סיכוני החיסונים שמשרד הבריאות לא מדבר עליהם

rainbow i

New member
מה שאני מוצאת כאן

זה דמורליזציה - בצורתה המכוערת - של רופא נגד רופא (קולגות?)
(אני חושבת שהד"ר בנימין מוזס, שחלק ממאמריו העליתי לכאן פגש את הפנים המכוערות של ההתנהלות הזאת).

בעוד הד"ר זהר לדרמן התייחס באופן כללי לקושי בהתנהלות של מערכת הבריאות, מבלי לנקוב בשמות ומבלי לנקוט בהאשמות אישיות - הד"ר אלכסנדרוביץ' הולך על תקיפה אישית.

אני מוצאת במאמר הדעה הזה, ואף יותר בתגובות, המון כיעור.

הרי ברור שלא ניתן לתת "מידע מדויק ומלא" בנושא, כיוון שאז היה צריך לכתוב ספר - וכאן מדובר במאמר.

הביטוי "עבודה בעיניים" שקול לאמירה שהד"ר לדרמן שקרן. רמיזה מכוערת ביחס לאתיקה של הד"ר לדרמן.
אילו הד"ר לדרמן היה מתייחס לנתון "המחצית" כפי שטוען הד"ר אלכסנדרוביץ' - הוא היה צריך להוסיף גם שאפילו מחצית ממנה לא הוכרו במדינת ישראל כ"נפגעי חיסונים".
אם הוא מתעלם מהנושא "במפגיע" הרי שהוא שומר לזכות המערכת את התנהלותה בנושא הזה.
הד"ר אלכסנדרוביץ' מתעלם במפגיע משתי עובדות נוספות, שהד"ר לדרמן לא נגע בהן - האחת היא שמשרד הבריאות מציג בפני הציבור את המודל של ה-FDA כמודל מייצג. והשנייה היא שבאירופה לא נעשה בחיסון המדובר שימוש כלל. זאת ועוד שבמדינות אירופה רבות תכנית החיסונים שונה מזו הנהוגה בישראל.
על עובדת קיומו של הנגיף עצמו בארץ - ומשמעותה, הקורא הסביר כבר מודע לדברים מכתבות נוספות שפורסמו ב"הארץ". ברור שהמידע כבר הועלה שם - והארץ מצרף את הקישורים הרלוונטיים למידע הזה.

לסיום, התגובה של ד"ר אלכסנדרוביץ' "הסוסים כבר ברחו מהאורווה" - כאילו הד"ר לדרמן אחראי לסוסים באופן אישי - היא תמצית הדמורליזציה האישית. הדיון בדברים היה קיים כבר קודם. וכנראה לכל אחד שמורה הזכות לנסות להתעמת עם הדברים בדרכו.

ועוד הערה אחת. בין התגובות בהארץ נתקלתי בתגובות שמתייחסות לשהייתו של הד"ר לדרמן בסינגפור. זה כמובן תלוי איך רוצים להסתכל על זה. לטעמי האישי אני רואה כאן רופא שלמרות שהוא שוהה כרגע במקום אחר - אכפת לו ממה שקורה בארץ.

amza

New member
ד"ר אלכסנדרוביץ' אינו עמית

הוא דוקטור למדעי המחשב.
אין לו שום קשר ישיר לעולם הרפואה.

ונכון, הוא מאוד בוטה, אני לא בא להגן על סגנונו. וכפי שכתבתי בהתחלה - לדעתי לא כל מה שהוא כותב נכון.
אבל בהקשר "המחצית" אני מסכים איתו. הטענה על מחצית מקרי הפוליו חסרת משמעות. אני בוודאי לא אגן על משרד הבריאות בטיפול בנושא.
אבל יש כאן שאלה קונקרטית - האם החיסון הציל ילדים או לא.
הציטוט של ד"ר לדרמן חסר משמעות אם אני נותן לו להנות מהספק ודמגוגי במקרה הרע.

התגובה לגבי "הסוסים כבר ברחו מהאורווה" רק מתייחסת לעובדה שד"ר לדרמן כתב מאמר שבו לא טרח לצטט את הגורמים הרלוונטיים ואת העובדות המלאות אלא רק את אלו שתמכו בדעתו. דבר כזה פוגע באמינותו. לזה כל הכוונה. הוא טען טענות קשות, ונראה שהוא מנסה לסגת מהן בתגובותיו. אבל זו רק קריאה בדיעבד, ייתכן שד"ר אלכסנדרוביץ' לא הבין את דבריו, כרגיל.

הוא יכול להתעמת עם זה בדרכו, כמובן, אבל cherry-picking לא מקנה אמינות.

על התגובות ושאר הדברים, אין לי מה להגיד. זה כמובן לא קשור למאמר עצמו.

rainbow i

New member
ד"ר למדעי המחשב

שבחר להביע עמדה בנושא שיש בו קשר לעולם הרפואה על הצד המדעי/ רפואי של הנושא, תוך שימוש בתואר ד"ר.
אפשר להניח שהוא מבין היטב את משמעות הדבר.

(אגב, נתקלתי בעבר בפורום הזה בטענות נגד ד"ר רופאים שאין להם מושג על מה הם מדברים:)...

כנראה כולם עוסקים בקטיף דובדבנים, כל אחד בדרכו

בתגובות מצאתי עניין כיוון שיש בהן שיח בין שני הד"רים המדוברים.

אפשר להגיד שהד"ר אלכסנדרוביץ' (למדעי המחשב) פתח דלתות אורווה כדי לשחרר סוסים לתקיפה אישית של רופאים שמביעים דעה בנוגע למדיניות משרד הבריאות.

amza

New member
התייחסתי רק לעניין התגובות על משרתו בסינגפור.

אני לא מייחס משמעות לתואר הדוקטור שלו בנושא זה (ואני מאוד מקווה שגם הוא לא...)
לטעמי זה נכתב בתחתית העמוד רק כדי שאנשים ידעו מי כותב המאמר.
יכול להיות שעדיף היה לוותר על זה מחשש לבלבול.
את אמרת שזה מקרה של "רופא כנגד רופא" אני רק תיקנתי.

למעלה