סימנים ראשונים להשתלטות חמאס על הגדה?

אני חושב שכן.

בבחירות שהיו חמאס זכה בגלל שיטת הבחירות האזוריות. בבחירות רובניות הואהיה משיג 40% מהמושבים בפרלמנט. מתוך כל התומכים האלה, הרוב מרוכז ברצועת עזה. בגדה הוא הרבה הרבה יותר חלש.

mike00

New member
מה תומכים?איזה בחירות?על מה אתה מדבר??

החמאס השתלט על הרצועה בכוח....מה ימנע ממנו להתשלט על הגדה באותה צורה?? ומה ימנע ממחבלי הפת"ח לתקוף את ישראל כמו שחלק מהם עושים בזמן האחרון אם החמאס לא ישתלט?

אני מדבר על הבחירות לפרלמנט שהחמאס זכה

בהן לפני שנה ומשהו. הדבר היחד שימנע מהפלסטינים לתקוף את ישראל הוא הסכם שלום מלא שיענה על דרישות הקונצנזוס הפלסטיני. שיטת הנסיגות החד צדדיות לא מסוגלת להביא ביטחון לישראלים.

mike00

New member
אבל לא היה מדבר בשרשור על השתלטות

דרך הקלפי אלא על השתלטות בכוח תוך כדי חיסול המתנגדים "משתפי הפעולה הבוגדים"... ואחרי שצפיתי אתמול בתוכנית בערוץ הראשון אני כבר לא כזה אופטימי כמו שהייתי אתמול בבוקר... שלום לא יהיה פה לצערי,לא כל עוד "זכות השיבה" היא דרישה פלסטינית להסכם ביננו... ראיתי את השר לענייני מחבלים פלסטינים אומר שהם לא יוותרו עד אחרון הפליטים,כל זה בערוץ הראשון של הטלוויזיה הישראלית..... שלום לשלום

גידעון1

New member
סלטעון בבקשה אל תתחיל לכתוב כאן כמו מוחמד

אתה לפחות היחידי שלא כותב כאן תשובות מתחמקות(שלא לדבר על מפגרות). מייק שאל אותך אם פתח מסוגל לשרוד בגדה לאחר יציאת צהל על רקע עימות מזויין במידה ויתפתח בין פתח וחמאס. מה הקשר עכשיו בחירות?

גידעון1

New member
אני מתבסס על הערכות הרשות הפלסטינית ועל

דברי א-זאהר שאמר שמכל מקום שישראל תיסוג חמאס ישתלט. גם על השתלטות חמאס בעזה לא היה הרבה ביסוס על רקע העובדה שלרשות היה המון נשק שהאמריקנים העבירו פלוס אימונים מקצועיים שארה"ב העבירה לאנשי אבו מאזן.בנוסף לכך שאף אחד לא צפה שהחמאס יכבוש את עזה ואף אחד לא צפה שהוא יצליח לעשות זאת בפחות משבוע.

תרשה לי משפט ביידיש גדעון? ../images/Emo13.gif

האט ער געזאגט... אז הוא אמר. בשביל להשתלט לא מספיק רצון צריך גם יכולת ותמיכה עממית, בגדה אין להם היכולת הזאת. גם בעזה הם לא היו מצליחים אם רוב הציבור שם היה נגדם.

גידעון1

New member
אבל בהחלט יש להם כוונה לבנות יכולת כזאת

אם תכניס למשוואה את רצונו של החמאס להשתלט על הגדה ותכניס למשוואה שהרשות מודה שבגלל צהל יותר קשה לחמאס להשתלט על הגדה אז אין שום סיבה לקחת סיכונים מיותרים

גידעון1

New member
אדוני אנחנו במלחמה אם לא שמת לב

שלום עושים עם אויבים אבל החמאס לא רוצה לעשות איתנו שלום ולמעשה אני אף אעיז ואומר שהחמאס שונא את הפתח יותר משהוא שונא אותנו. אז תסלח לי אם אני ממש לא רוצה לתת את הסיכוי לחמאס לשלוט בגדה

אני לא אדון ../images/Emo13.gif אנחנו במלחמה ולכן האפשרות

היחידה לצאת מהמצב היא לא ב-2 צעדים קדימה ואחד אחורה אני בהחלט מבין את החשש שלך בעניין. המטרה היא לנהל מו"מ לשלום מלא. אם בסוף אחרי שאולמרט יסכים ליוזמה הערבית הפלסטינים לא יהיו מוכנים לחתום על שלום אלא רק על הפסקת אש, גם אולמרט לא חייב לחתום.

גידעון1

New member
לחתום אין בעיה מבחינת הפלסטינים

השאלה מה הלאה. חמאס שכוחו עצום מתנגד לויתורים ולכן גם אם נחתום וגם אם ניסוג מהגדה, מה תהיה שווה החתימה אם החמאס ישתלט על הגדה?

THE WIZARD 55

New member
הכאוס שולט שם

כבר אי אפשר להבין מי נגד מי ולמה פעם מדברים על הסכמים בינהם ובו בזמן מנסים להפיל אחד את השני.. הם יהרגו אחד את השני, זה יעזור רק לישראל שיתפוצצו מצידי..

Mishkafofer

New member
היה בלוג מעניין בוואלה

בחורה בשם זולפא כתבה בלוג מעזה, הנה תקציר הבלוג מהישן לחדש. 1. ישראלים פה וזה רע מאוד 2. ישראלים עוזבים, שמחה גדולה, תקוות לעתיד טוב יותר. 3. ישראלים עזבו, ממש כיף פה, העם נושם לרווחה. 4. יש בעיות עם החמאס, אבל כולנו אחים ונפטור הכל ביחד. 5. יש אי שקט בעזה, זה בטח עוד הפעם ישראלים פוגעים בלוחמי החופש שיורים את הקסאם על שדרות. 6. מתחיל להיות ממש אי שקט ברצועה. ופה הבלוג נגמר כל מה שנשאר מזולפא זה רק כמה כתבות על כמה חרא בגלל ישראלים ותקוות ריקות לעתיד. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

למעלה