סיפור ההצלה של סבא שלי

shalhevet2

New member
סיפור ההצלה של סבא שלי

סבא שלי, חנוך זיסהולץ נולד וגר בעיר לודז' בפולין. הוא היה בעל משפחה וילדים שנרצחו כולם בשואה. הוא עבר את מרבית המלחמה בגטו לודז' והתיעוד האחרון שמצאתי בלודז' הוא מה-22/07/1944 עדיין בגטו. לאחר המלחמה הוא נישא לסבתי והוליד את אימי ואחותה ואח"כ עלה לארץ. הוא מיעט לדבר ולספר ולכן אימי ואחותה לא יודעות הרבה על מה שעבר עליו ועל המשפחה שניספתה. אני מנסה כיום למצוא תיעוד ומסמכים וסיפורים שאולי יתנו לי תמונה מלאה יותר. מה שהן כן יודעות זה שהוא הגיע לאושוויץ וכבר הוכנס לתאי הגזים וברגע האחרון הוציאו אותו משם. אני לא בקיאה לגמרי בכל פרטי הסיפור ואני חושבת שאמי לא יודעת בעצמה כי אולי הוא לא באמת סיפר יותר מידי. ממה שאני זוכרת מעורב בזה הצבא הרוסי אבל אולי אני טועה. האם יש דרך למצוא את הסיפור השלם והאמיתי ולדעת בדיוק איך הגיע לאושויץ, מתי, ואיך ניצל לבסוף? תודה רבה על כל עזרה.

שלום לך "שלאבת" 2

שאלתי היא: חוץ מי עיברית הזה שפות את יודעת על בוריה למשל , צרפתית , אנגלית , ספרדית ? הגב רשמתי את שמו כי ביום שני הבא אני נפגש עם קבוצה קטנה של ניצולי שואה אשר מספרים לבני נוער ,בני 13 , את סיפורנו והם יצגו אותנו על הבמה זה נקרא " תאטרון עדות ,לספר כידי לחיות " יש איש אשר היה בגטו לודג ונשלח לאושוויץ וחזר אשאל אותן עם הוא מכיר השם הזה ???? בלי נדר . אני מדביק קומוניקט אשר תתן לך במה מדובר יש גם אתר מאוד מפורט באיטרנט "תאטרון עדות " קבלי הטוב שבעולם סבא אריה

shalhevet2

New member
תודה רבה סבא אריה

אני דוברת אנגלית כך שאם יש חומר כשלהוא אשמח לקרוא. תודה על ניסיון העזרה והלוואי וימצא מידע נוסף. ישר כח!

SHALHEVET 2 דף קישור עבורך (אני מקווה שזה י

שלום לך ----- יצליח תוכלי לעניין בדף הזה בכול הגטאות כולל הגטו מלודג בכבוד רב סבא אריה קישור לדף

למעלה