סימתי לראות את העונה השישית וקצת יצאתי מבולבל

סימתי לראות את העונה השישית וקצת יצאתי מבולבל

חשבתי שנקודה קבועה זאת פרה קדושה ואסור להתעסק איתה בשום דרך.
בנוסף גם לא הבנתי את הקטע שהדוקטור אומר בטארדיס שגם אם הוא ימות אז הוא יתחדש אבל אז נאמר לו שהיכולת שלו להתחדש נוטרלה. אני חשבתי שזה כאילו משהו ביולוגי בגוף אדון זמן ולא משהו שנשלט על ידי מכונה.

meilla

New member
אז קודם כול

הטארדיס לא נטרלה את היכולת שלו להתחדש,אני חושבת שנאמר כבר בעבר שהדוקטור יכול למות לפני ההתחדשות שלו ואז הוא באמת מת (תקן אותי אם אני טועה דה אנד אוף טיימ חלק ראשון),והטארדיס לא נטרלה שום דבר היא רק זיהית את אי יכולתו להתחדש באותו רגע.

אבל למה הוא לא יכל להתחדש?

לא היה שום דבר שהצביע על אפשרות כזאת.
אבל מה שבעיקר מציק לי זה היכולת "לנצח" נקודה קבועה.

pennylane11

New member
מה שאני חושבת שקרה-

הרי הדרך של הדוקטור לרמות את המוות היא בעזרת זה שיש לו שני לבבות- אבל כאן (לטס קיל היטלר) ריבר הרעילה אותו, מה שלדעתי הגיע לשני הלבבות ככה ששניהם לא תפקדו והוא לא יכול היה להתחדש.
ואני לא חושבת שזה ממש היה לנצח נקודה קבועה- כי כשאני חושבת על זה, הנקודה הקבועה היא לא המוות של הדוקטור, אלא העובדה שכולם חושבים שהדוקטור מת. הרי ריבר והמשדר וכל הכוכבים שאומרים שברור שהם יעזרו וכו (פרק סיום העונה) הבהירו לכולם שהדוקטור הולך למות ב22 באפריל בלייק סילנסיו והכל, וכולם בטוחים שהוא מת. מהבחינה הזאת, הנקודה הקבועה שם, הם פשוט תפסו אותה בדרך אחרת. והרי כן דיברו על הדברים שקורים לדוקטור אחרי המוות שלו- שהסיילנס רוצים אותו מת כדי שלא יגיע ל- הנפילה של ה11, שדות טרנזלור וכו', מה שאומר שכן יש מצב שהוא שורד בו את כל זה, והוא כן מגיע. אז בינתיים הוא יוריד פרופיל ויתן להם לחשוב שהוא מת, כדי שיגיע בדיוק לדברים האלה.

ככה אני רואה את זה, זה מה שאני מספרת לעצמי כדי להרגיע את החלק הזה שקופץ לי לפעמים, כי ככה דמיינתי שזה קרה, יש מצב שזה לגמרי לא נכון. זה פשוט מה שקרה לדעתי.

meilla

New member
האמת שזה סותר את התיאוריה שלי

שלריבר יש לב אחד ולא שניים כי היא בכול זאת נולדה להורים אנושיים אבל יש לה תכונות של טיים לורדס.
אבל אני גם חושבת שתוחלת החיים שלה הרבה יותר קצרה מזאת של הדוקטור,אולי זה קשור.

pennylane11

New member
גם לי לא כ"כ ברור הקטע של ריבר,

כאילו- סבבה, היא "הילדה של הטארדיס" והיא "אנושית +", אבל ב"איש טוב הולך למלחמה" (כי אני עצלנית מדי בשביל לעבור לאנגלית) ראו את הרישומים שלהם וראו שזה מתבטא בגנים שלה... אז איך? ואז אם באמת מתבטא בגנים שלה ויש לה רק לב אחד, איך היא מתחדשת? זה נכון, זה לא הגיוני. וויבלי וובלי וכזה.

meilla

New member
אני לא חושבת שהתחדשות

קשורה ללבבות,זו תכונה של טיימ לורדס שנמצאת אצלם בדם,הלבבות קשורות לאורך החיים וריבר היא אנושית בסך הכול אבל הטארדיס נתנה לה את התכונות האלו (כמו שהטארדיס מתחדשת)
הגוף של ריבר הגנים עצמם הם אנושיים לגמרי יש "חלקים" של טיימ לורדס.

בגלל שריבר אנושית היא לא תוכל להחזיק 900 שנה כמו הדוקטור ,אולי בסביבות ה200 ...250.

pennylane11

New member
אני חושבת שהיא חייבת להיות,

קשורה ללבבות באיזשהו מקום- הדעה הכללית שלי אומרת שזה שילוב של הגנים המיוחדים (קראתי פעם איזו תיאוריה מגניבה על הDNA של טייםלורדס שעושה שהם יוכלו להתחדש, אבל אני לא זוכרת אותה טוב מספיק בשביל להסביר אותה) אבל זה חייב להיות בהתאם גם לזה שיש להם שני לבבות, כי משהו צריך להישאר, משהו צריך להשאיר אותו בחיים בזמן שכל התאים שלו משתנים מחדש. אבל לא יודעת, אולי לא.

בכל מקרה, זהו בדיוק, ריבר היא לא טייםלורד, היא אנושית עם כמה תכונות של טייםלורד. מה שגורם לי לתהות הרבה דברים על הגנים שלה ועל גנים של טייםלורדס בכללי ועל איך זה עובר, וכמה אחוזים ממנה הם טייםלורד, ואם לה ולדוקטור יהיו ילדים מה יהיה איתם, וכו'. אין לי מושג. אני לא בטוחה אם יש תשובות חד משמעיות לדברים האלה בכלל, ואני חושבת שגם אם כן היו לא הייתי רוצה לדעת אותן.

יותר מזה, אני לא חושבת שאי פעם נדע כמה שנים ריבר יכולה להחזיק, כי הרי ראינו אותה נולדת וראינו אותה "מתה" בפרקי הספרייה, יש התחלה ויש סוף, אז אני לא חושבת שהיא תגיע לגבול שלה בכל מקרה, ולא תתקרב אליו גם.

ailag

New member
ריבר (צריך לסמן ספוילרים? בע
)

יש תאוריה לגבי אדוני זמן, סוג של רטקון של מעריצים, שהם נולדים עם לב אחד ואחרי ההתחדשות הראשונה/שניה מופיע השני, כי איאן למשל בודק את הדופק של הדוקטור הראשון והוא יוצא תקין. אבל אין הסכמה עליה ממה שהבנתי.

אז אולי בהתחלה היה לה אחד ועכשיו שניים.

התאוריה שלי שהיא בכל מקרה נולדה עם אחד כי היא בת אדם פלוס אדונית זמן, כלומר אנושית ועל זה יש תכונות נוספות. לב נוסף דורש ממש שינוי בפיזיולוגיה (לעשות שם מקום, לחווט דברים אחרת) ואם היא היתה אדונית זמן כמו שהיא אנושית היא היתה מתחילה לדבר על בינארי בינארי בינארי ולא היתה יכולה להמשיך ככה, כמו דונה.

ailag

New member
שני לבבות
(צריך לסמן?)

כשכביכול ירו בו בחוף, ירו לו בשני הלבבות וזה גרם לו להתחדשות. לדוקטור של דייויד לפחות פעמיים נעצר לב (חג המולד הראשון, ופעם אחת עם מרתה נדמה לי, כשהוא זייף מוות ואז החיה את הלב השמאלי) ולא התחיל לו תהליך התחדשות.

לדעתי התחדשות מתחילה כשהגוף כולו הולך למות, וספציפית הרעל הזה מנע מתהליך ההתחדשות לקרות (מה שמסביר למה טרחו להזכיר את השם שלו) כמו שתרופות מסוימות מונעות מתהליכים רגילים בגוף מלקרות.

meilla

New member
שום דבר שלא הצביע על אפשרות הזאת?

הדוקטור הוא לא קפטן ג'ק, הוא לא בן אלמוות ככה שיש דרך להרוג אותו לגמרי.
כמו שאמרתי תראה סוף הזמן חלק ראשון הדוקטור ה10 אומר שאם הוא לא יתחדש הוא באמת ימות,אני לא זוכרת את הציטוט המדויק תסלח לי על זה ,אבל כן יש אפשרות הדוקטור ימות ולא התחדש.

אני מניחה שיש המון תיאוריות באינטרנט כי לא נתנו לזה הסבר ללמה כן להתחדש ולמה לא.

ailag

New member

וגם ריבר מסבירה (בטח ב 6X01) שירו בו באמצע התחדשות וזה הרג אותו.

Lior Knight

New member
עד כמה שהבנתי...

היכולת להתחדש זו תוספת לDNA של הטיים לורדס שהופיע אחרי אלפי שנים של חשיפה למערבולת הזמן. במקרה של ריבר, בגלל שהיא "נוצרה" בזמן שהם היו במערבולת הזמן התוסף הזה הופיע ישר בDNA שלה.

במקרה של הדוקטור - הרעל שריבר בחרה נועד מלכתחילה לבלום את היכולת להתחדש - כך שאחרי זה הטארדיס הסבירה לדוקטור שהתחדשות לא אפשרית בגלל הרעל.

לגבי הנקודה הקבועה בזמן - הכוונה שלא ניתן לשנות אותה; ריבר תמיד חייבת לירות בדוקטור במקום ובזמן ההוא והדוקטור ידע שהוא לא ישרוד את הירי. וזה מה שקרה באמת. רק במקרה הנ"ל הדוקטור הגיע לשם בתוך מכונה שנראית כמוהו אז הוא שרד את הירי כי המכונה ספגה הכל.

נאמר בפירוש

שהדוקטור על פי הנקודה הקבועה צריך למות. מאיפה לפתע הדוקטור גילה שמספיק שהוא ישכח? וגם אם זה באמת מספיק הרי שבשלב מסויים היקום יגלה שהוא חי(אחרת אי אפשר להמשיך בסדרה) ואז מה?
ועולה לי כעת עוד תהייה.. הרובוט דמויי הדוקטור ניסה להתחדש. ממתי רובוטים מסוגלים להתחדש?

ailag

New member

בקשר להתחדשות - מופאט כתב בטוויטר שהרובוט יכול לחקות את הדוקטור ולנשק את ריבר ואנחנו מתפלאים על LIGHT SHOW?
הרובוט לא התחדש, הוא רק פלט אור.
(מה גם שהוא יכול לשנות צורה)

ה
הוא על הבעייתיות בהחלפה של הדוקטור בטסלקטה, שזו אחת הסיבות שאני לא אוהבת את הסוף הזה. בד"כ אפשר להסביר את הטיימי וויימים של מופאט בשתי דרכים -

1. יקומים מקבילים שרק אחד מהם שורד. וכך בטיים & ספייס, שלמיטב ידיעתי הוא בקנון, כשהוא יוצא וצועק THE WIBBLY ONE! פשוט בכל יקום אחר שהוא אמר משהו אחר הוא לא המשיך להתקיים.

לא רלוונטי אלינו כי החלפת הדוקטור בטסלקטה לא יכולה להיות ניחוש מקרי.

2. שינוי שגורר כתיבה מחדש של הזמן שוב ושוב ושוב עד שמגיעים לתוצאה "יציבה", כלומר משהו שלא מקריס את היקום :) הדוקטור גילה שהוא עומד למות, גייס את הטסלקטה, ואז האירוע תמיד היה שהטסלקטה נורית ולא הוא. אבל אז בקו-זמן קודם שנמחק הדוקטור באמת מת, מה שגרם לדוקטור הצעיר יותר לגייס את הטסלקטה. כלומר כתיבה מחדש של נקודה קבועה. (אם הצלחתי לכתוב בצורה הגיונית.. אין לי זמן לערוך ומפריעים לי כל הזמן, אח"כ אולי אפרשן)

3. קווי זמן אישיים, דבר שלא נתמך ע"י פרקים אחרים אבל אני אוהבת את הפתרון הזה כדרך להסביר טיימי וויימים. אם מנסים להסביר את הסיפור כל פעם מנקודת מבט של מישהו ספציפי אין חזרות אחורה בקו הזמן שלו ולכן כל הסבר נפרד הוא הגיוני. אבל אז אין דבר כזה "נקודות קבועות".

הוא עונה על שאלות בטוויטר?

מישהו אולי שם ביקש שהוא יסביר איך הדוקטור יצא מתיבת פנדורה כדי להגיד לרורי שיוציא אותו משם? זאת התעלומה הכי אבל הכי מרגיזה מבחינתי.

meilla

New member
האם בבלינק הדוקטור לא מציל

את עצמו בזכות עצמו?

למעלה