סיפור אישי של פציפיסטית מבולבלת.

gilka

New member
ראויות גם ראויות

יש כמה זכויות בסיסיות אותן חייבת המדינה לכל אזרח. אחת מהזכויות האלה היא "הזכות לחיים ולביטחון". המדינה חייבת לאזרח את הזכות הזאת בכל מקרה. גם אם הוא עשה פשע חמור. לכן יש למדינה שתי אפשרויות: -לפנות התנחלויות בלתי חוקיות -להשאיר אותן ולשמור עליהן. אין למדינה אפשרות דמוקרטית אחרת. עכשיו את תגידי שההתנחלויות הן לא בשטח ישראל באופן רשמי ולכן ישראל לא חייבת לשמור על האזרחים שלה שם. לא נכון. יש כמה דברים שהמדינה חייבת לאזרחיה בכל מקרה. לכן גם היו מבצעים כמו מבצע אנטבה: אזרחים אלה היו מחוץ לגבולות ישראל, אך למרות זאת מדינת ישראל היתה ערבה להם, בכל מקום בו הם היו בעולם

טעות בידייך...../images/Emo26.gif

כל ההתנחלויות חוקיות למהדרין. לא רק שהן חוקיות - הן הוקמו ביוזמת ובעידוד המדינה. למעשה - אותם מתנחלים נמצאים שם בשליחות המדינה!!! את יכולה לחשוב שהמדינה עשתה בזמנו צעד מוטעה, אבל אסור לך להפקיר את חייהם של אזרחים שומרי-חוק (המתנחלים) רק כי לדעתך המדינה טעתה!

ההתנחלויות באופן חד משמעי הן נגד

החוק הבינלאומי. לא רק זה, הן מוגדרות כפשע מלחמה. (העברת אוכלוסייה אזרחית אל שטח כבוש, וקביעת עובדות בלתי הפיכות בשטח הכבוש).

תשמעי...../images/Emo26.gif

1) אנחנו מדברים על חובת המדינה להגן על אזרחיה למקום אליו היא שלחה אותם - ולכן אנחנו מדברים על חוקי המדינה לעניין חוקיות ההתנחלויות. אם הייתי מבקש מהאו"ם להגן על ההתנחלויות - יש מקום לטענה שלך. אחרת - לא. 2) לפי ההגדרה בהודעה שלך, אם לדוגמה מדינה הייתה כובשת שטחים (נגיד בשנת 1948) והייתה מעבירה אליהם אוכלוסייה אזרחית (בואי נמציא שמות למקומות האלה: עכו, יפו, נהריה, ירושלים...) - אז את טוענת שמדובר בפשע-מלחמה, ומדינת-ישראל לא אמורה להגן על האזרחים שגרים במקומות האלה??

yair abitan

New member
תפסיקו לדבר שטויות

הכל פרובוקציות של השמאל המתחנף. אני מתנחל ואני מכיר טיפה יותר מכם. חצי מאדמות ה"שטחים" שייכות לאביו של גלעד זר אשר נרצח לפני שנתיים וחצי ע"י בני עוולה.השטחים שלו , רשומים בטאבו , הוא קנה אותן וזכותו ליישב אדמות אלו . נכון שזה מפריע לשמאל כי "זה פוגע בסיכויים להידברות עם הפלשתינאים" אבל מה לעשות ? הוא קנה את האדמות והוא רוצה ליישבן. לפני שאנשים מדברים פה כדאי שידעו קצת עובדות !!

למעלה