סימתי לראות את העונה השישית וקצת יצאתי מבולבל

מוגלי7

New member
בפרקים האלה זה עוד בסדר

כי ההסבר להכל בפרקים האלה זה "זה סוף היקום, הכל אפשרי". הדוקטור ואיימי עשו פרדוקסים על ימין ועל שמאל בפרקים האלה, אבל זה אפשרי. dont beat yourself up על הפרקים האלה, זה סתם ירגיז אותך עוד יותר.

ailag

New member
פעם במליון שנה

לי הוא עוד לא ענה... וזה סוג של פרדוקס מעגלי כמו הרבה אחרים שלו, שביקום קטן ומתפרק בטח הרבה יותר קל ליצור.

Lior Knight

New member
נאמר על ידי מי?

הרי דריוס אמר שסיילנס לקחו נק' זמן גמישה והפוכה אותה לקבועה. ועל פיה ריבר יורה בדוקטור על פני האגם. כל היקום הסיק שהדוקטור מת בנק' הזאת בגלל שראינו את זה כפי שראו איימי, ריבר ורורי בתחילת העונה ה-6 אבל הדוקטור מעולם לא מת שם - הוא היה במכונה כל הזמן.

הדוקטור לא שינה את הנק' ההיא בזמן - בכל מקרה הוא היה מגיע לשם בתוך מכונה. רק שאף אחד לא ידע. ואנחנו, הצופים, ראינו קודם את הסוף (הדוקטור נורה) ואז ראינו את כל העונה והבנו שלמעשה הדוקטור מלכתחילה לא באמת מת שם.

לגבי ההתחדשות, כמו שאמרו אחרים - זה רק אפקט של המכונה שנועד לגרום לחברים של הדוקטור להאמין שהוא מת.

לא הבנתי כלום

אז לא היתה נקודה קבועה שאומרת שהדוקטור צריך למות כדי שהיקום לא יהרס? כנראה שממש לא הבנתי את הפרק כי השתמע מהפרק שהדוקטור חייב למות.
בכל אופן גם אם הפרשנות השתנתה ומספיק שהוא יישכח, מעניין איך הנושא הזה יפתר כי ברגע שיגלו שהוא חי, מן הסתם היקום צריך לקרוס שוב

ailag

New member
מה זה משנה מה יגלו

הפיזיקה לא פועלת לפי מה שאנשים גילו או לא. אם בנקודה הזאת תמיד חייבים לירות ברובוט אז בנקודה הזאת תמיד יירו ברובוט, ולא משנה אם כולם חושבים שזה רובוט או בן אדם.

הוא ניצל את ההזדמנות כדי להעלם כי הוא נהיה "גדול מדי, רועש מדי". במחיר שריבר תהיה בכלא כל ימיה (מניאק) - זה דבר שהוא קלט ב A GOOD MAN GOES TO WAR אחרי הנאום של ריבר ודברים קטנים כמו ההערה של קובאריאן. זה משהו שהוא בחר לעשות, לא היה חייב לעשות ע"פ חוקי הפיזיקה/חלל/זמן.

Lior Knight

New member
תראה את זה ככה

מאז ומעולם ריבר הייתה חייבת לירות בדוקטור על חוף האגם. הסיילנס דאגו לכך שנקודה זו תהפוך לקבועה בזמן ובכך חייבו את הדוקטור להופיע (כל הדיבורים על זה שהוא חייב למות).

אבל למעשה "המוות" של הדוקטור הוא תוצאת לוואי של אירוע שחייב לקרות אבל לא האירוע עצמו. כלומר האירוע שאסור היה למנוע היה הירי של ריבר בדוקטור. ברגע שריבר מנעה את זה היא יצרה את הפרדוקס שראינו בסוף העונה.

לדוקטור אסור היה למנוע את האירוע אבל זה לא אומר שהוא לא יכל לשנות את התוצאה - ולכן הגיע לשם בתוך מכונה ונתן לה לספוג את היריות. כלומר האירוע התחרש - הדוקטור נכח בו פיזית וריבר ירתה בו. מה שהשתנה זה מה שבא אחרי זה - המוות של הדוקטור.

אנשים הניחו שהדוקטור מת כי זה מה שהוא גרם להם להבין.

ailag

New member
הם *הפכו*

אותה לקבועה? אז זה מסביר את מה שהפריע לי (חוץ מזה שאני לא אוהבת בכללי את פתרון הטסלקטה)

rakefet666

New member
בקשר לתוסף בדנא

קצת מוזר לי שהדוקטור (שכאילו מודע שילד שנהרה במערבולת יכול לצאת שונה, ואפילו קצת טייםלורד) לא חושב בכלל שאולי כדי להודיע את זה לנשואים הטריים שישנים לו בטארדיס... מצד שני הדוקטור חושב שמיטת קומותיים זה רעיון נהדר גם לזוג נשוי...

Lior Knight

New member
הרי הוא לא קלט את זה

עד שהוא התחיל לחשוב אחורה מתי בדיוק היה להם זמן להיכנס להריון...ואז נפל לו האסימון שזה קרה בטארדיס.

rakefet666

New member
אבל אם יש לך זוג נשוי

אז הגיוני להזהיר אותם שאולי הטארדיס זה לא המקום הכי מומלץ לעשות בו סקס

Lior Knight

New member
חחחח...מן הראוי

אבל בהתחשב שהדוקטור הביא להם חדר עם מיטרת קומותיים אני די משוכנע שהוא לא חשב על הכיוון הזה.

ailag

New member
למה

ראש-זמן זה ה-דבר. הייתי נותנת די הרבה בשביל להיות אנושית פלוס אדונית זמן (אם כי לא עד כדי להפוך לפסיכופטית ולהקדיש את חיי, שרובם עוברים בכלא, לאדם אחד)

ItsMeiri

New member
ועוד נקודה

איימי אמרה לריבר אחרי שהיא הצילה את הדוקטור שהיא השתמשה בכל ההתחדשויות שלה. באיזה כמות בדיוק מדובר, ואם גם לדוקטור ייגמרו ההתחדשויות, או שזה רק אנושי+אדון זמן?

ailag

New member
12 או 507 תלוי בתאוריה

התאוריה שאני מעדיפה היא זו שלאדוני זמן יש 507 התחדשויות (זה גם מה שמאט אומר בפרק של שרה ג'יין) אבל נכפה גבול של 12 ע"י אדוני הזמן.

לא ברור אם היא *העבירה* אליו התחדשויות או שכל האנרגיה בוזבזה על להחיות אותו.

כמובן שבגלל שהיא התחדשה לפחות פעמיים לפני כן צריך להחסיר 2 מהמספרים לעיל.

ואנשים באמת תוהים כל הזמן מה יקרה עוד 2 החלפות שחקנים (או 1 אם Journey's End נחשב)

ItsMeiri

New member
אוקיי, תודה, זה קצת עושה לי סדר בראש :)

אבל הסדרה מאוד סותרת את עצמה.. אי אפשר לדעת אם בפרק אחד אסור לעשות משהו שיהיה לגיטימי לעשות בפרק 4.
הזמן יכול להכתב מחדש, הבנתי את זה סבבה,
בפרק עם ריבר בעונה 4.. אבל אחרי זה כל עונה 6 אומרים שאסור לדוקטור לא למות כי זו נקודה קבועה, גם את זה הבנתי..
אני רק לא מבין את הקשר לכתוב מחדש את הזמן לא בציר זמן שלך.

timetraveler900

New member
אם הבנתי נכון

אתה שואל למה אי אפשר לשכתב את הזמן בציר הזמן האישי שלך, כלומר לשנות אירועים ונקודות שנוגעים אליך ישירות. טוב, התשובה היא די פשוטה, כמו שאתה לא יכול לחזור לעבר ולהרוג את אחד מאבות אבותיך כי אז יש סיכוי שאתה לא תיוולד ואז לא תוכל לחזור בזמן כדי לבצע את ההרג (ובעצם לבצע את השינוי הזה), אתה לא יכול לשנות דבר בעברך שנוגע ישירות אליך כי אז אתה עלול ליצור פרדוקס...
כמו שקרה בפרק Parting of the Ways כשרוז שואלת למה הוא לא יכול פשוט לחזור שלושה ימים אחורה ולהזהיר את תחנת השידור. הדוקטור אומר שהוא יחצה את קו הזמן של עצמו וזה דבר שהוא לא יכול לעשות... כי אז זה משנה נסיבות ההגעה שלהם למקום (אם הם בכלל יגיעו) וקרוב לוודאי שלא יחזרו בזמן כדי להזהיר אותם ואז הרצף ישבר ויווצר פרדוקס...

מקווה שלא הלכת לאיבוד.. התשובה קצת מסורבלת :)

ItsMeiri

New member
כן, כן, נראה לי שהבנתי...

cause and effect.
הוא לא יכול לשנות את מה שקרה שם, כי אז יכול להיות שהנסיבות לא יובילו לדוקטור שיחזור וישנה.
ועוד משהו (מקווה שאני לא חופר מדיי, פשוט היו לי כל כך הרבה שאלות ועכשיו מצאתי את הפורום הזה!), בעונה השישית יש שני סינריות באגם, אחת שריבר "הורגת" את הדוקטור, ואחת שהיא לא הורגת אותו ואז הזמן מתחיל לקרוס (שוב XD)
ואז, איימי אומרת בהמשך הפרק שהיא זוכרת שני מקרים, אלה שכתבתי.
וזה גורם לי לתהות, איזו איימי זאת בעצם? היא הגיעה ישירות מהאגם? או שזו איימי שעברה גם את כל הדברים אחרי זה, דימונס רן, היטלר, אפלפצ'יה וכו'..

למעלה