סימנים ראשונים להשתלטות חמאס על הגדה?

גידעון1

New member
סימנים ראשונים להשתלטות חמאס על הגדה?

כתבה מעניינת שכדאי בפרט לסלטעון לקרא. חמאס שולח סוכנים לעזה כדי להתחיל להכין תשתית צבאית נגד הרשות הפלסטינית. הכי מעניין לקרא את סוף הכתבה שבה כתוב שהרשות יחסית עדיין רגועה מהשתלטות חמאס מאחר שלפי הערכתם, אין לחמאס לפי שעה אפשרות פיזית להשתלט על הגדה, במיוחד לאור הימצאותו של צה"ל באזור איזה מזל שיש לרשות הפלסטינית את צהל שמונע מהחמאס להשתלט גם על הגדה ולהוציא להורג את אנשי הפתח כתבה

גידעון1

New member
אין יחס?

אומנם מהצד שלי אני לא רוצה שצהל ייסוג כל עוד יש טרור אבל האם אתם הערבים באמת רוצים שצהל יסוג ולקחת את הסיכון שחמאס ישצלט גם על הגדה וימרר את חיי הפלסטינים גם שם? לדעתי זה אינטרס ישראלי-פלסטיני שצהל עדיין נמצא שם.

mike00

New member
היום הגעתי למסקנה שנמאס...

אם עד עכשיו חשבתי שיהיה פה שלום,אחרי כל הרעיונות של החמאס,הג'יאהד האיסלאמי וחבריהם פשוט נמאס לי... תאכלס אני מעריך אותם יותר על שאומרים את האמת בפה מלא ולא טוחנים לנו את המוח בשטויות... צר לי על האזרחים ברשות הפלסטינית,אני יודע באמת שחלק לא מבוטל מהם היו רוצים שלום ועכשיו,אפילו בתנאים שנוחים לישראל ולו רק בשביל האפשרות להביא אוכל לילדים ואם אפשר גם איזה צעצוע,בגד חדש או זוג נעליים יפים.. אחרי שטחנו לי ת'מוח כל ההנייה למיניהם הגעתי למסקנה שזאת לא הבעיה שלי.... זה מזכיר לי את הפעם הראשונה שהייתי בהודו,בשנת 99'... מספר המסכנים והרעבים שנתקלתי בהם הכניס אותי בהתחלה לשוק רציני......כל ילד שראיתי קניתי לו חביתה או חלב וכו'.. עם הזמן הבנתי שלא משנה מה אני אעשה אין שום סיכוי שבעולם שאני אצליח לפתור את הבעיה הזאת וחזרתי בחזרה להנות מהטיול שלי....כמו בישראל,הבנתי שזאת פשוט לא הבעיה שלי....

גידעון1

New member
אני מסתכל על זה מנקודת המבט שלי

שכל עוד יש טרור אין לישראל מה לסגת משם אבל זהו כאמור אינטרס ישראלי שלי נטו. האינטרס שלי לא עולה בקנה אחד עם האינטרס הפלסטיני או של סלטעון אבל כעת אני שואל שאלה דווקא שעלולה לפגוע בפלסטינים במקרה שצהל כן ייסוג משטחי הגדה ולכן העלתי את הנושא הזה לכאן

mike00

New member
אני מבין אותך במאה אחוזים...אבל לדעתי צה"ל

צריך לצאת משם,להפסיק להגן על הפת"ח ולתת לחמאס ולגיאהד לטבוח בהם... אחר כך ישאר רק קול אחד,הקול שקורא להשמדת ישראל,אז צה"ל יוכל לשוב חזרה ולעשות סדר אמיתי... לי נמאס ממה שקורה,לא אכפת לי שהממשלה תעשה וויתורים....חלקם טובים מתאימים לעם הפלסטיני וחלקם פחות....הנקודה היא שהממשלה שלנו מוכנה לשבת ולדבר...אחרי שאני שומע כל היום את החמאס והגיאהד האיסלאמי אני יודע בוודאות שאבו מאזן הוא באמת אפרוח בלי נוצות,רק שהפעם הוא גם מוקף בהרבה טורפים שרק רוצים לחסל אותו... אז אתה יודע מה?שיחסלו....לא מדגדג לי יותר....אחרי שזה יקרה מדינת ישראל תדע בדיוק מול מי היא עומדת... לא ידברו איתנו יותר בשתי קולות,והעולם הנאור לא יוכל להתכחש לאוייב שלנו....אחרי שהוא יחסל את "קולות השלום" הפלסטיניים ישראל תקבל אור ירוק להפציץ עד שתגמר התחמושת במחסנים...

גידעון1

New member
תאמין לי שאתה לא רוצה תשתית חמסניקית בגדה

בעזה נכון לעכשיו רק שדרות חוטפת. אם החמאס ישתלט על הגדה כל איזור המרכז יחטוף. לכן אני ממש לא רוצה לראות את צהל יוצא מהגדה עד שנהיה בטוחים ששלטון החוק של הרשות באמת שולט שם.

mike00

New member
אני לא רוצה תשתית שלהם בגדה,אבל אם הייתי יודע

שצה"ל באמת יקבל אור ירוק להכנס בחמאס ובג'יאהד האיסלאמי במידה וישתלטו על הגדה המערבית הייתי מוכן לזה... מהניסיון שהיה לנו בעזה אני מאמין שהחמאס יטפל קודם כל בפת"ח ורק אחר כך ינסה לפגוע בישראל,מישראל הייתי מצפה במקרה כזה להכנס בחמאס לפני שהוא ינסה לפגוע בנו... אם ישראל תלחם באירגון אחרי שהוא חיסל בשידור חי את הנהגת ופעילי הפת"ח "המתונים" אני לא מאמין שתהיה מדינה מערבית שתגיד לנו לעצור...

גידעון1

New member
אבל ראית בפועל שזה לא קרה

ישראל נתנה למצרים לשלוט במעבר בין עזה למצריים וכתוצאה מכך ישנה העברת נשק חופשית. ישראל פינתה את עזה וכיום החמאס שולט שם ולאחר שהוא חיסל את הפתח לא ראינו את ישראל נכנסת לשם או נוטלת מחדש את השליטה בגבול. בקיצור מכל מקום שישראל תיסוג מי שיחליף אותה שם זאת לא הרשות הפלסטינית אלא ארגוני הטרור.

mike00

New member
ישראל לא פעלה בעזה משום שהיו "קולות שלום"

פלסטיניים....ברגע שהפלסטינים יחסלו את אותם "קולות שלום" במו ידם לא יהיה עוד עם מי לדבר,ישראל תוכל לחסל את החמאס ללא שום הפרעה ממדינות מערביות.... מה שבטוח זה שאולמרט יהיה חייב לעוף קודם,עליו אני באמת לא סומך שיעשה משהו...

אם זה היה אינטרס פלסטיני שצה"ל עדיין יהיה שם

אז עבאס לא היה דורש את נסיגת ישראל מכל הגדה המערבית. זה שחמאס שואף להפיל את הפת"ח זה ברור ולא חדש, אגב, זה לא שאין חמאס בגדה, יש בהחלט, רק שהכוח שלהם הרבה יותר חלש שם, וגם הם עצמם שם יותר משתפים פעולה עם פת"ח, ואפילו מדי פעם עם ישראלים במאבק בכיבוש רחמנא לצלן. אני חושב שהכותרת שהבאת גדעון היא רחוקה מאד-מאד מההווה וגם מהעתיד.

גידעון1

New member
אז מדוע הרשות מעריכה שהסבירות שהחמאס

ישתלט על הגדה בשלב זה נמוכה בגלל שצהל נמצא עדיין בגדה? דבר איתי בעובדות- אם צהל יוצא מהגדה האם הסבירות להשתלטות חמאס על הגדה גודלת? תן לי תשובה של כן או לא. לפני שאתה עונה בכן או לא אני מזכיר לך שזאת הערכה של הרשות עצמה.

כי זה ברור שצה"ל היה מונע ממנו להשתלט על

מוקדי הכוח. אבל האם באמת זה מה שהפלסטינם רוצים? שצה"ל יישאר? אני ממש לא חושב. מה גם שכרגע הם עצמם אומרים שאין לחמאס אפשרות לעשות זאת, ולא רק בגלל נוכחות צה"ל.

fifanowftw

New member
איני יודע מה המצב בשטחים

אך אני בטוח בדבר אחד..לא מעניין אותי מה הפלסטינאים רוצים, מעניין אותי מה הישראלים רוצים. ואנחנו רוצים שקט. אנחנו לא רוצים קסאמים על ת''א, על ירושלים, על פ''ת(בעצם פ''ת כן..צריך להרוס אותה). מבין? האינטרס שלי חשוב, לא שלהם.

גידעון1

New member
אני אשאל את אותן שאלות ששאלת אותי בצורה שונה.

האם באמת זה מה שהפלסטינם רוצים?שהחמאס ישתלט? אני ממש לא חושב. מה גם שכרגע הם עצמם אומרים שהסבירות להשתלטות חמאס נמוכה עקב הימצאות צהל בגדה. צר לי סלטעון אבל כל עוד צהל בגדה אבו מאזן והפתח נשארים בחיים. שיהיה ברור אני חוזר שוב פעם שהאינטרס שלי בראש ובראשונה ישראלי אבל אתה לא יכול להתעלם מכך שהרשות הפלסטינית חיה בגדה הודות לכך שצהל מונע מחמאס להכנס.

לא מסכים איתך גדעון. אתה קובע שללא צה"ל חמאס

היה משתלט על הגדה, וזה לא יותר מהשערה, שאין לה הרבה ביסוס. בשביל להשתלט אתה צריך תמיכה עממית מסיבית, וחמאס לא נהנה ממנה בגדה כמו שהוא נהנה ממנה ברצועה.

mike00

New member
לא יותר מהשערה?

הנהגת הרשות בגדה אומרת את זה בפה מלא אבל אתה טוען שזאת לא יותר מהשערה? אתה יודע משהו שהם לא יודעים??

איזה פה מלא?

אתם מבינים מה שאתם רוצים להבין, ולא מה שהם אמרו. הם אמרו שאין לחמאס יכולת להשתלט, במיוחד לאור המצאותו של צה"ל. יעני גם אם היתה לו היכולת, הוא לא היה מצליח בגלל צה"ל נמצא שם. אבל אין לו. אם הם היו חושבים כמו שאתה רוצה שהם יחשבו, הם היו מבטלים את וועידת אנאפוליס וקוראים לצה"ל להמשיך את הכיבוש, ואולי גם לכבוש מחדש את עזה.

mike00

New member
הם לא הגיעו לוועידה בשביל השלום...

הם הגיעו בשביל לקבל עוד כמה רגעים של חסד מהעם העייף הזה... בוא נשאל אחרת,אתה מאמין שהפת"ח יכול להחזיק בשילטון במידה וצה"ל יצא מהגדה??

גידעון1

New member
זה גם לא עניין של להאמין אם הפתח ישרוד או לא

נגיד שהפתח לא ישרוד אחרי יציאת צהל מהגדה אז סלטעון יעלה לפורום ויכתוב "אופס טעיתי". אני לא מוכן להסתכן וקאסמים על מרכז הארץ רק בשביל לראות את סלטעון כותב "טעיתי".

mike00

New member
מסקרנת אותי דעתו בנושא...

בכל אופן,אני מוכן שצה"ל יצא מהגדה בתנאי שאני באמת אדע שצה"ל יכנס חזרה פנימה ברגע שהטיל הראשון יעשה את דרכו לכיוון ישראל... לצערי זה לא בר יישום ולכן אני תומך בעמדה שלך.... חבל שיש לנו חבורת אימפוטנטים בתור מנהיגים,ועוד יותר חבל שהעם לא יוצא להפגין נגד מה שקורה פה...

למעלה