the blonde giraffe1
New member
סיפורעל רצפה עקומה וטריו מיני קרמבו
"אם הוא יכול להכין את כל המנות האלו ולהשאר בחיים, גם אני יכולה להכין טריו מיני קרמבו" אמרתי לעצמי. הכל נראה קלי קלוטו עם מתכון מדויק. התכוננתי למבצע הצבאי. הכנתי ה-כ-ל מראש. אירגנתי את המטבח (לא במטבח שלי) ויצאתי לפעולה הנועזת. מה אני יגיד לכם..... השורה התחתונה מחמאות וקילוסין מכאן ועד צפת
השורה שמעל השורה התחתונה. "הרצפה מ-ה ז-ה עקומה
. והשורה שמעליה. להלן תולדות הפלופ. בצק פריך - הכנתי "מנה" של בצק פריך (במשקל של כ-450 גרם) רידדתי (אולי דק מידי? אני אשמה), קרצתי בקוטר 3 ס"מ (הרבה יותר מ40 יחידות - אתה אשם ) - לא קטן מידי?, קרצתי עוד כמה בקוטר 5 ס"מ, לקרמבו RL. דקרתי, אפיתי, חלק נשרפו - 10 דקות??? (בתנור לא היתה סקלת מעלות אז ניחשתי את סקלת הספרות). "יש גיבוי מספרי לשרופים" אמרתי לעצמי, והמשכתי במשימה. המסתי סוכר במים וקיבלתי סירופ די צמיג וגבישי - למה? בינתיים הקצפתי את החלבונים והוספתי את הסירופ, חילקתי ל3 טעמים (וניל, מוקה ומי ורדים) - הקצפתי שוב - הקצף איבד מעט מנפחו - לדעתי שברתי אותו קצת - מה לא עשיתי נכון? כמה זמן צריך להקציף אחרי הוספת הטעמים. האם לא ניתן להקציף ולהוסיף את הטעם תוך כדי? קררתי במקרר את המקצפות בטעמים השונים. זילפתי את המקצפות על העוגיות הקטנות וכבר אז חשבתי שהקצף רך מידי. המגש המוכן הועבר לפריזר בתקווה גדולה שהקצף ייקפא. לאחר מספר שעות- המסתי שוקולד וניסיתי לצפות את הקרמבונים אולם הקצף הסורר לא התקשה מספיק ופשוט קרס תחת השוקולד. כמו כן נצפו "שלוליות" של סירופ סוכר, תחת העוגיות. הסירופ כנראה לא התאחד עם הקצף בהקצפה הראשונה. סידרתי יפה את הקרמבונים החשופים (כמו הברל'ה החשוף) בקופסאות, אישפזתי בצידנית והפלגתי צפונה. הגשתי. התלהבות וסופרלטיבים. בעיני - פאטטי.
בשעות הערב, כשחזרתי - בדקתי את ריצפת המטבח. היא עקומה. ללא ספק.
למטה המתכון המקורי. למעלה מוצג הפלופ. יש דיאגנוזה?
טריו מיני קרמבו מבוסס על מתכון של חיים כהן 500 גרם בצק פריך 400 גרם שוקולד מריר 350 גרם סוכר 6 חלבונים 6 כפות מים תמצית וניל תמצית שקדים אספרסו * מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (מתקבלים כ-40 עיגולים). דוקרים את העיגולים במזלג. * אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמזהיבים (כ-10 דקות). * ממיסים את הסוכר במים, מביאים לרתיחה ומבשלם עוד 2 דקות. מצננים לטמפ' פושרת. * מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף רך. * מוסיפים את סירופ הסוכר בזילוף איטי תוך כדי הקצפה. * מחלקים את הקצף ל-3 קערות. מוסיפים לראשונה כמה טיפות תמצית וניל, לשניה כמה טיפות תמצית שקדים ולשלישית 2 כפיות אספרסו. * מקציפים במהירות גבוהה כל קצף בנפרד עד שנוצר קצף מבריק וחלק. מצננים. * מזליפים את הקצף על עיגולי הבצק. מקפיאים. * ממיסים את השוקולד המריר. מצננים לטמפ' פושרת. * כשהקצף קפוא לגמרי מניחים את העיגולים על רשת. יוצקים עליהם את השוקולד המומס כך שיכסה את הקצף לגמרי. מפשירים במקרר.
"אם הוא יכול להכין את כל המנות האלו ולהשאר בחיים, גם אני יכולה להכין טריו מיני קרמבו" אמרתי לעצמי. הכל נראה קלי קלוטו עם מתכון מדויק. התכוננתי למבצע הצבאי. הכנתי ה-כ-ל מראש. אירגנתי את המטבח (לא במטבח שלי) ויצאתי לפעולה הנועזת. מה אני יגיד לכם..... השורה התחתונה מחמאות וקילוסין מכאן ועד צפת