הסיפור האישי שלי- ארוך
הריון ראשון וסת אחרון 16/11/99 איזה שמחה והתרגשות לא האמנתי שגם אני מצטרפת למעגל ואימהות. הריון בסה"כ קל בדיקות תקינות, חלבון עוברי תקין ו US - בו נצפו 2 כלי דם בטבור (במקום 3) הרגעתי את בעלי (שמאוד נלחץ) שבדר"כ זה לא מעיד על שום בעיה אך יש לשלול:1. מום גנטי
בוצע דיקור מי שפיר
תקין. 2. מום לבבי- בוצע אקו לב עובר
תקין. 3. מום כלייתי בעובר- בוצע
תקין. וכך המשכנו. מור
הגיחה לעולם לאחר לידה שארכה 15 שעות קשות ואנו חשבנו שכל הרע מאחורנו ומכאן יהיה רק טוב. עוד בעודי שוכבת במיטת הלידה ומחכה ליציאת השליה נכנסת לחדר רופאת ילדים "ומבשרת" לי שלמור יש איטמות של פי הטבעת (הפתח סגור) חרב עלינו עולמנו בכינו ללא סוף וידענו שצפויים לנו ולמורצוק ימים קשים אך אנו נתגבר (לא ידענו מה עוד מחכה לנו...). מור ביום השני לחייה עברה ניתוח לפתיחת המעי הגס ע"מ שאוכל להניק והצואה תופרש- ימים נוראים היו אלה. ורידיה היו עדינים כמוה ובדיקות דם ומתן נוזלים נתנו/נלקחו מכל וריד אפשרי ושערה השחור אף גולח (חיפוש ורידים) מור שהיתה תינוקת רגועה (כאילו הבינה כמה קשה מצבה ומצבנו- הרי עד לאותם רגעים לא ראיתי אף פעם את בעלי בוכה)מצאה את הפיטמה ללא קושי וינקה- אחחחח איזה תענוג- מדהים איזה עיניים היא תלתה בי ואיזו הערצה היתה בהם (אנו אלה שהערצנו אותה). מורצוק לא עלתה במשקל וכל הזמן תרצו זאת בניתוח. אני התעקשתי שלא בזה העניין ומשהו אחר מפריע לה לגדול. פטרו אותי ב: תראי כמה היא חייכנית (מה שבאמת היה נכון, היא חייכה כל הזמן) והיא עולה בגובה. אך המשקל...10-15 גר´ בשבוע
כ"כ מתסכל... בגיל 3.5 חודשים התעקשתי על בדיקת רופא מומחה למערכת העיכול (לא חשבתי על לב/ריאה מאחר ושוב לאחר הלידה בוצע אקו לב למורצוק שהיה תקין
) ואז לגמרי במקרה נמדדה רמת החימצון בדמה של מורצוק ונמצאה נמוכה מאוד (84% במקום 96%) ומיד נשלחנו לבית החולים עם בלון חמצן באמבולנס לבירור. מכאן הכל התגלגל ככדור שלג
CT חזה הראה ריאה ימנית קטנה. אקו לב
הראה הגדלה של חדר ימין וחזרה ורידית לא תקינה ללב מריאה ימין- מום לב נדיר 1:100000)ואז הבנתי שימינו עם מור ספורים... מכאן הדרך לצינטור לב היתה קצרה והצינטור הכפול (משני צידי המפשעה) בוצע ביום הנישואין שלי 25/12. כ20 שעות לאחר הצינטור מורצוק נכנסה למצוקה נשימתית- עוד המחלקה בוצעה החייאה
טיפול נמרץ ילדים (חלקו בשניידר וחלקו בסורוקה) כל זאת 3 שבועות מרים. ומורצוק- תינוקת אצילית ויפה הלכה מאיתנו, נגזלה מאיתנו בטרם עת-ב 15/1/01.
אני מביטה בכתוב ובאופן בו כתבתי ואין זה משקף קמצוץ מתחושותי ומאהבתי ובכורתי
. הריון שני- וסת אחרון 25/5/01 כארבעה חודשים לאחר לכתה של מורצוק -תשובת הריון חיובית- ואין שחמה אמיתית אלא חששות למכביר, סיוטים ופחדים. וחוסר אמון במערכת הרפואית. אקו בוצע בשניידר (אריה סרב בכל תוקף שאקו לב עובר יתבצע בסורוקה- ובצדק), סקירה מוקדמת מורחבת אצל דר´ שפירא המדהים בחיפה (אליו אסע שוב בהריון הבא- אין לי ספק בכך) דיקור מי שפיר
תקין. ולידה- קלה להפליא, ענבר הגיחה לאויר העולם לאחר 9 שעות די קלות אך השליה סרבה לצאת
חדר ניתוח להוצאה ידנית (אצלי פטור בלא כלום- אי אפשר
). הדמיון למור היה מדהים ואף שימח אותי. (למרות שכל אחת שונה באופיה). היום ענבר
בת 8 חודשים ו 3 שבועות מקסימה ופשושה- הלוואי על כולכם תינוק/ת כזה/ו- אמן ואמן. חושבת על הריון נוסף ופוחדת פחד מוות להתחיל את הכל מהתחלה, שוב הפחדים, החששות והסיוטים. מקווה לטוב לכולנו. אוהבת אותכם ומחזקת את ידיכם
. הלוואי וה
תזרח שוב בחייכם כמו שהיא זורחת החיינו. מור איתנו תמיד. היא היא בכורתי, הראשונה שהפכה אותי לאם. זכות הראשונים לה היא. וענבר- ביום בו תהא בשלה תדע כי היתה לה אחות מקסימה ואצילית שנלקחה מאיתנו בטרם עת.אנו נשתדל ונדאג שלא תגדל בצילה של מור אלא בידיעה שהיתה לה אחות ועכשיו היא מלאך ששומר עלינו מלמעלה. בריאות ומזל לכולנו.