סיפורים מצויירים

een ogenblik

New member
סיפורים מצויירים

כשפתאום יש לזיו רצף של ימים פנויים, היא מתחילה לצייר על הלוח בגירים תוך כדי סיפורים לעצמה, ולמחוק. אם איני זריזה מספיק (ולרוב איני זריזה מספיק), איני מתעדת אותה. אבל שלשום הילדה הייתה בצב רוח תיעודי דידקטי, אז היא קראה לי שאשב, אצלם ואשמע הסברים.

בגדול, לציוריה/סיפוריה אין הקשר אימוצי, אלא אם משפחה של ארבעה אחים שכל אחד שייך למין חיה אחר ותיאורי רקע של החיים לפני שהיו משפחה אחת מצביעים על כך שהם אומצו.
ככה, למען האמת, אני רוצה שאימוץ יהיה נוכח בחיינו. משהו קיים, אך לא צועק שקיים. נוכחות שקטנה וכה ברורה מאליה, שלא צריך אפילו לאזכר אותה.
ולציורים:

een ogenblik

New member
1

האח הגדול ישן במיטתו בסוף השבוע (היו ציורים מקדימים איך הוא חזר הביתה מפעילות זו או אחרת, אבל אין להם תיעוד).

een ogenblik

New member
3

האח הבכור התעורר, התגנב דרך חלון התקרה אל אחותו, ועמד לעשות טריק זה או אחר.

een ogenblik

New member
5

האחות כבר התעוררה, העלתה את כדור הענק שלה למיטה, ושיחקה מעט. אם מביטים טוב, כך הסבירה לי זיו, רואים שיש לה עין אחת בלבד. את ה"אין-עין" היא מסתירה על ידי השיער הנופל על הפנים.
(היא איבדה את העין כשהייתה חתלתולת רחוב קטנה, אבל זה כבר לא כואב לה בכלל, היא רק קצת מתביישת בזה.)

een ogenblik

New member
8

יום ראשון בבוקר, כך שהאחים יכולים לאכול ארוחת בוקר בפיג'מות שלהם. הם אוהבים את זה.

een ogenblik

New member
9

מכיוון שיום ראשון, והאח והאחות הגדולים מטפלים בארוחת הבוקר שלהם ושל הקטנים, ההורים יכולים להשאר לישון מאוחר.

een ogenblik

New member
17

כשהיא חוזרת הביתה, כלב המשפחה מקבל ממנה פינוקים במיטה, כי היא התגעגע אליה מאוד כל היום.

een ogenblik

New member
18

לילה כבר בא, האח הצעיר ביותר כבר הלך לישון, והכלב הלך לישון איתו על המיטה. האח הגדול שומר עליו.

een ogenblik

New member
זהו, הסתיים

כלומר, לא ממש הסתיים, אך אני הפסקתי לתעד את קו העלילה הזה.
ציוריה של זיו הולכים והופכים למופשטים יותר ויותר עם השנים, אך מה שמרשים בהם אינו כל ציור לכשעצמו, אלא האוסף בעל המשמעות הניתנת להבנה על ידי הצופה, והמהירות בה היא עושה זאת.

וכן, אני יודעת, שכחתי להחליף שם משתמש, ראיתי זאת כמעט מייד, אך החלטתי שאין הרבה טעם לשנות שם משתמש במיוחד ולהתחיל את כל הסאגה מחדש.

למעלה