סיכוני החיסונים שמשרד הבריאות לא מדבר עליהם

אנפילד

New member
כלבי התקיפה כבר שוחררו שם מהשרשראות

הוא "מסינגפור" והוא מבקר את מש' הבריאות. אויב העם.

אני הכי אוהב את הסטנדרד הכפול של משרד הבריאות

כאשר צריך לגייס טיעונים מדוע אין קשר בין החיסונים לפגיעות - עקרונות המדע זזים קצת הצידה: הם טוענים שמדי שנה ישנם עשרות חולים במחלות הללו, ולכן זה טבעי שיהיו חולים גם בסמיכות לחיסון הפוליו - אבל זה צירוף מקרים.

כמובן שמדי שנה חולים ילדים במחלות אלו ורבות אחרות, אולם בכל שנה, ממש בהצטרפות מקרים שכזו, מתחסנים כל הילדים עשרות מנות חיסונים - אולי חיסונים אלו הם הסיבה לעשרות חולים אלו? במקום לבצע מחקר המשווה את שיעורי התחלואה במחלות אלו בין מחוסנים לבלתי מחוסנים - מעדיפים לבלבל את הציבור (המטומטם מכדי להבין, נכון?) ולספר לו שבכל שנה חולים במחלות הללו...

grishab

New member
אני לא מנוי אבל קודם יכלתי לקרא אותה במלואה

מוזר עכשיו אני לא יכול. חבל שלא הדפסתי קודם.

nightriders

New member
לא הבנתי מה זה הוסיף/חדש

על שרשורים אחרים כאן, כמו השרשור שאתה פתחת (זה לא מחיסון) ושרשורים קודמים בנושא.

חשבתי שיש כאן תובנה חדשה

הלגיטמציה של "הארץ"

זה לא הוסיף, אבל פרסום ביקורת כזו על מדיניות משרד הבריאות בנושא הקדוש של החיסונים ואמון הציבור במשרד הבריאות בעיתון הארץ - זה החידוש.

amza

New member
אני רק אניח את זה כאן

(אני לא טוען שהוא לא מעלה נקודות טובות, אלא רק שהוא לא עומד בדרישות שלו עצמו)

פולספגן

New member
הוא "לא מעלה נקודות טובות" כי הוא מתעלם

מדיווחים כמו 4 מקרי ה-GBS ומקרה אחד של ADEM שכבר דווח בארץ.

amza

New member
רגע, מה?

אם את מצטטת אותי, אני כמובן התכוונתי לכך שהכתבה המקורית "מעלה נקודות טובות". או ששוב לא הבנתי?

פולספגן

New member
התייחסתי לכתבה של של גדי אלכסנדרוביץ' ולא של

תחילת השרשור, אם לזה התכוונת.

rainbow i

New member
לדעתי המספרים עדיין לא ידועים

לשניידר הוזמנו 8 ילדים לבדיקות חוזרות. מבתי חולים אחרים בארץ - טרם התקבל דיווח. הילד עם ה-"ADEM" היה בתה"ש.
מה שמקומם אותי מאוד - זה שבחלק מהמאמרים נרמז מתגובת משרד הבריאות שזו אשמת ההורים שהילדים חלו, כיוון שלא בישלו היטב עוף, ולא הקפידו על הנחיות ההיגיינה שהוצאו ע"י המשרד עם מתן החיסון המוחלש.

rainbow i

New member
ההבדל בין כתבה ובין מאמר דעה

הוא שעל מאמר דעה לא חלות מגבלות מקום ואורך הטקסט.
אין עורך שמחליט שבמאמר יופיעו לדוגמה 200 או 300 מלים, ואין עורך שחותך ומצמצם את הטקסט.

מי אמר שעל מאמר דעה לא חלות הגבלות? ודאי שכן

כמובן שאם הוא מתפרסם באכסנייה פרטית כמו הבלוג של הכותב אז הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. אבל אם הוא מפרסם באתר חיצוני, יש מעליו עורך שיכול לערוך ולהחליט לקצר או להגביל או מה שהוא מחליט. חוץ מזה אני בספק שהמאמר המקורי נתקל בבעיית אורך, כתבות ב"הארץ" נוטות להיות ארוכות מאוד באופן שיגרתי והקוראים יודעים את זה.

rainbow i

New member
תודה על התיקון :)

בכל מקרה נראה שהרופאים המדוברים דנים ביניהם בנושאים שעלו בשני המאמרים. (כולל מגבלת מלים בטקסט). ראה תגובות...

תודה, בכל אופן.

למעלה