את מוכנה להסביר?

Another Girl

New member
לאלבום

לא יודעת,השיר הזה(יחד עם Maggie Mae,אגב)ממש לא מתחבר לי לאלבום הזה.אם הוא היה באלבום מוקדם יותר,כמו With the beatles,למשל,זה היה נשמע די טבעי.אבל כאן...

Tomer 123

New member
ברור שלא...

אבל האלבום הזה, כמו שאמרתי, הוא לא כל כך מגובש בצלילו, אבל כולל שירים שהם מצוינים בפני עצמם, בלי קשר אחד לשני.

צודק לגמרי!

Let it be מבחינת השירים שבו הוא אחד מהיותר טובים של הביטלס דווקא: Two of us, across the universe, the long and winding road, let it be, for you blue... ויש עוד...

למעלה