OK, אני מכה על חטא ../images/Emo140.gif
כבר אמרתי, גם לי יש לקחים להפיק כאן. אבל - המתכון כלשונו נוסה, והצליח. נכון, הקצף היה פחות סמיך ממרנג איטלקי והשוקולד קיבל פריחה, אבל פלופ זה לא היה. מצד שני, אתה צודק מן הסתם בכך שאם אני מוצא לנכון לסטות מהוראות מחבר המתכון עלי לשתף אתכם בכך. השאלה שאינני מצליח לענות עליה בכוחות עצמי היא מה עדיף: * המתכון המקורי. את הערותי אציין בשולי המתכון ובצמצום. למשל: "אני מעדיף להכין את הקצף ממרנג איטלקי". * מתכון מקוצר המתבסס על מרכיבים ידועים וטכניקות ידועות. למשל: "מכינים מרנג איטלקי" (מבלי לציין את אופן ההכנה ויחסי המרכיבים. כל אחד יכין כפי שהוא מעדיף ויודע). * מתכון מפורט לפי כל שלבי ההכנה אותם ביצעתי בפועל, כולל פירוט אופן הכנת מתכוני הבסיס ופירוט מלא של טכניקות הכנת חומרי הגלם. אני מניח שכאן אי אפשר לטעות (למעט טעות סופר), אבל המתכון מייגע מאד הן לכותב והן לקורא, וכן "מרוב עצים לא רואים את היער": קורא שאינו מנוסה דיו יתקשה לאתר היכן עליו להיצמד למתכון והיכן באפשרותו לגוון ולאלתר.
כבר אמרתי, גם לי יש לקחים להפיק כאן. אבל - המתכון כלשונו נוסה, והצליח. נכון, הקצף היה פחות סמיך ממרנג איטלקי והשוקולד קיבל פריחה, אבל פלופ זה לא היה. מצד שני, אתה צודק מן הסתם בכך שאם אני מוצא לנכון לסטות מהוראות מחבר המתכון עלי לשתף אתכם בכך. השאלה שאינני מצליח לענות עליה בכוחות עצמי היא מה עדיף: * המתכון המקורי. את הערותי אציין בשולי המתכון ובצמצום. למשל: "אני מעדיף להכין את הקצף ממרנג איטלקי". * מתכון מקוצר המתבסס על מרכיבים ידועים וטכניקות ידועות. למשל: "מכינים מרנג איטלקי" (מבלי לציין את אופן ההכנה ויחסי המרכיבים. כל אחד יכין כפי שהוא מעדיף ויודע). * מתכון מפורט לפי כל שלבי ההכנה אותם ביצעתי בפועל, כולל פירוט אופן הכנת מתכוני הבסיס ופירוט מלא של טכניקות הכנת חומרי הגלם. אני מניח שכאן אי אפשר לטעות (למעט טעות סופר), אבל המתכון מייגע מאד הן לכותב והן לקורא, וכן "מרוב עצים לא רואים את היער": קורא שאינו מנוסה דיו יתקשה לאתר היכן עליו להיצמד למתכון והיכן באפשרותו לגוון ולאלתר.